Įkraunama...
Įkraunama...

Anglų kalba mokykloje


Maniskis siemet pradejo mokyti anglu kalbos, bet pamacius kaip jie mokosi tiesiog pakraupau. Mokytoja uzraso ant lentos zodzius ir liepai vaikams i sasiuvini nusirasyti zodi, tarima ir reiksme. Kaip jie gali teisingai tarima uzrasyti (dvigubos e, w ir pan,) jei jiems lietuviu kalboje dar su nosinemis ir pan. sunkiai sekasi.
Pati besimokydama desciau anglu kalba ir stengiausi tai daryti per zaidimus, daineles, pokalbius,kad vaikai ismoktu kuo daugiau ir jiems tai patiktu.
Toks zodziu kartojimas ir rasymas vaikui ne pades, o kaip tik atgrasins nuo kalbos. Kaip kitose mokyklose ?
Atsakyti
Deja, jei sovietiniais laikais rusų kalbą nuo antros klasės oi kaip mokino, tai su anglų k. dabar pradinėse klasėse silpnai. Pirmiausia, daugelyje mokyklų tikrai nedalina klasės į dvi dalis, o su 25 vaikais ką ten gali mokinti: rašyti, kartu choru kartoti ir tiek. Didžiausia problema su tarimu. Kaip gali ne anglų k. specialistas išmokyti vaiką taisyklingai tarti. Po to taip ir išeina, kad tariame angliškus garsus bet kaip biggrin.gif Mūsų mokykloj anglų k. tik nuo 4 klasės ir tik tėvų spaudimo dėka 2 kl. vaikai tarsi gavo papildomą anglų k. pamokėlę (pildo kažkokį užduočių sąsiuvinį ir tiek). Todėl labai gaila, kad dėl tokių mokyklų neprisitaikymo prie šio gyvenimo tempų, kai galima daug keliauti, bendrauti su užsieniečiais ir t.t. , tenka papildomai investuoti, kad vaikas anksčiau išmoktų nors anglų k. pradmenų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesele @ 2005 09 28, 14:41)
Pirmiausia, daugelyje mokyklų tikrai nedalina klasės į dvi dalis, o su 25 vaikais ką ten gali mokinti: rašyti, kartu choru kartoti ir tiek. Didžiausia problema su tarimu. Kaip gali ne anglų k. specialistas išmokyti vaiką taisyklingai tarti.

Mano dukra anglų mokosi irgi nuo antros klasės. Pas ją iš pat pradžių klasė buvo padalinta į dvi grupes, o dėstė ir tebedėsto anglų k. mokytojos. Tai kaip ir specialistės. Nelabai įsivaizduoju, kaip gali mokyt anglų ne specialistė, čia pradinių kl. mokytoja ar kas? g.gif
Atsakyti
Gal kas leidote 8 - 9 metu vaikus papildomai i anglu kalbos pamokeles.
Pasidalinkite patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(Markaurelija @ 2004 12 08, 15:18)
Sveikos mamytės,
norėčiau sužinoti, kaip sekasi jūsų aštuonmečiams mokytis anglų kalbos. Mane domina, ar šiuo metu  priimta tokia švietimo programa, pagal kurią nereikia vaikus mokyti tarimo, žodžių? :o  Ar mokyklos mokytojai mano, jog tuo turėtų užsiimti tėvai (leisdami į kursus, patys mokydami, arba samdydami mokytojus). O gal problema mokytojoje? Parašykite, kaip sekasi Jūsų antrokėliams?



laba diena,
aš taip pat turiu antrokėlę, tačiau anglų kalba į programa visiškai neįtraukta, nors mokosi Vilniaus prestižinėje mokykloje. Manyčiau bendruosiuose išsilavinimo standartuose nenurodyta kiek pradinukams reikia užsienio kalbos, o gal yra kitaip?
Atsakyti
as ir nelbai suprantu tu normu. pernai, baigiant pirma klase, mokytoja sake, kad 2 klasej bus viena anglu k. pamoka per savaite. Siemet paaiskejo, kad dvi.
Moko gal ie nieko. Vaikas sake, kad zaidzia kazkokius zaidimus su zodziais.
ismoksta per pamokele po 2-3 zodzius.uzsiraso salia tarima. Ziuresim, kaip bus toliau
Atsakyti
4u.gif Labai džiugu, kad atsirado tokia tema, nes tiesa sakant kažkaip man su ta anglų nelabai ramu. nors mano vaikui, tai kol kas viena įdomiausių pamokų. Ir mokytoja rodos tikrai šauni. Lankome 2 klasę. Anglų kalba pirmus metus. Jie mokosi iš tokio žalio vadovėlio "wAY AHEAD", tokios pat ir pratybos. Per pamoką duodama 10-20 naujų žodžių, kuriuos reikia mokėti kitam kartui. Rugsejo trečią savaitę jau turėjo būti atsiskaitę abėcėlę o šią savaitę skaičius iki 10. Turi mokėti naudoti tokius klausimus; What is it?, Is it?, How many?. Teiginius: It is, he is, she is ir t.t.
Kai tai pamatė mano draugė ankstyvojo anglų kalbos ugdymo specialistė, dirbanti keliose mokyklose, sakė, kad tokių dalykų net negali būti. blink.gif Pas ją pamačiau vadovėlį skirtą lietuviams vaikams mokintis anglų k. pradinėse klasėse. Tai prieš ketverius metus išleistas vadovėlis, suskirstytas temomis su lietuviškais paaiškinimais, kurius gali perskaityti pats vaikas ir palyginti kaip žodžiai ir frazės rašomos viena ir kita kalba. Įdomu iš kokių vadovėlių mokosi jūsų antrokėliai? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sparow @ 2005 09 30, 12:50)
as ir nelbai suprantu tu normu. pernai, baigiant pirma klase, mokytoja sake, kad 2 klasej bus viena anglu k. pamoka per savaite. Siemet paaiskejo, kad dvi.
Moko gal ie nieko. Vaikas sake, kad zaidzia kazkokius zaidimus su zodziais.
ismoksta per pamokele po 2-3 zodzius.uzsiraso salia tarima. Ziuresim, kaip bus toliau

ankstyvajam užsienio kalbų mokymo plane numatyta 1 pamoka, kurią paima iš kito dalyko, pvz. matematikos ar gimtosios kalbos, vaikai, kurie nesirenka užsienio kalbos tuo metu mokosi to dalyko iš kurio buvo imta valanda užsienio kalbai, o kita pamoka imama iš papildomo ugdymo valandų, liaudiškai tariant tai fiksuojasi kaip būrelis, todėl oficialiame tvarkaraštyje yra tik 1 pamoka, o mokosi 2 pamokas per savaitę mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gelmytė: 30 rugsėjo 2005 - 14:16
Mano dukters klasėje visi mokosi anglų nuo antros kl., tai ir klausimų ka\kokių nekilo. Visur rašė, kad anglų.
O su vadovėliais visiškas pravalas. Brangūs jie velniškai, supirkau visus dukrai, o sūnui ir nebetiks, nes jau keičiasi viskas. Taip, kad nuo kitų metų vėl išlaidausim.
Atsakyti
QUOTE(gelmytė @ 2005 09 30, 15:15)
ankstyvajam užsienio kalbų mokymo plane numatyta 1 pamoka, kurią paima iš kito dalyko, pvz. matematikos ar gimtosios kalbos, vaikai, kurie nesirenka užsienio kalbos tuo metu mokosi to dalyko iš kurio buvo imta valanda užsienio kalbai, o kita pamoka imama iš papildomo ugdymo valandų, liaudiškai tariant tai fiksuojasi kaip būrelis, todėl oficialiame tvarkaraštyje yra tik 1 pamoka, o mokosi 2 pamokas per savaitę  mirksiukas.gif


Mokymo planuose kiekvienai pradinei klasei būna nurodyta 1 pamoka, kurią mokykla savo nuožiūra gali skirti bet kuriam dalykui (dailei, matematikai, anglų k., ...). Todėl sakyti, kad anglų kalbai skirtoji paimama iš kito dalyko netiktų, taip negali būti.
Atsakyti
QUOTE(Jurevaga @ 2005 09 30, 15:12)
4u.gif Labai džiugu, kad atsirado tokia tema, nes tiesa sakant kažkaip man su ta anglų nelabai ramu. nors mano vaikui, tai kol kas viena įdomiausių pamokų. Ir mokytoja rodos tikrai šauni. Lankome 2 klasę. Anglų kalba pirmus metus. Jie mokosi iš tokio žalio vadovėlio "wAY AHEAD", tokios pat ir pratybos. Per pamoką duodama 10-20 naujų žodžių, kuriuos reikia mokėti kitam kartui. Rugsejo trečią savaitę jau turėjo būti atsiskaitę abėcėlę o šią savaitę skaičius iki 10.  Turi mokėti naudoti tokius klausimus; What is it?,  Is it?, How many?.  Teiginius: It is, he is, she is ir t.t.
Kai tai pamatė mano draugė ankstyvojo anglų kalbos ugdymo specialistė, dirbanti keliose mokyklose, sakė, kad tokių dalykų net negali būti.  blink.gif Pas ją pamačiau vadovėlį skirtą lietuviams vaikams mokintis anglų k. pradinėse klasėse. Tai prieš ketverius metus išleistas vadovėlis, suskirstytas temomis su lietuviškais paaiškinimais, kurius gali perskaityti pats vaikas ir palyginti kaip žodžiai ir frazės rašomos viena ir kita kalba. Įdomu iš kokių vadovėlių mokosi jūsų antrokėliai? doh.gif


Nesupratau, ar jūms neramu kad vaikas per daug išmoks?
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 09 30, 20:57)
Mokymo planuose kiekvienai pradinei klasei būna nurodyta 1 pamoka, kurią mokykla savo nuožiūra gali skirti bet kuriam dalykui (dailei, matematikai, anglų k., ...). Todėl sakyti, kad anglų kalbai skirtoji paimama iš kito dalyko netiktų, taip negali būti.

jei nesirenka anglų kalbos, tada taip, bet jei renkasi ankstyvąjį ugdymą, tada ir ima tą pamoką mirksiukas.gif
Atsakyti