O kiek laiko reikia kiausini virti? Turi buti kietas ar skystas?
maziau klausyk anytu
as savajai pradejau duoti beveik 11 men. ir putpeles, ir pradziai tik tryni...
taip kad neskubek....

taip kad neskubek....
QUOTE(Kruopike77 @ 2005 05 11, 11:39)
maziau klausyk anytu
taip kad neskubek....

taip kad neskubek....
O gal galit pasakyti... kiaušinio trynį reik duoti kietai virtą

galiu uztikrinti
kad kietai virta....tada maziau sansu, kad kokia bakterija bus uzsilikusi....
pries verdant ta kiausi dar reik nuplauti po tekanciu vandeniu

pries verdant ta kiausi dar reik nuplauti po tekanciu vandeniu
Jo jo mano anyta irgi sako 'kiaušinio trynio dėk į daržovių košę'. O aš jai - 'nesulauksi'

Daugumoj knygu ir straipsniu apie kudikius raso kad kiausinius ir medu galima duoti tik nuo 1-eriu metuku, nes gali sukelti alergija
todel ir duodu putpeles, ne vistos: mazesne o gal ir visai nera tikimybes, kad alergizuos...

Aš daviau kietai virto kiaušinio trynio 7-8 mėnesį ir nieko
Dabar duodu kada ne kada, tiksliau kai verdu kiaušinius šeimai valgyti, tai ir mažulei gabalėlį duodu

kiausinius zadu duoti ne anksciau kaip nuo metu, kai pasiklausau kiek nuo ju alergizuoja baisu

Aš nuo kokių 10 mėnesių mėginsiu įtrupinti gabaliuką kietai virto trynio į kokį nors maistą - žiūrėsiu, kaip reaguos. Maitindama MP, retkarčiais suvalgydavau pusę kiaušinio, dukrytei jokios reakcijos nebūdavo. Beje, kiaušinius vartojam tik atsivežtus iš uošvijos.
O nuo metų žadu gaminti tokį pat omletuką, kaip sūnus valgydavo. Kiaušinį išplakdavau su pienu, įdėdavau žiupsnelį smulkiai supjaustyto svogūno ir įpildavau truputį aliejaus. Gamindavau puodelyje, įstačius jį į puodą su verdančiu vandeniu, reikia maišyti, kol visiškai sutirštėja. Labai sveikas maistas ir vaikui patikdavo
Dėl putpelių kiaušinių esu skaičiusi, kad jie alergizuoja beveik tiek pat, kiek ir vištų.
O nuo metų žadu gaminti tokį pat omletuką, kaip sūnus valgydavo. Kiaušinį išplakdavau su pienu, įdėdavau žiupsnelį smulkiai supjaustyto svogūno ir įpildavau truputį aliejaus. Gamindavau puodelyje, įstačius jį į puodą su verdančiu vandeniu, reikia maišyti, kol visiškai sutirštėja. Labai sveikas maistas ir vaikui patikdavo

Dėl putpelių kiaušinių esu skaičiusi, kad jie alergizuoja beveik tiek pat, kiek ir vištų.
As kiausini pradejau duoti nuo 8 menesiu. Pradzioje daviau tik tryni. Ji plakdavau su pienu ir kepdavau omleta. Virto kiausinio dar nedaviau. Labai sausa. Nemoku paruosti. O majonezo juk neduosi dar.
Putpeles kiausiniu irgi jau daviau. Ten gausu vitaminu. Putpeles kiausinius valgyti geriau nei vistos.
Kiausinio tryni valgom tik viena karta per savaite.
Putpeles kiausiniu irgi jau daviau. Ten gausu vitaminu. Putpeles kiausinius valgyti geriau nei vistos.
Kiausinio tryni valgom tik viena karta per savaite.