Įkraunama...
Įkraunama...

M.K.Čiulionio menų gimnazija

mokiausi ciurlionkej 9 metus(su pradinukais),grojau smuiku ir labai gerai,man buvo viskas super su muzika,su bendru alvinimu klasej geriausiai,bet perejau i kita mokykla,tai dabar esu vidutine,labai vejuosi ir tikiuosi su kruvos korepetitoriu pagalba pavyks,tiesiog pamasciau akd ateityje nelabai noreciau sedeti orkestro duobej nors ir koncertmeisteres vietoj schmoll.gif kad ir kaip buvo gaila apsisprest,visgi ipratimas,bet isejau,o muzika pasilikau kaip hobi 4u.gif
Atsakyti
g.gif niu... perskaiciau viska nuo pradzios... mano vaikytis mokosi antroj klasej smile.gif ... groja viola-gabus, mokytoja irgi super... smile.gif Net nezinau, kaip imanoma suzinoti, ar pyplys sesiametis nori groti, ar sportuoti?kartais pabosta jam cirpinti, tai visada siulai alternatyva-pereiti i kita mokykla-tada nereikes groti biggrin.gif visada atsisako biggrin.gif Uzimtumas tai didelis, ir dides g.gif bet, kita vertus, neisivaizduoju, ka jis veiktu, jei negrotu... skaito, raso ir pan. dalykelius moka jau nuo penkeriu... Manau, kad visvien tektu rinktis koki bureli papildomai... O cia-viskas vienoj vietoj biggrin.gif gaila kartais, aisku... Kasdien 1.5-2 val privalo pagrot su viola, 1 val.-su pianinu biggrin.gif bet, kai paklausai, ka veikia draugu atzaleles gryzusios is m-klos... zaidzia kompu arba ziuri telika g.gif kazin, kas geriau? Po keturiu klasiu, manau bus rimtas pokalbis del to, ar testi mokslus sioje m-kloje smile.gif O kol kas, tegu vaikis supranta, kas yra pareigos ir drausme biggrin.gif Ir taip lieka laiko multikams ir zaidimams biggrin.gif dar ir Ziedu valdova paskaito m-kloj per pertraukas biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, himalaya,

mane informavo, kad dabar pradinukai mokosi kartu - su "dailiokais", "šokėjėliais". Kaip pas jus klasėje? Ar buvo privalomas skirstymas į klases, ar pagal pasirinktą mokytoją? Gal žinote gerą dabartinių trečiokų mokytoją (dabar lankome Minimūzą ir galvojame apie chorą)?
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(himalaya @ 2007 02 04, 14:25)
g.gif  niu... perskaiciau viska nuo pradzios... mano vaikytis mokosi antroj klasej smile.gif ... groja viola-gabus, mokytoja irgi super... smile.gif  Net nezinau, kaip imanoma suzinoti, ar pyplys sesiametis nori groti, ar sportuoti?kartais pabosta jam cirpinti, tai visada siulai alternatyva-pereiti i kita mokykla-tada nereikes groti biggrin.gif  visada atsisako biggrin.gif  Uzimtumas tai didelis, ir dides g.gif  bet, kita vertus, neisivaizduoju, ka jis veiktu, jei negrotu... skaito, raso ir pan. dalykelius moka jau nuo penkeriu... Manau, kad visvien tektu rinktis koki bureli papildomai... O cia-viskas vienoj vietoj biggrin.gif  gaila kartais, aisku... Kasdien 1.5-2 val privalo pagrot su viola, 1 val.-su pianinu biggrin.gif  bet, kai paklausai, ka veikia draugu atzaleles gryzusios is m-klos... zaidzia kompu arba ziuri telika g.gif  kazin, kas geriau? Po keturiu klasiu, manau bus rimtas pokalbis del to, ar testi mokslus sioje m-kloje smile.gif O kol kas, tegu vaikis supranta, kas yra pareigos ir drausme biggrin.gif Ir taip lieka laiko multikams ir zaidimams biggrin.gif  dar ir Ziedu valdova paskaito m-kloj per pertraukas biggrin.gif

Jeigu nenori dabar iseit,tai palaukit kelis metelius,matytsi kaip jam specialybe kai bus sudetingesnes programos,ka mokytojai sakys ir panasiai,nebus velu apsisprest,bet manau kad jei visdelto nusprestumet iseit,geirau tai butu padaryt iki 5 klases,nes nuo 5 klases stojama i kitas mokyklas,daromos naujos klases,nes vis delto tik pradine praeita smile.gif viola,tai turi omeny violancele?nes man akyse kitas instrumentas,kurio ciurlionkej tikrai nemokina biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif niu, viola-tai violancele tongue.gif

Mano mazius mokosi B klaseje-joje surinkti styginiu ir choro spec. vaikuciau. A klasej, kiek zinau- pianistai ir putikai biggrin.gif o C klaseje- balerinos ir dailininkai biggrin.gif
Taip yr del to , kad nesusidaro pilnos klases. siaip atmosfera labai faina mokykloj. mokytoja klases irgi nuostabi rolleyes.gif kiek zinau, galima prasyt, kad pervestu vaika i kita klase, jei ten mokytoja nepatiktu, ar pan schmoll.gif Mes irgi lankem mini muza, po to buvo stojamieji egzai g.gif reikejo padainuoti, tikrino klausa, ritmo pojuti ir apziurejo mokytojai tu specialybiu, i kurias vaikiukai pretendavo rolleyes.gif Tipo tikrino, ar atitinka fiziniai duomenys biggrin.gif Mano maziu tai jau minimuzoj pastebejo violos mokytoja- susirado mus ir prase, kad leistume vaika butent i sita specialybe biggrin.gif Mes planavom is pradziu pasirinkti fortepiona biggrin.gif
Tai vat g.gif
Atsakyti
as irgi pretendavau i violancele,jau norejo mane griebti,bet as jau senai buvau apsisprendus i smuika,tai iskarto jau ir mokytoja zinojau ir visa kita,bet dabar nesigailiu kad isejau,is pradziu buvo taip....nu man lb gerai viskas sekesi,ten solfedis,specialybe ir panasiai,bet is tikruju tai ziurekit po ketvirtos klases smile.gif
Atsakyti
Nelankau Ciurlionio mokyklos,bet lankau iprasta meno mokykla-galiu pasakyti nera skirtumu schmoll.gif Milde- o kaip tau vienuolika metu mergaite griztanti is mokyklos tokiu paciu laiku kaip tavo penkiolikamete sese? blink.gif Taip , taip smile.gif
Atsakyti
kai as buvau pradinese klasese,buvau priskirta i antra pamoka,tai pamokos prasidedavo apie 11-12,baigdavosi kokia 18 ir poto dar budavo specialybe,dar palaukt kokia valanda,tai namo apie 20-21 grizdavau budama pradinuke.dabar as kitoj mokykloj mokausi,bet mano buve klasiokai ir kiti klasiokai vaiksto miegantys i mokykla arba susirge,bet nesigydo,nes neduok dieve praleis kokia viena muzikos teorijos ar solfedzio pamoka,tikria nesamone,dziaugiuosi isejus is ten bigsmile.gif
Atsakyti
Negaliu skaityt tokių pasisakymų schmoll.gif - toks įspūdis, kad tik ši mokykla siaubas, košmaras ir t.t. Supraskit - ji specializuojasi "profų kepime" ir į tai labai rimtai žiūri. O ar norit ir ar vaikas nori juo tapt - kita tema, tačiau ne mokyklos (kaip institucijos) kaltė. Jei vaikai jau supranta, kad geriau į pamoką nueit, o ne ją prasimuliuot - manau tai nėra blogai. Taip elgiasi ne tik MKČ, bet ir kitų solidžių mokyklų moksleiviai - neteko girdėti, kad Vilniaus Licėjuje būtų galima rinktis - eiti į pamokas ar prasimuliuot biggrin.gif
Užimtumas MKČ baisus - sutinku, tačiau vis tik daugelis šeimų savo vaikams dar parenka užklasinės veiklos - tada tenka juos iš vieno miesto galo vežti į kitą - o čia nereikia mirksiukas.gif

Kalbu iš patirties (įvairiapusės biggrin.gif )
Atsakyti
C klaseje baletas, o D dailiokai, bet daile tik nuo 4 klases. tik del bendro isilavinimo toje mokyklje tai as labai abejoju...jei neplanuojate vaiko daryti profesionaliu muzikantu, tai geriau leisti i normalia mokykla ir i muzikos mokykla, o ne i MKC , kur kruvis tikrai didelis ir bendro isilavinimo lygis tikrai mazesnis.Taigi baigus MKC stoti i universiteta gali buti sudetinga
Atsakyti
QUOTE(Edma @ 2004 11 29, 09:37)
Mano mažiui į mokyklą tik ateinantį rudenį. Tačiau jau sukam galvą dėl mokyklos pasirinkimo. Dabar lanko ,,Minimūzos mokyklėlę,, M.K. Čiulionio menų gimnazijoje. Turi klausą, balsą, bet be galo judrus ir nenustygstantis vienoje vietoje. Kaip pats sako - ,,noriu sportuoti, o ne muzikuoti,,... Tad jau bandau įsivaizduoti, kiek reiktų pastangų, norint jį priversti išsedėti prie kokio nors instrumento bent valandą... Tad ar patartumėte pasirinkti ,,čiurlionkę,,?.. Gal jūsų atžalos ją lanko? Beje - gyvename Antakalnyje. Gal galite suteikti kokios informacijos apie čia esančias mokyklas?  g.gif

Atsakau tau kuo greiciau kol dar neatidavei savo vaiko i Ciurlionke 4u.gif
Klausyk ka vaikas sako, jei jis nori sportuoti o ne muzikuoti, tai jam ten tikrai ne vieta.
Mokslas tenais yra labai sunkus ir sudetingas, vaikai privalo groti ne po valanda o daugiau per diena, su metais dideja. Ketvirtokai 3 val groja kiekviena diena. Kam is vaiko vaikyste atimti jei jis nenori?.. Ypac jei jis nenustygstantis, jam bus nuobodu, jis prastai gros ir mokinsis. Bendras lavinimas ten atroje vietoje, taip kad nei jis gros, nei issilavinima gera gaus. Bus atsilikes kai teks palikti mokykla. O meta is jos kas metai su mazesniu nei 7 balu.
As pati ten mokinausi iki 10 klases, todel taip ir zinau.
Ciurlionkeje reikalingi arba labai gabus ir atsidave muzikai vaikai...arba niekas daugiau. Gabumai dar ne viskas, reikia daug darbo ideti metu metus, kad galetum ten islikti drinks_cheers.gif

Papildyta:
Maman...klausyk ka Milde sako mirksiukas.gif
As irgi viena is tu gretu...mokinomes mes ir zinome. Ka reiskia geru zmoniu pazisti?...
Visur ju yra, ne tiktais ten...taip siaurai neziurek smile.gif
Del sveikatos gadinimo as irgi labai sutinku, nes pamenu: pamokos nuo 9 - 15 val. Tada muzikines pamokos baigiasi apie 18 val. Tada dar reikia pagroti smuiku ir pianinu tai dar 3 val. Grizdavau namo 22 val kai mokykla uzsidarydavo... Tada dar bendojo lavinimo pamokas ruosti. Tai i lova vidurnakti. Ir taip kiekviena diena...kiekviena savaite...12 metu vaikui. Ar to reikia?..
Man prasiejo depresijos, bendras nuovargis, apatija... schmoll.gif
As sakau ten galima eiti tik super gabiems ir turintiems salygas vaikams. Kad arti gyventum, namuose butu vietos ir pianina turetum, savo atskira kambari, pinigu instrumentams ir ju taisymui, ir kad dar ten visa diena isbutum reikia daugiau pinigu.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2007 02 14, 15:46)
jei neplanuojate vaiko daryti profesionaliu muzikantu, tai geriau leisti i normalia mokykla ir i muzikos mokykla, o ne i MKC , kur kruvis tikrai didelis ir bendro isilavinimo lygis tikrai mazesnis.Taigi baigus MKC stoti i universiteta gali buti sudetinga

drinks_cheers.gif
Tačiau manau kad vaikui pradiniame etape ten gerai 4u.gif
Vėl gi - pati MKČ baigiau, iš mūsų klasės du vaikinukai įstojo į teisę (neneigsiu - mokėsi papildomai). O užimtumas priklauso dar ir nuo pasirinktos specialybės:jei spec. - kažkoks instrumentas - taip, prie jo praleisti laiko reikia ojej kiek doh.gif , tačiau chorinukai daug laisvesni mirksiukas.gif Pati tai baigiau teorijos skyrių - iš mokyklos vėliausiai pareidavau 17 val. ir dar spėjau chorą lankyt bei meilę sukt lotuliukas.gif - tereikia noro bigsmile.gif
Savają ten leisčiau, jei matyčiau BEGALINĮ norą. Tačiau (slapta tikiuosi) kad mano pėdom neseks rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 14 vasario 2007 - 16:53