Įkraunama...
Įkraunama...

Brangioji išleiskime tavo alga kartu!

Net nesitiki, kad taip gali but. As esu bedarbe, pajamu nulis, tai jei vyras gyventu is savo pinigu, o as tureciau is savo (?! blink.gif ), taigi badu mirciau doh.gif Jei dirbciau ir maniskis taip sumastytu, tai nustatyciau kokia pinigu suma jis turi duoti man (kad ir jam maisto nupirkciau, ir uz jo sunaudota vandeni sumokeciau ir t.t.). Manau, taip butu teisinga g.gif Kaig gi dabar cia iseina - jis nemokamai bute gyvena ir TAVO maista valgo?! Ir dukra privalai islaikyti pati?! Lyg ne jo vaikas butu... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexandra.R.: 15 kovo 2007 - 01:14
QUOTE(Voverė @ 2007 03 14, 21:39)
Atsigavau  biggrin.gif

tikiu:) saunuole 4u.gif
Atsakyti
mes su vyru padarem taip: atsidarem "seimynine" saskaita pasiemem po kortele nuo saskaitos ir kas menesi pervedam didziaja dali savo algos. susigalvojom, kad seimynines dalies koeficientas turi buti 1.55, t.y. alga padalinam is 1.55 ir ta suma pervedam i seimynine saskaita. paskaiciavom, kad taikant si koeficienta, likusios sumos uztenka asmeninems islaidoms: transportas, maistas darbe, pramogos mieste, drabuziai. O is seimynines saskaitos perkam maista namams, vaistus, mokam uz buta, islaikom augintinius ir perkam visus daiktus, reikalingus bendrai buiciai. kadangi atlyginimai musu panasus, niekada nebuvo jokiu gincu del pinigu. nes yra asmeniniai pinigai, kuriuos galima leisti kaip nori ir bendri pinigai, del kuriu leidimo reikia tartis. tiesa seimynine saskaita pagrinde as kontroliuoju smile.gif be mano zinios neprasisuka ne vienas litas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gege @ 2007 03 16, 21:25)
mes su vyru padarem taip: atsidarem "seimynine" saskaita pasiemem po kortele nuo saskaitos ir kas menesi pervedam didziaja dali savo algos. susigalvojom, kad seimynines dalies koeficientas turi buti 1.55, t.y. alga padalinam is 1.55 ir ta suma pervedam i seimynine saskaita. paskaiciavom, kad taikant si koeficienta, likusios sumos uztenka asmeninems islaidoms: transportas, maistas darbe, pramogos mieste, drabuziai. O is seimynines saskaitos perkam maista namams, vaistus, mokam uz buta, islaikom augintinius ir perkam visus daiktus, reikalingus bendrai buiciai. kadangi atlyginimai musu panasus, niekada nebuvo jokiu gincu del pinigu. nes yra asmeniniai pinigai, kuriuos galima leisti kaip nori ir bendri pinigai, del kuriu leidimo reikia tartis. tiesa seimynine saskaita pagrinde as kontroliuoju smile.gif be mano zinios neprasisuka ne vienas litas smile.gif

o kai atostogaujat?
Atsakyti
Oi sunku tokiu atveju butu kiekvienai, taciau koks cia vyras jeigu jam seimos reikalai dzin... Jeigu mano vyras taip darytu, tai as jam saskaitele taip pat galia menesio pateikciau, uz skalbinius, maista, seksa ir visa kita ka jis naudoja bendrai. O jei ir tas neveiktu, tada kam jis toks Alfonsas reikalingas. Tu verta daug geresnio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(INFINITI @ 2007 03 17, 02:47)
o kai atostogaujat?

Atostogu keliones ir islaidas apmokam is bendro biudzeto, nes atostogaujam kartu smile.gif be to, tu asmeniniu islaidu, kur pasiliekam, uztenka tik smulkioms asmeninems islaidoms, tad sunku butu atostogom susitaupyt.
Atsakyti
Gege, įdomi mintis .............. gal ir neblogai čia sugalvota ......... tokiu atveju daugeliui moterų ( tas pats ir vyrams hihihi.gif ) nereiktų teisintis ir meluot kiek kainuoja įsigytas daiktas gal ir neatitinkantis realios vertės hihihi.gif ........... bet labai norimas wub.gif .......... kaip pvz.: už suknutę sumokam 300 lt , o kad vyrui neskaudėtų dūšios sakom , kad mokėjom 30 lt lotuliukas.gif ............... o čia ....turi savo vadinamus kišenpinigius .... tada kur nori ir kaip nori juos leidi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(valmar @ 2007 03 08, 18:10)
Sveikos,
Turiu tokia bėdą, uždirbam su vyru beveik po lygiai, (aš pora šimtų daugiau),
išleidžiu visa algą šeimos reikalams (paskola, mokesčiai, maistas, vaistai ir tt.)
Ir pinigelių gale menesio man nebelieka.
Vyras tuo metu gauna alga ir pinigelius išleidžia savo poreikiams (pramogos, automobilis ir tt.) Kai jam primenu, kad nebeturiu pinigeliu, jis atšauna, kad irgi nebeturi. Nebežinau, ką daryti? Buvau pavedusi visus mokėsčius mokėti jam, bet kaip buvo gėda darželyje kai aukletoja pasakė kad saskaita neapmokėta.
Mielosios gal gali ką patarti, nes nemežinau, atsibodo taip gyventi!

nekas tau schmoll.gif .kyla klausimas kam tada reikalingas vyras ax.gif ar del kvapo,ar del grozio biggrin.gif
Atsakyti
Nesuprantu as ir tokio seimyninio gyvenimo.Pas mus seimoje visi pinigai namie,ir kuriam kiek reikia tiek ir pasiemam,aisku pasakom kam ir kiek.
Atsakyti
pas mano tevus (tikriausiai, pas daugeli taip is tarybiniu laiku, kai pinigus i rankas gaudavo) finansus tvarkydavo mama, tevas tik parnesdavo alga ir ja uzmirsdavo:)

Nemazai galvodavau ir nerimavau (kai dar net draugo neturejau), kaip su tom pinigu dalybom bus musu seimoj, bet naturaliai taip isejo, kad uz maista ir bet kokias kitas prekes moka tas, pas kuri kortelej daugiau pinigu, na, kad likutis pas abieju butu daugmaz panasus. Bet kadangi vyras apmoka paskola ir komunalinius, tai dazniausiai man lieka visa kita:) Buna, kad ir pas mane pritruksta, bet niekad nesivarzau vyro paprasyti, galbut todel, kad niekada jokiu pirkiniu vienas nuo kito neslepiame ir suprantame, kad nei vienas, nei kitas be reikalo neislaidaujame. Nu cia as biski save pagyriau, nes buna, kad nukrypstu nuo normos ir nusiperku nepigu daikciuka:) Bet tada as paklausiu vyro, ar jis nori zinoti, kiek jis kainavo:) dazniausiai sako "nea" lotuliukas.gif
Atsakyti
Dekui visoms už patarimus. 4u.gif Šį mėnesį bandau taip, sumoku už paslaugas ir paskola. o vyras už maistą ir kad butų apyligiai dave 600lt.Taip kad šį mėnesį pagrinde valgom koldunus, makaronus, dešrekes ir geriam alų.Nuo tokio valgiaraščio man bloga darosi, bet jei vel imsiu viskuo rupintis vėlgi liksiu ant ledo.

P.S Aš uždirbu 2000lt vyras 1700lt paskolos mano 1300, vyro 200lt
Butas ir darželis kainuoja apie 400lt (bent jau žiemą).
Mano pagrindines išlaidos 1700lt
Vyro 200lt
Marazmas skaičiuoti kiekvieną čekį, bet man tenka skaičiuoti, kad atauti iš vyro dalį pinigų, nes kitaip jis juos išleis kur klube su draugais. drinks_cheers.gif
Atsakyti
As manau,kad vyro pareiga islaikyti seima.Jei vyras nenori islaikyti mylimos moters ir savo vaiko,tai kam tada jis skirtas?Man toks variantas schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti