nendrele,nemanau,kad reikia ypatingų sąlygų,norint šnekėt su mažaisiais.manoji laksto su vaikštyne po namus,kai ateina prie manęs,tai ir kalbinu,nesvarbu,ką darau-prie kompo sėdžiu,guliu ar tvarkaus.svarbu,kad ji girdi,kad kalbu.o ką jai pasakoju-apie supermamą,bulves ar siurblį-juk jokio skirtumo...
QUOTE(estrella @ 2005 01 02, 14:10)
Mes labai daznai kalbam.Kai as kalbu jis ziuri i mane ir tarsi noretu pakartoti viska.Kai as salia jis i zaisliukus neziuri visur sekioja mane savo akutemis.TAI NUOSTABU

Kalbuosiu nuo pat pirmu dienu ir neisivaizduoju kaip gali buti kitaip-juk tai gyvas zmogutis kaip galima su ja nebendrauti,todel labai nejaukiai jauciuosi kai ka uzsigalvojusi nutylu o paskui pastebiu mazosios nustebusi zvilgsni...Niekada gyvenime tiek nekalbedavau, o dabar tiek pripratau kad net eidama gatve viena kartais su savim kalbuosi (kazin kaip is sono atrodo?) O artimieji visi kalba su ja zmoniu kalba,tik svelniau,be jokiu ten lialia.
Su savo dukryte kalbuosi, kaip ir dauguma, dar nuo pilvelio laiku, o dabar tai jau visai rimta pasnekove
as jai pasipasakoju po to ji man guguoja ir ja isklausom taip ir pasakojames viena kitai, tai laimingiausios valandos kai ji geros nuotaikos ir yra linksma.

As ir neisivaizduoju kaip galima nekalbetis su savo lelium.Jau budamas pilve kalbini,snekiesi su juo.Vos gymusi ir tai kalbini,o kai truputi paauga supranta atsako tau sypsena
tai tada buna taip malonu.O kai pats pradeda guguoti atsakai tuo paciu.

Man tai irgi patinka paplepet su savo mergickom. Didzioji labai rimtai, daznai netgi suaugusiu frazem bendrauja, o
tik issisiepia arba issiziojus ir sustingus klausosi. Nezinau ar cia del to dazno snekejimosi ar paveldima (as galiu pliurpt irgi neuziciaupdama), bet mano vyresnele labai angsti ir labai aiskiai pradejo kalbeti. Tik as esu pries saves vertima kalbrt, jei to visai nesinori. Pavzdziu as
bandziau dainuoti savo leliai, nes visos dainuoja, tai labai naudinga leliukui ir t.t. Nepasiteisino. Jausiausi kaip kokia idiote, nes niekaip negalejau pamegt to tokio sveiko ir naudingo proceso... Tai va, viskas gerai, kas paciau malonu ir naturalu daryti

su savo mažiuke nuo pirmų akimirkų pradėjau daug šnekėtis, man tai patikdavo ir iki šio patinka

Oi kaip smagu su jais šnekėtis
aš taip pat su mažuoju šneku nuo pilvelio laikų, dainuodavau jam, kalbindavau, pasakodavau
Dabar jam 4 mėn, tai kartu pakalbam. Tik pradedu šnekėt, jis labai reaguoja, atsako, spygauja, klauso, labai smagu.
O jei nekalbu, tau pradeda tarsi skųstis ir turi atkreipti dėmesį ir toliau šnekėti
Dar jam skaitau knygele, tai jis kartu skaito savo kalba ir net knygutę padeda laikyti
o kai dainuoju, irgi neatsilieka

Aš kalbėjau, dainavau savo dukrytei, kai ji dar buvo pilvelyje
. Na, o kai gimė, tai visa laika ja kalbinu
. Dabar mano dukrytei du mėnesiukai ir dešimt dienelių, tai kai kalbinu ji guguoja, krykštauja
, Labai jai patinka bendrauti netik su manimi, bet ir su tėveliu
.

mes daug kalbejome su savo maziuku ir dabar kalbam daug

yra tyrimais nustatyta, kad tie vaikuciai, su kuriais bendraujama jau nuo pilvelio laiku, ir gimus daug bendraujama, pasakojama ka mamyte veikia, ka tetis ir pan, tai tie kleckai patys greiciau pradeda sneketi, yra socialesni ir t.t.
atsimenu, kad buvo tirtos afrikietes moterys ir, berods, europietes (del pastaruju bijau pameluot), tai Afrikoj vaikuciai anksciau pradeda sneketi, nes mamos juos nesioja sterblese visa laika, ir pasakoja, ka jos veikia - zodziu nuolat palaikomas kontaktas..
va teip va
jei kam idomu, galesiu paieskot tos medz, bet kad taip yra garantuoju, nes pati pranesima ruosiau
atsimenu, kad buvo tirtos afrikietes moterys ir, berods, europietes (del pastaruju bijau pameluot), tai Afrikoj vaikuciai anksciau pradeda sneketi, nes mamos juos nesioja sterblese visa laika, ir pasakoja, ka jos veikia - zodziu nuolat palaikomas kontaktas..
va teip va

jei kam idomu, galesiu paieskot tos medz, bet kad taip yra garantuoju, nes pati pranesima ruosiau

Jei jau as kalbu su svu pilvuku
tai k kalbet pie naujegimi...zinoma
nu anksciau kalbejau..bet greitai kalbinsiu savaji antr vaikeli