Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaušiniai- nuo kada?

kepta maista reikia kuo veliau ivesti. Manau 8 menesi zymiai per anksti keptam. O tryni daviau metukiniam paragaut. puse trynio.
Atsakyti
QUOTE(sauluciukas @ 2006 05 02, 07:48)
kepta maista reikia kuo veliau ivesti. Manau 8 menesi zymiai per anksti keptam. O tryni daviau metukiniam paragaut. puse trynio.

Pritariu šiai nuomonei, kad kepta maista reik kuo vėliau duot drinks_cheers.gif Kažkur skaičiau, kad nuo dviejų metukų. Mes gal ir palauksim dar su kiaušiniu, nebedaug liko laukt bigsmile.gif
Atsakyti
O mes trynio paragavom 10 mėnesių. Į košę įmaišiau putpelės trynį. Tai šakės, vaikui paleido vidurius, viduriavo kelias dienas, temperatūra buvo pakilus. verysad.gif
O aš paskui sukau galvą nuo ko čia jam taip galėjo būti g.gif doh.gif O pasirodo tik nuo metų kiaušinis doh.gif
Atsakyti
Sveikutės mamytės smile.gif ieškojau ilgai ir niekur nerandu temelės apie kiaušinį, ta prasme, nuo kada jį galima pradėti duoti kūdikiui? ir kaip jį paruošti, tik trynį duoti ar ir trynį ir baltymą, padėk man neišmanėlei smile.gif
Atsakyti
mūsų seselė liepė duoti nuo 10 mėn. ir tik trynį. Iš pradžių putpelės, nes mažiau alergizuoja.
Atsakyti
Ačiū už atsakymą smile.gif maniškė daktarė, tai kažkokia nesavo vietoj dirbanti, mažai ką teišmano smile.gif tai nieko aš jos ir neklausiu smile.gif

O daugiau niekas nežino dėl kiaušinio? Gal kam kitaip sakė? g.gif
Atsakyti
aš turiu nusipirkusi receptų knygutę skirtą vaikams nuo 6mėn., ir ten rašo, kad jau nuo 6 mėn. galima duoti kiaušinį. tik žinoma ne vieną, o sumaišius su keliais ingridientais.
Atsakyti
Ir man įdomu paliko, nuo kada geriausia duoti, reiks ketvirtadieni savos daktares paklausti smile.gif , žiurėsim ką ji sakys biggrin.gif
Atsakyti
Mums gdytoja sake nuo metu pradeti. Nors radau ir kitokia nuomone
http://www.mamoszurn...i...77&Itemid=0
o as saviskei duodu nuo metuku. is pradziu daviau paragauti keleta kasneliu virto trynio. o dabar verdu isplakusi kiausini su pienu, truputi sviestuko idedu. labai megsta biggrin.gif
Atsakyti
Is mamyciu esu girdejusi, akd nuo 10 men galima pradeti duoti tryni. Jau bandem viena karta, tai suvalge visa kiausinio tryni ir nieko ax.gif Skanu buvo, neisbere thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ugninemere @ 2007 02 06, 18:16)
aš turiu nusipirkusi receptų knygutę skirtą vaikams nuo 6mėn., ir ten rašo, kad jau nuo 6 mėn. galima duoti kiaušinį. tik žinoma ne vieną, o sumaišius su keliais ingridientais.

O gal galėtum pasidalinti tais receptais su kiaušiniais? bigsmile.gif
Atsakyti
štai keletas receptų jūsų mažyliams:)

rekomenduojama kiaušinį duoti nuo 7-9mėn.o štai keli receptai:

trintų daržovių sriuba

20g morkų, 50g bulvių, 30g kopūsto, 1/4 stiklinės pieno, druskos, 1 kietai virto kiaušinio trynys, 1/2 arb.šaukštelio sviesto.

morkas ir kopūstą užpilkite trupučiu vandens ir išvirkite. bulves išvirkite garuose.morkas ir kopūstą pertrinkite per tinklelį kartu su nuoviru.sumaišykite su išvirusiomis ir per tinklelį sutrintomis bulvėmis.plakdami supilkite karštą pieną, pasūdykite ir užvirinkite.kiaušinio trynį ištrinkite su 3 arb. šaukšteliais sriubos ir sviestu.šį mišinį supilkite į sriubą.

sultinys su kepenėlėmis

100g veršiuko kepenėlių, 1 riekelė batono, 1/5 stiklinės pieno, 1 kiaušinio trynys, 1/2 šaukštelio sviesto, 300g jautienos sultinio.

kepenėles išmirkykite ir sumalkite.įdėkite piene išmirkytą batono riekelę, kiaušinio trynį ir minkštą sviestą.viską gerai išmaišykiteir pertrinkite per tinklelį.šią masę sumaišykite su sultiniu, pasūdykite ir pavirkite 5-10min.

garuose troškinti kotletukai

100g jautienos, 1riekelė batono, 1/5 stiklinės pieno, 1 kiaušinio baltymas, truputis druskos.

jautieną du kartus sumalkite drauge su piene išmirkyta batono riekele, pasųdykite ir įmaišykite išplaktą kiaušinio baltymą.suformuokite nedidelius kotletukus.juos sudėkite į sviestu pateptą puodelį, užpilkite truputį vandens, uždenkite ir įstatykite į kitą puodelį su verdančiu vandeniu.kotletukus garuose troškinkite apie 40min.

bulvių ir morkų kotletukai

100g bulvių,100g morkų, 1arb. šaukštelis miltų, 1 kiaušinio trynys, truputis druskos, miltų.

bulves ir morkas išvirkite garuose, pertrinkite per tinklelį ir sumaišykite su miltais bei kiaušinio tryniu, pasūdykite.suformuokite kotletukus, juos apvoliokite miltuose, sudėkite į sviestu pateptą puodelį, užpilkite trupučiu vandens ir troškinkite garuose.

kruopų kotletukai

50g kruopų(ryžių, grikių, kviečių ar kt.), 1 kiaušinio trynys, 1 arb. šaukštelis miltų, druskos.

iš 50g kruopų išvirkite tirštą košę.ją pertrinkite per tinklelį, įdėkite kiaušinio trynį, miltų, druskos ir viską išmaišykite, kol pasidarys puri masė. iš jos formuokite kotletukus, pavoliokite juos miltuose ir virkite garuose.

žuvį rekomenduojama duoti nuo 7-9mėn.

žuvies pudingas

100g sterko arba menkės, 2 riekelės batono, 1 kiaušinio trynys, 1 kiaušinio baltymas, 1/4 stiklinės pieno, 1/2 arb. šaukštelio sviesto, truputis džiūvėsiu, druskos.

žuvį 2 kartus sumalkite su piene išmirkytu batonu, pasūdykite ir praskieskite pienu iki košės konsistencijos. įdėkite kiaušinio trynio, išmaišykite. baltymą suplakite ir atsargiai įmaišykite į žuvies masę. paruoštą tyrę sudėkite į sviestu pateptą puodelį, apibarstykite džiūvėsiais, uždenkite pergamentinio popieriaus skrituliu, iki pusės įstatykite į indą su verdančiu vandeniu ir virkite 45min.
pudingą patiekite su daržovių arba bulvių tyre.
taip pat gaminami vištienos, veršienos, kepenėlių pudingai.

SKANAUS:)

Atsakyti