Įkraunama...
Įkraunama...

Bėrimai įvairūs

Dukrytei metukai ir mėnuo. Pernai pradėjo berti veiduką spuogiukais. Vėliau tie spuogiukai nuo viso veidelio lyg ir sumažėjo, tačiau "susimetė" šonuose prie ausyčių tokie nemaži ploteliai. Raudoni, pleiskanojantys. Dievuliau, ko tik neprigalvojau. Dar pediatrę tokią gerą turime. Moka pagąsdinti dėl būtų ir nebūtų dalykų. Ėdė ji mane kelis mėnesius: žiūrėk ką valgai, randai liks ir t.t.ir panašiai. Aš jau pradėjau nieko nevalgyti, o ji man "ne, čia tik maistinė alergija". Finišo tiesiąją, jei taip galiu pasakyti, pasiekiau, kai rytą atsikėlus pamačiau nuo to bėrimo pašlapiavusią pagalvytę. Žodžiu, vos ne atvira žaizda veriasi. Dar ir dabar nežinau kodėl nepradėjau klykti balsu, nors viduje tai tarsi kas susprogo. Vyras į darbą, o aš į SM ieškoti kur kreiptis. Susiradau dermatologo kontaktus (toks Nauris Grušauskas, telaimina jį visi kas gali). II ligoninėje (Kaune) užregistravo po trijų dienų, o kadangi jis dirba privačioje klinikoje tai vyrą parsišaukiau iš darbo ir tą pačią dieną nuvažiavome konsultacijai. Apžiūrėjo iš tolo. Ir nieko nepaklausė, o pradėjo pasakoti kas mums yra, kada prasidėjo, ką man sako pediatrė (vos ne pažodžiui, kaip pirštu į vieną vietą...), ką liepia daryti ir kaip niekas nepadeda. Liepė jokiu būdu nenaudoti hormoninio tepalo išrašyto pediatrės, išrašė kitą, prigrąsė tepti ne daugiau 3 kartų ir susakė kas bus ir kaip saugotis. Pripažino mums seborėjinį dermatitą. Pažadėjo, kad iki 5 metukų turėtume išaugti ir problema bus tik kol šildomos patalpos. Išeitis: vėdinti ir drėkinti orą namuose, bei tepti drėkinančiais tepalais (mums tinka excipial). Taip ir buvo: vasarą pamiršau, kad mums ten kažkas ne taip buvo, tik prasidėjo šildymo sezonas - vėl skruostukai rausta. Tik tiek, kad jau nepanikuoju ir žinau ką turiu daryti.
Laikykitės ir nebijokite pas kitą specialistą nueiti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Drasita @ 2007 11 08, 15:06)
musu veiduko berimas jau taisosi smile.gif  bigsmile.gif  padejo bubchen kremukas tepu du tris kartus dienoj nuprausus veiduka.Pabandykit gal kam ir pades
user posted image






Pas mus panašios bėdelės, reiks būtinai pabandyti rekomenduojamą kremuką...
Ačiū už patarimus.
Atsakyti
Maniskiui viskas prasidejo nuo rugsejo vidurio.
Is pradziu pabere skruostukus, paraudo jie, pasidare siurkstus. Ant slaunu irgi atsirado tokia kaip pasiurpus oda demelem, pradejo pleiskanoti. Veliau ir ant alkuniu tas pat atsirado.
Tepliojames kasdien kelis kart per diena Excipialiu veiduka, kojytes ir rakytes- veidukai atrodo gerai, nebera sausumo, paraudimo. Tik ant kojyciu ir rankyciu ta kaip as sakau "zasies" odele yra.
Bet jeigu tik nepatepu ilgesni laika - iskart rausta ir darosi siurkstu.
Atsakyti
Sveikos, ir mano mažiuką tokie, kaip aprašytieji, spuogai išberia. Nepūlingi, lieka apdžiūvusių dėmelių. Ir tik veiduko srity. Dabar jam 9 mėn., per šią vasarą išnyko. Žiūrėsim, kaip šį šildymo sezoną bus. Aš tepu A-derma, kaip ir savo odą. Pernelyg nesijaudinu, nes pati turiu atopinį dermatitą nuo kūdikystės. Tai žinodama mano pediatrė, irgi tiesiog pasakė, kad vaikutis alergiškas ir tiek. Maitinu MP, tai laikausi šiokios tokios dietos: kai buvo mažutis - labiau, o dabar jau daugiau sau leidžiu valgyt alergizuojančių produktų. Tyrimų nesidarėm, hormoninių tepalų nenaudoju. Jei pablogėtų padėtis, kreipčiausi į alergologus ir dermatologus. Kol kas padėtis kontroliuojama smile.gif Noriu kuo ilgiau maitinti pati, na ir tikiu, kad gal bent jis išaugs? (Nes kai pati buvau mažytė, visi sakė "išaugs, išaugs", bet man jau 24-eri ir niekaip neišaugu) Šiaip tikrai per daug nerimo nėra. Man tai nebaisu. Tik kol mažiukas, labiau reikia tų alerginį foną sukeliančių produktų vengti, o vėliau po truputį organizmas sustiprės. Dar siūlau straipsnelių pasiskaityt www.alergija.info gal ką įdomaus rasite. Na, ir tikėkime, kad tie mažuliai išaugs!!!! Nes dauguma tikrai išauga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jinai: 12 lapkričio 2007 - 13:20
QUOTE(Jinai @ 2007 11 12, 14:20)
. Na, ir tikėkime, kad tie mažuliai išaugs!!!! Nes dauguma tikrai išauga.

ir pas mus ta pati problema, laukiu ir tikiuosi kad isaugs, o tepu taip pat tik Aderma kremu jis mums thumbup.gif
Atsakyti
Mums taip pat dermatologas sako, kad sausa oda doh.gif Kad ant kojyciu ties sulenkimu vietomis ji sausa as ir pati matau, bet mes turim dar viena beda : ant desinio petuko ir ant kakliuko yra nemazos mazdaug 5 ct monetos dydzio rausvos demes, kurios buna ir papleiskanoja. Liepe minkstinti, tepti riebiais kremais, tai pradejo trukineti ir slapiuoti, o vakar pastebejau, kad dukryte bando kasytis verysad.gif Tad nieko nebetepam, o rydienai uzregistravau pas gydytoja, sakiau prasysiu, kad darytu tyrimus, kas, kaip ir del ko, nes man tai kazkaip nepanasu i sausa oda... g.gif Gal kazkam yra buve kas nors panasaus ?
Atsakyti
QUOTE(Auksis @ 2007 11 18, 11:57)
Mums taip pat dermatologas sako, kad sausa oda  doh.gif  Kad ant kojyciu ties sulenkimu vietomis ji sausa as ir pati matau, bet mes turim dar viena beda : ant desinio petuko ir ant kakliuko yra nemazos mazdaug 5 ct monetos dydzio rausvos demes, kurios buna ir papleiskanoja. Liepe minkstinti, tepti riebiais kremais, tai pradejo trukineti ir slapiuoti, o vakar pastebejau, kad dukryte bando kasytis  verysad.gif  Tad nieko nebetepam, o rydienai uzregistravau pas gydytoja, sakiau prasysiu, kad darytu tyrimus, kas, kaip ir del ko, nes man tai kazkaip nepanasu i sausa oda...  g.gif  Gal kazkam yra buve kas nors panasaus ?

Ir pas mus tas pats unsure.gif Tai pastebejau viena dalyka kad reikia kuo maziau (ypac veideli) prausti su vandeniu (nieko tokio jei ryte tik akytes nuprausite). Tikrai pas mus veidelis susitvarke kai pradejau maziau praust vandeniu (tik tada kai issitepa ax.gif ). O kai maudau tai su prausimosi priemone nuprausiu jau ant pacio galo, pries iskeliant is vandens ir tada iskart tepu kremu. Zodziu nereiketu pirma nupraust o po to dar leist vandenyje pasiturkst. Ir dar priklauso kokiom priemonem prausiam. Geriasia kuo naturalesnes be kvapu ir pan. Man geriausiai tinkamas pasirode Seba Med. Ir dar buvau sudirbusi maziaus odele kai buvo kudikis pildama visokiu zolyciu i vonele...tipo sausai odai gerai doh.gif Nieko panasaus schmoll.gif Taip buvau suvariusi odele kad reikejo hormonais gydyt verysad.gif Kudikiui galima ir virinta vandeni pilt nes jam nedaug tereikia. Ir dar reikia ipratint vaika gert vandeni. Taip odele irgi drekinasi. Kai mazius pradeda gert visokias sultis, arbatas ...ir pamirsta vandens skoni....su odele buna prasciau unsure.gif Taigi labai padeda naturalumas ir saikas. Tiesa pas mus miegamajame dar stovi drekintuvas kuris veikia vos ne visa para. Ir tai vos islaikom 50 % o noretusi daugiau rolleyes.gif Taip kad laikykit bent slapius ranksluoscius ant radiatoriu.
Atsakyti
Noriu tyliai pasidžiaugt, kad ir Ąžuoliuko odelė žymiai pagerėjo. Iš tiesų daug drėkinu. Beje, A-Derma nelabai tiko. Geriausia - ESSEX. taip ir teplioju kelis kart per dieną. Ir kojytės ėmė labai sausėti.
Tik pradėjau galvot: jei nuolat tepsiu veideli drėkinančiais kremais, ar oda nepripras? Ar nereiks taip visą gyvenimą? g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės.. 4u.gif
Aš ir su panašia problemyte, mano dukrytei dar tik savaitėlė, bet jos labai sausa odelė ir ant veiduko, bei krutinėlės atsirado bėrimas. Daugioausia raudoni spuogiukai, bet pastebėjau kelis ir pūlingus.. Gyditoja mum patarė vakarais odelę nuvalyti su Lakišių arbata, o į vonią pilti Linola aliejaus... Bet dabar galvoju gal dar nusipirkti kremuką kokį riebesnį, kad taip ta odelė nepleiskanotų..
Atsakyti
QUOTE(Lauryte 24 @ 2007 11 21, 13:31)
Sveikos mamytės.. 4u.gif 
Aš ir su panašia problemyte, mano dukrytei dar tik savaitėlė, bet jos labai sausa odelė ir ant veiduko, bei krutinėlės atsirado bėrimas. Daugioausia raudoni spuogiukai, bet pastebėjau kelis ir pūlingus.. Gyditoja mum patarė vakarais odelę nuvalyti su Lakišių arbata, o į vonią pilti Linola aliejaus...  Bet dabar galvoju gal dar nusipirkti kremuką kokį riebesnį, kad taip ta odelė nepleiskanotų..

Greiciausiai reikia drekinti nei maitinti unsure.gif Mums labai tinka Essex
Atsakyti
Jeigu ka paguosiu, tai su lyg trijais metais tos problemeles sumazeja, pradekit nuo to, kad kuo maziau, su vandeniu ar su kokiom servetelem, nereikia plauti veiduko...sekantis etapas pas alergologa nusistatyti alergija, jeigu bus kokia, tai alergologas israso kompensuojamus vaistus Elidelio tepalas, siaip jis brangus, o taip nekainuoja nieko,....dar vienas tepaliukas drekinti odai ir labai gali padeti isberimams Iricar euro vaistineje jo yra.
Tai tiek ziniu, mes viska darem buvo visko doh.gif , o kai suzinojom , kad didziausias musu priesas obuolys, tai vos is koto neiskritom blink.gif , bet va jau dabar ir obuoli valdyti galim thumbup.gif ir veidelis svarus.......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Danga: 25 lapkričio 2007 - 21:44
QUOTE(Auksis @ 2007 11 18, 11:57)
Mums taip pat dermatologas sako, kad sausa oda  doh.gif  Kad ant kojyciu ties sulenkimu vietomis ji sausa as ir pati matau, bet mes turim dar viena beda : ant desinio petuko ir ant kakliuko yra nemazos mazdaug 5 ct monetos dydzio rausvos demes, kurios buna ir papleiskanoja. Liepe minkstinti, tepti riebiais kremais, tai pradejo trukineti ir slapiuoti, o vakar pastebejau, kad dukryte bando kasytis  verysad.gif  Tad nieko nebetepam, o rydienai uzregistravau pas gydytoja, sakiau prasysiu, kad darytu tyrimus, kas, kaip ir del ko, nes man tai kazkaip nepanasu i sausa oda...  g.gif  Gal kazkam yra buve kas nors panasaus ?


Mes irgi buvom pas dermatologą, o šis tipo paguodė, kad čia tik sausa odelė, liepė riebalint ir viskas, bet kadangi ir pas mus ant pilvuko, petukų ir kojyčių yra tokių sausų, pleiskanojančių dėmelių aš ir pamaniau, kad čia tik sausa oda negali būti, tai tada kreipėmės pas alergologę ir pasirodo, kad turim alergiją, tai vat, dabar gydomės elideliu, essexu ir reikalai laaaaabai pagerėjo, tfu tfu tfu, dar laukiam kraujuko atsakymo, tada gal bus aiškiau kas mus alergizuoja, žodžiu siūlau nepasitikėti vieno gydytojo nuomone, nes taip galima ir vaiką nugydyti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meda01: 25 lapkričio 2007 - 22:03