Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaušiniai- nuo kada?

O kiek laiko reikia kiausini virti? Turi buti kietas ar skystas?
Atsakyti
Literatūroj labai skirtingai rašo apie virtus kiaušinius:
vienur radau kad tik nuo 1 metukų galima, kitur kad nuo 10 men.
Anyta sako, kad jau dabar - 7,5 men - galima.
Ką manot, mamytės?
Atsakyti
maziau klausyk anytu tongue.gif tongue.gif tongue.gif
as savajai pradejau duoti beveik 11 men. ir putpeles, ir pradziai tik tryni...
taip kad neskubek....
Atsakyti
QUOTE(Kruopike77 @ 2005 05 11, 11:39)
maziau klausyk anytu tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif
as savajai pradejau duoti beveik 11 men. ir putpeles, ir pradziai tik tryni...
taip kad neskubek....

O gal galit pasakyti... kiaušinio trynį reik duoti kietai virtą g.gif
Atsakyti
galiu uztikrinti smile.gif kad kietai virta....tada maziau sansu, kad kokia bakterija bus uzsilikusi....

pries verdant ta kiausi dar reik nuplauti po tekanciu vandeniu
Atsakyti
Jo jo mano anyta irgi sako 'kiaušinio trynio dėk į daržovių košę'. O aš jai - 'nesulauksi' protest.gif biggrin.gif
Atsakyti
Daugumoj knygu ir straipsniu apie kudikius raso kad kiausinius ir medu galima duoti tik nuo 1-eriu metuku, nes gali sukelti alergija
Atsakyti
todel ir duodu putpeles, ne vistos: mazesne o gal ir visai nera tikimybes, kad alergizuos... smile.gif
Atsakyti
Aš daviau kietai virto kiaušinio trynio 7-8 mėnesį ir nieko tongue.gif Dabar duodu kada ne kada, tiksliau kai verdu kiaušinius šeimai valgyti, tai ir mažulei gabalėlį duodu ax.gif
Atsakyti
kiausinius zadu duoti ne anksciau kaip nuo metu, kai pasiklausau kiek nuo ju alergizuoja baisu lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš nuo kokių 10 mėnesių mėginsiu įtrupinti gabaliuką kietai virto trynio į kokį nors maistą - žiūrėsiu, kaip reaguos. Maitindama MP, retkarčiais suvalgydavau pusę kiaušinio, dukrytei jokios reakcijos nebūdavo. Beje, kiaušinius vartojam tik atsivežtus iš uošvijos.
O nuo metų žadu gaminti tokį pat omletuką, kaip sūnus valgydavo. Kiaušinį išplakdavau su pienu, įdėdavau žiupsnelį smulkiai supjaustyto svogūno ir įpildavau truputį aliejaus. Gamindavau puodelyje, įstačius jį į puodą su verdančiu vandeniu, reikia maišyti, kol visiškai sutirštėja. Labai sveikas maistas ir vaikui patikdavo 4u.gif
Dėl putpelių kiaušinių esu skaičiusi, kad jie alergizuoja beveik tiek pat, kiek ir vištų.
Atsakyti
As kiausini pradejau duoti nuo 8 menesiu. Pradzioje daviau tik tryni. Ji plakdavau su pienu ir kepdavau omleta. Virto kiausinio dar nedaviau. Labai sausa. Nemoku paruosti. O majonezo juk neduosi dar.

Putpeles kiausiniu irgi jau daviau. Ten gausu vitaminu. Putpeles kiausinius valgyti geriau nei vistos.

Kiausinio tryni valgom tik viena karta per savaite.
Atsakyti