Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

Labai skanus ir nekaloringas obuoliu pyragas:
4 kiausiniai
stikline cukraus
stikline miltu
6 obuoliai nelabai dideli
cinamono

Paruosti obuolius: supjaustyti riekutem, apibarstyti saukstu cukraus ir saukstu cinamono. Kiausinius plakti su cukrumi. Plakti mikseriu puode, idejus i kita puoda, kuriame yra verdancio vandens. Tada plakame mikseriu kokias 5 min. Istraukiame puoda is indo su vandeniu, ir per sieteli i ta, ka isplakeme, suberiame miltus ir palengva atsargiai ismaisome. Visa mase pilame i pyrago paruosta forma (istepta sviestu ir pabarstyta dziuveseliais. Susmaigstome obuoliu riekutes kuo tankiau. Kepame 200 laipsniu ikaitintoj orkaitej, kol paruduoja. Man kepa apie 45 min., o gal truputi daugiau. Labai skanu.
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmike: 15 rugpjūčio 2005 - 21:13
QUOTE(seima @ 2005 08 15, 17:32)
as irgi kepiau...skonis  thumbup.gif  tik va keletas nesklandumu buvo, atrodo viska dariau kaip nurodyta,bet kepant labai slyvos isskystejo,tai dar priberiau krakmolo ir gana normaliai sukietejo...bet apacia minksta buvo nors ir 45 min kepiau..gal reikejo ilgiau?ar gal reikejo palaukt kol ataus ir tada valgyt?  g.gif


Kai sumaisai slyvas su cukrum, atsiranda skyscio, tai as jo ant pyrago nepyliau. Isdeliojau tik slyvu ketvircius graziai. Pagrindas gavosi trapus. Geriausiai gaunasi is ''vengrisku'' slyvu, jos ne tokios skystos.
Atsakyti
QUOTE(šviesa @ 2005 08 22, 20:47)
Kai sumaisai slyvas su cukrum, atsiranda skyscio, tai as jo ant pyrago nepyliau. Isdeliojau tik slyvu ketvircius graziai. Pagrindas gavosi trapus. Geriausiai gaunasi is ''vengrisku'' slyvu, jos ne tokios skystos.


nu va,o as ir ta skystima supyliau.... ax.gif siaip tai nelabai gaudausi kokios tos 'vengriskos' slyvos, bet kadangi ta diena slyvu tik maximoj buvo,tai ten ir pirkau..tokios dideles...ir pjausciau per puse... smile.gif visgi isejo gerai kaip pirmam kartui smile.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Norėčiau pasiūlyti citrininį pyragą ax.gif Mano chebrai labai patinka, tai kartais ir paragauti pati nesuspėju blush2.gif Tai gal ir jums patiks wub.gif
Reikia: 350g miltų, 350g cukraus, 250g margarino arba sviesto, 3 šaukšteliai kepimo miltelių, 6 kiaušiniai, 3 citrinos.
Trinant sviestą su cukrumi įmušti po vieną kiaušinį ir įpilti 2 citrinų sultis. Galima iberti ir trintos citrinos žievelės truputį. Tada suberti miltus su kepimo milteliais ir labai gerai išmaišyti. Skardą patepti riebalais ir supilti tešlą bei kepti maždaug
30-50min.(priklauso nuo skardos dydžio ir pyrago storio).
Glajui reikės likusios citrinos sulčių. Į jas dėti cukraus pudros ir maišyti, dėti pudros tiek, kad glajus gautusi pakankamai tirštas. Ir iškeptą pyragą apipilti glajumi, o kai pravės valgyti. Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inga22 @ 2004 12 07, 19:04)
SVEIKUTES biggrin.gif kad miltus reik persijoti tai gryna tiesa, esu baigusi konditerijos kursus,bei siek tiek dirbusi, noriu dar pridurti kad kiekvienoje tesloje dar svarbu kada ka ir kaip ideti wink.gif pati dabar daznai namie kepineju ir tai visko buna.man labai patinka morku pyragas  thumbup.gif labai siaip purus,o morkos tai tikrai ne taip jau jauciasi: reiktu:
500g-morku;
200g-aliejaus;
100g-razinu(ar kitu dziovintu vaisiu,kas labiau patinka wink.gif );
6vnt.-kiausiniu;
300g-cukraus;
300g-miltu;
siek tiek cinamono;
15g-kepimo milteliu.
darbo eiga:
1.morkas sutarkuoti su bulvine tarka;
2. i jas sudeti razinas ir ipilti alieju,
3.tai permaisyti ir leisti siek tiek pastoveti(na kol visa kita paruosit);
4.miltus atskirame indelyje reiktu persijoti,sumaisyti su kepimo milteliais ir cinamonu.
5.atskirai kiausinius plakti su cukrumi( tik svarbu kad indas butu sausas,o cukru pradeti berti po truputi,bet tada kai jau paplaksite siek tiek kiausinius)mase turi bent 3kartus padideti,o plakti reik kolbus tokios standzios putos,gelsvos.
6.Tada i plakini labai palengva(kad tesla staigiai nesukristu,nes pyrago purumas nuo to priklauso) "supilti" morku misini, ir tik pabaigoje palengva permaisyti su miltu misiniu.
  kepimo forma ir orkaite geriau paruosti is anksto,nes tokio tipo teslas reik is karto kepti. Kepimo forma tai reiktu vos vos patepti aliejumi, deti  kepimo popieriu,tada tesla,o orkaite ikaitinti iki 180 laipsniu, kepti mazdaug pusvalandi,o patikrinti ar iskepe galima ilgu degtuku,reikia ismeigti i pyrago viduri,jei istraukus degtuka jis neaplipes tesla vadinasi viskas.ataususi pyraga galima apipilti sokoladu arba glajumi,skanus dalykas,bent jau tikrai ne vieno zmogaus patikrintas tongue.gif  nestuke.gif  heart.gif
tikiuosi jums patiks doh.gif ,o ir kaledoms manau [b]Papildtiktu wink.gif

Atsakyti
Sveikutes!

Siulau paprasta, pigu, bet nepaprastai skanu obuoliu pyraga issikept smile.gif

Reikia :
2 stikliniu cukraus,
2 stikliniu miltu,
6 kiausiniu,
8 vidutiniu obuoliu.

Cukru su kiausiniais gerai isplakti mikseriu, po to palaipsniui (plakant) i mase pilti miltus ir dar paplakti, kad miltai gerai isimaisytu.
Obuolius nulupti, isimti seklas, pjaustyti plonom skiltelem ir sudeti i sviestiniu popierium isklota skardele. Ant obuoliu supilti tesla. Kepti 200 laipsniu temperaturoje apie 40 min.
Aisku pyraga kepant reikia vis patikrinti, kad nesudegtu smile.gif
SKANAUS smile.gif
Atsakyti
Mano šeimynai ir draugams patinka GRIETININIS PYRAGAS

Tešlai reikės:
3 stiklinių miltų
1 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės grietinės
250 gramų margarino
1 arb.š. kepimo miltelių ar sodos
trupučio druskos

Įdarui: uogienės pora stiklinių, varškės su kiaušiniu, cukrumi ir razinomis.

Grietinę išplakti su cukrumi, supilti ištirpintą ir pravėsusį margariną, išmaišius sudėti miltus, kepimo miltelius ir druską. Paminkyti tešlą -- ji pasidaro tarsi plastelinas. Tešlą padalyti pusiau. Vieną dalį iškočioti ir ištiesti ant skardos, užtiestos kepimo popieriumi (aš kočioju tiesiai ant šio popieriaus, pasidėjusi jį ant stalo, o po to iškart įdedu į skardą). Tuomet ant tešlos užtepti sluoksnį uogienės, ant jos -- varškę, ištrintą su kiaušiniu, cukrumi ir sudėjus saują razinų. Tada galima iš likusios tešlos daryti groteles arba tiesiog uždėlioti gabaliukais suplėšius ant viršaus. Kepant tešla plečiasi, todėl nebijokit, jei prieš kepant liks tarpelių tarp tešlos gabaliukų. Šito kiekio užtenka vidutinio dydžio skardai. Kepu, kol paruduoja viršus. Kiek dariau, niekada nebuvo, kad neišeitų.
Atsakyti
Gal aš čia nelabai vietoj kalusiu, bet gal žinote kaip daromas pyragas "Flan". Jis būna iki parduotuvėse. Daromas kažkoks pagrindas, o įdaras kažkas tai su pudingu gal įsivaizduojate kaip namų sąlygomis galima būtu tokį pasidaryti?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 09 08, 15:41)
Gal aš čia nelabai vietoj kalusiu, bet gal žinote kaip daromas pyragas "Flan". Jis būna iki parduotuvėse. Daromas kažkoks pagrindas, o įdaras kažkas tai su pudingu gal įsivaizduojate kaip namų sąlygomis galima būtu tokį pasidaryti?


šitą receptą aš jau seniau esu įdėjusi, jei įdėmiau paieškosi, tikrai rasi.
Atsakyti
čia gal obuolinis su pudingu?? as kepiau yra prie naminiai pyragai, kur jau uždaryta tema, bet man tai nepatiko, man pats pudingas yra gan šlykštus, kaip kokia manų košė.
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 09 09, 08:32)
čia gal obuolinis su pudingu?? as kepiau yra prie naminiai pyragai, kur jau uždaryta tema, bet man tai nepatiko, man pats pudingas yra gan šlykštus, kaip kokia manų košė.

nevisai taip wink.gif gali iki paragaut viena gabaleli ir pamatysi. shiek tiek panashu i pudinga, bet ne wink.gif

cia flanas
Atsakyti