Įkraunama...
Įkraunama...

Akiniai ar linzės?

Sveikutes visos akiniukes. Noreciau su jumis pasitarti del linziu. Jau senokai nesioju akinukus, regejimas minus 2. Koki skirtuma pajautete ismainiusios akinius i linzes? Kokie pliusai ir minusai? Kurios linzes yra geros ir uz prieinama kaina?
Atsakyti
rolleyes.gif kai as pradejau nesiot linzes, tai man atsivere gyvenimas. su linzem daug lengviau vairuoti, niekada nerasoja, neaplyja, galima matyt per sona, nesukant galvos sad.gif biggrin.gif aisku reikalingi ir cool.gif , kadangi kartais akys nuo linziu pavargsta. as naudoju naturali asara kad akys atsipalaiduotu vakare nuo linziu. o linzes perku menesines fielmane, moku 32 litus uz pora, ir uztenka man ju kokius 3-6 men. va. man tai gerai ir patogu clap.gif
Atsakyti
Kaip faina.Vat tokio efekto as ir noriu.O kokius tyrimus daro ir kiek jie kainuoja? Ar sunku buvo priprast isidet?
Papildyta @ [mergetime]1102094234[/mergetime]
Mano akys labai greit asaroja-gal man netiks?
Papildyta @ [mergetime]1102094263[/mergetime]
Per kiek laiko jas pagamina uzsakius?
Atsakyti
tyrimu jokiu imantriu nereikia tiesiog patikrina akis, tik tikrinkis ten kur su kompu, ir butinai pasakyk kad nori linzem tikrintis, nes biski maziau dioptriju reikia negu akiniam.

del asarojimo tai turi bandyt ir ziuret, kitaip nesuzinosi... gali tik is pradziu asaroti. nikeo, kol pirmus kartus isidesi tai apsizliubsi biggrin.gif , tikrai tada asaros labai, nes akis bijo svetimkunio, bet veliau niekis... as pirma diena kai idejo man daktare linzes tai po to kokias 2 val namie emiau, niekaip nejo... maniau kad neiskrapstysiu biggrin.gif o dabar juokas clap_1.gif ju nereikia gamint, ju buna pirkt, o jei neturi tau reikiamu dioptriju uzsako ir ant rytojaus pasiimi cool.gif tikrai pabandyk, verta clap_1.gif

ziuriu gyvenam abi daivavoj clap.gif
Atsakyti
Aš taip pat cool.gif , bet ypač žiemos sezonu labiau vertinu linzes: nerasoja, neapsninga, neaplyja thumbup.gif
Atsakyti
man irgi linzes labiau patinka smile.gif Nesioju jau 8 metai smile.gif

Tarp kitko - Optometrijos centre, ten laisvej, netoli Merkurijaus, kaledines nuolaidos - Ciba menesiniai kontaktiniai lesiai kainuoja 58 Lt dvi poros - o as jas nesioju po kokius 2 men, o jei bankrotas, tai ir daugiau smile.gif Tik jas labai isidedant ir issiimant is dekliuko reikia saugot, kad nesuplystu... Idomumas tame, kad uz ta kaina gali pasiimt arba paprastas, arba spalvotas linzes smile.gif Tokias vos vos spalvotas smile.gif Vaizdo nekeicia, nesioji kiek nori... Yra 3 spalvu - royal blue, marine ir green. Tai podraug gaunasi ir kosmetinis efektas...smile.gif Dar prisimatuot gauni, kad zinotum, kokia tau tinka spalva...smile.gif
Atsakyti
Jau 14 metų nešioju kontaktinius lęšius - thumbup.gif , niekada nesant reikalo negrižčiau prie akinių. Iš pradžių, kad akys priprastų, nešiojau minkštus lęšius, kuriuos po metų pakeičiau į kietus ir nešioju iki šiol (ne tuoas pačaisu, žinoma, nes buvau ir pametus, ir sugadinus). Kietus lęšisu gamina Santariškėse, jei nebijo kvapų ir "negenda". Nėra brangūs ir man labai thumbup.gif
Atsakyti
Aciu visoms kad taip greit atsaket clap.gif Visos uz, o gal kas ir pries yra.As tai kazkada esu girdejusi,kad linzes nutrina akies lesiuka ir po to visai blogai matai.Ar yra cia tame kiek nors tiesos? Ar nepablogejo regejimas pradejus nesioti?
Ir dar-kokios FIRMOS linzes geriausios? Kad neikistu konors nerimto uz baisia kaina.
Atsakyti
As nesioju linzes jau beveik 8 metai ir zinau 100 kart geriau nei akiniai. thumbup.gif
Tik vakare man sauseja akys, ar kai kur i kluba noriu eit tai kosmaras, negerai prirukytoj patalpoj.
Dar kazkada galvojau apie korekcine akiu operacija, bet suabejojau ar ateity tai nepakenks regejimui.
Atsakyti
O ar yra tiesos tame,kad linzes nutrina lesiuka akies ir tada dar blogiau matai.Ar nepablogejo matymas,pradejus jas nesioti?
Ir kokios FIRMOS linzes yra geriausios?
Atsakyti
As irgi nesioju linzes. Toks jausmas, kad is naujo pamaciau pasauli clap.gif (mano regejimas siaip -6....).
Kai pirma karta isidejau, atrode, kad jos tuoj tuoj iskris, bet didziausia problema buvo issiimti - viena issiemiau paprastai, o kita aki tryniau tryniau, kol pritryniau... sad.gif
Bet tai jau praeitis, dabar juoku darbas issiimti ir isideti smile.gif
Isideti irgi reikia priprasti, nes labai akys nori mirkseti, panasiai kaip pirma karta gyvenime dazantis blakstienas. Na bet okuliste visa tvarka paaiskins.
O kad tavo akyse daug asaru, tai, manau, kaip tik gerai smile.gif Nes kai sausos akys specialiai reikia pirkti dirbtines "asaras", kad linzes per daug nedirgintu akiu.
Visos linzes turi tam tikra termina, kiek laiko galima jas nesioti. Bet is tiesu, kiek pazistu linziu nesiotoju, visi linzes nesioja ilgiau nei reiketu.
Trukumai - nesilaikant higienos galima gauti akiu uzdegima (bent man taip nebuvo). Vakare reikia issiimti, ryte isideti (kartais nepatogu sveciuose). Miegoti su linzemis nera sveika, nes akis negauna pakankamai deguonies.
As Optometrijos centre perku menesines, kurias galima nesioti visa para (netgi ir miegant), taciau nesioju kokius 9 men. (na nepatartina, bet kol komfortiskai jauciuosiu...) Kainuoja 100Lt pora, bet ten daznai buna akcijos, tai paskutini karta i ta pacia kaina dar ir dideli skyscio linzems gavau (kuris siaip kainuoja 35Lt).
Atsakyti
jo, kaip cia kazkuri sake, kaip sunku prirukytoj patalpoj.... jei dar is ryto tai nieko, bet jei i vakara kur nors reik but prirukytai tai apsinesa akys...
Atsakyti