Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas, pasityčiojimai iš vaikų

QUOTE(Andro @ 2007 09 05, 19:32)
ax.gif Dabar jau perskaičiau visą temą. Pradžia gal buvo tada kai aš 14 metų būdama, už tai kad man metais vyresnis klasiokas įspyrė į užpakalį - susimušiau su juo visos mokyklos akivaizdoje.  Aš buvau aukšta, žirafa mane vadindavo. Negaudydavau , nesivydavau bet jei prilisdavo- tai šakės. Stengdavausi nesipainioti ten kur nereikia bet savęs liesti neleisdavau. Nu po tų muštynių  išsikviečia mane direktorė ( mokiausi kaimo aštuonmetėje mokykloje ir visada gyvenau pas  senelius dėl sunkios mano motinos materialinės padėties) Aš  einu pas dirikę -tipo užuojautos gausiu- o ta rėkt- nugi tam  kaimo jurgiui aš pirštą išsukau( Jis dirikės daržus ravėjo)Apšalau. Bet kai kitą dieną per pamoką ji man davė nurodymą pereit į kitą  mokyklą( tuo metu kaip tik gyvenau pas mamą ir važinėjau į tą  mokyklą, buvau baigiamoj aštuntoj klasėj), parėjus mamai pasakiau kad neisiu į mokyklą. Mama manė baikos, bet kai savaitę nėjau į mokyklą- mama nuvažiavo pas dirikę.Užteko.Mama pasakė- gali eit į mokyklą, viskas bus gerai. Gal todėl žinau ką daryti dabar. Tiesa, mažiuką tai gesinu ir gesinu. Nieko, gaunasi, pasielgia spontaniškai bet staigiai suvokia  ką padarė ir skuba taisyt padėtį- atsiprašyti ir pan, žodžiu valdosi nes jau turi atsakomybę už savo veiksmus. Tiesa, mano dukra baigė darželį tai tik po išleistuvių pasakė kaip vienai grupiokei į nosį užvažiavus buvo( už reikalą nes auklėtojos net nekomentavo) ir išsakė savo jausmus kai kurių atžvilgiu. O buvo tyli lyderė, nes mokėjo užsiimti savim, savo mėgstama veikla ir kiti verždavosi prie jos prisijungti. Reikia vaiką tikrai  nors kuo padaryti išskirtiniu( mirksiukas.gif  Čia  silpną emociškai, jautrų vaiką)

Nu pagarba, ypac del to mazojo globotinio smile.gif mano akimis pastatyt ant ausu mokykla su dirike lengviau, esu tai darius kai mano vyresneli bande uzspausti, bet va su maziuku nesusitvarkau, metuku vaikas, bet toks agresyvus, tik musasi, kanda, keliu is vezimuko kaip ziebs atsivedejes, va su situo ka daryt reiks, nenumanau, o tikrai graziai auginam, nestaugiam nei ant jo, nei tarpusavyje, aplamai nu labai lauktas ir geras vaikas buvo, o nuo 8-9 menesiu pasiutimas uzejes, kad net nezinau kas is jo isaugs. Gal turejot su tuo globotiniu panasiu bedu ir ka daret? Maniskis ir kitus vaikus pliekia, i plaukus kimba, dantis tik sukanda ir net drebedamas puola...
Atsakyti
UŽvAKAR MANO duktė ėjo per parka is mokyklos (Tas parkas tamsokas zmones retai vaikšto...Parėjo primušta..... unsure.gif .sakė ją užpuolė septynių asmenų gauja.parvertė ant žemės ....spardė...tampė už plaukų tyčiojosi.. reialavo atiduot telefoną....ir jeigu kam pasiskųs ja negyvai užmuš...bet dukrytė išdrįso.Išaiškejo kad tai jos klasiokai.Nuskubejau i mokyklą pas direktorių...Tas pasakė kad tai labAI agresyvūs ir ne itin gerai pagarseje penktokai.Dave ju gaujos vado tevo numeri...Nuejau radau to mušeikos tevą girtĄ......TAS Pagrasino ''boba kam nors prasitarsi papjausiu .ir tuų ir tavo snargliai bus po zeme''

suprantat as nasle mano vyras pries 6 metus zuvo avarijoj...tai nieks manes neapgins .direktoriui nerupi...

O warge ka daryt.......... verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Kreipkis į tos apylinkės policiją,bus darbo nepilnamečių inspekcijai.Ir niekas tavęs neužmuš.
Atsakyti
pačioje mokykloje galėtumėt dar pabandyt kreiptis i socialinę darbuotoją ir psichologą g.gif
Atsakyti
kuriame mieste gyvenate?
tiesiu taikymu į policiją. o dėl direktoriaus -- pagąsdinkit kad iškviesit žurnalistus.

galima būtų pagalvot ir apie kitą mokyklą su netokiu asocialiu kontingentu.
Atsakyti
Tai reikia visų kitų šešių vaikų tėvam pranešti apie incidentą, nebent ir jie tokie pat , koks pirmas buvo tėvas , tada neverta ax.gif Parašyti pareiškimą policijoje.
Pasikonsultuoti su Vaikų teisės institucija ką daryti iš viso tokiu atveju.Įsivaizduoju.
kaip vienai sunku.Man kaip karštakošei užverda kraujas ir visų pirma išsikoliojus būčiau, todėl visus reikalus tvarko tėtis ax.gif - ramiai ,logiškai.Gal yra giminė koks rėmas vyrukas ir pasikalbėtų su tais klasiokais-jeigu nors vienas plaukelis nukris turės reikalų su juo.To pokalbio turėtų užtekti...
Svarbiausia , kad daugiau nesikartotų ir vaikas jaustusi saugi.Visada papasakotų , kas blogai , juk suaugęs ras vistiek išeitį.
Atsakyti
eikit į policiją ir užregistruokit smurtinį užpuolimą ir grąsinimus g.gif
Atsakyti
O dievulėliau, pabandyk kreiptis į tų kitų vaikų tėvus, ar į klasės auklėtoją, nežinau, blogiausiu atveju. g.gif blink.gif
Atsakyti
O Dieve... Net šiurpas nukrėtė. Bandyk eit į policiją, vaikų teises, kaip kažkas sakė, grasink žiniasklaida... Siaubas... unsure.gif Sėkmės judviem, tikiuosi, viskas bus gerai
Atsakyti
O dieve, penktokai blink.gif . Būtinai kreipkis į policiją unsure.gif . Suderinkit, kad mergaitė niekada viena neitų ir negrįžtų iš mokyklos, gal yra koks giminaitis, kuris gali palydėti, tam kad apsisaugoti nuo greitų atsakomųjų tų gyvulių veiksmų verysad.gif .
Atsakyti
Netylėkit, kreipkitės į vaiko teises, į švietimo skyrių. Blogiausių atveju perveskit dukrą į kitą mokyklą. Stiprybės jums abiems
Atsakyti
Kreiptis į policiją, be abejo, būtina. Nepakenktų ir kitos minėtos priemonės - žiniasklaida, pervedimas į kitą mokyklą, psichologo pagalba.
Ir dar dėl ateities: tikrai praverstų pamokyti dukrą savigynos. Ne kovos menų, bet būtent savigynos užpuolimo atveju.
Atsakyti