Kadangi ne uz kalnu mano antras gimdymas, parasysiu savo pirmo gimdymo istorija VGN. Paistengsiu sutrumpintai

Pries gimdyma apsilankem su vyru visur kur galima gimdyti ir pasirinkome gyd. Meskaite. Iki gimdymo pora men lankiausi pas ja privaciame kabinete. Gimdymas man prasidejo nakti namie, bet labai bijojau apsikvailinti (neva nuvaziuosiu siaip su skausmais ir isjuoks kaip visada kad be reikalo panikuoju...) ir sunkiai sekesi patiketi kad JAU, tai tik riksmai prizadintas vyras priverte paguleti vonioje kad maziau skaudetu kol jis susiruos, ir isveze mane i ligonine. Ten jau keturiom vaiksciojau

Gydytojai keidau skambinti po to kai mane apziurejo ir patvirtino kad gimdymas. Buvo 8 cm kaklelio atsidarymas, vyrui gyd. M. pasake kad nespes atvaziuoti... Nuveze mane i gimdykla (Pries tai LABAI nesvelniai nuskuto, nes pati nepasiekiau ir maniau dar turesiu laiko susitvarkyti. Kas manau nepateisina grubumo gimdyvei, kuri ir taip kencia). Ten kazkokios moteriskes lakste ir sauke ant musu : kur gydytojas su kuriuo susitare?!?!?!!!! skambinkit!!!!!

Dingo po to, dar kazkas uzejo, vek isejo, nezinojom nei kur kokia gydytoja kur sanitare ar dar kazkas. Buvom vieni, as pradejau rekt stumt (nieko nebuvo salia kad pasakytu kad negalima dar, del to tikriausiai ir plyso, o taip tai net kirpt nereiketu). Viena akimirka vyras vaiksciodamas, apejo mane aplink ir mete zvilgsni i tarpukoji (as pati jau nelabai susivokiau situacijoje

) ir lyg pro migla isgirdau kaip sauke begant pro duris "ji gimdo". Pasirodo galvute pamate pirmas tetis:) Dar tureciau pridurti kai saukiau jam kad nudvesiu ir bent susiktos noshpos reikia, jis bego ieskoti ko nors i pagalba ir nieko nerades grizdavo. Taip pagalvojus, o jei neprisisauktu kai veikelis ejo i pasauli??? Po to atejo kazkoks vyrukas, net pavardziu ir vardu jokiu nezinau, ir kazkaip pagimdem

Viskas truko neilgai, bet kaip chaotiskai ir neatsakingai!!! As suprabtu, daug gimdymu darbo, bet vel gi, cia ne tinkamas pasiteisinimas tokioje situacijoje. Tai su vyru juokavom, kad sustaupem pinigu, nebuvo kam duoti
Po gimdymo pagulde i palata su mergina, pas kuria pastoviai buvo nuo 3 iki 6 lankytoju... vakare atejes vyras (nes vietos nebuvo) ir gydytojas apsauke kad dar i WC nenuejau, o kaip turejau atsikelti papludus kraujais, keturiom, nes papisukt ant uzpakalio negalejau, ir su chalatu kur viskas plika nugaroj kai palatoj pastoviai kazkieno grupiokai, draugeliai, seneliai? Dabar kai praejo laiko piktinuosi, o tada prisidengus vis maitinau mazyte ir negalejau pakruteti, ir ne galvoj buvo pyktis su chamais.
Vienu zodziu, mergnos, man ispudziai nekokie, bet palyginus su vaikeliu, tai niekai. Dabar tiesiog gal bandysiu netempti laiko, ir ziuresiu kaip bus.
Sekmes visoms mamytems, drasos ir sekmes pasitinkant savo angeliukus