Įkraunama...
Įkraunama...

Namai Orchidėjoms

keliu temelę į viršų bigsmile.gif
na, kas dar gundotės?
aš galvojau bent apie akvariumuką kokį nors, bet jau iki orchidariumo "daėjau" doh.gif
visai pakvaišau.....
reik ieškotis antro darbo - orchidariumo ir rūšinių mini orchidėjyčių reikia... blush2.gif
Atsakyti
Gal minčių kiek sukels smile.gif

http://www.dailymoti...eursdubien_tech

http://www.greenfreak.net/?p=34

user posted image

Atsakyti
Pagaliau prisėdau parašyti. Mano orchidariumo dydis 50 gylis, 80 aukštis, 75 plotis. Plotį rinkaus dėl turimų bėgelių ilgio. išlupau iš senos sekcijos, nes pirkt niekur neradau. Dieną drėgmė dabar 75, temp 23, naktį 80, temp 19. Man rodos kad dieną temperatūra per žema. O šviesos gal ir pakanka, jei oncidiumas lygtai ir žiedstiebį leidžia. Nuotraukos bus tuščio orchidariumo, nes kaip tik valiau, tai kad aiškiau būtų, tai tuščią fotkinau. Bet dabar kažko fotki.com lūžta man. Bet būtinai sukelsiu, ir tikrai lauksiu kritikos. nes dar tikrai reikai tobulinti. Grožio iš jo dabar tikrai nėra. Man svarbiausia kad gėlytėm gerai ten būtų.
Nuotraukas rasite čia orchidariumas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venus: 23 spalio 2009 - 21:30
Tokia gera tėmelė ir apmirusi doh.gif , oi kaip negražu, tad kylam į viršų 4u.gif 4u.gif
Gal kuri yra šviežiai pasidariusi namie orchidariumą ir galėtų pasidalinti savo patirtimi?
Juk keičiasi technologijos, niekas vietoje nestovi, vis tobulėja pasaulis, norisi naujovių..
Atsakyti
Mergaitės, mintį apie orchidariumą brandinu jau senokai. Bet... kyla du klausimai. Pirmas: vasarą taip džiaugiausi, nes visi phaleonopsiai gausiai žydėjo, rodos, sudariau visas sąlygas: augdami ant palangės turėjo šviesos, kruoščiai drėkinau orą aplink jas; ir viskas buvo gerai ir gražu, kol temperatūra (natūraliai) nepasiekė 22-25 laipsnių, juk atrodytų, palankiausios sąlygos orchidėjoms - drėgmė, šiluma ir šviesa, tačiau tuomet ir prasidėjo - atsirado miltinis skydamaris ir, kaip su juo nekovojau, jis mane nurungė - visos gėlės buvo juo nusėtos, nors kasdien kiekvieną orchidėją išvalydavau salicilo rūgšties tirpalu ir visus tuos "maumus" kruopščiausiai pašalindavau. Grūmiausi kelis mėnesius. Deja... Tad kyla klausimas: o kaip bus orchidariume? Juk ten orchidėjoms, kaip beje ir miltiniam skydamariui (!) "pačios geriausios sąlygos - šviesu, šilta ir drėgna"?
Antras klausimas: absoliučioje daugumoje matytų orchidariumų nuotraukų pirmiausia į akis krinta "orchidėjinis šiukšlynas". Jis atsiranda ir ne orchidariume auginant orchidėjas - net žiedai menkai sušvelnina bendrą vaizdą, kurio niekaip estetišku nepavadinsi. Aišku, kad reikia kažkaip tą aplinką sutvarkyt, bet orchidėjos savaime juk gėlės "laukinės, ne itin tvarkingos", tad žvelgi į orchidariumą` ir matai: taip, kiekvienai jų, atskirai paėmus, komfortiškos sąlygos, matosi, jog gėlė jaučiasi gerai, galbūt net žydi... o tačiau bendras "kompozicijos" vaizdas toli nuo "glostančio akį".
Atsakyti
QUOTE(rozinelape @ 2010 01 22, 10:43)

gal aš ir klystu, bet tikrai nemanau , kad skydamaris išsivysto nuo aukštos temperatūros, drėgmės ar pan. , ko gero parsinešėt su nauja kokia nors gėlyte. Šiuo metu kaktuso nusipirkt be šio parazito neįmanoma, o ir naikint tik su salicilu- tai nei viena gėlytė neišgyvens, tam skirta - chemija. 4u.gif
O orchidariumo mintis thumbup.gif Ir kuo greičiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rozinelape @ 2010 01 22, 09:43)
Antras klausimas: absoliučioje daugumoje matytų orchidariumų nuotraukų pirmiausia į akis krinta "orchidėjinis šiukšlynas". Jis atsiranda ir ne orchidariume auginant orchidėjas - net žiedai menkai sušvelnina bendrą vaizdą, kurio niekaip estetišku nepavadinsi. Aišku, kad reikia kažkaip tą aplinką sutvarkyt, bet orchidėjos savaime juk gėlės "laukinės, ne itin tvarkingos", tad žvelgi į orchidariumą` ir matai: taip, kiekvienai jų, atskirai paėmus, komfortiškos sąlygos, matosi, jog gėlė jaučiasi gerai, galbūt net žydi... o tačiau bendras "kompozicijos" vaizdas toli nuo "glostančio akį".

Nelabai supratau, ka vadinate "orchidėjinis šiukšlynas". g.gif
Atsakyti
Ačiū, mergaitės, kurios pasidalijote savo nuomone. Gal ieškau ko nepametusi... bet kai trūksta žinių, iškyla klausimų. Štai perskaičiau internete: "miltuotasis skydamaris atsiranda birželio-liepos mėn., kai labai karšta ir drėgna... pažeistas vietas nuvalyti 1% salicilo arba kalio permanganato tirpalu"; kalio permanganatas labai pirštus išteplioja, tad pasirinkau spirituką. Kai miltinis skydamaris įsimetė į mano orchidėjas, jokių naujų gėlių neturėjau. Bet pastebėjau, kad apie langus (ypač vakarais) daužosi tokios permatomai žalsvos muselytės - būrių būriai... ar tai jos tuos vabalus man užnešė? Pradėjau nebeatidarinėt vakarais langų, o viduje su jomis ir vabalais koviausi rytą vakarą. Deja, kaip sakiau, pralaimėjau. Kadangi pasak internetinės informacijos tas parazitas atsiranda, kai tampa drėgna ir pakankamai karšta (pas mus buvo drėgmė 70-80%, temp +25-26), tai tiesiog, manau, tas begėdis iš lauko susirado puikias sąlygas mano orchidėjose. Štai todėl ir galvoju - o kaip orchidariume būtų, kur sąlygos skydamariui tobulos? Gal kuri su ta problema susidūrėte? Būčiau dėkinga, jei aprašytumėt kovos būdus.
O dėl "orchidėjinio šiukšlyno", prašau, neįsižeiskite. Tai tik mano nuomonė, nes savo atskiruose vazonėliuose auginamas orchidėjas, kai šios nežydi, sunkiai galiu pavadinti kitaip, nes grožį įžvelgt (o ypač bendrą estetinį vaizdą pamatyt) labai jau sunku: orchidėjų vazonėlių "krūva" atrodo netvarkingai. Kai auga viena orchidėja, dailiai ištiesusi žiedstiebį su žiedais (kad ir phaleonopsis) - ji atrodo subtiliai ir stilingai. O kai tik jų nemažai ir dar nežydinčios, tai tikrai "nebesuvaldau kompozicijos". Prašau, netaikykit nieko sau, nenorėjau nė vienos įžeisti, atėjau patarimų ir labai norėčiau su jumis susidraugauti. blush2.gif

O čia manosios orchidėjos (iki apsirgimo)
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
[quote=rozinelape,2010 01 23, 13:29]
skydamarį naikinam actara, spiritą naudojam tik nuvalyt juos, ir jokie kiti būdai nepadės, turiu galvoje naminius, gal apmažins , dings, bet greit vėl jie pasirodys. Šiuo atveju aš esu tik už chemiją, nors ir yra priešingai manančių, daug vargau, kol kaktusus susitvarkiau. Gaila taviškių - šitaip žydėjo verysad.gif
Atsakyti
nu zinokit o as kiek turejau orchideju tai nuzydejo ir stovi tokie lapai,daugiau nekrauna ziedu norsgaljau kokie metai praejo.............gal joms ko truksta?
g.gif
Atsakyti
QUOTE(pipiriux @ 2010 01 27, 22:36)
nu zinokit o as kiek turejau orchideju tai nuzydejo ir stovi tokie lapai,daugiau nekrauna ziedu norsgaljau kokie metai praejo.............gal joms ko truksta?
g.gif

prašom paskaityti info 1psl., ten daug vertingų nuorodų sudėta, gal rasit atsakymą mirksiukas.gif

Merginos, rodykit savo orchidariumus, na netikiu, kad nėra tokių 4u.gif
Nebijokit, niekas čia nežada kritikuoti mirksiukas.gif
Aš pati lb domiuosi, kadangi esu truputį pedantė blush2.gif , norisi pasidaryti kaip priklauso, o ne graužtis po to, kad galėjau taip ar anaip.
Mane lb domina oro cirkuliacija, kaip ją išsprendėt, juk vėdinimas būtinas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2010 01 28, 08:05)
prašom paskaityti info 1psl., ten daug vertingų nuorodų sudėta, gal rasit atsakymą  mirksiukas.gif

Merginos, rodykit savo orchidariumus, na netikiu, kad nėra tokių  4u.gif
Nebijokit, niekas čia nežada kritikuoti  mirksiukas.gif
Aš pati lb domiuosi, kadangi esu truputį pedantė  blush2.gif , norisi pasidaryti kaip priklauso, o ne graužtis po to, kad galėjau taip ar anaip.
Mane lb domina oro cirkuliacija, kaip ją išsprendėt, juk vėdinimas būtinas  unsure.gif

musu orchidariumo dangtyje sumontuoti skirtingose pusese 2 ventiliatoriai: vienas ipucia ora, o kitas ispucia smile.gif Ju galingumas reguliuojasi. As juos ijungiu pati, kai reikia, kadangi namuose sedziu, o kai grisiu i darba, matyt, teks taimerius statyti smile.gif
Atsakyti