Įkraunama...
Įkraunama...

Guliašas

QUOTE(Maidenana @ 2008 10 18, 10:44)
as irgi siandien darysiu guliasa. pirma karta. gyvenime. t.y. ishviso pirma karta gaminsiu.. palinkekit man sekmes.  doh.gif

biggrin.gif sekmes!


as irgi siandien darysiu guliasa ax.gif is mentes ir su dziovintais grybais, daug svoguno ir cesnaku
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 10 18, 12:04)
biggrin.gif sekmes!
as irgi siandien darysiu guliasa  ax.gif is mentes ir su dziovintais grybais, daug svoguno ir cesnaku

o cesnaka kada deti?
as idejau pradzioj, pakepinau... ir dabar noriu dar ideti... as darau is kiaulienos (neipirkau versienos - brangi, rupuze)... labai daug svoguno, paprika, petrazoles, papriku milteliai... zodziu... ragauju, bet kazkaip mesiukas be skonio, nors padazas visai nieko.
gerai, einu kepinti miltus... nes kaip sriuba tas guliashas...
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2008 10 18, 16:09)
o cesnaka kada deti?
as idejau pradzioj, pakepinau... ir dabar noriu dar ideti... as darau is kiaulienos (neipirkau versienos - brangi, rupuze)... labai daug svoguno, paprika, petrazoles, papriku milteliai... zodziu... ragauju, bet kazkaip mesiukas be skonio, nors padazas visai nieko.
gerai, einu kepinti miltus... nes kaip sriuba tas guliashas...

as dedu pries pabaiga, nes aromatingesnis islieka wink.gif o svogunus pradzioj.... daugiau pakepink, patroskink ir isgaruos vandenukas mirksiukas.gif maniskis irgi jau prie pabaigos, tik si karta be papriku, tik su morkom ir dz. grybais, jau ir padaziukas grazus gaunasi nuo grybu, o kaip kvepia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 10 18, 17:55)
as dedu pries pabaiga, nes aromatingesnis islieka wink.gif o svogunus pradzioj.... daugiau pakepink, patroskink ir isgaruos vandenukas mirksiukas.gif  maniskis irgi jau prie pabaigos, tik si karta be papriku, tik su morkom ir dz. grybais, jau ir padaziukas grazus gaunasi nuo grybu, o kaip kvepia  rolleyes.gif

pas manes irgi i pabaiga. isjungiau ka tik. bet tas padaziuks kad ir tirshtesnis pasidare, bet vistiek i sriuba panasus. ishskaiciau, kad dar priesh pat-pat pabaiga reikia ideti 2 skilteles citrinos. nu, idejau. laukiu MB - bus mano teisejas. paziuresim kaip cia bus.
Atsakyti
MB liko suzavetas. Labai. Ziauriai nustebintas.... Pasirodo, turiu kulinares talenta biggrin.gif Na, cia anot jo... Pati kitokios nuomones. Bet labai patiko pagyros biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2008 10 18, 17:06)
pas manes irgi i pabaiga. isjungiau ka tik. bet tas padaziuks kad ir tirshtesnis pasidare, bet vistiek i sriuba panasus. ishskaiciau, kad dar priesh  pat-pat pabaiga reikia ideti 2 skilteles citrinos. nu, idejau. laukiu MB - bus mano teisejas. paziuresim kaip cia bus.

o apie citrina nieko negirdejus... reiks isbandyti


o mano guliasas irgi labai skaniai isejo blush2.gif
Atsakyti
user posted image

o stai cia mano guliasas...

kaip jau minejau pakepinu mesyte su svogunais ir morkom, po to sudedu dz. mirkytus grybus, i pabaiga idedu cesnako, prieskoniu ir truputi miltu su grietine thumbup.gif
Atsakyti
Kas skaito rusiškai 4u.gif
Kiek suprantu Befstroganov yra tas pats guliašas ax.gif

Бефстроганов. Вот что нашла на сайте 1001рецепт.com рецепт об этом блюде:
Слово это появилось у нас во второй половине XIX века. Оно соединило французское слово, означающее «говядина», и фамилию русского графа, известного гастронома. Злые языки поговаривали, что к старости он потерял все зубы и не мог разжевывать мясо. Рубленого же мяса терпеть не мог. Тогда повар приготовил ему блюдо из скобленого мяса. Так это или нет, трудно сказать. Но вот имя повара, придумавшего это блюдо, осталось неизвестным, зато в историю кулинарии вошло имя сиятельного гурмана.
Там же приводится и их версия этого блюда, количество которых безумно, у каждой хозяйки свой рецепт, мне кажется, говjрить какой правильный или неправильный смысла нет: каждый готовит тот, что нравится больше. Я много лет готовила, как меня научила мама, а потом немного отошла от ее варианта и перестала делать с томатным соусом, нам так нравится больше. Так, как это блюдо готовилось изначально, томат стали добавлять гораздо позже.
Итак, на ваш суд моя версия.

Бефстроганов
Ингредиенты:
700 г филе говядины
1-2 луковицы средних размеров
3 столовые ложки сливочного масла
1 ст.ложка муки
бульон (или горячая вода) для тушения-чтобы покрывала мясо (я лью на глаз)
соль и перец по вкусу
150г-200г сметаны или жирных сливок с 1 чайной ложкой лимонного сока измельченная зелень (петрушка, тимьян, я предпочитаю розмарин )

Приготовление:
1. Нарезать мясо полосками длиной 5 см и толщиной 0,5 см поперек волокон и поджарить его в течение 5 минут на половине сливочного масла, часто переворачивая. Посолить, поперчить.
2. Тщательно измельчить лук и поджарить его в большой сковороде на оставшейся половине сливочного масла до бледно - золотистого цвета. Добавить муку и обжарить до золотистого цвета муку. Влить бульон(горячую воду), все размешать до однородного состояния.
3. Добавить к мясу соус, добавить травы и тушить. Время тушения зависит от качества мяса, если мясо хорошее, то оно станет мягким уже в момент жарки и тогда потушить его надо будет минут 25. Если через это время мясо все еще жесткое, то надо тушить до готовности (40минут или 50, тут надо пробовать). Перед тем, как снять с огня, надо добавить сметану (сливки) и прогреть все вместе минуты три.
Рекомендуют подавать бефстроганов с картофельным пюре, гречневой кашей или жареным картофелем. Я предпочитаю второе, мои родственники первое.
Приятного аппетита!
jei kam reikia, suradau jį čia befstroganov
Atsakyti
na man atrodos skiriasi... g.gif
Atsakyti
sveikutes o as noriu ale vengriska guliasa padaryt turiu eriuko kumpio jau susipjausciau ir uzsimarinavau su druska mes minkstinancia, 5rusui maltais pipirais, cesnaku ir baziliku tai ryt planuose daryti guliasa bet nerandu vengrisko g.gif jei iki ryt 12nerasiu recepto tai troskinsiu paparastai su darszovem kaip kiauliena tai gal bus laabai skanu. nors dar labai saziningai neieskojau einu lengviausiu keliu per SM mirksiukas.gif o gal pasiseks ir kas po ranka turi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 10 20, 11:10)
user posted image

o stai cia mano guliasas...

kaip jau minejau  pakepinu mesyte su svogunais ir morkom, po to sudedu dz. mirkytus grybus, i pabaiga idedu cesnako, prieskoniu ir truputi miltu su grietine  thumbup.gif




labai skaniai atrodo thumbup.gif O kaip su tais džiovintais grybais elgtis? Kiek laiko mirkyti? Ir paprasčiausiai mesti žalius į troškinį troškintis? Aš irgi turiu pasidžiovinusi grybų bet dar nė karto nenaudojau blush2.gif Gal juos geriau sumalt prieš tai?
Atsakyti
QUOTE(l-aura @ 2008 11 26, 16:16)
labai skaniai atrodo  thumbup.gif  O kaip su tais džiovintais grybais elgtis? Kiek laiko mirkyti? Ir paprasčiausiai mesti žalius į troškinį troškintis? Aš irgi turiu pasidžiovinusi grybų bet dar nė karto nenaudojau  blush2.gif Gal juos geriau sumalt prieš tai?

dekui!

as juos uzplikinu verdanciu vandeniu ir palieku kokiai valandai, po to kai apkepu mesyte, susmulkinu grybus ir metu kartu troskintis. jei sumalsi tai bus kosele, nzn ar graziai atrodys guliasas, o man patinka rasti gabalelius grybu tarp mesos ax.gif
Atsakyti