Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

bet ant hemofer inf lapelio neraso nieko apie kg g.gif
raso tik vaikams iki 1 metu, nuo 1 metu ir t.t.t.t.t g.gif
mano coliuke 7 kg sveria o geriam po 8 lasiukus ryte ir vakare.
gal palyginimui savo kas gali imest kiek lelius sveria ir kiek lasiuku geriat?
Atsakyti
QUOTE(DO&RU @ 2010 07 30, 09:46)
bet ant hemofer inf lapelio neraso nieko apie kg  g.gif
raso tik vaikams iki 1 metu, nuo 1 metu ir t.t.t.t.t  g.gif
mano coliuke 7 kg sveria o geriam po 8 lasiukus ryte ir vakare.
gal palyginimui savo kas gali imest kiek lelius sveria ir kiek lasiuku geriat?

Mes metuku sverem 9 kg ax.gif tai mums 15 lasiuku i diena reikia gerti smile.gif kiek susiduriau su siais vasitukais, ir kiek girdejau is kitu tai skaiciuoja pagal vaiko svori ju kieki.
Atsakyti
QUOTE(Asveja @ 2010 08 02, 09:56)
Mes metuku sverem 9 kg ax.gif tai mums 15 lasiuku i diena reikia gerti smile.gif kiek susiduriau su siais vasitukais, ir kiek girdejau is kitu tai skaiciuoja pagal vaiko svori ju kieki.

o tuos lasiukus per kelis kartus per diena reik isgerti?
Atsakyti
QUOTE(DO&RU @ 2010 08 02, 11:10)
o tuos lasiukus per kelis kartus per diena reik isgerti?

Mes geriam 3 kartus po 5 lasiukus.
Atsakyti
QUOTE(Asveja @ 2010 08 02, 11:41)
Mes geriam 3 kartus po 5 lasiukus.

dekui uz info 4u.gif
Atsakyti
Gal kas gali pasakyti, kokios hemoglobino normos galioja 1.5 m. vaikui? Ar tos pacios kaip suaugiasiam? Virs 120 turi buti?
Maniskes 113, kai sirgo buvo. Tai ar cia jau susirupinti, ar dar ne?
Atsakyti
Kažkada jau buvau įmetusi normas,bet pasikartosiu.
Vaikams:

1 d. 135 – 160
2 – 6 d. 120 – 150
14 – 23 d. 127 – 187
24 – 37 d. 103 – 179
40 – 50 d. 90 – 103
2 – 2,5 mėn. 92 – 150
5 – 7 mėn. 101 – 129
8 – 10 mėn. 105 – 129
11 – 13,5 mėn. 107 – 131
1,5 – 3 m. 108 – 128
5 m. 111 – 143
10 m. 119 – 147
12 m. 118 – 150
15 m. 128 – 168
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 08 06, 21:38)
Gal kas gali pasakyti, kokios hemoglobino normos galioja 1.5 m. vaikui? Ar tos pacios kaip suaugiasiam? Virs 120 turi buti?
Maniskes 113, kai sirgo buvo. Tai ar cia jau susirupinti, ar dar ne?

Pagal PSO rekomendacijas, geležies stokos mažakraujystė diagnozuojama, kai kraujyje hemoglobino yra mažiau kaip 110 g/l vaikams iki 6 metų ir mažiau kaip 120 g/l vyresniems kaip 6 metų vaikams.
Cia is 'Mamos zurnalo' 4u.gif
Mano mazajai taip pat mazakraujyste. Gyd. paskyre Ferrum Lek, bet nuo jo labai paleidzia viduriukus vaikui blush2.gif Mus ir perspejo, kad taip gali buti. Galvojau, gal pripras per kuri laika, bet ne. Nustoju duot, tada susitvarko viskas. Taiva, ir mastau, ka daryti, gal pabandyt koki kita sirupiuka. Gal cia buten Ferrum Lek netinka mazei g.gif Maniskei jau 2 metukai, bet nevalgo jokiu vaisiu, isskyrus banana, zaliu darzoviu, uogu, sulciu irgi negeria grynu, svieziu. doh.gif Viskas jai neskanu doh.gif Mesyte valgo, bet matyt neuztenka to. Dziaugiuosi, kad pradejus gert gelezi, lyg ir apetitas pagerejo, na bent jau laikinai. Nes uzeina tokie nevalgymo periodai, kad nieko neisiulysi. Taiva ir nezinau, kuo cia ta krauja stiprint... ax.gif
Atsakyti
aciu uz info. nestumo metu mano visada HB budavo zemas. ir visuomet padedavo zaliu burokeliu sultys. Jos veikdavo visad geriau negu gelezies preparatas, kuris kazkaip isbalansuodavo vidurius, kartais nuo jo kazkiek papykindavo. Dar sako dantis blogai veikia, bet negaliu pasakyti, ar todel, kad gelezis blokuoja kalcio pasisavinima, ar todel, kad tas skystis veikia pati danties emali. Sito neissiaiskinau. Ir be viso to gelezies preparatas labai sunkiai pakeldavo HB, o burokelis - is karto.
Tai bandau dabar ir duktrytei duoti. Isspaudziu mazdaug du saukstus burokeliu sulciu, idedu i tas sultis trintu juoduju serbentu (galima ir spanguoliu) uogienes, ipilu vandens, kad skonis nebutu stiprus ir dar imakaluoju cukraus. Ir geriam. O darzoviu maniske nevalgo nei uz ka. Uogu irgi su jokiais zaislais neikisi. Kiek idedu i vandenuka trintu uogu su cukrum, tiek.
Atsakyti
Sveikos, esu nestuke.gif laukiuosi pirmo stebuklo ir nesenai nustate man mazakraujyste verysad.gif vaistinei patare vartot vitaminus "Ferrum Lek", gal kas zino kokiu nors naturaliu budu kaip butu geriau kad organizmas pasisavintu gelezi ir leliukui nepakenktu. Dar vartoju vitaminus su kalciu ir idomu ar gelezes vitaminai netrukdo isiavinti kalci? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ilona1985 @ 2010 08 08, 10:29)
Sveikos, esu  nestuke.gif  laukiuosi pirmo stebuklo ir nesenai nustate man mazakraujyste verysad.gif vaistinei patare vartot vitaminus "Ferrum Lek", gal kas zino kokiu nors naturaliu budu kaip butu geriau kad organizmas pasisavintu gelezi ir leliukui nepakenktu. Dar vartoju vitaminus su kalciu ir idomu ar gelezes vitaminai netrukdo isiavinti kalci?  g.gif

Kalcis trukdo įsisavinti geležį.Geriausia tada gert vieną ryte,o kitą vakare ir stengtis,kad kalcio negertumėt po to,kai valgot mėsytę.Šiaip valgykit daug raudonos mėsos,ankštinių daržovių,gerkit burokėlių sultis,suvalgykit po hematogeną kasdien.O šiaip,svarbu,kad nemaišytumėt pieniškų produktų su geležies turinčiais,todėl valgydama pvz.pienišką sriubą ir kepsnį,turit daryt bent poros valandų pertrauką po sriubytės,kitaip iš mėsos organizmas beveik negalės pasiimti geležies.Iš mano pusės,už Ferrum Lek geresnis yra Tardyferon,nes ten geležies yra net 80mg.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magnifique: 08 rugpjūčio 2010 - 17:22
QUOTE(Magnifique @ 2010 08 08, 19:21)
Kalcis trukdo įsisavinti geležį.Geriausia tada gert vieną ryte,o kitą vakare ir stengtis,kad kalcio negertumėt po to,kai valgot mėsytę.Šiaip valgykit daug raudonos mėsos,ankštinių daržovių,gerkit burokėlių sultis,suvalgykit po hematogeną kasdien.O šiaip,svarbu,kad nemaišytumėt pieniškų produktų su geležies turinčiais,todėl valgydama pvz.pienišką sriubą ir kepsnį,turit daryt bent poros valandų pertrauką po sriubytės,kitaip iš mėsos organizmas beveik negalės pasiimti geležies.Iš mano pusės,už Ferrum Lek geresnis yra Tardyferon,nes ten geležies yra net 80mg.

Aciu smile.gif
Atsakyti