QUOTE (norge @ 2004 12 04, 11:02) |
O kaip su blasktienų tušu ar šešėliais- kažkada girdėjau, kad jei esi su linzėm, tai reikia kažkokių ypatingų dažų ![]() |
Pirma reikia isideti i akis linzes, o tada dazytis blakstienas, o makijaza galima valyti tik isemus linzes. Jokio specialaus tuso nenaudoju. Tik va birus akiu seseliai nelabai gerai. Ir plaukus purkstis laku reiketu kol dar linziu nera akyse. Nes visokios smulkios daleles gali patekti ant linziu, o tai nera gerai.
QUOTE (Tina* @ 2004 12 03, 22:36) |
O kaip daznai reikia keisti skysti, ir kiek jis kainuoja,kaip ilgai jo uztenka? |
Skyscio uztenka tikrai ilgai, nors kiekviena karta keiciu skysti.
Jei pirksi Cibos firmos linzes, tai tau duos tos pacios firmos skysti. Jis geras.

Man atrodo, kad optikose buna tik tam tikros firmos linzes (nors gal ir klystu), pvz., Optimetrijos centre gausi tik Ciba firmos linzes, kitu firmu linziu kitose optikose reiketu paieskoti...
as tai skyscio perku fielmane 360ml ir kainuoja apie 25lt, kadangi mes abu su vyru linziniai tai mum apie 3-4 men uztenka. as irgi ne kasdein keiciu indelyje skysti, tipo kas kokios trys dienos... ai, kai jau plauku prisirenka
o dazausi as su tusu jautriom akim renkuosi, nes is tikro zinau kad gali ir uzdegima sukelt, tai nerizikuoju turginiais tusais.
o kada keist linzes, nebijok suprasi-isidesi ir bus akys kai smelio pripiltos, va tada jau ir pati noresi keist... tas labai priklauso nuo to, kokij patalpoj busi, jei rukaluose daznai busi teks dazniau keist. negalima prei linziu laku purkstis, arab as tai uzsimerkiu papurskiu ir dumiu uzmerktom akim kur i kita kambary
o dazausi as su linzem, o paskui vakare pirma nuprausiu makiaza su prausikliu o tada imu linzes, nes kitaip man beimant tuso detaliu ant ranku patenka
o vandeniu atsparaus tuso geriau su linzem neneaudot, kadangi vand. atsparu tusa reik valyt su tuo valikliu riebalinu, o nuo jo man tai pvz. i linzes pribega, nors ir uzsimerkus...
tai as atsisakius vand. atsparaus...

o dazausi as su tusu jautriom akim renkuosi, nes is tikro zinau kad gali ir uzdegima sukelt, tai nerizikuoju turginiais tusais.

o kada keist linzes, nebijok suprasi-isidesi ir bus akys kai smelio pripiltos, va tada jau ir pati noresi keist... tas labai priklauso nuo to, kokij patalpoj busi, jei rukaluose daznai busi teks dazniau keist. negalima prei linziu laku purkstis, arab as tai uzsimerkiu papurskiu ir dumiu uzmerktom akim kur i kita kambary

o dazausi as su linzem, o paskui vakare pirma nuprausiu makiaza su prausikliu o tada imu linzes, nes kitaip man beimant tuso detaliu ant ranku patenka

o vandeniu atsparaus tuso geriau su linzem neneaudot, kadangi vand. atsparu tusa reik valyt su tuo valikliu riebalinu, o nuo jo man tai pvz. i linzes pribega, nors ir uzsimerkus...

As kontaktinius lesius nesioju 7,5 metu. Akinukus uzsidedu tik vakarais, kad akis paisinciau. Neinu i prirukytas patalpas, bet kadangi pati nerukau, tai ir tokios patalpos problemu nesukelia
Lesius perku menesinius, nesioju po 3 men. Mano lesiai -10, tai man ir klausimu nekyla, kas geriau - akiniai ar lesiai

Lesius perku menesinius, nesioju po 3 men. Mano lesiai -10, tai man ir klausimu nekyla, kas geriau - akiniai ar lesiai

Nepamenu koks optikos salonas yra Maximoj Pramones pr. Kaune. Idomu kaip ten su kainom? gal kas ten pirkot linzes?
Aciu visoms uz patarimus
Papildyta @ [mergetime]1102235970[/mergetime]
Dar visos minit,kad prirukytose patalpose negalima but. Tai jau jei einu kur i kavine,tai linzem ate? ar kaip? ar tiesiog akutes grauzia ir didelis diskomfortas?
Aciu visoms uz patarimus

Papildyta @ [mergetime]1102235970[/mergetime]
Dar visos minit,kad prirukytose patalpose negalima but. Tai jau jei einu kur i kavine,tai linzem ate? ar kaip? ar tiesiog akutes grauzia ir didelis diskomfortas?
Maksimoje Pramones pr. yra Eurooptika . Kokios kainos neizsivaizduoju - lankausi pastoviai tik vienoje optikoje.
As einu i kavines ir barus su linzemis. O akis griauzia vienodai ar esi su linzemis, ar su akiniais. Kai kurios mano drauges linziu nesiotojos pacios ruko. Tiesiog daznai lankantis tokiose patalpose linzes greiciau gali apsitersti.
Dar turiu klausima linziu nesiotojoms:
Ar einate su linzemis i pirti? Vienur skaiciau, kad su Ciba firmos galima, turiu pazistama, kuris eina su linzemis (bet kietomis) i pirti. Pati nesiryztu, man baisu, o dar ims ir kas nors atsitiks
As einu i kavines ir barus su linzemis. O akis griauzia vienodai ar esi su linzemis, ar su akiniais. Kai kurios mano drauges linziu nesiotojos pacios ruko. Tiesiog daznai lankantis tokiose patalpose linzes greiciau gali apsitersti.
Dar turiu klausima linziu nesiotojoms:
Ar einate su linzemis i pirti? Vienur skaiciau, kad su Ciba firmos galima, turiu pazistama, kuris eina su linzemis (bet kietomis) i pirti. Pati nesiryztu, man baisu, o dar ims ir kas nors atsitiks

QUOTE (Kveli @ 2004 12 05, 11:32) |
Dar turiu klausima linziu nesiotojoms: Ar einate su linzemis i pirti? Vienur skaiciau, kad su Ciba firmos galima, turiu pazistama, kuris eina su linzemis (bet kietomis) i pirti. Pati nesiryztu, man baisu, o dar ims ir kas nors atsitiks ![]() |
Einu į pirtį - nieko neatsitinka

As einu ir i pirti, ir i kavine, o ka daryt, negi visi eina gert, o tu namo, kaip asilas?
Nieko toms akims... Tiksliau, kaip Kveli sake, ar taip ar anaip grauzia. Dar pretekstas yra pareikalaut, kad i mane dumu nepustu. Bo baisiai nemegstu, o kai visi ruko, tai kas nors ir pataiko... I mane. Dumu
Supykstu, taigis smerdzia... Sakau, pusk va ten, as su linzem...

QUOTE (Noa @ 2004 12 05, 22:53) |
As einu ir i pirti, ir i kavine, o ka daryt, negi visi eina gert, o tu namo, kaip asilas? ![]() ![]() ![]() |
Zinosiu daba kaip su tais dumtraukiais kovoti

as ir nesiojau linzes,vikas buvo normaliai,po to nusipirkau pigesnes,tai iskart apsiasarodavau,upeliais asaros begdavo:) nie masinoj nei kokioj uzdaroj patalpoj issedeti negalejau
.ir dar nagu ilgu negalejau turet,nes nepatogu isiimti.bet radau buda kaip su ilgais nagais galima veikt
o dabar lauksiu tol,kol galesiu nusipirkt vel
mano pazistama sake,kad turi lines kietas,kaip stiklas,specialiai uzsakinejo uzsienyje,bet ll ilgai nesioja,ne menesiais o metais
gal ir man kada nors teks patirt sita dziaugsma..

mano pazistama sake,kad turi lines kietas,kaip stiklas,specialiai uzsakinejo uzsienyje,bet ll ilgai nesioja,ne menesiais o metais
gal ir man kada nors teks patirt sita dziaugsma..

QUOTE (Tina* @ 2004 12 04, 02:24) |
O idomu, kai daug sedi prie kompo ir labai sauseja akys,ar nebus sunku su linzem? Ar ju buna (kaip ir akiniu) su antirefleksinem dangom? |
Buna problemu, jei visa diena sedi prie kompo ir ypac jei intensyviai ka nors darai, idemiai skaitai ilga laika. Ypatingai ziema, kai oras patalpose sausas.
Nesioju linzes jau 16 m. Perku tik B&L Regoj Vilniuj. Pernai ziema turejau (pirma karta gyvenime) problemu, nes issausejo akys, issiplete kraujagysles. Bet procesas griztamas, isigijau akinius ir iki vasaros nesiojau vien juos. Na vasara, kas be ko, su linzem patogiau. Viskas susitvarke. Dabar manau vel teks biski linzes padeti i sona, pailsinti akis.
Akims geriausios yra vienadienes linzes - vakare issiemei ir ismetei lauk. Jos visad svarios, be baltyminiu nuosedu ir pralaidzios deguoniui. Siaip aisku geriausia nesioti maximaliai pralaidzias deguoniui, bet aisku jos brangesnes. Bet sveikesnes.
Visgi lyginant su akiniais, aisku, akiniai akims sveikiau. Ypac jei pritaikius remelius ir jei stiklas plonas. Nepatogumai, aisku, lyjant, sningant, vasara idega veidas kaip peledos

As pasakysiu taip - kiekvienam savo.
Nesiojau ir linzes, ir akinukus, bet visgi pasirinkau akinius, nelabai jau mano akim tos linzes patinka
O ir namie su
sedint namatau reikalo akis vargint. Gaila tik kad grazus akinukai nemazai kainuoja, labai noretusi ju tureti keleta, ir naudoti kaip aksesuarus.
As stai ko norejau paklausti, gal ka zinot apie vienadienes linzes, zinau, kad tokios yra. Gal butu ir nieko - per sventes isidedi, ir nei tau skysciu pirkti, nei ko, jei i metus pora kartu prisireikia. Kazi kiek jos kainuoja
Nesiojau ir linzes, ir akinukus, bet visgi pasirinkau akinius, nelabai jau mano akim tos linzes patinka

As stai ko norejau paklausti, gal ka zinot apie vienadienes linzes, zinau, kad tokios yra. Gal butu ir nieko - per sventes isidedi, ir nei tau skysciu pirkti, nei ko, jei i metus pora kartu prisireikia. Kazi kiek jos kainuoja