na ir mane cia sudominot su tom levandom, o jos siaip daugemetes ar vienmetes, nes siaip reikia tada derei pagalvoti kur seti jas

QUOTE(Indre_ @ 2007 03 19, 21:15)
na ir mane cia sudominot su tom levandom, o jos siaip daugemetes ar vienmetes, nes siaip reikia tada derei pagalvoti kur seti jas 

jos daugiametės. pernai jas sėjau gal vasario mėnesį, vasarą išsodinau į gėlyną, tačiau jos nežydėjo. Įdomu kaip peržiemojo, ba dar sodyboj nebuvau

QUOTE(jurginėlis @ 2007 03 19, 22:24)
jos daugiametės. pernai jas sėjau gal vasario mėnesį, vasarą išsodinau į gėlyną, tačiau jos nežydėjo. Įdomu kaip peržiemojo, ba dar sodyboj nebuvau 

mniskiai tai lug ir perziemojo neblogai. Nors ir sausi buvo pilnai atžėles, kaip pavasari, taciau nieko bloga apziurejau

QUOTE(nengamo @ 2007 03 19, 19:05)
Pas mane rusiškos sėklos,tai rašo,kad tik lengvai užberti. Dar rašo kad pašaldyti prieš tai reikia. Galima sėti ir tiesiai į dirvą,bet tada žydės tik kitais metais
Zigzag,ar stratifikavot sėklikes? Kartais nesinori aklai vykdyti to,kas parašyta ant pakelio
Todėl ir klausiam žinovių

Jau iš manęs žinovė

Sėklų tai tikrai nestratifikavau. Kur jau čia man. Net minčių tokių nebuvo.
Sveikutės,
esu naujokė gėlių auginime.Šiemet pirmą kartą pasisodinau petunijų svyrančių.
Kaip ir išdygo, bet ne visos.Jau daigeliai apie 3-4cm.
O, sakykit, merginos, kada jas reikia atskirti?
QUOTE(rutast @ 2007 03 20, 17:19)
Sveikutės,
Jei jau turi 4-6 lapelius, tai persodink atskirai kiekviena. Nes veliau pazeisi persodinant sakneles, ir jos skurs, kol vel prigis.

QUOTE(poeme @ 2007 03 20, 17:53)
Jei jau turi 4-6 lapelius, tai persodink atskirai kiekviena. Nes veliau pazeisi persodinant sakneles, ir jos skurs, kol vel prigis. 

Ačiū labai, o ar nereikia dar jų ir tręšti?

QUOTE(rutast @ 2007 03 20, 18:39)
Po persodinimo pora savaičių tikrai nereikia tręšti. Augalas turi pilnai prigyti. Be to perjaunų daigelių irgi tręšti nereikėtų. Neaišku kokio jie dydžio pas jus.
Sveikos, gėlininkės. Nusipirkau petunijų Fortunijų (surfinijų). Taip ant pakelio buvo parašyta. Sumokėjau 5 Lt už 6 sėklytes. Pasėjau pagal visas instrukcijas - neužbėriau žemėmis, uždengiau plėvele, laikiau šiltai. Bet kol kas jokių daigelių nepasirodė. Šiandien jau septyniolika dienų
Ar man dar tikėtis, ar mesti lauk? Sėklos buvo "Sėkluvos".
Petunijos, kurių sėklų prisirinkau pas anytą, tokiu pačiu būdu daiginant išdygo gal per 5 dienas.

Petunijos, kurių sėklų prisirinkau pas anytą, tokiu pačiu būdu daiginant išdygo gal per 5 dienas.
QUOTE(Kerpena @ 2007 03 21, 10:03)
Sveikos, gėlininkės. Nusipirkau petunijų Fortunijų (surfinijų). Taip ant pakelio buvo parašyta. Sumokėjau 5 Lt už 6 sėklytes. Pasėjau pagal visas instrukcijas - neužbėriau žemėmis, uždengiau plėvele, laikiau šiltai. Bet kol kas jokių daigelių nepasirodė. Šiandien jau septyniolika dienų
Ar man dar tikėtis, ar mesti lauk? Sėklos buvo "Sėkluvos".

Tikekis

QUOTE(išdykėlė @ 2007 03 20, 20:58)
Po persodinimo pora savaičių tikrai nereikia tręšti. Augalas turi pilnai prigyti. Be to perjaunų daigelių irgi tręšti nereikėtų. Neaišku kokio jie dydžio pas jus.
Dabar jau žinosiu.
Einu lapelių skaičiuot...

SVEIKOS MERGAITES
AS CIA KAIP IR NAUJOKĖ.IR NUSPRENDŽIAU KAD NORIU BALKONE GELYČIU TIK NEŽINAU AR DAR NE PER VELU SETI PVZ;PETUNIJAS