Įkraunama...
Įkraunama...

Skiautiniai - 2 tema

Vilkpėdės gatvėje yra nemaža teritorija aptverta, ten vidiniuose pastatuose kažkuri parduotuvė prekiauja audiniais. Aš pamiršau pavadinimą ,bet įvažiavus matysis užrašas-audiniai

Ot apie Švitrigailos g. tai ir nežinojau. doh.gif . Dar galima aplankyti Edmisos parduotuvę, rodos Ševčenkos ir Vytenio g. kampas. Ten skiautiniams smulkesnių raštų aud. galima aptikti , ale brangoki.
Atsakyti
user posted image

Labas- sugiedojo mano paukštis... biggrin.gif
Papildyta:
aišku, jis pernykštis,bet vis tiek gieda gražiai, bo pavasaris ir jam. Nusprendžiau vėl pravėdinti senesnius skiautinius... Vardan gyvybės
Atsakyti
QUOTE(CDA @ 2007 04 21, 11:24)
sveika, Sedona!
norėčiau paklausti, o paukštis aplikuotas ar čia kaip nors ypatingu būdu įsiūtas?

Labuks ! Ką tik ėmiau galvoti apie tave, na kur gi dingai? Štai ką reiškia išeiti į darbą... MESK tu jį tongue.gif
Paukštis darytas mišria technika, aplikuotas ir kai kas siūta lenktom linijom, dar yra siuvimo per popierių.

Tai ką- nebus daugiau skiautinių???
Atsakyti
QUOTE(CDA @ 2007 04 22, 15:19)
Mesčiau thumbup.gif , ale kad iš skiautinių pragyventi negaliu... verysad.gif
Pagyvinimui irgi savo senybinį įdėsiu
user posted image

Oi ačiū, kad rodai .Na , ir sudygsniuota tvarkingai! Tur būt nesideformavo ir nenukentėjo nuo naudojimo nė kiek ? Manau, verta, kad ir ankstesnius pademonstruoti, juk gal tik mes prie jų pripratę , o kitos mergaitės tai nemačiusios.
Zuikiniauskiene , ačiū ax.gif wub.gif
Ech , dedu ir aš blink.gif Tokį paprastą
user posted image
Atsakyti
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 04 22, 22:31)
na as tai vis stebiuosi tuo sudaigstymu, tai kadangi to niekada nedarius, tai turiu klausimuka , o jus su kokiais siulais daigstote  g.gif , tais siuvimo siulais, ir dar kaip mazgus pasliapete, o tai man niekad nedariusei kaskaip neaiskumai ir dar ar naudojate koki siuvinejimo lankeli ar taip rankose laikant daigstote  ax.gif

Labai smagu dygsniuoti su siūlais , kurie nesikilpuoja ir nesimazgo. Būna specializuotuose skiautinių reikmenų parduotuvėse .Gal ir Lietuvoje jau atsirado, reikia klausinėti. aš turiu šiek tiek AMERICANA QUILTING THREAD, tai malonumas dirbti.reikėtų bandyti įvairius , kol pritiks, geriau medvilninius , nes jie neįpjauna audinio.
Kai sudedi pamušalą , šiltinamąjį sluoksnį , virš. dekoratyviąją dalį , tada reikia gerai sudaigstyti dideliais dygsniais vertikaliai ir horizontaliai per visą gaminį(kas 30 -40 cm),tada patogu dygsniuoti smulkiais dygsniukais kad ir pasidėjus ant kelių, sėdint ant sofutės biggrin.gif Bandžiau naudoti siuvinėjimo lankelius, buvo sunkoka įsprausti gana storą skiautinį.

Atsakyti
Čia geras straipsnis apie kokybišką dygsniavimą -angliškai
http://www.taunton.c...ages/t00024.asp

rusiškai
http://www.lerusisik...andquilting.htm
Atsakyti
Aš dygsniuoju paprastais medvilniniais siūlais. Mazgelį stengiuosi prakišti tarp siūlių. O jei darbas tankiai sudygsniuotas, tai jokių problemų nekyla skalbyklėje skalbiant. Turiu tokį didelį lankelį, specialiai skirtą skiautinių daigstymui, bet jį naudoju tik kai didžiulius darbus daigstau. Mažus ant stalo patiesus susidaigstau. Tik prieš tai kaip Sedona sakė, reik gerai viską sutvirtinti, nes čiuožia į šonus nevidonai.
Atsakyti
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 04 24, 11:19)
vaja kokiais tankiais dygsniais ten sudygsniuota  blink.gif , o kokius mazdaug jus tarpelius darote dygsniuojant? nes man atrodo kad taip tankiai tris sluoksnius neymanoma sudygsniuoti, nu bent jau as tai tikrai negaleciau  schmoll.gif , ir dar kokio mazdaug storio ta sindepona (ar kaipten jis vadinasi) jus dedat?

Kuo tankiau reikėtų - jei pavyks. Su laiku ir patirtis ateina. Labai daug grožio suteikia dygsniavimas , jis svarbus dekorui. Sinteponą aš naudoju plonesnį, kartais net visai ploną( pigiausias yra prie ''Audėjo'' -ten kur baldų furnitūra , visokie priedai)Tada trys sluoksniai nebaisūs, nes sinteponas lengvas , purus , pro jį adatą gerai pralenda. O adatėlė irgi turi reikšmės. Yra specialios skiautiniams , tokios trumputės , gerai slystančios. Kai dirbi labai jaučiasi skirtumas
Atsakyti
Ačiū , Erniuke už tą gerą darbą. Kai kurie darbai tooooooookie smulkūs ir kruopščiai padaryti. Ką čia bepridursi? Siekiamybė cool.gif

Dedu ir savo rankinę , priverčiau save kažkada iš smulkių detalių išbandyti bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
http://picasaweb.goo.../rosa082/Sunbon

idejos
Papildyta:
http://picasaweb.goo...bores_patchwork
o čia ir brėžinukai yra
Atsakyti
Nauja pagalvėlė biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Sedona, grazu. 4u.gif
Čia turbūt tas atvirkštinis skiautinys, kur pirma susiųni, o po to karpai. Esu išbandžius, nelabai didelį gabaliuką, bet taip nieko iš jo ir nepasiuvau, kartais kompiuterio ekraną uždengiu. Vis svajoju kokį švarkelį pasisiūti rolleyes.gif Įdomu siūti, nežinai, kas išeis.

O tu čia į viršutinį sluoksnį dėjai kelis skirtingus gabaliukus, ar tokia medžiaga marga buvo?
Atsakyti