Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip paruošti vyrą dalyvavimui gimdyme?

per visą nėštumą per daug vyro neįkalbinėjau dalyvauti, bet jis neprieštaravo kai kalba pakrypdavo ta tema.
kada jau atėjo tas laikas - net abejonių nebuvo. o per visą gimdymą mane wub.gif wub.gif labai palaikė, labai padėjo, ir per pačias stangas girdėjau tik akušerę ir jį. akušerė sakė ką daryt, o vyras sakė kaip kvėpuot ir labai guodė wub.gif wub.gif
aišku po visko abu verkėm iš džiaugsmo wub.gif wub.gif
Atsakyti
Maniškis iš pradžių lyg ir buvo nusiteikęs nedalyvauti, o ir aš tam neprieštaravau. galvojau, kad gal ir gerai, nematys manęs visos nusikankinusios. Tačiau, kuo arčiau buvo TA diena, tuo labiau man kinkos drebėt pradėjo scare.gif ir tik praktiškai tik paskutinėm dienom nusprendėm, kad visgi jis man reikalingas per gimdymą ir ten dalyvaus. Taigi jokio išankstinio pasiruošimo nebuvo. tačiau jis buvo šaunuolis ir žiauriai man padėjo. Už tai aš jį taip stipriai ir myliu wub.gif
Atsakyti
Kažkada labai seniai, aš buvau įsitikinus, kad vyrui gimdykloj ne vieta. Bet vėliau pakeičiau savo nuomonę. O kas svarbiausia, niekada neįtikinėjau ir neprašiau savo vyro, kad dalyvautų gimdyme - jis pats nori bigsmile.gif
Aišku, aš tik neleisiu ir nenoriu vieno - kad matytų anatomijas blink.gif Noriu kad būtų šalia, kad palaikytų už rankos galvūgalyje, jei galės - nukirptų virkštelę, bet nematytų visos "virtuvės". Nors jis pats sako, kad jam nei kiek nebaisu biggrin.gif Užtat man baisu - vis dėlto psichologinis poveikis vyrams pamačiusiems viską nėra iki galo ištirtas unsure.gif
Tai vat, bandysim abu ir gimdyti liepą bigsmile.gif
Atsakyti
As irgi anksciau galvodavau, kad vyrui gimdykloj ne vieta, na, kam jam mane matyti negrazia, rekiancia ir kt. Bet kai pastojau, mano nuomone labai pasikeite. Visgi reikia, kad artimas zmogus butu salia, padetu ir reikalui esant net padetu gimdyvei apsiginti nuo gydytoju. Sakau "apsiginti", nes gana daznai gydytojai gimdanciaja izeidineja. Visai neseniai gimde mano pazistama, tai papasakojo visokiu "grazumynu" is gimdymo. Pvz. gimdymo metu, kai saremiu metu ji neiskentusi eme saukti, gydytoja mestelejo auksine fraze : "Ko cia taip reki, juk savo vaika gimdai". Lyg Lietuvoj butu galima gimdyti svetima vaika biggrin.gif
Po tokiu pasakojimu esu visu 100% isitikinusi, kad mano vyras turi buti salia manes gimdymo metu (ir sutinku su Rita@, kad uztenka jam stoveti galvugalyje, nereikia matyti visos anatomijos tongue.gif )
Atsakyti
mano vyras gimdymui nesiruose apart psichologiskai.ir be jokiu kursu ir ziniu patikekit manim labai tvirtai laikesi ir labai gerai mane priziurejo.aciu jam-SAUNUOLIS tongue.gif 4u.gif
Atsakyti
mes vyro kazkaip per daug neruosem,jis klausesi kartu su manim ivairiu gimdymo istoriju ir tikriausiai jau buvo nusipieses vaizda,kaip viskas atrodo. gimdyme jis tikrai daug padejo man tiek fiziskai tiek moraliskai,siek tiek akusere patardavo jam ka reikia daryt,o virkstele perkirpo kaip profas thumbup.gif
Atsakyti
maniskio nereikia nei prasyt nei ikalbinet, jam tai savaime suprantamas dalykas, tik jis labai pergyveno, kad per cezari neleidzia but (is pradziu galvojo man cezari daryt, nor neaiksu kaip cia bus). bet va suzinojau, kad bent Mazyly tai jau leidzia but ir per cezari vyrui, jei gimdyve to pageidauja cool.gif . nzn kaip bus KMUK. o del pasiruosimo - nupirkom gumines slepetes ir tiek biggrin.gif nzn ko ten dar reiks, jei ka vaisitne salia, nupirksim ta komplekta - chalatas, kepure ir dar kazkas ir viskas.
Atsakyti
Aš tai viską viską išsamiai pasakojau, liepiau skaityti knygas, trumpai atpasakodavau ką perskaičiau SM. Kelis kart pasitrainiojom ligoninėje, suplanavom rumpiausią ir palankiausią nuvažiavimo laiką. Kartu dėjom lagaminus, kad abu žinotume kur kas padėta. O namie mokėmės masažiuką daryti wub.gif
Atsakyti
Gimdant pirma vaikeli-vyras nedalyvavo, bunant nestuke.gif su antru vyras sake,kad nezino ar dalyvaus,bet paskutiniu momentu nusprende,kad dalyvaus,tai nebuvo laiko pasiruosti,bet pagalbininkas is jo buvo thumbup.gif , wub.gif
Atsakyti
Dar kol kas esu nestuke nestuke.gif bet negaleciau isivaizduoti sio svarbaus ivykio musu gyvenime be vyro. Juk tai musu abieju atzalele. Mes abu turime ji pasitikti. Ir man daug reikstu jo palaikymas. Manau reikia vyrams truputi padeti pasiruosti. Savanoriskai jie nelabai domisi. geriau pamesti koki straipsi, ar tiesiog paskaitineti. Ir jiems butu drasiau.
Atsakyti
MAno vyras tai dalyvavo gimdyme,bet atsitiko taip kad mane paskui i operacine isveze ir neteko jam isvysti kaip islenda vaikas biggrin.gif nu bet saremiuose dalyvavo kol stenejau.labai labai sunkiai kol ikalbejau,kad reikia dalyvaut.o jis zmogus negali pakesti matyt kitus kenciancius,jam sirdis skauda.Tai net nualpo kai man prasidejo stiprus saremiai doh.gif unsure.gif Mano mama ji isvede is palatos.Ech tie vyrai. rolleyes.gif
Atsakyti
Mes su vyru lankeme kursus, tad vyras jau buvo nusiteikes "gimdymo darbui", t.y.paduoti atsigerti, masazuoti ir tt, ir labai malonu buvo vien jausti vyra salia. Masazu neprireike, nes per saremius negalejau net pagalvoti, kad dar kazkas liestusi prie manes, svarbiausia isikibdavau i jo ranka ir lengviau buvo viska iskesti.
Vyrai yra tikri saunuoliai thumbup.gif , jie kiekvienu momentu jaucia kaip gali padet savo zmonai, tad jei vyras ir nelanke kursu, svarbu, kad jis zmona myletu, o tada jau eisis viskas kaip is pypkes mirksiukas.gif
Atsakyti