Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

Mano pažįstama kūdikio anemiją išsprendė tik pradėjusi duoti "Baobablifą", ji buvo išbandžiusi viską, ką galima gauti vaistinėje ir ko negalima gauti (ji farmacininkė smile.gif ), tačiau padėjo tik šitas dalykas.
O šiaip, mamos, mažakraujystė, anemija, hemoglobino kiekis (kaip savo vaikučio bėdą bevadintumėte), priklauso ne nuo VARTOJAMO MAISTO, bet nuo to, ar sugeba vaiko organizmas iš gaunamo maisto (pvz., mėsos) tą geležį pasisavinti. O kodėl organizmas nepasisavina geležies, yra įvairių priežasčių. Viena jų - aminorūgštis histidinas. Jo, deja, yra tokiuose produktuose, kurių jūsų vaikas tikrai nevalgys ax.gif Va, histidinas ir augalinės kilmės geležis yra tame "Baobablife". Jums trukdis gali būti tik kaina, todėl pradėkite pirmiausia nuo vaistinėse prekiaujamų, o jei nepadės, net nedvejokite, tikrai padės "Baobablifas". Nemokama reklama biggrin.gif
Atsakyti
Nusprendžiau ir aš pasidalinti patirtimi. Mano dukrytė gimė neišnešiota(32sav) , tad savaime aišku pradžioje visada vartojome folinę rūgštį. Bet vėliau kai hemogl. buvo norma nustojome. Po 8 mėn ,kai jai jau buvo 1metai ir 3mėn per eilinį konsultavimą pas neurologę, pasiskundžiau ,kad kai dukrytė užsiverkia- pamėlynuoja ir akytes keistai varto, dar man nerimo kėlė ir tai ,kad ji nenori vaiksčioti nesilaikant už mano rankos( nors visi sako ,kad neišnešiotiems tai norm). Gyd skyrė kraujo tyrimą( atkreipkite dėmėsį ,kad ne mūsų šeimos gyd) . Rezultatas- hemoglob 80 blink.gif , eritrocitų per mažai ir deguonies juose mažai ,visi rezervai organizmo beveik išeikvuoti. Man buvo šokas. Gyd hematologė, pas kurią papuoliau dar tą pačią dieną skyrė: hemofer lašiukų po 5 lašiukus 2 kartus dienoje, folinę 2 kartus dienoje ir wellkid vitaminus su B grupės vitaminais. O aš spaudžiau sultis iš burokėlio ir maišiau su obuolių, po kelis lašiukus girdžiau ir girdžiau ,nes maniškei visiškai nepatiko.Visą dieną lakstydavau su šaukštais, tai vaistų , tai vitaminų ,tai maisto ( nes apetitas buvo sumažėjęs), tik granatus ji skaniai valgė pati ir dar be galo mėgsta brokolį.Mėsytę duodu jai kalakutienos arba triušienos. po sav jau mačiau skirtumą, nes ji pradėjo valgyti daugiau( nors svoriu nesiskundem 1,3 metu ji svėrė 11,300) . Pasidarė dar aktyvesnė, išdrįso pati žengti savarankiškai. laukiau tyrimų atsakymų po 3 sav. o jie tokie: hemoglob 109 thumbup.gif , kiti rodykliai padidėjo, bet toliau skyrė Ferum lek sirupo 5ml 1 kartą d ir folinę paliko. Neįtikėtina, bet faktas. Net per 3 sav įmanoma pakelti hemoglobiną. Šiandien mano stebukliukui lygiai 1 metai ir 4 mėn - ji drąsiai pereina per kambarį thumbup.gif .
Nenusiminkite mamos- viskas įmanoma
Atsakyti
QUOTE(Pieva* @ 2010 08 11, 11:33)
Noriu pasigirti smile.gif Po 3 savaičių Ferro Sanol kurso mano mažiuko hemoglobinas pagaliau 122, o geležis - norma. Dar trūksta šiek tiek feritino. Gydytoja sakė, kad dar reikėtų pagerti vaistukų profilaktinę dozę, tačiau pagaliau - po metų vargo ir vaistų paieškų, išsikapstėme  bigsmile.gif

Noriu padekoti kad rekomendavote nuostabius vaistukus hemoglobinui pakelti,mano mazylei buvo nukrites iki 74 o po triju savaiciu vartojimo pakilo iki 117 4u.gif ,daug ka bandeme bet tokiu rezultatu nebuvo
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meilita @ 2011 11 21, 14:10)
Noriu padekoti kad rekomendavote nuostabius vaistukus hemoglobinui pakelti,mano mazylei buvo nukrites iki 74 o po triju savaiciu vartojimo pakilo iki 117 4u.gif ,daug ka bandeme bet tokiu rezultatu nebuvo
4u.gif

Ar parduoda ji visuose vaistinese?
Atsakyti
QUOTE(tani301 @ 2011 11 21, 15:15)
Ar parduoda ji visuose vaistinese?

Man vyras atveze is Vokietyjos,temukei skaiciau kad juos galima vokieciu vaistineje uzsakyti ar tai jau nupirkti paruostus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meilita @ 2011 11 21, 16:55)
Man vyras atveze is Vokietyjos,temukei skaiciau kad juos galima vokieciu vaistineje uzsakyti ar tai jau nupirkti paruostus 4u.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tani301 @ 2011 11 21, 21:54)

Sveikite 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
mano maziui 1.5 metu, vakar daremes kraujo tyrima, hemoglobinas 102, kai tuo tarpu norma 108-128. Antradieni pas gydytoja, bet zinau kas laukia - su kiekvienu isejimu is gydytojo issinesam kruva lapeliu su papildu, vitaminu reklama.
Vaikas judrus, aktyvus, tiesa esam nedideli 80 cm ir 10 kg, gime neisnesiotas 34 sav.
Kaip manot ar toks nuokrypis nuo normos jau didelis, gal dar vertetu pabandyti menesi reguliuoti mityba?
Atsakyti
QUOTE(meilita @ 2011 11 21, 16:55)

sveiki,gal galit papasakot smulkiau kokiu budu juos vokietijoje uzsake jums vyras,ar reikejo recepto,ar tiesiog paprastai uzsake ax.gif mb dabar kaip tik vokietijoje,tai duosiu uzklausa vaistu,gryz pries kaledas tai parves ax.gif kokia kaina juju ax.gif aciu uz atsakyma ax.gif
maniske jau nzn kiek litru tos gelezies ivairiausios prigerus,jau ir dantys juoduot pradejo,o rezultatai vis tokie patys,prasti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrumelis79 @ 2011 11 27, 15:15)
sveiki,gal galit papasakot smulkiau kokiu budu juos vokietijoje uzsake jums vyras,ar reikejo recepto,ar tiesiog paprastai uzsake ax.gif mb dabar kaip tik vokietijoje,tai duosiu uzklausa vaistu,gryz pries kaledas tai parves ax.gif kokia kaina juju ax.gif aciu uz atsakyma ax.gif
maniske jau nzn kiek litru tos gelezies ivairiausios prigerus,jau ir dantys juoduot pradejo,o rezultatai vis tokie patys,prasti verysad.gif

Sveikute,tik dabar uzejau i temuke,tikiuosi ne pervelai su pagalba,mano vyras tiesiog vaistinej be recepto nupirko,pasake kiek dukrytei metuku,tai lasiukai,mes geriam ryte pries valgi po 10 lasiuku..
Jo kaina mazdaug apie 6 eurus 4u.gif
Na ir mums taspats ,niekas nepadejo,nuo vieno gelezies papildo tai dar labiau nukrito,viduriuodavo o si gerai nugerdavo... 4u.gif
Sveikite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meilita @ 2011 12 06, 22:06)
Sveikute,tik dabar uzejau i temuke,tikiuosi ne pervelai su pagalba,mano vyras tiesiog vaistinej be recepto nupirko,pasake kiek dukrytei metuku,tai lasiukai,mes geriam ryte pries valgi po 10 lasiuku..
Jo kaina mazdaug  apie 6 eurus 4u.gif
Na ir mums taspats ,niekas nepadejo,nuo vieno gelezies papildo tai dar labiau nukrito,viduriuodavo o si gerai nugerdavo... 4u.gif
Sveikite 4u.gif

na ir man mb nupirko,laukiu gryztant ant kaledu thumbup.gif thumbup.gif tai musu viltis wub.gif
sakykit o jis labai neskanus,grynus lasiukus duodat ar skiedziat g.gif maniskei ir sake kad liepe duoti po 10 lasiuku g.gif
Atsakyti
sveikos mamytes smile.gif as visos temos neskaiciau gal kartosiuos ,bet paskaiciau kad duodat gelezi vaikiukam,maniskiui niekas netiko nepadejo,kol radau iseiti susiraskit stirnienos ir kasdien po 100g butinai,per 2 men is ziaurios mazakraujystes islipom smile.gif
Atsakyti