Taip gali būti ir nuo sauskelnių
mano sūnui taip buvo ir nežinau nuo ko. Daktarė liepė mirkyti silpname kalio pergmanganate.Papraščiausiai padarydavau čiut rausva vandenuka plačiame puodukį ir mirkydavom ir viskas susitvarkė.Kai apsikakodavo prausdavau po srove tada reikia atsmaukti apyvarpe.

QUOTE(uoga3 @ 2007 01 17, 01:38)
tiktu BEPANTEN tepaliukas. Superinis daikciukas!
Maniskiui jau 3men, o vis kartais prireikia. tinka speneliu itrukimams gydyti ir nereik nuplauti pries maitinima. 

jei toks sveikas, tai gal ant duonos tepkim ir vaikam duokim

Vienas dalykas, kai mieste neturi galimybiu apsiprausti ir visai kas kita, kai tingi

Papildyta:
QUOTE(čik-čirik @ 2007 01 17, 14:30)
tada reikia atsmaukti apyvarpe.
kas cia per nesamones

P.S
Berimas nuo sauskelniu, bet del to nerimauti neverta, praeis

Dazniau apiprausk, palaikyk nuogu uzpakaliuku.
Tinka bepanten (tik ne valgymui, kaip rekomendavo

Kadangi man speneliu tepti nereikia-renkuosi sudocream kasdieniniam naudojimui. juo istepus nelimpa prie sauskelniu ir super prie issutimu.
Sveikos,mielosios,susidurem su tokia problemele.siandien nuemus pampersa ir apiplaunat pastebejau kad po varpute paraude,tarsi truputi ir slapia...maziukui tuoj 4 men.Nustebau nes pasust tai gal ir negalejo....daugiau nei puse dienos jis vartosi ant lovos nuogas ir visad papudruotas....
gal kas turit savu patarimu???
QUOTE(junora @ 2007 01 18, 23:36)
Sveikos,mielosios,susidurem su tokia problemele.siandien nuemus pampersa ir apiplaunat pastebejau kad po varpute paraude,tarsi truputi ir slapia...maziukui tuoj 4 men.Nustebau nes pasust tai gal ir negalejo....daugiau nei puse dienos jis vartosi ant lovos nuogas ir visad papudruotas....
mano vaikų daktarė yra patarus visus "tuos" paraudimus užtepti RIEBIU kremu, ir storai, negailint. Pavyzdžiui, excipial (atsiprašau, kaip tik susukau tūtelę, negaliu teisngai nurašyt), Spirig gaminys. Mums padeda.
Gal čia kiekvieno vaiko oda vis kitokia. Mano vienam užtekdavo tik papudruot, o kitam ta pati pudra beveik "nuėda" odelę.
pas mano abu kartais parausdavo,bet patepu bepanten tepaliuku ir praeina,nesvarbu kad nuoguliukas,kartais ten nepatenka oras,kaip ir raukslytes ,sunta,nes nepatenka oras,
Geriausiai spuogelius "naikina" lakišio žolės nuoviras. Reikia užplikyti tos žolės ir įpilti į vonelę maudant vaikuti, tikrai padeda

QUOTE(agno @ 2007 01 16, 16:38)
lialiukui 11 dienų,šiaip paberti esam įvairiai,bet dar ir ant pimpaliuko keli tokie spuoduciai,lyg ir nepūlingi. prausiamės lyg tais tvarkingai. tik nežinau ar reikia tas vietas kremuku nuo iššutimo tepti ar ne..
patarkit,tėveliai ir mamytės

Mano sunui buvo analogiska situacija

Mano sunui irgi kartais budavo berimai ir ant pimpiliuko. Tuomet pagal galimybes stengdavausi daugiau palaikyti be sauskelniu, tepti tepaliuku su cinku. Mums BEPANTEN nepededavo:( Geriausiai tiko tepaliukas Dermilon Paste...
o mums labai padėjo Fuksini aquosa 1%.Si patarima irgi supermamoj radau. Tik vienas nepatogumas; tas skystis dazo raudonai, tai vaikas kelias dieneles raudonais kiausiukais prabuvo, o mama paraudusiais pirstais, bet tai niekis, svarbu vaikui padejo.

oooi... prisiskaiciau cia visokiu nuomoniu ir neebezinau kaip elgtis galu gale. niekada nieko neatsmaukinejau ir lyg tai problemu nebuvo. dabar suneliui jau 3 metukai, pediatre nustate fimoze - apyvarpes susiaurejima. chorurgas ta pati patvirtino ir liepe kol dar mazas operuotis... tai turbut to neisvengsim, be bandysiu dar konsultuotis su keliais gydytojais, man tas zodis "operacija" baisokai skamba, ir dar su narkoze... kas daret sita operacija gal galite placiau parasyti kas kaip?
QUOTE(agno @ 2007 01 16, 16:38)
lialiukui 11 dienų,šiaip paberti esam įvairiai,bet dar ir ant pimpaliuko keli tokie spuoduciai,lyg ir nepūlingi. prausiamės lyg tais tvarkingai. tik nežinau ar reikia tas vietas kremuku nuo iššutimo tepti ar ne..

Mum daktare siule tept alyvuogiu aliejum. Labai padejo, nors issutimo jis nepanaikino, bet spuogeliai dingo. Kremus tam subtiliam dalykeliui bijojau naudot.