Sveikos,
Turiu tokia bėdą, uždirbam su vyru beveik po lygiai, (aš pora šimtų daugiau),
išleidžiu visa algą šeimos reikalams (paskola, mokesčiai, maistas, vaistai ir tt.)
Ir pinigelių gale menesio man nebelieka.
Vyras tuo metu gauna alga ir pinigelius išleidžia savo poreikiams (pramogos, automobilis ir tt.) Kai jam primenu, kad nebeturiu pinigeliu, jis atšauna, kad irgi nebeturi. Nebežinau, ką daryti? Buvau pavedusi visus mokėsčius mokėti jam, bet kaip buvo gėda darželyje kai aukletoja pasakė kad saskaita neapmokėta.
Mielosios gal gali ką patarti, nes nemežinau, atsibodo taip gyventi!
iš tikrųjų sunku tokioje situacijoje patarti...
gal pamėgink kokią šoko terapiją? pvz., maistą pirk ir gamink tik sau ir vaikui, jei nueisite į kavinę, paprašyk atskiros sąskaitos, nesirūpink jo buitimi ir pan. aišku, su mokesčiais tai nieko nepadarysi...
arba mėgink tartis, kad kiekvieną mėnesį kiekvienas įdeda į bendrą biudžetą tam tikrą pinigų sumą ir iš jos moka mokesčius bei gyvena (aišku, tau dar liktų paskola, bent gal tada nors kiek pinigėlių tau liktų?
)
beje, o kieno vardu paimta paskola? gal čia ką nors galima padaryti?

gal pamėgink kokią šoko terapiją? pvz., maistą pirk ir gamink tik sau ir vaikui, jei nueisite į kavinę, paprašyk atskiros sąskaitos, nesirūpink jo buitimi ir pan. aišku, su mokesčiais tai nieko nepadarysi...

arba mėgink tartis, kad kiekvieną mėnesį kiekvienas įdeda į bendrą biudžetą tam tikrą pinigų sumą ir iš jos moka mokesčius bei gyvena (aišku, tau dar liktų paskola, bent gal tada nors kiek pinigėlių tau liktų?

beje, o kieno vardu paimta paskola? gal čia ką nors galima padaryti?

QUOTE(Apuokas @ 2007 03 09, 15:02)
Nežinau kaip su mokesčiais, bet valgyti pirkčiau tik sau ir vaikui. Nu tiesiog erzina skaityti apie tokius santykius 

Gyvenimas kartu yra susitarimas, o kiekvienos sutarties pagrindas yra šalių įsipareigojimai - jeigu viena šalis jų nevykdo, kita šalis gali nutraukti sutartį. Pirmiausia reikėtų išsiaiškinti ar verta toliau gyventi kartu.
ahujielino visiskai tie trikojai
isleisciau as jam poreikiams savo.....isleistas butu pro duris su tasyte...nafik tada tas vyras???? ka ten meiles daug duoda????...
negaliu ir as skaityti tokiu briedu..

isleisciau as jam poreikiams savo.....isleistas butu pro duris su tasyte...nafik tada tas vyras???? ka ten meiles daug duoda????...

negaliu ir as skaityti tokiu briedu..
QUOTE(Apuokas @ 2007 03 09, 15:02)
Nežinau kaip su mokesčiais, bet valgyti pirkčiau tik sau ir vaikui. Nu tiesiog erzina skaityti apie tokius santykius 

aha, as apie ta pati pagalvojau. Lygiai taip pat drabuziai, pramogos, kazkokios isvykos - jos butu planuojamos man ir vaikams. Aisku galima ir ji pakviesti, tik pries tai tegul susimoka bent jau uz save.
QUOTE(dianute @ 2007 03 09, 14:01)
arba mėgink tartis, kad kiekvieną mėnesį kiekvienas įdeda į bendrą biudžetą tam tikrą pinigų sumą ir iš jos moka mokesčius bei gyvena

arba mėgink tartis, kad kiekvieną mėnesį kiekvienas įdeda į bendrą biudžetą tam tikrą pinigų sumą ir iš jos moka mokesčius bei gyvena
Čia kaip tam anekdote: pirma suvalgom tavo, o paskui kiekvienas savo.
O dėl sprendimo tai pritarčiau dianutei.

QUOTE(valmar @ 2007 03 08, 18:10)
Sveikos,
išleidžiu visa algą šeimos reikalams (paskola, mokesčiai, maistas, vaistai ir tt.)
Vyras tuo metu gauna alga ir pinigelius išleidžia savo poreikiams (pramogos, automobilis ir tt.) Kai jam primenu, kad nebeturiu pinigeliu, jis atšauna, kad irgi nebeturi. Nebežinau, ką daryti? Buvau pavedusi visus mokėsčius mokėti jam, bet kaip buvo gėda darželyje kai aukletoja pasakė kad saskaita neapmokėta.
o jūs pabandykite abu dalį pinigų iš savo atlyginimų padėti į vieną piniginę, kurioje pinigėliai bus skirti mokesčiam ir t.t, o dalį pinigėlių kiekvienas pasilikite savom išlaidom. Mes su vyru taip darom daug metų ir puikiai sekasi, niekad nesiginčijam

Varge, moterys.. Galbūt pirmiausia, truputį prigesinus savo principus, reik pabandyt su vyru pasikalbėt apie tai, kas vyksta, o ne imtis tokių drastiškų priemonių, kurios situacijos tikrai nepagerins, o TIK pablogins.
Pirma mintis, kuri šovė man į galvą perskaičius temą - gal vyras kompleksuoja, kad žmona uždirba daugiau ir taip elgiasi nepilnavertiškumo problemų vedamas? Pasak psichologų ir pačių vyrų, jie dėl to nepergyvena ir sako, kad nieko tokio, jog moteris į namus parneša daugiau pinigų tol, kol tai iš tiesų netampa realiu faktu, o tada prasideda cirkas
Užduok sau porą klausimų: Ar taip buvo visą jūsų šeimos gyvenimą? Jei ne, kuriuo momentu tai prasidėjo? Bandyk kalbėtis: geriausia jam atsipalaidavus, po kokios skanios vakarienės, žiūrint TV netyčia subtiliai užsimint
Juk vyrai kaip vaikai, kam nors atsitikus pirmiausia vyksta atmetimo reakcija ("nenoriu", "nedarysiu", "nepirksiu") ir tik giliau pakapsčius pasirodo priežastys 
O jei pasirodys tikrai, kad jis tiesiog nenori dalintis savo pinigais ir linkęs tik leisti tavuosius, tai kam toks vyras - alfonsas? Net nekovočiau su tokiu, savo energiją reik pataupyt
Pirma mintis, kuri šovė man į galvą perskaičius temą - gal vyras kompleksuoja, kad žmona uždirba daugiau ir taip elgiasi nepilnavertiškumo problemų vedamas? Pasak psichologų ir pačių vyrų, jie dėl to nepergyvena ir sako, kad nieko tokio, jog moteris į namus parneša daugiau pinigų tol, kol tai iš tiesų netampa realiu faktu, o tada prasideda cirkas

Užduok sau porą klausimų: Ar taip buvo visą jūsų šeimos gyvenimą? Jei ne, kuriuo momentu tai prasidėjo? Bandyk kalbėtis: geriausia jam atsipalaidavus, po kokios skanios vakarienės, žiūrint TV netyčia subtiliai užsimint

O jei pasirodys tikrai, kad jis tiesiog nenori dalintis savo pinigais ir linkęs tik leisti tavuosius, tai kam toks vyras - alfonsas? Net nekovočiau su tokiu, savo energiją reik pataupyt

na cia paini situacija as net nezinociau ka tokiu atveju daryti mes su vyru savo algas dedame bendrai ir leidziame kartu

Gal taip yra tiesiog todėl, kad gyvenate nuo algos iki algos, o tu gauni pirma jo. Tada natūralu, kad iš tavosios tenka atlaikyti mokesčių ataką. O kai gauna jis, jau viskas sumokėta
Jeigu maistą perki tu, o ne jis (kaip dažniausiai būna), tai irgi suprantama, kad tu moki. Mūsų šeimoje situacija panaši, tik atvirkščia: vyras gauna pirmas, sumoka mokesčius. Be to, jis perka maisto produktus. Todėl kartais piktinasi, kad tai mano atlyginimas išleidžiamas "savoms reikmėms". Stengiuosi, kad taip nebūtų, gavusi atlyginimą dalį išgryninu ir atiduodu jam, maistui. Taip turbūt reikėtų daryti ir jums. Mokesčiai - iš tavo algos, nes jis dar nebūna gavęs, o kai gauna - nuima dalį ir atiduoda tau, nes tu perki maistą. Bėda, kad jūs turbūt jau seniai taip "neteisingai" tvarkotės, ir jis jau pripratęs "prie gero", atprasti būtų sunku. Bet sušaukti "šeimos tarybą" ir susėdus pasišnekėt apie biudžeto tvarkymo naujoves privaloma