QUOTE(zuza @ 2005 06 01, 18:29)
Melodija, o kur žiūrėjo mokytojai, kad leido ją skriaust

? Juk jie tam ir baigę mokslus, kad žinotų ką ir kaip tokiais atvejais daryti
Aš manau, kad neįgalūs vaikučiai turi būti integruojami į normalias mokyklas, juk
jie yra žmonės kaip ir mes visi, tik jiems reikia daugiau pagalbos ir dėmesio:
modifikuotų programų, spec. pedagogo ir pan. Vaikas tokioje aplinkoje labiau tobulėtų, bent jau daugiau nei kažkur izoliuotas spec. įstaigoje.
Bet, aišku, jeigu vaikas toje normalioje mokykloje patiria tik patyčias ir įžeidinėjimus, jeigu jis ignoruojamas, tai, ko gero, naudos mažai, o žala neabejotina

.
Melodija, sutinku, jog svarbiausia yra tai, kad mūsų vaikai jaustųsi gerai ir būtų kiek galima laimingesni

Bet taip nelengva tą padaryti...
Mokytojai kaip ir mokykloje per pertrauka paliekami vieni stipresnio intelekto vaikuciai, yra tik budintis, bet tas budintis nesuspeja ju suziuret, taip ir gaunasi. Mokytojam sakiau kad Vaida lai gryzta i savo klase senesne(jin buvo sunkaus intelekto kl.), bet mokytojai usispyre, kad va palaukim isauks vaikai ir viskas susitvarkys, bet tik buvo klaida didziule to laukimo padaryta. Jin ne tarp sveiku buvo tik geresnio intelekto vaiku, kaip pasakyt moksle beveik vienodai mokinosi, tik jie kalbet sugebejo labai gerai ir buvo linke vienas kita erzinti ir zeminti.Viena mergaite suznaibiusi buvo Vaida, mokytojam buvo sunku net viska sumatyt kas ka daro, o gal ir per mazai noro sumatyt. Tik mano nuomone susidare tokia, kad turi kiekvienas but savo vezime. Ir todel kad jiems reikia daugiau demesio ir pagalbos, nes normaliuose mokykluose jis negaus nei masazu, mankstu ir lokopedes pakalbos jam reikia didesnes negu sveikiem, turi but salia spec bedagokas su tokiais vaikuciais, o valstybe(apsimeta) tam neturi pinigu, na nebent patys tevai samdytu pedagoge, kad butu su juo vaiku(nelengva is grasiu gaunamu samdyt), arba pati butu. As esu patenkinta galedama nors tas 8 val pabut toliau nuo jos.
Del padarymo. viska galima padaryt tik reikia daryt, susirast bendraminciu ir pirmyn.

Tai yra darbas tik gaila, kad visi nori gatavo.