Įkraunama...
Įkraunama...

Čiulptukas: jūs už ar prieš?

QUOTE(daisi @ 2007 10 28, 00:11)
pritariu kad nesamone del vystymosi, jei jau toki pavogingi ciulptukai butu tai ju negamintu. O aš asmeiškai nei prieš nei už. bet mano mažiukui jis nereikalingas, kai siuliau neime o veliau ir nekišdavau per prievartą

neteigsiu, kad letina vystymasi. nes nezinau smile.gif bet ne viskas kas gaminama ir parduodama yra sveika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(zoske @ 2007 10 28, 21:23)
neteigsiu, kad letina vystymasi. nes nezinau smile.gif bet ne viskas kas gaminama ir parduodama yra sveika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

be abejo ne viskas, net ir maisto pilna s....., reikia tiesiog dometis ir moket pasirinkt, bet manau ne apie tai kalba ejo mirksiukas.gif , kazkaip sugretinta buvo ciulptukas = atsilikes vystymasis, idomu is kokiu cia saltiniu g.gif
Atsakyti
QUOTE(zoske @ 2007 10 28, 21:23)

cia buvo kalbama apie čiulptuką o ne apie "viska kas gaminama" schmoll.gif
o del soskes tai namanau kad kenks ciulptukas jei jis bus naudojamas su saiku mirksiukas.gif bet jei bus kišamas vos tik vaikas išsižioja ir draugauja su čiulptuku iki 4 metu ar daugiau tada jau kita kalba
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daisi: 28 spalio 2007 - 23:39
mano mazylis ir be ciulptukoauga, kol kas jo mum ir nereikia ir tikiiuosi neprireiks, nesu ir as labai kategoriska , manau yra vaikuciu kurie yra labiu zirziliaaa, tai jiems gal ir reikia.... kas mamytes galetu kazkiek pailseti. Bet aisku as esu uz tai kad jei nereikia ciultuko tai neduoti jo be reikalo
Atsakyti
Sveikutes:)
perskaiciau visą forumą nuo pat pradžių, bet taip ir neapsisprendžiu ar duoti savo mergaitei čiulptuką (jai 2 mėn ir dvi savaitės). Iki šiol dar nedaviau, tik vyras bandė sau kančias pasilengvinti kai išleisdavo mane į paskaitas, nes kaip tyčia tuo metu ji reikalaudavo krūties, bet mergaitė išsspjaudavo.
Bet dabar, kai ji nuolat nerami ir kone ištisai čiulpia pirštukus, nors ir pamaitinta, jau imu galvoti apie pratinimą prie čiulptuko. Be to, nuolat reikalaudama krūties, nuolat apsivalgo ir jai pačiai paskui skauda...niu vnz. nebežinau ir esu kaip reikiant pasimetusi sad.gif
Atsakyti
Nei uz nei pries. Neima ji jo ir tiek... niekaip. manau, kad kaip mamai geriau, taip ir tegul daro. Jei tik taip eina nuraminti...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TJolke: 04 vasario 2008 - 10:43
Mano dukrytei ir nereikėjo čiulptuko , bet nuėjus pas gydytoja mergaitė pradėjo zirzti , gydytoja, o kur jūsu čiulptukas , sakau neima ji , tai turi pripratinti , nes formuojasi neteisingas sakandis . Tai ir pripratinau.
Atsakyti
mums tai reikalingas sis daikciukas 2.gif
Atsakyti
QUOTE(Anetė @ 2008 02 04, 12:52)
Mano dukrytei ir nereikėjo čiulptuko , bet nuėjus pas gydytoja mergaitė pradėjo zirzti , gydytoja, o kur jūsu čiulptukas , sakau neima ji , tai turi pripratinti , nes formuojasi neteisingas sakandis . Tai ir pripratinau.

Pas kokią čia gydytoją vaikštot? blink.gif Kaip gali tai, ką gamtai natūraliai sutvėrė deformuoti sąkandį? Kiek žinau, tai čiulptukas stumia dantis į priekį, tik šiek tiek išorinė plokštelė nuo to apsaugo. Arba įprastai čiulptuko storis 8mm, dėl to gali susiformuoti atviras sąkandis. Todėl gaminami ortopediniai čiulptukai (Lt nelabai populiarūs) kurių storis per sukandimo vietą 2mm.
Šiaip ar taip, čiulptuką mano vaikutis gauna tik jei laukia zirzia ir nemiega. O namie, ypač jei ramus, nematau jokio reikalo duot.
Be to, manau, kad jis trukdo vaiko ryšiui su pasauliu - tie vaikučiai su čiulptukais kaip užhipnotizuoti, soskę prmyn - atgal stumdo, o kas aplink vyksta dėmesio nekreipia. Arba, kad ir kalbos raida - kaip čia stengtis guguot ir tart įvairiausius skiemenis, jei besistengiant "džiaugsmas" iš burnos iškrist gali.
Bet čia tik mano nuomonė ir iš aplinkinių kūdikių čiulptukų neatiminėju tongue.gif
Atsakyti
Mes dar kai ligoninėj gulėjo,tai sūneliui reikedavo mano kruties,kad užmigtu,kitaip niekaip neidavo jam.Tai gydytoja pasiūlė duot tutuka,nes speneliai buvo pradeje skaudėt.O dabar pavalgiusiam neikiši soskės,nebent pradėtu norėt valgyt arba miego 4u.gif
Atsakyti
Jei vaikutis ne ištisai jį čiulpia,o kodėl gi ne,jei jį tai nuramina mirksiukas.gif
Atsakyti
aš nei už nei prieš, bet maniskis nenaudoja biggrin.gif . pradžioje buvom dave sykį, bet jis taip jį įsiurbė, tikedamasis pieno, net gaila vaiko pasidarė, pasijauciau vaiko apgaudinetoja blush2.gif , o kai pabandem ištraukt tik dar labiau isiurbė (neimanoma, tokia jėga buvo, kad atrodo prie sienos lupom prisisiurbtu ir kabotu lotuliukas.gif ) ir akis išplėtė, mol "ką darot?!". blink.gif bet kaip pavyko ištraukti nuo to karto kažkaip daugiau nebesiūliau. augam ramiai ir guguojam biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti