Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

QUOTE(Shalimar @ 2004 12 07, 17:42)
As tai labai noreciau parekomenduoti viena pyraga, tikrai labai skanus, visada ji gaminu, ir visiems jis labai patinka tongue.gif
vat

250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu

Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono

Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir
Skanaus

Laba diena mergaitės,visda skaitinėju ka gero jūs čia kepinėjate,tai nutariau iškepti va šita pyragėli,atrodo viskas pavyko labai gerai,tik klausimėlis kodėl kondensuotas pienas išbėga,va čia man didelis minusas.Pjauni ir viskas bėga g.gif
Atsakyti
man tai niekas neišbega.
Atsakyti
QUOTE(Prince @ 2005 07 28, 08:39)
... klausimėlis kodėl kondensuotas pienas išbėga,va čia man didelis minusas.Pjauni ir viskas bėga g.gif

O kartais nenaudojai šiek tiek kitokio kondensuoto pieno, jų dabar atsirado įvairių? Aš esu sugadinusi tinginį, kai bandžiau jam panaudoti ne tą klasikinį kondensuotą pieną, o nupirkau, sakyčiau, "Aukselį", tai tinginys gavosi košės pavidalo, visai nesuaušo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Prince @ 2005 07 28, 06:39)
Laba diena mergaitės,visda skaitinėju ka gero jūs čia kepinėjate,tai nutariau iškepti va šita pyragėli,atrodo viskas pavyko labai gerai,tik klausimėlis kodėl kondensuotas pienas išbėga,va čia man didelis minusas.Pjauni ir viskas bėga g.gif

Kepiau sita pyraga labai daug kartu, bet neisbegdavo niekada g.gif Siaip ji pjaustyti jau pravesusi reikia, ir pries kepant, teslos krastus truputi uzlenkti reikia, o gal tikrai kondensuotas pienas kaltas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2005 07 28, 08:02)
Kepiau sita pyraga labai daug kartu, bet neisbegdavo niekada g.gif Siaip ji pjaustyti jau pravesusi reikia, ir pries kepant, teslos krastus truputi uzlenkti reikia, o gal tikrai kondensuotas pienas kaltas g.gif

Iš aprašymo labai skanus pyragas atrodo. O sviestą tešlai tarkuojat ar išlydot? O alternatyvos kriaušėms nėra? g.gif Pavyzdžiui, obuoliai ar dar kas nors? Niekas nebandėt improvizuoti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2005 07 28, 09:43)
Iš aprašymo labai skanus pyragas atrodo. O sviestą tešlai tarkuojat ar išlydot? O alternatyvos kriaušėms nėra?  g.gif Pavyzdžiui, obuoliai ar dar kas nors? Niekas nebandėt improvizuoti? ax.gif

As tai sviesta tarkuodavau, o idarui tai manau bet ka galima bandyti, bet kriauses kazkaip ypac tinka cia ax.gif Dar visokiu dziovintu vaisiu galima ideti, as dar kokoso drozliu imesdavau smile.gif
Atsakyti
Tikriausiai jūs teisios suverskim viska ant pieno tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurkulis @ 2005 07 25, 14:27)
Sveikos,
norėčiau ir aš pasiūlyti savo pyrago receptą  smile.gif
Kakavinis greitpyragis

2 kiaušiniai
stiklinė cukraus
250 g grietinės
5 v. šaukštai miltų
2 v. šaukštai kakavos
arb. šaukštelis sodos
galima dar razinų, skaldytų riešutų ar kt.

Į indą įmušami kiaušiniai, suberiamas cukrus ir mikseriu plakama, kol cukrus ištirps. Grietinė plakama su soda, kol suputoja, ir supilama į kiaušinių ir cukraus tyrę. Gerai išmaišius, suberiami miltai ir kakava. Dar kartą gerai išmaišoma. Forma ištepama sviestu ar margarinu (dugną galima pabarstyti džiuvėsiais), vidutinio karštumo orkaitėje kepama apie 25-30 min. Svarbu per anksti orkaitės nepraverti, nes pyragas sukris.
Iškeptą pyragą puošti šokolado arba baltuoju glajumi, arba tiesiog apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus smile.gif



Na Kurkuli, didelis tau dekui 4u.gif vajetau koks skanus pyragas gavosi tongue.gif jau toks skanus, jau toks.... doh.gif bet as net glajaus nedejau, suejo ir taip tongue.gif tik nelabai daug man pakilo jis... g.gif labai dekui thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Eimante @ 2005 07 29, 12:58)
Na Kurkuli, didelis tau dekui  4u.gif  vajetau koks skanus pyragas gavosi  tongue.gif  jau toks skanus, jau toks.... doh.gif  bet as net glajaus nedejau, suejo ir taip  tongue.gif  tik nelabai daug man pakilo jis... g.gif labai dekui  thumbup.gif



Nėra už ką biggrin.gif O nedaug iškilo, nes čia tokia lyg ir pamažinta porcija smile.gif Aš kai darau, visko dedu dvigubai, kepu irgi atitinkamai ilgiau, bet pyragas gaunasi per visą kepimo formos aukštį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmike @ 2005 07 26, 13:18)
Mergytes,koki pyraga vakar kepiau!tai bent skanumelis!apsirijau iki soties!niam niam  thumbup.gif verta pabandyt.!koks purus ir minkstas! gal kas jau ir bandet,bet receptuka parasau..
                                             
                                          KEKSAS
                        200GR MARGARINO ARBA SVIESTO
                        2 KIAUSINIAI
                        150GR CUKRAUS
                        200GR GRIETINES
                        1,5 STIKLINES MILTU
                        1 STIKLIINE BULVIU KRAKMOLO
                        1 VALG SAUKST KAKAVOS (DESIM I PUSE DALIES TESLOS)
                        1 ARB.SAUKST KEPIMO MILT
                        VANILINIO CUKRAUS

KIAUSINIUS SU CUKRUMI LABAI GERAI ISPLAKTI,PILTI GRIETINE,VANILINI CUKRU,TIRPINTA MARGARINA(ATVESINTA),BERTI MILTUS (SUMAISYTUS SU KEPIMO MILTEL),GERAI MAISANT DETI KRAKMOLA.VISKA ISMAISOM.
PUSE TESLOS PILAME I PARUOSTA FORMA,O I KITA LIKUSIA DALI  BERIAM KAKAVA IR ISMAISOM.TADA JA SUPILAME IRGI ANT VIRSAUS.
KEPTI APIE 40 MIN 160 C-180 C (ELEKTRINEJE ORKAIT).ISKEPUSI NESKUBET ISTRAUKTI ,KAD NESUKRISTU!APIBARSTYTI CUKRAUS PUDRA!SKANAUS! essen.gif


sveikutes.na mergytes ar nebandet sio pyragelio kept? 4u.gif jei ne,tai bereikalo!tai bent skanumelis! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kokį skanų pyragą kepiau prieš kelias dienas... Mmmmm... thumbup.gif Svarbiausia, kad ganėtinai pigus wub.gif ir neįprastas.
Cukinijų pyragas
3 kiaušiniai, 2 stikl. cukraus, 3/4 stiklinės aliejaus, 3 stiklinės tarkuotų cukinijų, 2 šaukštelių kepimo milt., 3 stiklinių miltų, šaukšto grietinės, cinamono, vanilės, truputį druskos, galima dar razinų, riešutų... Aš dėjau kokoso drožlių.

Trynius išplakti su cukrum, sudėti cukinijas, visus kitus produktus, atsargiai įmaišyti iki putų išplaktus baltymus. Kepti 180 laipsnių įkaitintoj orkaitėj, kol medinis pagaliukas nebus aplipęs tešla (apie 45 min.)
Kremas pyragui (nebūtinai, bet suteikia tokio pikantiškumo): 100g sūrio "Kiri" ar "Beladeta", pagal skonį cukraus pudros. Viską ištrinti iki vientisos masės ir užtepti ant iškepto pyrago.


Iš tokio kiekio man išėjo 2 nemaži pyragai. Kepiau trečiadienį, tai iki šiandien (net per karščius) išliko minkštutėliai, šviežutėliai thumbup.gif . O jau kokie purūs... thumbup.gif Cukinijų skonio nesijaučia, bet jos suteikia tokio drėgnumo, panašiai kaip obuoliai. Pabandykit ax.gif Čia iš žurnalo "Moters savaitgalis" priedo, tik šiek tiek pakoreguotas variantas. mirksiukas.gif Nuotrauką įdėsiu truputį vėliau.
Atsakyti
Na, va, štai koks mano cukinijų pyragas biggrin.gif
Atsakyti