QUOTE(Mirėja @ 2007 03 19, 16:45)
Mamučia, ačiū už atsakymą, bet neatsakei į pagrindinį klausimą: kokstokių tikslų galutinis tikslas? Na, suleknėsi... ir? Na, turėsi namą kokio norėjai... ir? Nuvažiuosi į Maskvą trumpiausiu keliu... ir?
zinai,as noriu daug ko gyvenime

pataisiti figura-kaikuriom duoda daugiau pasitikejimo savimi

turet nama koki nori-kaip man,tai komfortas,kazkokia siluma.

keliauti trumpesniu keliu-tesiog ne paveluioti

tu uzduodi klausima kam tureti isvis tikslus.jai nori tesiok ezistuot,tai tikrai nereikia.daug yra laimingu ir nelabai,kurie tesiog gyvena.musu seima ne is tokiu

pagal mane gyvenimas sutikslais,tai prasmingas gyvenimas

QUOTE(Mamučia @ 2007 03 19, 17:01)
tu uzduodi klausima kam tureti isvis tikslus
Ne, kam iš vis turėti tikslus aš puikiai suprantų. Bet kad tikslų pasiekimas laimės neprideda. Apie dailininkus nekalbėsiu, nes nepažįstu, bet nelaimingų sėkmingų sportininkų ir verslininkų pažįstų N+1. Ypač sportininkai retai būna laimingi.
Ar įmanomas betikslis egzistavimas? Turbūt nelabai... Net ir bomžas-alkoholikas turi aiškų ir konkretų tikslą- prisigert kasdien. O kad jo tikslas butelis o verslininko milionas- skirtumas tik kiekybinis.
Bet vat ar įmanoma turėti PRASMINGĄ gyvenimo tikslą? Ne trumpalaikį (namas, mašina, butelis...) bet tikrai aukštesnį. Vat to ir noriu paklaust. Ar turi galutinį tikslą?
QUOTE(Mirėja @ 2007 03 19, 18:45)
Ne, kam iš vis turėti tikslus aš puikiai suprantų. Bet kad tikslų pasiekimas laimės neprideda. Apie dailininkus nekalbėsiu, nes nepažįstu, bet nelaimingų sėkmingų sportininkų ir verslininkų pažįstų N+1. Ypač sportininkai retai būna laimingi.
Ar įmanomas betikslis egzistavimas? Turbūt nelabai... Net ir bomžas-alkoholikas turi aiškų ir konkretų tikslą- prisigert kasdien. O kad jo tikslas butelis o verslininko milionas- skirtumas tik kiekybinis.
Bet vat ar įmanoma turėti PRASMINGĄ gyvenimo tikslą? Ne trumpalaikį (namas, mašina, butelis...) bet tikrai aukštesnį. Vat to ir noriu paklaust. Ar turi galutinį tikslą?
jai manes klausi,tai as taip.
kad butgyvenimas laimingas ir harmoningas ,negali uti vienas tikslas.kiekviena musu gyvenimo kriptis turi buti su tikslais.kas tai,jai netingi paskaitik,kazkur anksciau rasiau.
kodel sportininkai ir verslininkai buna nelaimingi-vienapusis tikslas,rezultatas,pinigai.nera gyvenimo hormonijos.
mano tikslas-suprasti ko as noriu is gyvenimo tik nezinau kaip reikia ji pasiekti.
Mireja, cia ne vienas neivardijo ne vieno konkretaus aukstesnio tikslo (uzauginti "gerus" vaikus yra visiska abstrakcija), ko tu ta Mamucia kankini
O kas del tikslu ir laimes, tai cia jau kiekvieno reikalas, kiek siekti, kad vis dar jaustumeisi laimingas. Jei as dabartinem salygom (vienisa mama, vaikas neuzauges) uzdirbciau namui mieste, as buciau nelaiminga. Bet ne del to, kad namas blogis, o del to, kiek ir ko man tai kainuotu.

O kas del tikslu ir laimes, tai cia jau kiekvieno reikalas, kiek siekti, kad vis dar jaustumeisi laimingas. Jei as dabartinem salygom (vienisa mama, vaikas neuzauges) uzdirbciau namui mieste, as buciau nelaiminga. Bet ne del to, kad namas blogis, o del to, kiek ir ko man tai kainuotu.
QUOTE(Rudenėja @ 2007 03 19, 20:24)
Mireja, cia ne vienas neivardijo ne vieno konkretaus aukstesnio tikslo (uzauginti "gerus" vaikus yra visiska abstrakcija), ko tu ta Mamucia kankini

1) Aš ne kankinu, bet bandau suprast.
2) Tas man ir keista, nes vargu ar yra žmonių neturinčių konkrečių trumpalaikių tikslų. Skirtumas kiek jie yra įsisąmoninti, kiek žmogus motivuotas jų siekt...
3) Tikrai būtų be galo įdomu išgirsti (na, perskaityti) nors vieną rimtą GYVENIMO tikslą, nes pati neįsivaizduoju kas tai galėtų būti

Zmogus - gamtos dalis, ir jos tikslas, kaip ir kiekvienos gyvybes formos, patenkinti poreiki. Kadangi zmogus - padaras civilizuotas, jo poreikiu skale praktiskai neapipbreciama (nuo patenkinti troskuli iki iki ambiciju laimeti medali ar tapti politiku).
Taigi tikslas uzauginti vaikus gerais zmonems yra tobulas ir realizuoja seimynini, globejo poreiki. O uzdaviniai (trumpalaikiai tikslai) prie to veda: geras maitinimas, vertybiu perdavimas, visuom. igudziu mokymas ir t.t.
Taigi tikslas uzauginti vaikus gerais zmonems yra tobulas ir realizuoja seimynini, globejo poreiki. O uzdaviniai (trumpalaikiai tikslai) prie to veda: geras maitinimas, vertybiu perdavimas, visuom. igudziu mokymas ir t.t.
kiek as maciusi seimu(o ipac vienesu mamu)kurios turi toki tiksla

Nespresk taip kategoriskai, mamyciu norai ir siekiai gi kilnus, o poreikis aukotis (daznai primestas visuomones) patenkintas. Nesakau, kad tikslas siuo atveju yra teisingas (truputi netisklus zodis - kas zinoa, kas teisinga...), bet taip pacios moters isprioritizuotas... Galu gale, niekas nezino, gal vaikai ir anukai tukstanti kartu dar ateity ja padarys laiminga...
Cia as emiau tik pavzydi ir su mamyte, kurios tikslas Nr.1 yra vaiku auginimas, nesitapatinu.
Esu etape, kai mano baziniai poreikiai patenkinti (salyginai aisku) ir siekiu tiesiog save realizuoti - seimoje, darbe ir laisvalaikiu (turiu gan uzdavinius jeigu ka) .
Cia as emiau tik pavzydi ir su mamyte, kurios tikslas Nr.1 yra vaiku auginimas, nesitapatinu.
Esu etape, kai mano baziniai poreikiai patenkinti (salyginai aisku) ir siekiu tiesiog save realizuoti - seimoje, darbe ir laisvalaikiu (turiu gan uzdavinius jeigu ka) .