Įkraunama...
Įkraunama...

Kam reikia vaiku?

QUOTE(Minerva @ 2008 07 10, 13:24)
Kadangi esu viena iš pririštųjų, galiu pasakyti taip - man aktualu ir įdomu, bet tik ši konkreti tema, kurioje sugebama aukščiau instinktų ir moralinių dalykų nueiti. Ir dar. Kol kas manęs šioje temoje dar niekas neprakeikė - tai indikatorius, kad diskusija normali ir be rožinių akinių.

Aktualu. Kodėl? Jūs kiek pamenu atsisakote kol kas minties apie vaikus dėl nepakankamo ploto gyvenamojo. nemaišau tikiuosi su kažkuo kitu.
Man įdomu, nes aš noriu vaiko. Noriu būt mama. Bet mediciniškai tame turėtų dalyvauti vyras. Nu mes tai kaip nors išspręsim. Man įdomu kodėl žmonės gali, bet nenori. Gal manyje atsiras viską apverčiantis ir stabdantis mano norą argumentas.

QUOTE(Paragintoji @ 2008 07 10, 13:24)
Viską visada trauki per save. Krūvis. Didelis.

Ne visada. Kartais jau būni tai perėjus. Ir įdomu pasverti, palyginti. bet neįsileist...

Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 07 10, 13:36)
Nei velnio. Tai tiesiog visiems prieinamas dalykas. Toks pat, kaip pinigai - kas turi išlaikyti šeimą, ar reikia tuoktis, ar gerai yra gyventi su tėvais, ar samdyti auklę...
Tai dalykai, kurie bendri, kuriuose kiekvienas turi savo nuomonę. Ir tai yra proga ją pareikšti.

Galima ir taip; ne vieną kartą buvo kalbėta, kad vaikai tėra lengvas ir primytivus savirealizacijos būdas. Kai žmogus nejaučia prasmės, jam darosi nejauku; per vaikus tą prasmę jausti lengva. Be to, dar forumo specifika. Nemanau kad tos temos susilauktų didelio pasisekimo kitur.

Na sukursiu aš temą apie kvantinę teoriją... ir ką? Vėl išvadins ne žmogum, jei aš pasakysiu, kad pagal tą teoriją jų gyvenimas priklauso ar aš perskaitysių jų post'us ar ne. Beje jūsų - taip pat.

Ne išvadins, o pavadins, skurtumą jaučiat?

jei aš pasakysiu, kad pagal tą teoriją jų gyvenimas priklauso ar aš perskaitysių jų post'us ar ne. Beje jūsų - taip pat.

Na ir kas?
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 07 10, 13:36)
Mindudo, nepyk, prisijungiu prie šių minčių. Gal manosios kiek kitokios. Negalvoju, kad esi moteris, bet rašymo būdas toks labai idealistinis, pedagoginis. Bet nesakau, kad tu moteris (nors forume visokių siurpraizų gali būt  smile.gif ). Irgi nieko neigiamo  smile.gif .

Aš tikrai nepykstu, nes daug kas pastebi, kad mano mąstysena nestandartinė. Tai man anksčiau padėdavo patraukti merginas. mirksiukas.gif
Mane labai imponuoja žmonės, kurie yra tolerantiški visiems žmonėms, nesmerkia bomžų, alkoholikų, tų kurie turi daug vaikų ar jų neturi. Kiekvienas yra individualus ir to nepakeisi, tačiau, kartais išsiaiškinus viso to priežastis ir pasekmes, galima lengviau suprasti žmogų, daryti stebūklus bandant padėti žmogaus nelaimėje... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 07 10, 13:42)
Ne išvadins, o pavadins, skurtumą jaučiat?

Aš ne apie jus. Jums aš bot'as, viskas čia normaliai. Man labiau patinka tokie sakiniai "kiekvienas žmogus nori turėti vaikų" arba "visi žmonės pyksta už tai, kad jo partneris pasimylėjo su kitu žmogum". Vat tada aš ne žmogus.

Papildyta:
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 07 10, 13:42)
Na ir kas?

Na ir nieko, tema bus nepopuliari.
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 07 10, 13:18)
1. Kiekvienam savas vaikų skaičius.
2. Vieni planuoja pagal savo šeimos, kurioje išaugo modelį, kiti pagal pažįstamus, treti pagal neigiamus potyrius ar pavyzdžius, kiti racionaliai skaičiuodami.
3. Kadangi identiškų žmonių nėra, tai nėra ir taisyklių...

1. Visiškai sutinku . Ir nulis taip pat skaičius.smile.gif
2. O dar kiti, svąrstydami komfortas ar vaikai?
3. Būtent. Ir iš aukščiau išvardintų vaikų planavimo būdų nei vieno negaliu išskirti, kaip nors kiek labiau geresnį ar blogesnį, nei komforto kriterijus.

Beje norėčiau paklausti, ar būdamas materialiai pajėgus turėsite 10 vaikų? Juk komfortas Jums nereikalingas, o be to ir darbo jėgos Lietuvoje bus daugiau.

Atsakyti
Tai dalykai, kurie bendri, kuriuose kiekvienas turi savo nuomonę.

Kaip manot, ką turit bendro su kitais diskusijos dalyviais? Tik tai kad norit išreikšti nuomonę?
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2008 07 10, 13:46)
Kaip manot, ką turit bendro su kitais diskusijos dalyviais? Tik tai kad norit išreikšti nuomonę?

Bendro... bendro turiu tiek, kad noriu pasijusti svarbiu. Bet ne išreikšdamas savo nuomonę, o ieškodamas protingų žmonių/minčių.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 07 10, 13:48)
Bendro... bendro turiu tiek, kad noriu pasijusti svarbiu. Bet ne išreikšdamas savo nuomonę, o ieškodamas protingų žmonių/minčių.

O dar svarbesnis pasijausit, kai tų žmonių/minčių nesurasit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2008 07 10, 13:39)
Aktualu. Kodėl? Jūs kiek pamenu atsisakote kol kas minties apie vaikus dėl nepakankamo ploto gyvenamojo. nemaišau tikiuosi su kažkuo kitu.

Labiau kompleksinė priežastis, kad noriu komforto. Ir dar egoizmas priedo. O aktualu todėl, kad bandau rasti savyje biologinį laikrodį, motinystės instinktą, bet panašu, kad šito "tuningo" kol kas neradau, taigi, ieškau nuomonių tų, kurie rado smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 07 10, 13:49)
O dar svarbesnis pasijausit, kai tų žmonių/minčių nesurasit biggrin.gif

Hm... na taip. Bet pradinė idėja buvo tokia. Ar aš kaltas, kad man retai pavyksta blush2.gif Vat šalia yra tema... man net žodžių ten trūksta...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 07 10, 13:48)

O aš galvojau kad bendra yra tas pats galėjimas apvaisint, ir samoningai tapti/netapti tėvu. Vargu ar čia dalyvautų nevaisinga(s) forumo dalyvis neturintis šansų susilaukti palikuonių.
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2008 07 10, 13:54)
Vargu ar čia dalyvautų nevaisinga(s) forumo dalyvis neturintis šansų susilaukti palikuonių.

Zdraste, atvažiavom. O sakei, kad įdėmiai skaitei.
Atsakyti