Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnesių kūdikių valgiaraštis

Mums prastai su apetitu žmogiškam maistui...

Ryte apie 10 val. bandom valgyt kokių nors kruopų košę, suvalgo apie 20-30 ml
11.30 MP ir miegas
13 - 14.30 pietaujam - daržovienė su mėsa (veršiena, kalakutiena, ragavom šernienos), suvalgo 30 - 60 ml
Iki vakarienės užkandžiaujam kriauše, hipp sausainiukais, riestainiukais, jogurtu, varškyte, duoniukais, paprasta duona, vaisine tyrele, keptu obuoliu (žalio nevalgo), bananu pasirinktinai
Vakarienei bandom valgyt pienišką grūdų košę, bet dažniausiai valgo tik MP

Per visą dieną duodo MP kada nori, naktį taip pat keliasi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meina: 20 sausio 2008 - 23:21
QUOTE(Meina @ 2008 01 21, 01:20)
Mums prastai su apetitu žmogiškam maistui...

Ryte apie 10 val. bandom valgyt kokių nors kruopų košę, suvalgo apie 20-30 ml
11.30 MP ir miegas
13 - 14.30 pietaujam - daržovienė su mėsa (veršiena, kalakutiena, ragavom šernienos), suvalgo 30 - 60 ml
Iki vakarienės užkandžiaujam kriauše, hipp sausainiukais, riestainiukais, jogurtu, varškyte, duoniukais, paprasta duona, vaisine tyrele, keptu obuoliu (žalio nevalgo), bananu pasirinktinai
Vakarienei bandom valgyt pienišką grūdų košę, bet dažniausiai valgo tik MP

Per visą dieną duodo MP kada nori, naktį taip pat keliasi ax.gif

Ir pas mus tas pats su maistu, mėgsta daržovienes tiek su mėsa, tiek be, bananą ir duoniukas, su grūdų ir kruopų košėm kovojam doh.gif Vis dar pagrindinis maistas MP, ir dieną ir naktį dar 1-2 kartus valgo, gerti nelabai norim, gal užtenka MP aš manau, ji bevalgydama ir pageria ax.gif Aš tai kažkaip nesijaudinu, juk ne visi vaikai vienodi, ateis laikas ir valgys tas košes kruopines smile.gif
Atsakyti
Mūsų valgiaraštis:
7h - mišinukas
11h - grūdinė košė, sutrinta su obuoliu i bananu, su karvės pienu
14h - daržovienės su mėsa
17h - mišinukas
20h - daržovienė be mėsos
21.30 - mišinukas

Tarpuose valgo jogurto, varškytės desertą su bananu ar uogom (pati darau), baranką, obuolį, bananą, džiovintos duonos ar kokią vaisių tyrelę pirktinę. Taip pat bandau mišinuką po truputį keisti į karvės pieną.
Atsakyti
na ir mum jau 8 men stuktelejo happybday.gif o valgiarastis toks essen.gif :
8.30-misinukas aptamil3(125ml)-daugiau nenori...
10-kose pieniska(su ryziais,grikiais ar dar kita)
13.30-darzoviene su mesyte
16-misinukas,dar koks dziuveselis pakrimst
19.30-pieniska kose
22-misinukas
svoris auga gerai,todel manau kad maisto uztenka wub.gif tik labai sulciu nemegsta,neina isiulyt jokiu gerimu...na siek tiek vandenuko arba arbatos pankolio,kitu irgi negeria doh.gif taip pat svieziu vaisiu nevalgo,tik pirktines tyres arba kai pati apverdu vaisius ir sutrinu doh.gif bandem varske tai sualergizavo..taip pat pomidorams esam alergiski verysad.gif
Atsakyti
Patarkit man mamulės ka man daryti mano vyras 8mėn valgo tik MP dar suvalgo desertines tyreles mėsos neripažysta ankčiau valgė o dabar ne, viena vakara pabandžiau isvyrti buviu koše su pieniška desrele idejau kelis gabaliukus desreles tai taip kirto net ausis raitojosi smile.gif o kita vakara viriau bulviu kose su jautienos antrekotu tai staipesi vaipesi vos pamaitinau labai nenorėjo, net nežinau ar duot tai ka mėgsta ar tai kas sveika ir laikyti alkana nes ko nemegsta tai kankinimas gaunasi vaiko maitinu kol pradeda verkti ir svorio ne kažikas 8mėn sverė 8,200g doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ljn @ 2008 01 24, 17:48)
Patarkit man mamulės ka man daryti mano vyras 8mėn valgo tik MP dar suvalgo desertines tyreles mėsos neripažysta ankčiau valgė o dabar ne, viena vakara pabandžiau isvyrti buviu koše su pieniška desrele idejau kelis gabaliukus desreles tai taip kirto net ausis raitojosi smile.gif o kita vakara viriau bulviu kose su jautienos antrekotu tai staipesi vaipesi vos pamaitinau labai nenorėjo, net nežinau ar duot tai ka mėgsta ar tai kas sveika ir laikyti alkana nes ko nemegsta tai kankinimas gaunasi vaiko maitinu kol pradeda verkti ir svorio ne kažikas 8mėn sverė 8,200g  doh.gif

o pirktines darzovienes su mesa (pvz. hipp ar kokios nors kitos firmos) nebandei jam duoti? nes maniskis tai namuose virtos darzovienes atsisakydavo, bet pirktine labai skaniai nuo pradziu valge ir dar dabar vis valgo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aurena @ 2008 01 25, 23:24)
o pirktines darzovienes su mesa (pvz. hipp ar kokios nors kitos firmos) nebandei jam duoti? nes maniskis tai namuose virtos darzovienes atsisakydavo, bet pirktine labai skaniai nuo pradziu valge ir dar dabar vis valgo thumbup.gif

Maniskis irgi, padarau bulviu koses, ar mesytes isverdu purtosi, nors tu ka. O hipp , valgo viska isskyrus brokolius gritineleje, pati bandziau paragauti, tai vos neap.... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Šponka @ 2008 01 21, 12:43)
Mūsų valgiaraštis:
7h - mišinukas
11h - grūdinė košė, sutrinta su obuoliu i bananu, su karvės pienu
14h - daržovienės su mėsa
17h - mišinukas
20h - daržovienė be mėsos
21.30 - mišinukas

Tarpuose valgo jogurto, varškytės desertą su bananu ar uogom (pati darau), baranką, obuolį, bananą, džiovintos duonos ar kokią vaisių tyrelę pirktinę. Taip pat bandau mišinuką po truputį keisti į karvės pieną.

O kaip del pieno, po kiek pirma kart davei? koki piena, musu vaikiuku amzius panasu mirksiukas.gif gal ir mums reikia pabandyti. Siaip atrodo ptfu ptfu pftu mazius lyg ir niekam nealergiskas
Atsakyti
QUOTE(astulkadk @ 2008 01 26, 01:06)
O kaip del pieno, po kiek pirma kart davei? koki piena, musu vaikiuku amzius panasu mirksiukas.gif gal ir mums reikia pabandyti. Siaip atrodo ptfu ptfu pftu mazius lyg ir niekam nealergiskas

Pirma pradėjau balint grūdines košes karvės pienu, iš parduotuvės, 2-2.5 % riebumo. Paskui daviau jogurto, varškės su vaisiais, kadangi nebuvo jokių blogų reakcijų, pabandėm karvės pieną gert atvirintą. Pirmą kartą daviau apie 40ml, kitą dieną - 60ml..Dar už kelių dienų visą porciją - 180ml..Patinka mažei, tai dabar vieną maitinimą per dieną duodu karvė pienuko vietoj mišinio.
Kiek žinau, pirmąkart geriau duot pirmoj dienos pusėj, kad jeigu kas (ar atpiltų, ar pilvuką skaudėtų), netoleravimo požymiai pasireikštų dieną, o ne naktį. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šponka @ 2008 01 26, 20:34)
Pirma pradėjau balint grūdines košes karvės pienu, iš parduotuvės, 2-2.5 % riebumo. Paskui daviau jogurto, varškės su vaisiais, kadangi nebuvo jokių blogų reakcijų, pabandėm karvės pieną gert atvirintą. Pirmą kartą daviau apie 40ml, kitą dieną - 60ml..Dar už kelių dienų visą porciją - 180ml..Patinka mažei, tai dabar vieną maitinimą per dieną duodu karvė pienuko vietoj mišinio.
Kiek žinau, pirmąkart geriau duot pirmoj dienos pusėj, kad jeigu kas (ar atpiltų, ar pilvuką skaudėtų), netoleravimo požymiai pasireikštų dieną, o ne naktį.  4u.gif

Aciu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aurena @ 2008 01 26, 00:24)

Bandžiau visas hippo septer košytes niekaip net nesižioja doh.gif siandien vyriau bulves su jautienos kukuliukais irgi nieko nesigavo teko mes i kibira ir prieskoniu biski idejau kad taip skaniau butu valgo tik tas desertines doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ljn @ 2008 01 27, 00:20)
Bandžiau visas hippo septer košytes niekaip net nesižioja  doh.gif siandien vyriau bulves su jautienos kukuliukais irgi nieko nesigavo teko mes i kibira ir prieskoniu biski idejau kad taip skaniau butu valgo tik tas desertines  doh.gif

Pabandykite padaryti taip, kad ir pačiai skanu būtų-jie juk tikri gudruoliai thumbup.gif , įdėkite truputėlį druskytės, pagardinkite sviestuku. Nors aišku visa šita gali ir nepadėti verysad.gif . Aš savo mažąją prie daržovienės pratinau labai stipriai ją atskiesdama MP-iš pradžių labai raukėsi, o dabar daržovienę valgo skaniausiai thumbup.gif , bet aš įdedu ir druskytės, ir sviestuko.
Mūsų valgiaraštis:
7 val MP
9 val grūdų košė 120-150 ml (hipp, milupa)
13 val daržovienė su mėsyte 150 ml
15 val vaisių tyrelė (skaniausiai valgo tarkuotą bananą su obuoliuku)
18 val grūdų košė 120-150 ml (jau pratinamės prie naminės smile.gif)
21 val MP
ir naktį MP
Geria dar ir sultis apie 100 ml per dieną
Atsakyti
QUOTE(Ljn @ 2008 01 24, 17:48)
Patarkit man mamulės ka man daryti mano vyras 8mėn valgo tik MP dar suvalgo desertines tyreles mėsos neripažysta ankčiau valgė o dabar ne, viena vakara pabandžiau isvyrti buviu koše su pieniška desrele idejau kelis gabaliukus desreles tai taip kirto net ausis raitojosi smile.gif o kita vakara viriau bulviu kose su jautienos antrekotu tai staipesi vaipesi vos pamaitinau labai nenorėjo, net nežinau ar duot tai ka mėgsta ar tai kas sveika ir laikyti alkana nes ko nemegsta tai kankinimas gaunasi vaiko maitinu kol pradeda verkti ir svorio ne kažikas 8mėn sverė 8,200g  doh.gif

na dešrelių tai aš neduočiau kad ir kaip megtų. Savo 6 su puse metu dukrytei irgi neduodu. Gal tu geriau bandyk pirktines darzovienes su mesa, kaip ir kitos mamytes pataria. Manau tikrai sveikiau nei desrele. O laikui einant vis pabandyk ir pati isvirti bei pasiulyti.
Atsakyti