Įkraunama...
Įkraunama...

Gomurio nesuaugimas (fisio palatalis)

Apklausa: Kokia pagrindine problema, susijusia su gomurio nesuaugimu, jus isskirtumete? (su kuria susidurete patys) (8 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(irreplaceable @ 2007 03 23, 01:26)
Aciu!!! thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Papildyta:
4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Aciu!!!

Po tokio issamaus atsakymo ir geda ka daugiau ir beklaust blush2.gif

Bet dar paklausiu.. ax.gif
Ar jusu atvejis turejo genetine priezasti? Na tiesiog ar buvo giminaiciu su sita patologija?
Aciu!

iš giminių kiek žinom tai niekas neturėjio šio defekto. Kaip aiškino daktarai galėjo paveikti vibracija, nes mama tuo metu dirbo sekretore su tarybinėm spausdinimo mašinėlėm, o tėtis su ekskavatorium (dar ir po šiai dienai miegodamas krūpčioja nors nebedirba jau 5 metai)
Atsakyti
O kudel Lietuvoj taip velai tvarkomas gomurys vaikuciam?Uzsieni,jie sutvarkomi veliausiai iki metuku.Juk,kuo veliau,tuo didesne tikimybe del kalbos defekto?O tik gimusiem padaromos plasmasines ploksteles ir maitinant problemu nebuna.
Atsakyti
QUOTE(sopfi @ 2007 05 07, 23:24)
O kudel Lietuvoj taip velai tvarkomas gomurys vaikuciam?Uzsieni,jie sutvarkomi veliausiai iki metuku.Juk,kuo veliau,tuo didesne tikimybe del kalbos defekto?O tik gimusiem padaromos plasmasines ploksteles ir maitinant problemu nebuna.

dabar gal jau ir Lietuvoj anksčiau operuoja, mano bėdos prasidėjo prieš 26 metus tai tais laikais daktarai niekur neskubėjo verysad.gif
Atsakyti
Vitule as ta zinau.Seniau ir cia darydavo veliau dauk.Pazystamam 38m,dare tik 12metuku.Na tai jis turi del kalbos biski problemu.Lietuvoj daro irgi maziukam jau,bet ne taip anksti.Ir kas cia zino,kas cia geriau,anksti ar veliau? g.gif Na o kaip tau sekasi Vitule?Rasei,kad nori koreguoti nosi,ar darysi tai? Esi simpatiska,ar verta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vitule @ 2007 05 09, 09:13)
dabar gal jau ir Lietuvoj anksčiau operuoja, mano bėdos prasidėjo prieš 26 metus tai tais laikais daktarai niekur neskubėjo verysad.gif

siais laikais lupyte operuoja iki 1m, o gomuri apie 1.5m

VITULE, noriu paklausti ar tau su klausa nebuvo problemu? Mano dukrytei dabar jau 9m., visas operacijas esam atsilikusios ( isskyrus kai dar paaugs, nosies korekcija) , bet mes turim didziuliu bedu su klausa, nes ten viduj viskas ne taip kaip turetu buti???
Atsakyti
QUOTE(wiiddaa @ 2008 01 18, 20:32)
siais laikais lupyte operuoja iki 1m, o gomuri apie 1.5m

VITULE, noriu paklausti ar tau su klausa nebuvo problemu? Mano dukrytei dabar jau 9m., visas operacijas esam atsilikusios ( isskyrus kai dar paaugs, nosies korekcija) , bet mes turim didziuliu bedu su klausa, nes ten viduj viskas ne taip kaip turetu buti???

Taip, šiais laikais viskas pasikeitė, ir viską sutvarko daug greičiau. Aš pati turėjau tokią pat bėdą kaip Vitule. Man tai buvo problemu su ausų uždegimais, kokius 7 kartus turbūt sirgau, jei ne daugiau, iki operacijos, bet paskui viskas susitvarkė, bet girdėjau, kad gali pablogėti klausa. Dabar man 22.
Atsakyti
Dovaite, wiiddaa, jei norėtumėt pasidalinti patirtimi, mielai lauktume Jūsų temelėje " Nesuaugęs gomurys, skilusi lūpytė" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dovaite @ 2008 01 20, 13:15)
Taip, šiais laikais viskas pasikeitė, ir viską sutvarko daug greičiau. Aš pati turėjau tokią pat bėdą kaip Vitule. Man tai buvo problemu su ausų uždegimais, kokius 7 kartus turbūt sirgau, jei ne daugiau, iki operacijos, bet paskui viskas susitvarkė, bet girdėjau, kad gali pablogėti klausa. Dabar man 22.

Del to mums ir problema - pablogejusi klausa. Ka cia pablogejusi, galima sakyt visai neprigirdi... verysad.gif
Kur tik neinu pas gydytojus, tai visi siuntineja viens pas kita, tai dabar per pazistamus nuejau pas viena, tai pasake, kad kuo greiciau grizt i Kauna ir reikalaut operacijos klausos vamzdeliu praeinamumui sutvarkyt... jei ten jau nebeimanoma pasakys, tai beliks klausos aparatai... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(RamuneR @ 2008 01 20, 13:45)
Dovaite, wiiddaa, jei norėtumėt pasidalinti patirtimi, mielai lauktume Jūsų temelėje " Nesuaugęs gomurys, skilusi lūpytė" 4u.gif

Tai kad ta tema jau uzrakinta??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(wiiddaa @ 2008 01 20, 14:24)
Tai kad ta tema jau uzrakinta??? g.gif

Ne, yra nauja, veikianti tema smile.gif Čia nuoroda:
http://www.supermama...?...239003&st=0
Atsakyti
QUOTE(RamuneR @ 2008 01 20, 15:17)
Ne, yra nauja, veikianti tema smile.gif Čia nuoroda:
http://www.supermama...?...239003&st=0

Aciu, uzsuksiu ten butinai... 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes!!
neseniai susidurem su Vilko gomurio liga. va sausio pradzioj pagimdziau nuostabia dukryte. ir tik po gimdymo suzinojau kad mano mergyte turi skilusi gomuriuka. tik gimusi ji sunkiai kvepavo, nes negana to gomuriuko ji turi per maza smakra. todel jai gulint ant nugarytes uzkrisdavo liezuviukas, kas apsunkindavo jos kvepavima. kuri laika ji gulejo inkubatoriuj ant pilvuka. ir tai buvo nepakeliama, nes neturejau galimybes paimti ja i savo glebi ir paciuciuoti.
taciau po keliu dienu mus perkele i pacia geriausia vaiku ligonine Anglijoje - Great ormond hospital. cia dukrytei i nosyte buvo ileistas vamzdukas kvepavimui ir i kita nosytes skylute zondas maitinimui. tai zymiai palengvino jos kvepavima o ir maitinti pradejau savo pieneliu per zonda. pagaliau po pusanto menesio trankymosi po ligonines gryzome namo.
dabar jauciames kur kas geriau. ismokom patys pakeisti vamzduka kvepavimui ir ji padaryti, galiu pati ileisti zonda i skranduka. taigi augam, stiprejam ir laukiam operacijos kuri pasalins vilko gomuriuka ir taipogi laukiam kada uzaugs ir musu smakriukas.
jeigu ir jus susiduret su sia problemele, prasau parasykit. pasidalinsim savo patirtimi. iki
Dalia
Atsakyti
Laukiam mamyciu,kurios turi tokius mazylius su nesuaugusiu gomuriu ir lupyte i musu bendra tema
http://www.supermama...;#entry35360147
4u.gif
Atsakyti