QUOTE(Baltike @ 2007 03 16, 09:37)
1. Grupes pas mus skirsto pagal amžių - į vieną keliauja tie, kuriems treji sukanka iki vasaros galo maždaug, į kitą - tie, kuriems vėliau. Manau, kad vaikui geriausia su bendraamžiais, tad jūsų vietoje specialiai į kažkokią grupę nesiprašyčiau. Tuo labiau, kad pagrindinės auklėtojos ir "Skruzdėliukų", ir "Boružiukų" (spėju, kad tai bus antroji grupė) tikrai geros.
2. Beje, būdama tarp lopšelinukų pastebėjau, kad būtent grupės vyriausieji, mokėdami kalbėti ir paprašyti, ko nori, be vargo (net būdami lėti ir tylūs) pasiima daugiausia auklėtojų dėmesio - darželyje, ypač tarp vyresnių, jie tikrai nei penktadalio to dėmesio negautų.
1. Tai tada mes palauksim ir pasižiūrėsim.
2. Ir aš tą patį pastebėjau. Ir su mažiukais išmoksta elgtis, švelnesni su jais, globėjiški.
QUOTE(krika @ 2007 03 16, 10:04)
Kiek Liepa palankė lopšelio grupę ir dabar darželinę. tai galiu pasakyti, kad su užsiėmimu darželyje daugiau veiklos. ir piešia, ir lipdo ir sportuoja ir šoka. o lopšelyje - toks jausmas "ai jūs maži, nieko nemokat, nieko nereikia"
aš džiaugiuosi
Baltikė jau pasakė tai, ką norėjau pasakyti.
QUOTE(Baltike @ 2007 03 16, 10:15)
Mūsų lopšelyje veiklos nei kiek nemažiau, nei darželyje - ir piešia, ir lipdo, ir dainuoti, šokti, vaidinti bando. Na, neina lopšelinukai kas rytą mankštintis į salę (tik grupėje patupinėja, kaip kam išeina), bet užtai mokosi sagutes užsisegti, batelius susivarstyti, kam darželyje jau laiko nėra... Žodžiu, veikla idealiai pritaikyta 2-3 metų vaikui. Net namie tas jų "priemones" nusikopijavus pasidariau. Bet grįšiu prie čia dažnai minimos frazės, kad viskas labiausiai priklauso nuo auklėtojų.
Vat ir aš labai džiaugiuosi mūsų lopšeliu, ir neskubėjau jos išgrūsti į darželį. Labai džiaugiuosi savo sprendimu. Niekada nepastebėjau, kad būtų požymiai mažylių elgesio. Daug kas gali pasakyti, kad ji nesiskiria nuo savo bendraamžių, lankančių darželį. Dėkui auklėtojoms. Aišku, ir mano vaikas toks šaunus ir nuostabus.