Įkraunama...
Įkraunama...

Ar šnekate, bendraujate su savo kūdikiu?

as su savuoju kalbejau kaip pilvelyje buvo ir dabar kalbuosi daug ...tik va naujiena ...mazajam 4,3men., o jau keiktis pradejo...blat blat blat megalol.gif
Atsakyti
Žinoma, kad labai smagu su savo mažiuku pakalbėti laugh.gif Tik mielieji kalbėkit ne "paukščių" - leliukų kalba, o gražiai, žmoniškai. Galima ir tarmiškai, tik ne vaikiškai, pvz. dži, dži, niam, niam ar pan.
Atsakyti
ech,joreta,atrodo,mamos zinom,kad reikia su vaiku kalbet kaip su visais zmonem,aisku,kartais issprusta kokia nesamone blush-anim-cl.gif ,bet va kaip paaiskint ta kalbejimo principa visom mociutem,tetom ir t.t.?iki siol anyta mano maze kalbina visokiais utiu tiu,dzi dzi ir pan.nu siutas ima nors tu ka.sakau ir sakau,kad jin zmogus,o ne kazkokia net nezinau kaip pavadint...ir vis tiek tas pats.tai gerai,kad daugiausia laiko su ja as praleidziu...
Atsakyti
QUOTE(pa_radize @ 2004 12 16, 11:02)
ech,joreta,atrodo,mamos zinom,kad reikia su vaiku kalbet kaip su visais zmonem,aisku,kartais issprusta kokia nesamone  blush-anim-cl.gif ,bet va kaip paaiskint ta kalbejimo principa visom mociutem,tetom ir t.t.?iki siol anyta mano maze kalbina visokiais utiu tiu,dzi dzi ir pan.nu siutas ima nors tu ka.sakau ir sakau,kad jin zmogus,o ne kazkokia net nezinau kaip pavadint...ir vis tiek tas pats.tai gerai,kad daugiausia laiko su ja as praleidziu...

Bijau kad neisaiskinsi, jos juk visai kitaip savo vakus augino. Mano anyta niekaip nesuprato kodel vaikas nesuvystytas, kodel valgo kada nori... Kodel jau tokiai dickei (tada buvo ~ 2 men) neduodu atsigerti arbateles, o tik savo pienuku maitinu. O kad augam be soskes - is vis nesamone biggrin.gif
Bet nieko, pamate, kad anuke puikiai auga smile.gif ir susitaike, kad mamos dabar kitaip vaikus augina wink.gif
Atsakyti
QUOTE(raimute @ 2004 12 13, 14:50)
As tai visada kalbuosi su dukryte,sakau jai kad einam pasikeisti pampersiuka,ar einam valgyti,ar i laukeli,ar pliusku-pliusku,ar kad kas skambino,ar kad vaziuojam pas kazka i svecius....ir nors ji dar labai mazute,bet beveik visada atsako man kazka savo gugavimu arba sypsenele tongue.gif  tongue.gif
man atrodo kad yra butina bendrauti su  2.gif ,nes tai juk nera kazkoks daiktas ar zaisliukas,tai yra mazas zmogutis wub.gif  wub.gif

As irgi lygiai taip pat kalbuosi su saviskiu wink_3.gif
Kartais dar jam ir daineliu padainuoju, nors ir ne daug as ju zinau doh.gif
Atsakyti
Daugiausia ir mes kalbames kaip du zmoguciai, bet kartais ir man ishsprusta jo leliukishka kalbele (skaiciau, kad kai pakartoji, ka vaikas "pasako", veliau jis vel pakartoja ir taip abu po truputi pradeda bendrauti, savotishka smegenu mankshta). Pastebejau, kad 2.gif - ei taip kartais uzeina noras pabendraut, idemiai stebi mano akis ir burnaa, o kai ash snekinu tai veiduka nusviecia dvidante shypsenele wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
As kalbejausi ir kol nestuke.gif pilve buvo, o nuo gimimo 2.gif pasakoju viska ka darau. Ir zinoma zmoniu kalba. biggrin.gif Aisku suniuka vis tiek pavadinu auau, o kate miau miau, valgyma - niamniam. Gal keli zodeliai ir nepakenks? Bet siaip ir as mociutems isaiskinau, kad mano vaikas supranta zmoniu kalba, o ne pauksciu. blink.gif
Atsakyti
Kalbu ir as laaaabai daug. Kartais taip nuvargstu, kad sunku buna ir burna praverti. Gal del to musu zuikis nekreipia demesio i zaislus? Jei su ja kalbu, tai nei rekt nereikia, nei valgyt, nieko! Gal, sakau, jei su lelka mazai kalbeti, ji daugiau demesio zaislams, savo rankytem, kojytem skirtu doh.gif smile.gif
Atsakyti
Mes labai daznai kalbam.Kai as kalbu jis ziuri i mane ir tarsi noretu pakartoti viska.Kai as salia jis i zaisliukus neziuri visur sekioja mane savo akutemis.TAI NUOSTABU wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikos. Labai daug kalbu su savo beveik jau 4-iu menesiu dvynukais. Kalbetis su jais pradejau labai anksti. Buna paimu ant ranku, vaikstau po kambarius ir pasakoju kas yra kas ir kam kas skirta. Jie labai reaguoja i intonacija, man net atrodo, kad supranta ka jiems sakau, nes jei pagiriu viena - daznai iskart pradeda verkti kitas, tada sakau ir kitam koks jis geras, paglostau ir toliau kalbu, tai tada aprimsta (bet nevisada blink.gif )
Atsakyti
Ir as laaabai daug kalbu su savo mazyliu, labai daznai jam dainuoju ir dazniausiai savos kurybos daineles biggrin.gif . Ir jau matau rezultatus. Mano mazius be galo daug kalba wink_3.gif . Aisku savo kalba, bet jau kai uzsiveda doh.gif .... Kai buvom pas gydytoja, tas jai tookia litanija atskaite, kad ta pasake: ,, turbut labai daug su savo berniuku bendraujat, kad jis tox iskalbingas" tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Nebuciau patikejus, kad visos tiek daug su mazaisiais snekat. Maniau, mamaytes tam nelabai laiko turi, nes as tai per tuos kalbejimus cioauskejimus per dienu dienas nebepasidarau nieko namie. Bet smagu, tikrai smgu su 2.gif kalbet. Turbut ir vystosi greiciau ir geriau tokie, su kuriais daug snekame thumbup.gif
Atsakyti