100 proc. pritariu, kad fizinės bausmės tikrai ne išeitis, o mažos mergaitės lūpomis byloja išmintis, būtent, tik mylėdami savo vaikus, mokome ir juos to paties, o ne parodydami, kad, mol, va dideliems muštis galima. Bet va pilni žurnalai straipsnių "agresyvus dvimetis" ir panašių, ir lyg myli tėvai savo vaikus, bet, matyt, prigimtis tokia, jiems reikia daug daugiau dėmesio negu kitiems vaikams, jei tokie mažiai duoda iš karto į galvą su kastuvėliu, tai jau vyresni supranta, kad puikiai suveikia ne tik fizinė agresija, bet ir verbalinė. Tad tie , kurie erzina, tyčiojasi irgi yra tiek pat kalti, kaip ir tie, kurie už tai davė į galvą, o žiūrėk kita mama išplečia akis :-Bet mano tai nesimušė?!
na o man istrigo mano vaiko replika,kai gavo per..."kaip noreciau greiciau uzaugti,dabar jus mane musat,o kai as uzaugsiu as jus musiu".na po sito jos komentaro as labai susimasciau,jug vaikas gali pasakyt savo nuomone ka galvoja.Manau daugelis vaiku gave i kaili tuo metu nekencia savo tevu,bet ne kiekvienas drysta tai tevams pasakyti.Vaikai kurie yra daznaj musami tevu,manau nesulaukia kol uzaugs,tad musa silpnesnus uz save,po to uz tai gauna nuo tevu.Ir tai uzburtas ratas.Manau tik kalbejimas su vaiku gali isspresti daug problemu.Oatvirumo valandele jie ir patys pasakys daugiau,nei bandysim piktumu.Na as jau rankos nei dirzo nebepakeliu pries vk.geriau jau griestesniu tonu

QUOTE(alfa159 @ 2009 04 14, 19:01)
Ka reiskia- vaikai susipese? Mustyniu negalima toleruoti niekur, net tarp vaiku.
Buvo vienas incidentas. Ispesiau is apsiverkusios saviskes (12 m.), kad dvi merginos apsizodziavo, tai ta kita sugriebe manaja uz kaklo ir stume i siena.
Naaaaaaa, gerbiamieji, suklydot adresu.
Informavau visus, ka galejau, ir snketelejau su tos mergaites mama. Aisku, "mano vaikas pats geriausias". Cia naujienos nebuvo. Naujiena buvo tai, kaip suauges zmogus traktuoja mustynes tarp paaugliu.
Sako- na, suauge jau ismoke mandagiai, o vaikai gi kaip galvoja, taip ir elgiasi, nesislapstydami.
Toli eiti galima su tokiu tevu supratimu....
Pasakiau, kad musu pozicija labai griezta: zodziu karai ner gerai, abi mergaites turi tobulinti savo bendravimo igudzius ir kalba, bet fizinis kontaktas- tai jau apskritai kitas reikalas, absoliuciai netoleruotinas dalykas, jei pasikartos-imsimes grieztesniu priemoniu. Tai ta mama bande dar aiskintis, ka tokio kuri mergaite pasake, ir ar mano dukra "neuzsidirbo" to griebimo uz kaklo (tos mamos zodziais- uz peciu...) ir trenkimo i siena.
Logika. Kaip zeko is Lukiskiu- nuzudziau k motina, nes ji pati prisprase. Ir nuosirdi nuostaba, kodel jo teismas neisteisino, gi ji a.a. mama taip negraziai pavadino...
Stai taip.
Buvo vienas incidentas. Ispesiau is apsiverkusios saviskes (12 m.), kad dvi merginos apsizodziavo, tai ta kita sugriebe manaja uz kaklo ir stume i siena.
Naaaaaaa, gerbiamieji, suklydot adresu.

Pasakiau, kad musu pozicija labai griezta: zodziu karai ner gerai, abi mergaites turi tobulinti savo bendravimo igudzius ir kalba, bet fizinis kontaktas- tai jau apskritai kitas reikalas, absoliuciai netoleruotinas dalykas, jei pasikartos-imsimes grieztesniu priemoniu. Tai ta mama bande dar aiskintis, ka tokio kuri mergaite pasake, ir ar mano dukra "neuzsidirbo" to griebimo uz kaklo (tos mamos zodziais- uz peciu...) ir trenkimo i siena.

Stai taip.

na,o mano dukra nuolat nukencia nuo vieno klasioko

QUOTE(Kristule2895 @ 2009 04 08, 16:51)
Stai citata :
Vaikysteje barstydavau druskos ant sliuzu. Patikdavo stebeti, kaip jie akyse sutirpsta. Ziaurumas visados buna savotiskai smagus, kol isisamonini, kad kazkam skauda.
Vienas dalykas buti luzeriu, jeigu niekas nekreiptu i tave demesio, bet mokykloje tai reiskia, kad tave nuolat persekios. Tu esi sliuzas, o jie turi visa druska. Ir sazine jiems neissivyscius.
super. tiesų tiesa.

QUOTE(due drops @ 2009 04 20, 14:49)
.jis jai yra trenkes batu per galva,ispyles jos kuprine viduryj klases (dukters nebuvo klaseje,grizus gavo soka
),išsukes ranka(taip,kad sutino)
.tas bernas savo dauzymasi motyvuoja tuo,kad dukra ji erzino.po pokalbiu paaiskejo,kad tas "erzinimas" yra toks:priejes prie dukters sako"tu durna",dukte atsauna "pats durnas".tada jis jai trenkia
.deja,is mokytojos jokios pagalbos:"jis nervuotas vaikas,laikykites nuo jo atokiau".tai tokio "nervuoto" vaiko teveliai tegu vedzioja ji pas psichologa,o ne uzkrauna toki ant kitu vaiku galvos.beja,pokalbiai su jo tevais nieko nedave
.tipo jusu dukra erzinasi....taip jai ir reikia...
.jeigu galeciau
tokius tevus.beja tas smurtaujantis bernas,mano dukteri net parduotuvej persekiojo.pamate,o Aiste ir bega i ja...tik pribeges arciau pastebejo,kad ir as esu.o ypas turejo pastebet mano veido israiska
.tada pabrukes uodega pasisalino.kaip apgint dukteri nuo tokio?ypac kadangi suzalojimai nera juokingi,po patrankymo batu dukteriai visa diena skaudejo galva,išsukus ranka-ilgokai jaute skausma:sunku buvo rengtis,atsiremti
.KA DARYTI?kadangi vaikas yra pradinukas i kokias instancijas reiktu kreiptis?

iš mano dukros vienas klasiokas "ant bejerio" paėmė telefoną. Tas "bajeris" truko visą pamokų laiką, ir tik i gala pamokų telefoną galiausiai su draugių pagalba ji atsiėmė. Mano vyras, nuėjęs į mokyklą pasikvietė "erelį" ir kartu su auklėtoja bičui išaiškino jog jis turi pilną teisę rašyti pareiškimą policijoje dėl vagystės, tačiau šį kartą to nedarys. Bet tik šį kartą. Erelis ilgam nuleido spranus o ir kiti į jį panašūs.
Due drops, jei mano dukra grižtų iš mokyklos su kūno sužalojimu, tuoj pat paimčiau pažymą - abdukciją:
Abdukcija - kūno sužalojimo ekspertizė ir tam tikras dokumentas, kuris liudija apie nukentėjusiojo sveikatos būklę po sumušimo ar patirto fizinio smurto. Dokumentą išduoda medicinos pagalbos klinikos ar greitosios pagalbos ligoninės iškart po įvykio arba po įvykio pranešus policijai ir parašius pareiškimą.
Dėl patirto smurto ar sužalojimo policija duoda siuntimą į medicinos įstaigą. Apžiūrėjęs būklę, nustatęs kūno sužalojimo laipsnį medicinos darbuotojas išduoda medicininę pažymą, kuri vėliau galės būti panaudota kaip liudijimas teisme.
Tada skriaudėją, jo tėvus ir auklėtoją (direktorių) supažindinčiau su dokumentu ir paklausčiau, ar patys su savo vaiku susitvarkys, ar man eiti į policiją. Po pirmo panašaus incidento, sekusio po šio pokalbio, parašyčiau pareiškimą policijoje.
Visiskai pritariu. Bet, matote, tie vaikai tik pradinukai... Kazkaip netikiu, kad policija kazko imsis
Geriausia manau kad su tuo ereliu ''vyriskai''pasikalbetu skriaudziamosios tetis, ir papasakotu, kokios laukia linksmybes pataisos kolonijose ir kitose tramdymo istaigose, i kurias neva jus tikrai kreipsites. Sita buda pradinukams ir darzelinukams tramdyti man pakuzdejo viena darzelio aukletoja, drauges anyta,nemazai metu atidirbusi su vaikais, ir maciusi tikrai visko. Ir duodu kokius 95proc,kad berniukas kabinejasi,nes jusu mergaite jam patinka,tik jis nemoka, o ir gedinasi reiksti savo jausmus. Pas mano vaika klasej panasi situacija buvo,mokytoja per susirinkima kalbejo. Tik beda,kad nei pati nezinojo, ka daryt,nei tevams patarimu duoti negalejo.

dėl terorizuojančio klasioko
iš teorinės pusės, norisi tikėti, kad jie tik pradinukai ir vėliau susidraugaus. nors iš praktinės pusės...
patarčiau jūsų dukrai kad prie progos taip spirt į kiaušius, kad tas susiriestų. tiktai chamas muša mergaitę, net jeigu ta ir pirma pradėjo. esu buvus tokioj situacijoj. irgi vaikas atseit sergantis ten kažkuom, ir mama serganti, žodžiu visaip nelaimingas ir dar šiaip debilas. nu atsiprašant, aš irgi žmogus. turiu teisę koridorium eit neapspardyta. tai va, gavo iš kerzo į klyną, ir atsikabino.
o kad čia atseit taip rodo, kad mergaitė patinka, tai briedas. su kiemo berniukais nuo pat mažens kažko pavykdavo gražiai bendraut be jokių ten spardymųsi.
tik va kam nepritariu, tai kad tėvai eitų gąsdint.

o kad čia atseit taip rodo, kad mergaitė patinka, tai briedas. su kiemo berniukais nuo pat mažens kažko pavykdavo gražiai bendraut be jokių ten spardymųsi.
tik va kam nepritariu, tai kad tėvai eitų gąsdint.

QUOTE(due drops @ 2009 04 20, 17:49)
.jis jai yra trenkes batu per galva,ispyles jos kuprine viduryj klases (dukters nebuvo klaseje,grizus gavo soka
),išsukes ranka(taip,kad sutino)
.tas bernas savo dauzymasi motyvuoja tuo,kad dukra ji erzino.po pokalbiu paaiskejo,kad tas "erzinimas" yra toks:priejes prie dukters sako"tu durna",dukte atsauna "pats durnas".tada jis jai trenkia
.deja,is mokytojos jokios pagalbos:"jis nervuotas vaikas,laikykites nuo jo atokiau".tai tokio "nervuoto" vaiko teveliai tegu vedzioja ji pas psichologa,o ne uzkrauna toki ant kitu vaiku galvos.beja,pokalbiai su jo tevais nieko nedave
.tipo jusu dukra erzinasi....taip jai ir reikia...
.jeigu galeciau
tokius tevus.beja tas smurtaujantis bernas,mano dukteri net parduotuvej persekiojo.pamate,o Aiste ir bega i ja...tik pribeges arciau pastebejo,kad ir as esu.o ypas turejo pastebet mano veido israiska
.tada pabrukes uodega pasisalino.kaip apgint dukteri nuo tokio?ypac kadangi suzalojimai nera juokingi,po patrankymo batu dukteriai visa diena skaudejo galva,išsukus ranka-ilgokai jaute skausma:sunku buvo rengtis,atsiremti
.KA DARYTI?kadangi vaikas yra pradinukas i kokias instancijas reiktu kreiptis?

Parašyk pareiškimą. Gali iš pradžių mokyklos soc. darbuotojai, jei nepadės- policijai. Tikrai kreipia dėmesį, čia ne juokai. O jei ueis tėvelis pasikalbėt, gali būti priešinga reakcija: jei tėtukai jo nepėsti, patys parašys pareškimą policijai už grasinimą vaikui. Nejuokaukit taip.

QUOTE(zinulė @ 2009 04 21, 16:20)
Parašyk pareiškimą. Gali iš pradžių mokyklos soc. darbuotojai, jei nepadės- policijai. Tikrai kreipia dėmesį, čia ne juokai. O jei ueis tėvelis pasikalbėt, gali būti priešinga reakcija: jei tėtukai jo nepėsti, patys parašys pareškimą policijai už grasinimą vaikui. Nejuokaukit taip. 

Pradinukas pradinukui nelygu. Ketvirtokai jau ir vienuolikmečiai būna.
Jei tėtis ar mama mąsto kalbėtis su "ereliu" reiktų tai daryti kartu su mokyklos vadovybe: auklėtoja ir direktorium. Ir grąsint tikrai nereikia, pakaktų informuoti, jog po kito karto, kai mušis, keliaus pareiškimas į policiją, įrašai į mokinio bylą ir t.t.
Po to karto, kai mano vyras šitaip pasikalbėjo su "šustriaku", VISI klasės padaužos aprimo. Baigės net ir "nekalčiausi" dalykai, a lia kuprinių spardymas ar paltų numėtymas.
QUOTE(liute @ 2009 04 22, 08:59)
Jei tėtis ar mama mąsto kalbėtis su "ereliu" reiktų tai daryti kartu su mokyklos vadovybe: auklėtoja ir direktorium. Ir grąsint tikrai nereikia, pakaktų informuoti, jog po kito karto, kai mušis, keliaus pareiškimas į policiją, įrašai į mokinio bylą ir t.t.
Po to karto, kai mano vyras šitaip pasikalbėjo su "šustriaku", VISI klasės padaužos aprimo. Baigės net ir "nekalčiausi" dalykai, a lia kuprinių spardymas ar paltų numėtymas.
Na tokius dalykus sakant, kaipo keliausi i kolonija, pareiskima nesime i policija ir pan. riba tarp gasdinimo ir informavimo, sutikite, menka. As juk ir nesu koks zveris, nesakau, kad tetis turi pasigauti kazkur uz kampo, ciupt uz kapisono,ir grasint kumsciu. Tiesiog nemanau, kad mergaites visos gali ''atsispardyti''nuo tokiu klasioku, ir tevai turetu intensyviai isikisti.
O vienai forumietei, kuri pasake kad musasi nes patinka, briedas- negi manote kad buvote visose gyvenimo situacijose, irviska taip gerai zinote? Gal siuo atveju ir taip,gal ir ne, taciau tokiu dalyku buna.
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 04 22, 15:45)
O vienai forumietei, kuri pasake kad musasi nes patinka, briedas- negi manote kad buvote visose gyvenimo situacijose, irviska taip gerai zinote? Gal siuo atveju ir taip,gal ir ne, taciau tokiu dalyku buna.
būna. jeigu vaikai dvimečiai ar trimečiai, tai dar galima suprast. bet moksleivis tai jau gerai žino, kad muštis -- skauda. ir jeigu muša -- tai būtent tokiu tikslu. juo labiau išsukt ranką, vožt per galvą -- ne tas pats kas, tarkim, už kasos papešt.
QUOTE(liute @ 2009 04 22, 08:59)
na maniske dar ne ketvirtoke