Mano tėvas architektas-indžinierius.Sūnus mane stebina tuo,kad jam labai patinka įvairūs brėžiniai,žemėlapiai.Vakar jis man sako:mama,pakeisk pagalvę,ant jos miegoti šalta.Klausiu :kodėl? Atsako:čia islandija ir rodo dėmė kurios forma labai panaši į islandiją.Kartą lyginau jo marškinius,o jis sako:čia traktorius.Na tikrai atitinkamu kampu pažiūrėjus tie marškiniai buvo panašūs į traktorių Ir jis tą daro dažnai,net ir piešiniai jo keisti:visokie trikampiai,keturkampiai.Manau,atidžiau pastebėk dukrą ir tikrai pastebėsi jos neeilinius gabumus kurioje nors srityje.Kartais man būna gėda prieš žmones ,nes ant stulpo sako katė,marškinių-traktorius.Na bet jis tą mato.
Sveikutes, o as nesuprantu tokio savo dukros poelgio. Yra Godoje vaiku gimtadieniai ir kai jin zino kokia diena bus tas gimtadienis tai jin neina tuomet, viena karta buvo taip, jin ilgai nejo, o nuejus suzinojo kad sves gimtadieni tai jin uzmigo 10 val ir ismiegojo kol baiges visos linksmybes, o jos tesesi iki pietu. Sendien paklause kas do sveciai bus ryt pas mane, sakau tu nepazysti tokia teta atvaziuos, bet sakau dukryte gi sendien mano gimtadienis ar man butuka neduosi, kad supyko ant manes ir isleke i lauka, parejo irgi surugusi gyvenimu nepatenkinta, nesuprantu kodel sitaip, jos gimtadieniai visada svenciami na tik namie, nes jin gimus rugpiuti ir tuo laiku atostogauja. Kaip sprast ja, kodel ??????
Melodija, jei teisingai supratau,tai šiandien tavo gimtadienis. Būk laiminga.Na ,mūsų vaikai kartais keistokai elgiasi bet su kiekvienu jų poelgiu mes vis įgaunam naujos patirties.Gal tavo dukrai nepatinka triukšmas,ar kokia nors švenčių atributika pvz. balionai?
Melodija tavo dukrytes labai idomi reakcija i kitu sventes. Gal jai tai nepatinka
Kas del gabumu, tai tiesa. Maniskis nei sneka, nei pats kazka daro, na kaip ir rasiau, bet kompu kaip pavaro
ypac zaidimus, kur su masinom reik vazineti. Kas ateina stebisi. Isijungia vorda ir ten rasineja zodzius, teisingai paraso. bet kas del snekos tai pilnas nulis
Kai paprasau pakartoti zodi, pvz.: lempa, sako-pale(sukeicia skiemenis), prasau dar karta pasakyti, tada sako lialiapa,o paraso teisingai
P.S. jis irgi autistas(buvau pamirsusi parasyti)

Kas del gabumu, tai tiesa. Maniskis nei sneka, nei pats kazka daro, na kaip ir rasiau, bet kompu kaip pavaro

QUOTE(Atėnė V @ 2006 04 28, 20:40)
Melodija, jei teisingai supratau,tai šiandien tavo gimtadienis. Būk laiminga.Na ,mūsų vaikai kartais keistokai elgiasi bet su kiekvienu jų poelgiu mes vis įgaunam naujos patirties.Gal tavo dukrai nepatinka triukšmas,ar kokia nors švenčių atributika pvz. balionai?
Aciu uz grazu linkejima ir jis atitiko relybe:) as ir esu laiminga ir stengiuosi, kad mano kiekviena diena but vis laimingesne

Nepasakyciau kad jei nepatinka sventes, patinka tik tas gimtadienis uzkliuva ir nesumastau kaip tai pakeist jos susidariusia saprata jos lygyje, nes trukdo jei gyvent ...............
Autistai tikrai idomus vaikiukai yra nors mamytem labai labai sunku juos augint.
rena ir tau kantrybes, ir bandyk ka nors pamatyt vis naaujo nors ir maza maza smulkmenele ir tuo pasidalint su visomis supermamytemis ir bus smagiau gyvent.
Melodija, ir aš sveikinu tave su tortadieniu
Prie pačių geriausių gimtadieninių linkėjimų, noriu pridėti žodžius iš Senojo Testamento, kuriuos vakar radau vienoje SM temoje:
Visa kam skirtas laikas, ir savo metu
visa kas po dangum praeina:
laikas užgimti ir laikas pasimirti,
laikas sodinti ir laikas nuraškyti tai, ką pasodinai,
laikas galabyti ir laikas gydyti,
laikas griauti ir laikas statyti,
laikas verkti ir laikas juoktis,
laikas gedėti ir laikas strapsėti,
laikas svaidyti akmenis ir laikas rinkti,
laikas glebėsčiuotis ir laikas
tolti nuo apsikabinimų,
laikas užgyventi ir laikas prarasti,
laikas prižiūrėti ir laikas iššvaistyti,
laikas praplėšti ir laikas susiūti,
laikas tylėti ir laikas sakyti,
laikas mylėti ir laikas neapkęsti,
laikas karui ir laikas taikai.
Ir visada linkiu sau ir kitiems:
Tikėjimo, kad viskas yra taip, kaip turi būti.
Vilties, kad praplėšus, būtinai ateis laikas susiūti.
Ir Meilės, kuri viena gali išgelbėti pasaulį.

Prie pačių geriausių gimtadieninių linkėjimų, noriu pridėti žodžius iš Senojo Testamento, kuriuos vakar radau vienoje SM temoje:
Visa kam skirtas laikas, ir savo metu
visa kas po dangum praeina:
laikas užgimti ir laikas pasimirti,
laikas sodinti ir laikas nuraškyti tai, ką pasodinai,
laikas galabyti ir laikas gydyti,
laikas griauti ir laikas statyti,
laikas verkti ir laikas juoktis,
laikas gedėti ir laikas strapsėti,
laikas svaidyti akmenis ir laikas rinkti,
laikas glebėsčiuotis ir laikas
tolti nuo apsikabinimų,
laikas užgyventi ir laikas prarasti,
laikas prižiūrėti ir laikas iššvaistyti,
laikas praplėšti ir laikas susiūti,
laikas tylėti ir laikas sakyti,
laikas mylėti ir laikas neapkęsti,
laikas karui ir laikas taikai.
Ir visada linkiu sau ir kitiems:
Tikėjimo, kad viskas yra taip, kaip turi būti.
Vilties, kad praplėšus, būtinai ateis laikas susiūti.
Ir Meilės, kuri viena gali išgelbėti pasaulį.
QUOTE(melodija @ 2006 04 28, 20:24)
Sveikutes, o as nesuprantu tokio savo dukros poelgio. Yra Godoje vaiku gimtadieniai ir kai jin zino kokia diena bus tas gimtadienis tai jin neina tuomet, viena karta buvo taip, jin ilgai nejo, o nuejus suzinojo kad sves gimtadieni tai jin uzmigo 10 val ir ismiegojo kol baiges visos linksmybes, o jos tesesi iki pietu. Sendien paklause kas do sveciai bus ryt pas mane, sakau tu nepazysti tokia teta atvaziuos, bet sakau dukryte gi sendien mano gimtadienis ar man butuka neduosi, kad supyko ant manes ir isleke i lauka, parejo irgi surugusi gyvenimu nepatenkinta, nesuprantu kodel sitaip, jos gimtadieniai visada svenciami na tik namie, nes jin gimus rugpiuti ir tuo laiku atostogauja. Kaip sprast ja, kodel ??????
na man vaikystej buvo liudna, kad visus ir klasej ir visokiuos bureliuos sveikindavo, o mane vis pamirsdavo, tai gal jai tikrai nuoskauda kokia, kad jos vaikai mokykloj nesveikina!O jus kokia svente darot per jos gimtadieni?
QUOTE(rena @ 2006 04 28, 21:51)
Melodija tavo dukrytes labai idomi reakcija i kitu sventes. Gal jai tai nepatinka
ypac zaidimus, kur su masinom reik vazineti. Kas ateina stebisi. Isijungia vorda ir ten rasineja zodzius, teisingai paraso. bet kas del snekos tai pilnas nulis
Kai paprasau pakartoti zodi, pvz.: lempa, sako-pale(sukeicia skiemenis), prasau dar karta pasakyti, tada sako lialiapa,o paraso teisingai

Nelabai noriu vel kist savo mamos, bet vis tiek noriu kai ka patart. su autistais vaikais geriausia kalbet zaidziant. Mama turejo viena mokini autista kuris visai nesnekejo!Karta visai atsistiktinai ji paeme lanka, ta kur ant liemens sukt!paziurejo pro ta skyle i vaika pasake bu ir parideno jam!Jis pagavo irgi paziurejo pro ta skyle ir pasake bu, taip bezaidziant jis viska kartojo, ka ji sake!
Melodija dar su tortadieniu:)
QUOTE(melodija @ 2006 04 29, 08:56)
rena ir tau kantrybes, ir bandyk ka nors pamatyt vis naaujo nors ir maza maza smulkmenele ir tuo pasidalint su visomis supermamytemis ir bus smagiau gyvent.
Tai ta ir darau

As visoms supermamytem sakau didi didi aciu uz linkejimus man
Kazkaip buvau pamirsus si puslapiuka.
Sventem po mano gimtadienio sunaus gimtadieni ir jin jame dalyvavo. As tai taip ismasciau, kad su senimu nenorejo jin gi mergina
Jau klause kaip jos gimtadeni svesim, va reiks ir jos atsvest su visom dudom gi jei bus 18m

Kazkaip buvau pamirsus si puslapiuka.

Sventem po mano gimtadienio sunaus gimtadieni ir jin jame dalyvavo. As tai taip ismasciau, kad su senimu nenorejo jin gi mergina

Jau klause kaip jos gimtadeni svesim, va reiks ir jos atsvest su visom dudom gi jei bus 18m