Sveikos,
Pries 8 men gimdziau VGN, jokiu priekaistu neturiu niekam, viskas buvo super. Kadangi sis gimdymas buvo jau trecias ir po nemazo tarpo, tai super ,kaip svente, be zodziu.Pirmieji gimdymai be jokiu nuskausminimu, be jokios informacijos, baisu zodziu.Sis, jokiu plysimu, nieko, o gimdymo metu visi padejo nerealiai daug.Ko paklausi ta ir atsakys. Akusere Olga labai maloni, o gyd ginekologe K.Maciuliene tiesiog nuostabi. Aciu jai uz viska!!!!!!
SEKMES!!!!!!!!!
as gimdziau pries 9 dienas, gulejau 5 paras, jokiu priekaistu personalui tikrai neturiu. visi be galo malonus, po gimdymo net pakeiciau nuomone apie Razuma...anastaziologe nerealiai maloni.. o Sirsinaitiene tai tikra stebukludare...
gal tik tie vaiku gydytojai kiek galetu buti malonesni, bet tiek jau to.
as likau patenkinta V G N
gal tik tie vaiku gydytojai kiek galetu buti malonesni, bet tiek jau to.
as likau patenkinta V G N
Sveikutes
Pirma vaika gimdziau pries keturis metus, antra - pries metus, ir abu kartus VGN. Abu kartus likau labai patenkinta tiek gydytoja, tiek akusere, tiek paciu personalu. Labai graziai elgesi ir nuosirdziai rupinosi. Galbut man tik pasiseke
.
Beje, is anksto su niekuo nesitariau ir niekam jokiu pinigu nemokejau (mums su vyru tai buvo principine pozija). Kai gimdziau dukra net nesuzinojau gydytojos pavardes (ir po siai dienai nezinau
), tik akuseres varda isidemejau (Bozena). Pirma karta tai vaziavau suejus terminui, tai dar pusantros paros ten pragulejau su prieziura, antra karta - jau su saremiais
.
Vienu zodziu, jei kada nuspresiu dar gymdyt
, tai vaziuosiu tik VGN.

Pirma vaika gimdziau pries keturis metus, antra - pries metus, ir abu kartus VGN. Abu kartus likau labai patenkinta tiek gydytoja, tiek akusere, tiek paciu personalu. Labai graziai elgesi ir nuosirdziai rupinosi. Galbut man tik pasiseke

Beje, is anksto su niekuo nesitariau ir niekam jokiu pinigu nemokejau (mums su vyru tai buvo principine pozija). Kai gimdziau dukra net nesuzinojau gydytojos pavardes (ir po siai dienai nezinau

Vienu zodziu, jei kada nuspresiu dar gymdyt

aš gimdžiau VGN su niekuo nesitarus. Nėštumas buvo sklandus, neturėjau jokių nusiskundimų, todėl ramiai laukiau gimdymo. Nustatytą gimdymo dieną dar nebuvau pagimdžiusi, todėl mano ginė apžiūrėjo ir nusiuntė į VGN konsultacijai, ten po apžiūros pasakė, kad viskas gerai, kaklelis ruošiasi ir net norėjo guldyti, nes apžiūrėjusiai gydytojai atrodė, kad aš jau tuoj tuoj gimdysiu, bet aš išsiprašiau namo. Dar keturias dienas ramiai praleidau namie ir gimdyt išvažiavau jau atsiradus reguliariems sąrėmiams.
Atvažiavus į VGN nustebau, nes priėmimo akušerė pastebėjo, kad vaikiukas neįsistatęs, pakvietė budinčią gydytoją, ji po apžiūros echoskopu pamatė, kad vaikelio ne galvytė, bet užpakaliukas apačioje. Kadangi sąrėmiai buvo reguliarūs, paguldė mane į gimdyklą. Gimdyme dalyvavo gal trys gydytojai, tarp jų ir pats Razumas, gimdžiau natūraliai, be epidūro, mane kirpo, nes vaikas ėjo užpakaliu, o ne galvute, tačiau pagimdžiau greit ir sėkmingai, 6 val. mane paguldė į gimdyklą, o 12 jau pamačiau savo mergytę.
Po gimdymo gulėjom tris dienas, niekas prie manęs nelindo, niekas per prievartą nemokino kaip maitint ar rengt, viską parodė, bet neįkyriai, o ramiai.
Tikrai antrą vaiką gimdysiu VGN ir tikrai nesitarsiu ir niekam nemokėsiu.
Atvažiavus į VGN nustebau, nes priėmimo akušerė pastebėjo, kad vaikiukas neįsistatęs, pakvietė budinčią gydytoją, ji po apžiūros echoskopu pamatė, kad vaikelio ne galvytė, bet užpakaliukas apačioje. Kadangi sąrėmiai buvo reguliarūs, paguldė mane į gimdyklą. Gimdyme dalyvavo gal trys gydytojai, tarp jų ir pats Razumas, gimdžiau natūraliai, be epidūro, mane kirpo, nes vaikas ėjo užpakaliu, o ne galvute, tačiau pagimdžiau greit ir sėkmingai, 6 val. mane paguldė į gimdyklą, o 12 jau pamačiau savo mergytę.
Po gimdymo gulėjom tris dienas, niekas prie manęs nelindo, niekas per prievartą nemokino kaip maitint ar rengt, viską parodė, bet neįkyriai, o ramiai.
Tikrai antrą vaiką gimdysiu VGN ir tikrai nesitarsiu ir niekam nemokėsiu.
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 07 08, 21:38)
kodel net 5 dienas gulejai ligoninej?
nes gimdymas buvo komplikotas, nieks nesitikejo tokio didelio vaikelio (4,500), teko gimdyti paciai todel ir palaike mus ilgiau, norejo isitikinti kad su vaikeliu viskas gerai.....
geru specjalistu deka ir man ir vaikeliui viskas gerai...
Papildyta:
mano nestumas buvo irgi lengvas, nekomplikotas, bet neisdrisau vaziuoti nesitarusi, nes man tai buvo pirmas nestumas, didele nezinomybe....
Dabar dekoju Dievui kad susitariau su puikia gydytoja, nes jei ne Sirsinaitienes didziules pastangos, viskas galejo pasibaigti tikrai liudnai...
Pagimdziau su cezariu, todel teko paguleti 6 dienas. labai nepatiko, kad kiekviena diena vis nauja naujagimiu daktare. man nelabai pavyko maitinti krutimi, nes idube speneliai, ir kiekviena ryta vis is naujo turedavau viska aiskinti, kas ir kodel, taip kazkokiu konkreciu patarimu nesulaukiau iskyrus replikas : o, kokie apgrauzti speneliai, arba: tai idealios krutys maitinimui...
o vaikuciui is burnos jau ejo acetono kvapas ir sysiukas buvo raudonas
.) tik viena daktare atejusi uzriko, kodel vaikui neduodu valgyti, badu numarinsiu:((( ( o as buvau uz naturalu maitinima ir jokiu buteliuku, misinuku nepripazystanti), tai jos visos lauke, kad pati paprasyciau misinuko, nu visai zalia buvau, man tas acetono kvapas atrode kad visai ne acetonas, o siaip is burnytes kvepia (is kur galejau zinot, kaip jiems ten turi kvepeti).
tai va taip ir perejom nuo kruties prie buteliuko:((( ir jokiu pamokymu kaip su tokiais speneliais vaika pamaitinti (dabar jau zinau, beje)

tai va taip ir perejom nuo kruties prie buteliuko:((( ir jokiu pamokymu kaip su tokiais speneliais vaika pamaitinti (dabar jau zinau, beje)
QUOTE(mamytedaiva @ 2007 07 16, 00:43)
labai nepatiko, kad kiekviena diena vis nauja naujagimiu daktare.
Man irgi labai nepatiko, kad keičiasi daktarai. Jokios atsakomybės už vaiką!Maniškė, tai labai nevalgė. Jai pradėjo stipriai svoris kristi. Ateina kas rytą kitas daktaras, galvą pakraipo, kad taip svoris nukrito, liepia kelti kas 2 val ir išeina... O maniškei daryk ką nori, nevalgo ir viskas! Viena atėjo, sako, tai gal reikia gliukozės sulašinti, kad apetitą pakelti. Bet tik garsiai pamąstė ir išėjo... Po to kai atėjo Paulauskienė, mes ją prirėmėm prie sienos, tipo darykit ką nors. Tai ji tada liepė sulašinti gliukozės ir tada mano vaiko apetitas pasitvarkė.

Dėl VGN vaikų gydytojų jokių nusiskundimų neturėjome. Darbo dienomis dirbo tas pats gydytojas, kuris lankydavosi kiekvieną rytą apie 9 val. Labai rūpestingas gydytojas, mūsų vaikutis buvo išbertas (man suvalgius šokolado), labai vaikučiu rūpinosi, atsakingai ieškojo išbėrimo priežasčių, visko išsiklausinėjo, daug patarė, labai maloniai ir mandagiai bendravo. Šeštadienį į namus išleido kita jauna vaikų gydytoja irgi buvo labai maloni ir supratinga.
Akušerės VGN papuolė super, ačiū joms, ypač Dalytei - ji priėmė mūsų aukselio gimimą
Tuo tarpu naujagimių (ar kaip ten vadinasi tas skyrius, kuriame guli pagimdžiusios mamytės) skyriaus personalas nesužavėjo, išskyrus vieną super sesutę. Ji su manim visą dieną vazojosi - bandėme išmokyti mano klecką žįsti. Išmokti tai jis išmoko pagaliau, tačiau nelabai jam sekdavosi pavalgyti tiek kiek reikia - ar tai pienelio buvo mažoka, ar tai jam nelabai pavykdavo iščiulpti, taip kad galiausiai jau namie perėjom prie buteliukų ir pienelio nutraukinėjimo. Tačiau ta sesutė buvo tikrai šaunuolė (ir dar nenorėjo nieko imti - vos saldainių dėžutę įbrukome)
Gaila, kad ten sesutės keičiasi kartą per parą... Beje, kad gydytojai keistųsi, nepastebėjau. Gal dėl to, kad gulėjau savo gydytojos palatoje, tai tik ji mane ir lankė. Tiesa, savaitgalį buvo užėję budintys gydytojai, tačiau jie žinojo situaciją, taip kad aiškinti daug jiems nereikėjo. Kas dėl neonatologų, tai jų matėme daugiau nei ginekologų, va tas tai nusibodo. Ir nelabai galiu kažką gero apie juos pasakyti - visiems trūko konkretumo, nelabai galėjo kažką patarti nei dėl maitinimo (sunkiai atsistatinėjo svoris), nei dėl bet ko kito...

Nėščiosios priežiūra ir gimdymas šioje ligoninėje - šaunu! 10 balų.
Na, apie personala, prižiūrintį mamą ir vaikelį po gimdymo, nieko gražaus negaliu pasakyti.
Vieną gimdžiau prieš 5 metus, kitą - beveik prieš 2. Pieno neturėjau visiškai. Vaikai klykė iš bado ir kol nepradėjo kristi svoris, tol negavome net stebuklingų poros lašelių gliukozės. Pagimdžiusi antrąją, jau turėdama patirties, atsivežiau savo mišinuką, virintą vandenį ir kt. Seselė (galbūt akušerė) Asta, visa tai pamačiusi, pradėjo tarybiniu balsu šaukti, kad taip ir reikėjo sakyti, jog nesiruošiu maitinti. O mano vaikelis jau parą staugė iš bado, lūpytės net pabalę nuo nusikramtymo buvo.
Gyd. aiškina, kad pagal statistiką tik reta motina neturi pieno ir reikia vistiek bandyt pačiai maitint. Švilpt man ant tos statistikos, kai mano "statistinis vienetas" rėkia iš alkio. Žodžiu taip - gimus pirmajai, turėjau nesveiką norą maitint pati. Dabar galiu tik "padėkot", kad tokį norą "atmušė". Ir trečiojo laukiuosi su baime galvodama ne apie gimdymą, o apie tas dvi dienas ligoninėje. Meldžiuosi, kad kas nors būtų pasikeitę, nors nelabai tuo tikiu.

Na, apie personala, prižiūrintį mamą ir vaikelį po gimdymo, nieko gražaus negaliu pasakyti.

Dute x, man tikrai labai gaila, kad jūs tą išgyvenote. Bet Gimdymo namai yra vienintelė Vilniuje naujagimiui palanki ligoninė, ir personalas ten yra pabaigęs žindymo kursus, todėl žino, ką sako. Patarčiau jums prieš trečio vaikelio gimimą palankyti žindymo kursus pas Daivą Šniukaitę. Ištikrųjų tik 1% moterų turi patologiją, tad negali maitinti. Nė viena mama pirmas dvi dienas pieno ir neturi. Yra tik priešpienis. Mano abu vaikeliai taip pat klykė, ir ne tik pirmas dienas, bet ir pirmus mėnesius, nors pieno buvo pakankamai. Manau problemą reiktų ieškoti kitur....
Laikausi šios ligoninės įsikabinus vien tik dėl puikios gydytojos K.Mačiulienės. Ir moraliai ruošiuosi "kovai". Nors, kiek girdėjau iš kitų mamyčių, jų artimieji tiesiog duoda pinigėlių seselei ir jos atneša mišinuko. Man tai kažkoks nesusipratimas. Ne dėl to, kad pinigų gaila (aš ir taip atsilyginu), bet kad motyvuot reikia "čia už maistą". Nieko, gal įvyks stebuklas ir trečiąjį maitinti galėsiu pati. Nors jokių požymių, kaip kitos nėščiosios, nejaučiu ("netempė" krūtų, jos nedidėja ar kt.).