Įkraunama...
Įkraunama...

Ar šnekate, bendraujate su savo kūdikiu?

aš su visais vaikais jausdavau sąžinės priekaištą sau, kad mažai su jais labai mažais kalbu, bet pabuvau ligoninėj, žiūriu, iš mūsų 3 palatoj aš viena tik su maže ir tekalbėjau, ot doh.gif , ar jūs daug kalbatės wink.gif
Atsakyti
Stengiuosi bendrauti su savo mazyliu kuo daugiau.Aisku tada kai jis geros nuotaikos ir pats to nori.Mes snekames,dainuojame, tik aisku jis savo kalba.Isgirdes megdzioja ivairiausius garsus,stengesi juos kuo tiksliau atkartoti.Linksma ir man ir jam.Daug bendraudami mes nespejam pamatyti kaip praeina musu dienele.Tik nieko nereikia daryti per prievarta.Taip pat reiktu mazyliui palikti laiko pabuti ir vienam.
Atsakyti
Kalbuosi su ja dar nuo pilvelio laiku tongue.gif , stengiuosi sneketi, dainuoti, vyras kartais is manes pasisaipo dry.gif , bet kai mazoji pasake vakar baba tongue.gif , jis galbut suprato, kad kalbeti butina su ja, juolab, kad musu snekos ja kartu ir ramina... clap_1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nosiukas: 13 gruodžio 2004 - 14:45
As tai visada kalbuosi su dukryte,sakau jai kad einam pasikeisti pampersiuka,ar einam valgyti,ar i laukeli,ar pliusku-pliusku,ar kad kas skambino,ar kad vaziuojam pas kazka i svecius....ir nors ji dar labai mazute,bet beveik visada atsako man kazka savo gugavimu arba sypsenele tongue.gif tongue.gif
man atrodo kad yra butina bendrauti su 2.gif ,nes tai juk nera kazkoks daiktas ar zaisliukas,tai yra mazas zmogutis wub.gif wub.gif
Atsakyti
as irgi kalbejau su pupa kada ji dar pilvelyje gyveno. dabar visur kartu ir visada viska jai aiskinu, duodu paliesti ir pasakoju ka darau ar darysim drauge. manau, kad toks bendravimas duoda vaikiukui labai daug, tai ir toliau mudvi plepesim biggrin.gif
Atsakyti
Mes pasišnekam, pasitariam, aptariam, ką darysim ar darėm smile.gif Džiaugiuosi, kad vis dažniau sulaukiu atsakymo. Štai ir šiandien pagaliau mano mažius ištarė BA! O tai visi "gu" nusibodo. Anksčiau kalbėtis būdavo sunkiau, bet kuo toliau, tuo linksmiau. Galų gale negi tylėsi iki kol vaikui sueis metai ir tik tada pradėsi šnekinti?
Atsakyti
As irgi pastoviai kalbinu savo mazyli. Ryte ar po pokaituko pakalbinu, paklausiu, ka sapnavo, papasakoju naujienas, keiciant sauskelnes pasakoju, ka darau ir dar bele ka, kasdien stengiuosi napeiti su juo per visus kambarius pasakodama, kas kur yra ir kam naudojama. Jis irgi man pasakoja gu, agu, grrr, bu, bau, eu, au, mu, netgi ami ir afaku bei dar daug kitokiu garsu. Jam labai patinka kolkas ciausketi, tai ciauska net su savo zaislais lovytej vienas paliktas.
Atsakyti
aš irgi pakalbu su dukryte. kai tik atsikelia, pasakau "labas rytas", paklausiu ką sapnavo. užsiimant su ja pasakoju ką darau. kartais pajaučiu kad mes vienos dvi namuose ir aš tyliu ir ji tyli. tai net prieš vaiką nepatogu pasidaro, kad nekalbinu mažosios.
vieną kartą buvom kambary abidvi, tėtukas kitam. ir aš kažką tvarkiau kambary, dukrytė kėdutėj sedėjo, ir aš pradėjau kalbėti, pasakoti ką darau, ką tėtukas veikia kitam kambary- bet viskas tarp kitko, šiaip po nosim variau viską. dukra klausosi. tėtukas įkiša galvą ir klausia ką aš jam sakiau. išpučiu akis, tipo atsikabink aš iš vis nekalbu. jis išėjo, aš vėl po nosim kažką burbu. tėtukas vėl - jei jau man kažką sakai tai sakyk garsiai. ir tik tada supratau kad aš burbu kaip sena boba doh.gif
tai va kartais tie vaikai ką priverčia daryti laugh.gif šnekėti be paliavos ir nesuprasti kad tu šneki blink.gif
Atsakyti
Kalbėtis su mažyle pradėjau dar kai pilvelyje buvo. Pasakas kas vakarą skaičiau. Dabar darbus darydama - pasakoju kas ir kaip. O kartais kartu su ja guguoju. Tai dabar taip priprato, kad guli vežimėly ar krepšy, o aš bekalbėdama pasidarau viską ką reikia.
Atsakyti
Pilveli kalbinau tik paskutiniais menesiais, dagiau bendraudavom mintimis.Dabar stengiuosi kuo daugiau 2.gif kalbinti, pasakoju ka darau ir ko nedarau, kartais visokias nesamones sneku, bile sneket. Gyvenime nesu tiek daug snekejusi, kiek dabar biggrin.gif Kai tik 2.gif nemiega ir mato mane, taip ir balbatuoju, bus smagiau, kai prades reaguoti i mano kalba, nes dabar tai tik 2-3 sekundem suklusta, o toliau saviveikla uzsiimineja.
Atsakyti
kalbu su savo maze nuolat.kalbinau ir pilvely,kalbinu ir dabar.tik niekad to nedarau per prievarta-jei man nera nuotaikos ja snekint,tai ir nedarau to-manau,geriau nuosirdziai,negu spaust is saves zodi po zodzio.bet ji kazkaip mane pralinksmina,tad ir plepam sau maloniai thumbup.gif
Atsakyti
Kalbames ir mes su savo mazuoju,nuo pat pirmu jo gyvenimo minuciu.Kalbu ir pasakoju jam viska kas vyksta aplinkui,ka as dirbu.Ir kaip smagu kai jis tau atsako savo gugavimu,jau nuo trecios savaites pradejo guguoti.O dabar spiegia ir ant galo pasako gu,tuo baigdamas spiegima. biggrin.gif Nezinau ka ir kaimynai galvoja. g.gif Su dukra irgi daug snekedavau,tai jau 1.3 ji gerai snekejo,visas raides aiskiai tare.Ir snekorka buvo,neuztildysi. biggrin.gif
Atsakyti