Įkraunama...
Įkraunama...

puošiame balkonus

QUOTE(Lululu @ 2007 05 06, 15:28)
Mergaitės, būkit geros, parasykit kokio dydžio turi būti petunijas, kad jas galima būtų persodinti, na kokio auksčio, kiek cm. mazdaug? blush2.gif

Maždaug su dvejais tikraisiais lapeliais. Galima ir anksčiau (jei turi kantrybės) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 05 05, 21:27)
Reikia pagalbos  4u.gif
Svyranciu petuniju daigeliu lapeliai raukslejasi  unsure.gif
Kruminiu petuniju daigeliu virsutiniai lapeliai gelsta  doh.gif
Ko truksta ?  g.gif

Tas kurios gelsta, reikėtų palieti geležies chelatu. Dėl to kad augalas nepasisavina geležies - išsivysto chlorozė (lygiai taip pat, kaip ir dėl azoto trūkumo) mirksiukas.gif
Atsakyti
As cia biski ne i tema, bet paklausiu. Kadangi tema apie gelezi uzejo. Mano anturijai neissukdavo lapu. Ta prasme naujas lapas turi issisukti is "uzvalkaliuko", taciau jai pritrukdavo jegos ta lapa istraukti ir luzdavo kotas. Laisciau su gelezim, nes taip patare, bet ji nusibaige visai. Tai va dabar stebiu kitus augalus kurie turi issukamus lapus, jie nebeissisuka, nezinau ar cia man vel su gelezim laistyti ar cia kita probolema. Man tai kazkaip norisi tiketi, kad problema vanduo ir trasos. Kazko trukumas. Net viena orchideja dendrobis ziuriu keisti lapai, pasirodo virsutiniai neleido isskleisti viduje esanciu, o tarp ju ir ziedkotis zigzagais istriges.
Tai va kokia beda. Nezinau ar cia aiskiai isdesciau mintis smile.gif Bet gal ka patarsit Aciu 4u.gif
Atsakyti
Čia geležis nieko nepadės schmoll.gif Kai jos trūksta, augalo lapai pradeda gelsti, lieka tik žalios gyslos. Dažnai dėl netinkamo dirvos rūgštingumo augalai negali įsisavinti geležies, o surfinijom jos aplamai daugiau reikia.
O dėl to, kad lapai neišsisuka - tiesiog nežinau kame problema. unsure.gif Man su tuo rimtai neteko susidurti. Aš esu "padėjusi" tam lapui išlįsti, o kiti jau augo normaliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 07 gegužės 2007 - 21:41
QUOTE(išdykėlė @ 2007 05 07, 22:37)
Čia geležis nieko nepadės  schmoll.gif  Kai jos trūksta, augalo lapai pradeda gelsti, lieka tik žalios gyslos. Dažnai dėl netinkamo dirvos rūgštingumo augalai negali įsisavinti geležies, o surfinijom jos aplamai daugiau reikia.

Tai kas pas mane per beda. Anturijai, orchidejos ir net dracena sia beda turi. doh.gif
Atsakyti
Neturiu supratimo. Dar pamąstysiu.
Atsakyti
O kur pigiausiai Vilniuje galima nusipirkti jau paaugintų daigų, kad galėčiau jau pasipuošti balkoną?
Planuoju pirkti SPRIGES smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AVIAV @ 2007 05 10, 16:13)
O kur pigiausiai Vilniuje galima nusipirkti jau paaugintų daigų, kad galėčiau jau pasipuošti balkoną?

Nesu ekspertas ax.gif , bet gavus patarymą čia pat SM, daigelius pirkau "Senukuose" Banginyje (tiesa sakant, net nežinojau, kad ten gali būti blush2.gif ). Kaina 2-4 Lt. Aišku, daigeliai ne per didžiausi, bet geri, gražūs.
Šį savaitgalį mačiau ir Norfoj daigelių, bet jau didelių, įsidėmėjau tik bakopas, kaina virš 7 LT.

Gali pažiūrėti Senukų katalogą mirksiukas.gif :
http://www.senukai.l...o...by=0&group=
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lavaza: 10 gegužės 2007 - 15:57
QUOTE(AVIAV @ 2007 05 10, 17:13)

Aš keletą kartų spriges nebrangiai esu pirkusi "Jūsų sodui" šiltnamiuose, ten už Pagirių. Neprisimenu kaimo pavadinimo. Tačiau šiemet nežinau ar turi.
Atsakyti
QUOTE(AVIAV @ 2007 05 10, 16:13)

O as irgi Senukuose maciau, tik Ukmerges gatvej. Buvo ivairiu.
Atsakyti
Sveikos,

noreciau jusu paklausti, jus vistiek daugiausiai patirties turite...:
kokias geles geriausia sodinti pietryciu (labiau i pietus) puseje?
Kokia nuomone apie naslaites - jos man labai patinka, tik vienoj parduotuvej moteris labai atkalbinejo mane jas sodenti, nes sake, kad jos zydes man tik iki birzelio pabaigos.... g.gif
Atsakyti
Uzklydau cia pas jus... nu faina temele, noreciau ir as tiek daug apie gelytes zinot.... ax.gif 4u.gif
O mano pradzia tokia: savo balkone dabar zirnius auginu! Va pries pora savaiciu pasejau 4 rusiu, tai daba jau sprindzio dydzio!!! thumbup.gif Labai laukiu ir tikiuosi kad sulauksiu vaisiu smile.gif
Gyvenau kaime, tai vis laukdavau kada sode zirniai uzaugs.... Tai va, labai pasiilgau per kelis metus gyvendama Vilniuje, tai neiskenciau ir balkone pasisejau . biggrin.gif
O siaip labai noreciau baltu svyranciu geliu balkone... Nieko apie tai nenusimanau doh.gif , gal kas galetumete patarti kokia rusi?.. Aciu... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
P.s musu balkonas pietryciu puseje, nemazai medziu aplink auga, tai saulytes tiesioginiu spinduliu nedaug......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monikju: 13 gegužės 2007 - 10:35