Nusprendžiau ir aš pasidalinti patirtimi. Mano dukrytė gimė neišnešiota(32sav) , tad savaime aišku pradžioje visada vartojome folinę rūgštį. Bet vėliau kai hemogl. buvo norma nustojome. Po 8 mėn ,kai jai jau buvo 1metai ir 3mėn per eilinį konsultavimą pas neurologę, pasiskundžiau ,kad kai dukrytė užsiverkia- pamėlynuoja ir akytes keistai varto, dar man nerimo kėlė ir tai ,kad ji nenori vaiksčioti nesilaikant už mano rankos( nors visi sako ,kad neišnešiotiems tai norm). Gyd skyrė kraujo tyrimą( atkreipkite dėmėsį ,kad ne mūsų šeimos gyd) . Rezultatas- hemoglob 80

, eritrocitų per mažai ir deguonies juose mažai ,visi rezervai organizmo beveik išeikvuoti. Man buvo šokas. Gyd hematologė, pas kurią papuoliau dar tą pačią dieną skyrė: hemofer lašiukų po 5 lašiukus 2 kartus dienoje, folinę 2 kartus dienoje ir wellkid vitaminus su B grupės vitaminais. O aš spaudžiau sultis iš burokėlio ir maišiau su obuolių, po kelis lašiukus girdžiau ir girdžiau ,nes maniškei visiškai nepatiko.Visą dieną lakstydavau su šaukštais, tai vaistų , tai vitaminų ,tai maisto ( nes apetitas buvo sumažėjęs), tik granatus ji skaniai valgė pati ir dar be galo mėgsta brokolį.Mėsytę duodu jai kalakutienos arba triušienos. po sav jau mačiau skirtumą, nes ji pradėjo valgyti daugiau( nors svoriu nesiskundem 1,3 metu ji svėrė 11,300) . Pasidarė dar aktyvesnė, išdrįso pati žengti savarankiškai. laukiau tyrimų atsakymų po 3 sav. o jie tokie: hemoglob 109

, kiti rodykliai padidėjo, bet toliau skyrė Ferum lek sirupo 5ml 1 kartą d ir folinę paliko. Neįtikėtina, bet faktas. Net per 3 sav įmanoma pakelti hemoglobiną. Šiandien mano stebukliukui lygiai 1 metai ir 4 mėn - ji drąsiai pereina per kambarį

.
Nenusiminkite mamos- viskas įmanoma