Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgalaus žmogučio gyvenimas

QUOTE(melodija @ 2005 06 01, 17:17)
Savo dukryte buvau pervedusi prie geresnio intelekto vaiku ir kas is to ja skriaude izeidinejo jin nemokejo apsigint, jos kalba neissivyscius ir gavosi  cry.gif Visiem patariu nesokt auksciau negu, kad galima tuomet musu vaikai bus laimingi ir mes tuo paciu. smile.gif  4u.gif

Melodija, o kur žiūrėjo mokytojai, kad leido ją skriaust blink.gif ? Juk jie tam ir baigę mokslus, kad žinotų ką ir kaip tokiais atvejais daryti unsure.gif
Aš manau, kad neįgalūs vaikučiai turi būti integruojami į normalias mokyklas, juk jie yra žmonės kaip ir mes visi, tik jiems reikia daugiau pagalbos ir dėmesio: modifikuotų programų, spec. pedagogo ir pan. Vaikas tokioje aplinkoje labiau tobulėtų, bent jau daugiau nei kažkur izoliuotas spec. įstaigoje.
Aš mažai šia tema domėjausi, neskaičiau specialios literatūros, mažai turiu patirties, bet taip sako mano sveikas protas tongue.gif .
Bet, aišku, jeigu vaikas toje normalioje mokykloje patiria tik patyčias ir įžeidinėjimus, jeigu jis ignoruojamas, tai, ko gero, naudos mažai, o žala neabejotina sad.gif .
Melodija, sutinku, jog svarbiausia yra tai, kad mūsų vaikai jaustųsi gerai ir būtų kiek galima laimingesni smile.gif Bet taip nelengva tą padaryti...
Atsakyti

O tavo mergučei linkiu kuo greičiau pasveikti 4u.gif Į kokią stovyklą ji važiuoja?
[/quote]

Tiek ir tezinau, kad i Alytu tongue.gif, nes vaziuos su savo draugais ir aukletoja tai as ir labai nesidomiu, nes zinau kad bus priziureta. O Rugpiuti vaziuos i Ryga su ansambliu. Tik spek taupyt pinigelius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2005 06 01, 18:29)
Melodija, o kur žiūrėjo mokytojai, kad leido ją skriaust  blink.gif ? Juk jie tam ir baigę mokslus, kad žinotų ką ir kaip tokiais atvejais daryti  unsure.gif
Aš manau, kad neįgalūs vaikučiai turi būti integruojami į normalias mokyklas, juk
jie yra žmonės kaip ir mes visi, tik jiems reikia daugiau pagalbos ir dėmesio:
modifikuotų programų, spec. pedagogo ir pan. Vaikas tokioje aplinkoje labiau tobulėtų, bent jau daugiau nei kažkur izoliuotas spec. įstaigoje. 
Bet, aišku, jeigu vaikas toje normalioje mokykloje patiria tik patyčias ir įžeidinėjimus, jeigu jis ignoruojamas, tai, ko gero, naudos mažai, o žala neabejotina  sad.gif .
Melodija, sutinku, jog svarbiausia yra tai, kad mūsų vaikai jaustųsi gerai ir būtų kiek galima laimingesni smile.gif Bet taip nelengva tą padaryti...

Mokytojai kaip ir mokykloje per pertrauka paliekami vieni stipresnio intelekto vaikuciai, yra tik budintis, bet tas budintis nesuspeja ju suziuret, taip ir gaunasi. Mokytojam sakiau kad Vaida lai gryzta i savo klase senesne(jin buvo sunkaus intelekto kl.), bet mokytojai usispyre, kad va palaukim isauks vaikai ir viskas susitvarkys, bet tik buvo klaida didziule to laukimo padaryta. Jin ne tarp sveiku buvo tik geresnio intelekto vaiku, kaip pasakyt moksle beveik vienodai mokinosi, tik jie kalbet sugebejo labai gerai ir buvo linke vienas kita erzinti ir zeminti.Viena mergaite suznaibiusi buvo Vaida, mokytojam buvo sunku net viska sumatyt kas ka daro, o gal ir per mazai noro sumatyt. Tik mano nuomone susidare tokia, kad turi kiekvienas but savo vezime. Ir todel kad jiems reikia daugiau demesio ir pagalbos, nes normaliuose mokykluose jis negaus nei masazu, mankstu ir lokopedes pakalbos jam reikia didesnes negu sveikiem, turi but salia spec bedagokas su tokiais vaikuciais, o valstybe(apsimeta) tam neturi pinigu, na nebent patys tevai samdytu pedagoge, kad butu su juo vaiku(nelengva is grasiu gaunamu samdyt), arba pati butu. As esu patenkinta galedama nors tas 8 val pabut toliau nuo jos.
Del padarymo. viska galima padaryt tik reikia daryt, susirast bendraminciu ir pirmyn. doh.gif Tai yra darbas tik gaila, kad visi nori gatavo. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2005 06 02, 07:54)

Tiek ir tezinau, kad i Alytu  tongue.gif, nes vaziuos su savo draugais ir aukletoja tai as ir labai nesidomiu, nes zinau kad bus priziureta. O Rugpiuti vaziuos i Ryga su ansambliu. Tik spek taupyt pinigelius  doh.gif

Kaip smagu, kad tavo dukrytė nesėdi vietoje, yra galimybė išvažiuoti, pakeisti aplinką, pamatyti naujų dalykų thumbup.gif thumbup.gif Linkiu jai daug smagių įspūdžių, o tau, Melodija, gerų ir ne per sunkių darbų, už kuriuos moka daug pinigėlių biggrin.gif Ir dar laiko tik SAU ir poilsio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2005 06 02, 08:32)
viska galima padaryt tik reikia daryt, susirast bendraminciu ir pirmyn. doh.gif Tai yra darbas tik gaila, kad visi nori gatavo. schmoll.gif

Turbūt mes, mamos, ir darome viską, ką galime, dėl vaikų laimės, o kartais dar ir daugiau... Dėl savęs gal ir nedarytum, bet dėl vaiko ir jėgų atsiranda, ir kalnus gali nuversti.
Tik vienintelio negalime - apsaugoti vaiko nuo aplinkinio pasaulio, nuo piktų nesupratingų žmonių. sad.gif Tegalime būti jam atrama, užuovėja ir paguoda.
Atsakyti
Mano Laimutis 9 ne sūnus, bet sūnėnas) - visai dar mažas, jam metukai. Serga cerebriniu paralyžiumi.
Atsakyti
QUOTE(maiiia @ 2005 06 02, 10:54)
Mano Laimutis ( ne sūnus, bet sūnėnas) - visai dar mažas, jam metukai. Serga cerebriniu paralyžiumi.

Atsakyti
QUOTE(maiiia @ 2005 06 02, 09:54)
Mano Laimutis 9 ne sūnus, bet sūnėnas) - visai dar mažas, jam metukai. Serga cerebriniu paralyžiumi.

Jums visi keliai keliai, dziaugsmai ir neviltys priekyje. Linkiu kad sektusi kuo svariausiai nurinkt akmenelius nuo jo kelio ir kad niekada nepritruktu jegu, kad neviltis eitu is paskos vilciai smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2005 06 02, 09:50)
Turbūt mes, mamos, ir darome viską, ką galime, dėl vaikų laimės, o kartais dar ir daugiau... Dėl savęs gal ir nedarytum, bet dėl vaiko ir jėgų atsiranda, ir kalnus gali nuversti.
Tik vienintelio negalime - apsaugoti vaiko nuo aplinkinio pasaulio, nuo piktų nesupratingų žmonių. sad.gif  Tegalime būti jam atrama, užuovėja ir paguoda.

Mes turime daugiau rodytis su neigaliais vaikuciais visuomeneje ir rodyti kaip mes juos mylim, ir visuomenes poziuris keisis, tai bus tik mums ir musu vaikams smagiau gyvent. Pripazinkim, kad nevisi yra pikti ir buki. mirksiukas.gif
Atsakyti
O aš manau, kad neįgalus vaikutis - tarsi atspindys savo tėvų....
Atsakyti
QUOTE(maiiia @ 2005 06 02, 14:49)
O aš manau, kad neįgalus vaikutis  - tarsi atspindys savo tėvų....

Faina nuomone, liuks ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Dukrai dar vieni geri metai iki mokyklos. Ji dabar per metus jau padare labai didele ir zymia pazanga,kuria mato visi,kas pazista mano dukra.Tuo mes be galo dziaugiames. Turi ji savo gana stipriu pusiu,kaip visokios deliones,mozaikos,puzles,kirpimai,piesimai,klijavimai.Turi kantrybes ir kruopstumo.Gali sedeti tiek kiek reiks,akd ka padaryti.Moka susikaupti.Darosi vis savarankiskesne,,labai daznai kartoja as pati. Jei mokykloje butu maza klase,tai butu pats geriausias variantas jai.Bet taip nebus ir mokytojo kito salia nebus. Bet jei mes liksim ten kur dabar esam ir dukra pareitu testus,tai galbut ja paskirtu i klase,kuri yra dar irgi naujove cia. Klaseje mokosi skirtingo amziaus vaiaki,ir tie kurie pirmoj klasej ir antroj. Beda-ten vaikai daznai keiciasi. Bet geras dalykas yra tai,akd ten vaiaki gali mokytis pagal savo sugebejima ir tempa. Jie jis vienam dalyke greitesnis ir gabesnis,ji ji atlikes daugaiu laiko turi kitam dalykui. Kiekvienas turi savo uzduotis. Jie vaikui kiek sunkaiu einas,gerynbe ta,kad jam nereiktu visus metus kurso kartot,o jis liktu pusmeciu ilgiau toj klasej. Nezianu.Viskas dar ant klaustuko. As nenoriu irgi perspaust ir nukist dukra kur jai gal bus negerai. Bet as manau,kad jei mes nepabandysim ar suzinosim tada kiap butu buve? O gal kaip tik butu viskas gerai? Kalbejau apie tai su sunaus mokytoja.Ji labai stebejosi,kodel as is viso klausiu,ar galetu.Jos nuomone,mano dukra jau dabar moka ir gali labai daug.Tik as pasakiau,kad beda yra kalba. Dar mums yra vienas variantas-kalbos mokykla. Tai paprasta pradine mokykla,tik mazesnemis klasemis ir ten vaikai del kalbos problemu susirinke.Jei nusprendzia,kad problemos sumazejo,perkelia i salai namu esancia pradine .Programa visa kaip ir paprastose pradinese. Bet vistik,be testu niekas nieko nepasakys. O as vistiek nerandu dar kokio kito sau paaiksinimo ar argumento ir lieku kol kas prie nuomones,akd vistik nepabande mes nieko nesuzinosim.As to labiausiai noriu. Kiek vaiku praeina testus,ateina i mokyklas ir tada isaiskeja,kad jie galbut spec.mokykloj turetu but.Manau yra taip labai rizikinga,kai nera labai stipriu aiskiu simptomu iskart nugrusti kitur.
O del vaiku,tai ir is sveiku kiek tyciojasi.Jei letesnis ,ziurek ir kiek prisikencia. Nezianu kaip butu.Visokiu vaiku yra.Vieni suprastu,kiti butu ziaurus ir ka gali zinot.
Atsakyti