As irgi turejau cezari prie du su puse metu. Operacija dare, nes buvo zali vaisiaus vandenys, blogai isistaciusi kudikio galvute ir del kliniskai ir anatomiskai siauro dubens. Bande sulaukti, kad pagimdyciau pati, bet... As irgi po operacijos ilgai negalejau pakilti, alpau. Net is po operacines palatos negalejau iseti, nei i vezima atsisesti, isveze su visa lova. Tris dienas negalejau priziureti savo mazyles, nes tik atsikelus alpdavau. Gydytoja dar apreke, kodel as plauku nesusisukuoju. O kaip, kai is lovos pakilti negaliu, ranku pakelti irgi... Ligonineje islaike savaite. Stebetinai, bet skausmas praejo gan greitai, po dvieju savaiciu. Tik randas liko bjaurus iki siol, toks iskiles labai. Ir tik dabar, po dvieju su puse metu raudonis nuo jo pradejo dingti. Visa laika visas pjuvio issikisimas buvo bordinis. Iki siol negaliu tos vietos paliesti...
Sveikos mamytes,
pries metus man taip pat buvo atliktas CP. Operacija praejo sklandziai, is lovos keliausi jau kita diena. Siulus istrauke po 5 dienu, jauciausi puikiai. Randas sugijo labai greitai, gal per 2 savaites, taciau jau metai, o jis vis dar raudonas. Del bikiniu tikrai neverta jaudintis, nes randas yra labai mazas ir zemai, tad niekaip nesimato. Svoris taip pat greitai nukrito, nei gramo daugiau nei pries nestuma. As manau, kad cia nuo organizmo priklauso. Vienas vienintelis skirtumas - oda ne tokia stangri kaip pries nestuma ir gimdyma. Nors siuo metu daug demesio skiriu odos prieziurai ir sportui, taciau ji vis dar minksta. Taciau tai menkniekis palyginus su tuo, koki aukseli turiu salia saves.
Be to, patarciau visoms nusipirkti dirzus po gimdymo, nes po CP atsikelti ir vaikscioti be dirzo, tai tarsi pati per jega noretumei perplesti jau pradejusi gyti randa. Na bent jau man skirtumas didelis, nes is pradziu as dirzo neturejau, tai kai veliau vyras atveze, skirtumas buvo akivaizdus.
pries metus man taip pat buvo atliktas CP. Operacija praejo sklandziai, is lovos keliausi jau kita diena. Siulus istrauke po 5 dienu, jauciausi puikiai. Randas sugijo labai greitai, gal per 2 savaites, taciau jau metai, o jis vis dar raudonas. Del bikiniu tikrai neverta jaudintis, nes randas yra labai mazas ir zemai, tad niekaip nesimato. Svoris taip pat greitai nukrito, nei gramo daugiau nei pries nestuma. As manau, kad cia nuo organizmo priklauso. Vienas vienintelis skirtumas - oda ne tokia stangri kaip pries nestuma ir gimdyma. Nors siuo metu daug demesio skiriu odos prieziurai ir sportui, taciau ji vis dar minksta. Taciau tai menkniekis palyginus su tuo, koki aukseli turiu salia saves.
Be to, patarciau visoms nusipirkti dirzus po gimdymo, nes po CP atsikelti ir vaikscioti be dirzo, tai tarsi pati per jega noretumei perplesti jau pradejusi gyti randa. Na bent jau man skirtumas didelis, nes is pradziu as dirzo neturejau, tai kai veliau vyras atveze, skirtumas buvo akivaizdus.
O as kazkaip galvoju, kad man tas negrazus randas atsirado butent del pogimdyvinio dirzo, ir tas ilgai nenykstantis raudonis, del jo. Gal ne taip uzsidedavau, ne taip oda suguldavo, del spaudimo priplusdavo ir uzsilaikydavo kraujas, del to ir dabar raudonas. Po 2,5 m
, neitiketina, kad taip ilgai. Siandien paziurejau, kad tas raudonis pradeda nuo galu ruduoti. Nu vis tiek negrazu. O daktare po operacijos per apziura sake O koks grazus pjuvis ir susiuvimas, su padidinamuoju stiklu turesit ieskot kur pjuvis buvo. Kaip dziaugiausi tai girdedama. O ka dabar turiu...
QUOTE(Bluebell @ 2009 04 30, 11:59)
na as ka tik turejau cezari. planinis del stuburo traumu.
man tai kosmaras kazkoks! jau praejo 10 dienu, stipriai kraujuoju, vaikstau susirietus , skauda, maudzia, negera jegu ner, zodziu visa leisgyve.
o ligoninej isgulejom savaite, kabes metalines iseme 8 diena po operacijos. neskausminga tik ziauriai atrodo.
ligoninej buvo vargas snes dar tris paras is slapimo pusles buvo isvestas zondas nes pati nei nesikeliau nei ka. tai trecia diena kai jau reikejo stotis ir eiti i wc paciai tai nualpau du kartus, sukosi galva ir t.t.
dabar randa skauda nenoriu net prisiliesti ar ziuretit i ka jis panasus
man tai kosmaras kazkoks! jau praejo 10 dienu, stipriai kraujuoju, vaikstau susirietus , skauda, maudzia, negera jegu ner, zodziu visa leisgyve.
o ligoninej isgulejom savaite, kabes metalines iseme 8 diena po operacijos. neskausminga tik ziauriai atrodo.
ligoninej buvo vargas snes dar tris paras is slapimo pusles buvo isvestas zondas nes pati nei nesikeliau nei ka. tai trecia diena kai jau reikejo stotis ir eiti i wc paciai tai nualpau du kartus, sukosi galva ir t.t.
dabar randa skauda nenoriu net prisiliesti ar ziuretit i ka jis panasus
Siaubas kazkoks! Kad kraujuoji tai cia normalu,dar atsigausi,juk visai neskaudet negali,po kokios dar savaiteles tikrai pageres. Kas cia per kabes metalines,kazkaip negirdejau
Gal tavo organizmas sunkiai priima visokias intervencijas?
QUOTE(linulia40 @ 2009 05 01, 15:40)
Siaubas kazkoks! Kad kraujuoji tai cia normalu,dar atsigausi,juk visai neskaudet negali,po kokios dar savaiteles tikrai pageres. Kas cia per kabes metalines,kazkaip negirdejau
va va, as irgi pagalvojau, kas cia per kabes, nes man tokiu nebuvo. ir kateteris taip ilgai buvo
As kiek pastebiu,tai kitoje salyje daryti CP kazkaip netaip,pas mus kazkaip tvarkingiau viskas,o kitur tai kazkoks siaubas..arba isvaro greit arba isvis niekas nekreipia demesio, arba kabiu metaliniu prikabina kur niekas turbut jau nedaro
kazkokia nesamone
QUOTE(Bluebell @ 2009 04 30, 11:59)
na as ka tik turejau cezari. planinis del stuburo traumu. man tai kosmaras kazkoks!
QUOTE(Hytka @ 2009 04 30, 12:17)
As irgi turejau cezari prie du su puse metu.
Labai jus užjaučiu dėl tokio sunkaus pooperacinio laikotarpio
Mano pupai jau 1,5 m
...kateterį turėjau beveik parą, keliausi lengvai, nors galvelė šiek tiek sukosi, dukrytė buvo su manim iškart kai tik parvežė iš reanimacinės, ligoninėje buvome 6 dienas, siūliukų likučius nukarpė ir išpūtėm namučių
siuvo tirpstanciais siulais,gijo gerai,taciau db praejus jau 3,5men man vistiek dar skauda ta randa
Sveikos, mamytės
Čia pasiskaičius tai ir išsigandau, ir nusiraminau... Man kita pirmadienį bus atliekama planine CP operacija.
Patarkit kiek paketukų po gimdymo (na tų didelių) reikia pasiimti, ir gal dar kažką patarsit iš savo patirties?
Čia pasiskaičius tai ir išsigandau, ir nusiraminau... Man kita pirmadienį bus atliekama planine CP operacija.
Patarkit kiek paketukų po gimdymo (na tų didelių) reikia pasiimti, ir gal dar kažką patarsit iš savo patirties?
Manau kokiu 5 dideliu paketu turetu uztekti. Jei neuzteks, pasiusi vyra ar ka nors kita is artimuju i vaistine. Per daug nereikia prisipirkti, o jei vdrug neprireiks...
O daugiau patarti ka turbut sunku. Kiekvienas organizmas skirtingai priima operacija. Sunku pasakyti, kaip bus tau
Linkiu daug sekmes operacijos metu ir daug dziauksmo sulaukus vaikelio...
O daugiau patarti ka turbut sunku. Kiekvienas organizmas skirtingai priima operacija. Sunku pasakyti, kaip bus tau
Linkiu daug sekmes operacijos metu ir daug dziauksmo sulaukus vaikelio...
QUOTE(jauna mamytė @ 2009 05 04, 10:07)
Sveikos, mamytės
Aš nesidėjau nei vieno didelio, nusipirkau vieną paką didesnių, o kitus normalius. Šiaip tai patarčiau įsidėti kartūninius patogius naktinukus, palatoje bus karšta, po operacijos prakaituosit, į dušą dar neleis, o ir kūdykį reiks maitinti.
Sėkmės
QUOTE(leleka @ 2009 05 04, 12:41)
Aš nesidėjau nei vieno didelio, nusipirkau vieną paką didesnių, o kitus normalius. Šiaip tai patarčiau įsidėti kartūninius patogius naktinukus, palatoje bus karšta, po operacijos prakaituosit, į dušą dar neleis, o ir kūdykį reiks maitinti.
Sėkmės
Sėkmės
mazylyje man dare CP tai jokiu naktiniu nereikejo,ten du kart keitaliojo ir klause gal dar pakeist,nes po CP ten gerai priziuri,o paketu tai tu TENA viena poka nupirkau...