Įkraunama...
Įkraunama...

Berniukų bėdos

QUOTE(Meila @ 2008 07 21, 14:24)
Gal atsakys į klausimus:
"Papasakokite apie lytinių organų higieną. Mamos klausia – ar maudant berniuką reikia atsmaukinėti apyvarpę? Jei taip - kodėl, jei ne – irgi kodėl?
Visiems jaunesniems kaip 2 metų berniukams yra fiziologinis apyvarpės susiaurėjimas. Jų varpos galvutė aptraukta oda, o apyvarpės vidinis paviršius švelniomis sąaugomis sulipęs su varpos galvute. Vaikui augant, sąaugos išnyksta, apyvarpė išsiplečia. Iki 5 metų maudant varpos galvutės odelę nebūtina atsmaukti. Po 5 metų fimozė dažniausiai išnyksta ir apiplauti apyvarpę bei varpos galvutę nesukelia jokių sunkumų. Plaunama šiltu vandeniu ir muilu kasdieną. "
"Apyvarpės susiaurėjimas. Kartojantis apyvarpės uždegimams, gali išsivystyti randinis apyvarpės susiaurėjimas. Vaikas šlapinasi plona srovele arba lašais, apyvarpė išsipučia lyg balionėlis. Gydyti reikia operacija."
"Mamos žurnalas"
Bei SM 4u.gif
Na aš manau, kad mus apžiūrėjęs gydytojas pasakys kokia mūsų būklė, bet tikiuosi tas susiaurėjimas, dėl ko išsipučia nėra toks pavojingas mūsų atveju, juk mes dar mažiukai. O kaip supratau iki 2 m. taip gali būti g.gif
Mano vyresnėliui jau 6metai, bet jam neatsismaukia, nors jau gal nuo kokių 3 m. bandėm atsmaukinėti, ir niekas sisiojant neišsipučia, neskauda, ar reiktu nerimauti g.gif ax.gif , kaip mamos klausiau, tai ji nieko nedarydavo broliui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2009 03 10, 14:12)
pas mus irgi tas pats,bet as nesusimasciau kad gali but kas nors blogai  g.gif mes dar pamperiniai esam,nu bet kap atpratrint vaiki nuo sito malonumo  doh.gif

Sveikos smile.gif
mes jau po chirurgo vizito ax.gif , liepė savaitėlę tris kartus per dieną mirkyti kalio permanganate, ir po mėnesio pasirodyti, sakė rašys tada tepaliukus kažkokius, aišku jei nebus geresnė padėtis doh.gif , na ką mėginsim, gal bus geriau g.gif
Atsakyti
mes irgi turim apyvarpės susiaurėjimą, tepamės tepaliuku, pagerėjo, bet ne 100 proc. tai liepė operuotis, gal kas jau patyrėt tokią operaciją? pasidalintumėte patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(graimonda @ 2009 03 13, 18:05)
Sveikos smile.gif
mes jau po chirurgo vizito ax.gif , liepė savaitėlę tris kartus per dieną mirkyti kalio permanganate, ir po mėnesio pasirodyti, sakė rašys tada tepaliukus kažkokius, aišku jei nebus geresnė padėtis doh.gif , na ką mėginsim, gal bus geriau g.gif

ka gero duoda tas tepaliukas?
o pas chirurga jus siunte vaiko pediatre?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plazma: 16 kovo 2009 - 14:34
QUOTE(plazma @ 2009 03 16, 15:33)
ka gero duoda tas tepaliukas?
o pas chirurga jus siunte vaiko pediatre?

Tepaliuko dar nenaudojom, tai nieko nežinom, tik po mėnesio kitas vizitas pas chirurgą ax.gif , o siuntimą davė mūsų pediatrė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(graimonda @ 2009 03 16, 18:18)
Tepaliuko dar nenaudojom, tai nieko nežinom, tik po mėnesio kitas vizitas pas chirurgą ax.gif , o siuntimą davė mūsų pediatrė smile.gif

reikes ir man prasyt siuntima pas chirurga,bus geriau kai apziures specas.
Atsakyti
gal kas pasakytu koks tas tepaliukas? maniskis ir si ryta pradejo rekt, kad skauda .. patines galiukas. sedejom vonelej lyg pagerejo. bet manau kad susiaureje pas ji, nes pas broli daugiau atsismaukdavo. beto, viena puse daugiauatsitraukiakita maziau.. tai gal kas parasytu pavadinima tepalo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rollick @ 2009 03 17, 20:25)
gal kas pasakytu koks tas tepaliukas? maniskis ir si ryta pradejo rekt, kad skauda .. patines galiukas. sedejom vonelej lyg pagerejo. bet manau kad susiaureje pas ji, nes pas broli daugiau atsismaukdavo. beto, viena puse daugiauatsitraukiakita maziau.. tai gal kas parasytu pavadinima tepalo?  smile.gif

čia hormoninis tepalas- hidrokortizonas, bet čia daugiau, kad apyvarpė atsitrauktų, tepamas pastoviai
uždegimui tinka vonelės, mes esam stiprų uždegimą išsigydę su vonelėm ir baneocino tepalu
Atsakyti
aciu smile.gif reiks bandyt ..ach tie berniukai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dominyka3 @ 2009 03 13, 12:09)
Mano vyresnėliui jau 6metai, bet jam neatsismaukia, nors jau gal nuo kokių 3 m. bandėm atsmaukinėti, ir niekas sisiojant neišsipučia, neskauda, ar reiktu nerimauti g.gif  ax.gif , kaip mamos klausiau, tai ji nieko nedarydavo broliui blush2.gif

mano sūnus taip pat 6-metis ir su tokia pačia problema. taip pat bandėm nuo kokių 3 metų atsmaukinėt, sisiojant niekas nesipučia. Bet mes važiuosim pasirodyti urologui ar chirurgui-kažkaip nenoriu užkrauti rūpesčio vaikui, kai jis užaugs. Nes teko internete skaityti (kai domėjausi, kas ta fimozė), kokie yra pasimetę 13-15 metų berniukai turėdami tokią problemą. Aš manau, atsarga gėdos nedaro, jei gydytojas pasakys, kad viskas gerai, tai valiooo smile.gif
Atsakyti
AŠ SAVO 11 MEČIUI IRGI NIEKO NEDARIAU, O DABAR PABANDĖ IR NELABAI KAS GAUNASI, BIJAU, KAD NEBŪTŲ PAVĖLAVĘS, NES SKAIČIAU KOKIOS PASEKMĖS IR NEPATOGUMAI BŪNA SUAUGUS, TAI TIKRAI NEORĖČIAU.
Atsakyti
QUOTE(lauke @ 2009 03 19, 10:59)
AŠ SAVO 11 MEČIUI IRGI NIEKO NEDARIAU, O DABAR PABANDĖ IR NELABAI KAS GAUNASI, BIJAU, KAD NEBŪTŲ PAVĖLAVĘS, NES SKAIČIAU KOKIOS PASEKMĖS IR NEPATOGUMAI BŪNA SUAUGUS, TAI TIKRAI NEORĖČIAU.

Kreipkitės, dar tikrai nevėlu. Žinau berniuką kuris išoperuotas 10 metų, bet to tokias operacijas darosi ir suaugę vyrai. Su kiekvienais metais pačiam vaikui bus vis sunkiau-pradeda jie labiau kompleksuoti. Aš jau savo vaiką nuteikiau, kad važiuosim pas tokį gydytoją-neva visi berniukai, sulaukę 6 metų turi pasirodyti tokiam gydytojui -ir baimės kaip ir neliko smile.gif
Atsakyti