Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai (VGN)

QUOTE(rimmi @ 2007 08 10, 01:34)
birželio 19 - 24 buvo karšta, tai karšta buvo ir palatose.

nesutik. bet man taip buvo. tiesiog pateikiu faktą. pati mišinuko atsisakiau ir bandžiau ką nors išspausti.... ir pasirodo tų mišinukų nereikia, nes be jų sėkmingai augame.

Man buvo panaši situacija. Atėjus sesutė dieną pažiūrėjo krūtis, sako, pieno nėra. Dukra buvo ką tik pavalgius, tai kur ten kas bus? Per dieną privalgius ir DAUG prigėrus į vakarą jau pajaučiau kaip krūtinė sunkėja ir pradeda skaudėti. Atėjus ta pati sesutė vėl sako, pas tave nėra pieno gal duodam mišinuko?Aš jai paaiškinau, kad mane jau nuo skausmo ir tokio krūtų svorio prie žemės traukia, o ji tik pasakė, kad nelaikyčiau vaiko alkano blink.gif Dabar džiaugiuosi, kad nepasidaviau jos įkalbinėjimams duoti mišinuko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 08 10, 10:41)
o tai koks kitas dar maistas buvo?manau ir man reikes geriau vyro prasyt naminio maisto kad atveztu g.gif

Nu nieko gero galiu pasakyti.As jo net neimiau,nes man kvapas labai nepatiko.Niekada ligoninese nevalgau schmoll.gif

O del rekimu is sesuciu puses,tai as nesuprantu.Jau ir su kelinta drauge gimdziuse kalbejau ir cia pasiskaitau,kas dedasi.Tai man protu nesuvokiama kaip mamos leidziasi ant saves saukusios.Lyg savo teisiu nezinotu. g.gif
Manau kad kiekviena mama geriausiai zino ko reikia savo mazyliui.Ir tik kai jis gimsta mums jau aisku kas jam geriau.Nezinia is kur bet taip jau yra.Ir pabandytu man paaiskint kokia vesalka su baltu chalatu ka man daryt. cool.gif Del savo vaiko akis isdraskyciau,o ka jau kalbet jei pradetu saukt ant manes ir aiskint kada man gimdyt,o kada maitint,o kada soske duot ir t.t.
Viena budinti daktare pabande parodyt savo virsininkes pozicija,tai labai greitai buvo nusodinta ir kalbejimo tonas pasikeite akimirksniu.

Tikrai nenorejau nieko iszeist blush2.gif Bet man labai labai keista kaip kitos mamytes tyli kai kazkokios zinoves kabutese rekia ant ju.As 9 val vakaro sukeliau visus budincius gyditojus(nors buvo daug nepatenkintu)kad isleistu mane namo.Nes jau nebegalejau gulet,nervavaus o del to pienukas nesigamino.Is lygonines isejom 300 gramu numete.Man budinti gyd pasake neisleisiu as taves,sako bek jei nori,su policija surasim.Tai kai pasakiau kad niekur nesiruosiu begt,nes turiu teise pasirasyt ir iseit labai greit apsiramino.O kai gryzom namo pradejo svoris augt kaip ant mieliu.Kiekviena men po 1 kg biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes,

gerai, kai zinai savo teises, o mus su mazyle irgi namo nenorejo leisti del nukritusio svorio. betgi istorija kartojasi, ziurau! visiems svoris krenta ir tai naturalu, bet vis tiek medikai bando visus "sunormuoti", pagal kazkokius standartus, kad neduokdie vaikas sveriau 100 gramu zemiau ju NORMOS ir jau yra nenormalu, reikia gydyti, primaitinti, nustraukineti piena, daryti viska, tik kad tuos gramus atgautu tuoj pat!

o vad man Vilniaus namuose nepatiko vienas slykstus dalykas, sakyciau mano teisiu pazeisimas! gimdziau viena, pries gimdyma pildydama dokumentus pasirasiau, kad gimdymo metu jokie studenteliai neziuretu man i tarpkoji. ir ka jus manot? o jiems dzin, kad as nesutinku. man standinantis placiai prasivere durys ir i patalpa iguzejo kruva tetu su studenciokem blink.gif doh.gif ....gerai kad bachuru nebuvo doh.gif Neturejau jegu ir noro ka nors varyti lauk, nes reikejo padeti vaikuciui gimti, tai taip ir vepsojo visi i mane...na, gal ir negaliu sakyti kad gimdziau viena lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viola fiola: 11 rugpjūčio 2007 - 10:11
Morgan - ne visai sutinku su tavimi
jei pagimdei pirma vaikutį, jautiesi ne tik išsekusi, o ir pasimetusi, bent pirmom dienom. todėl ir rėkauja visi kas netingi, nes tu sėdi ir nieko nesupranti kas dedasi. čia turbut priklauso labai ne tik nuo žmogaus nuo gimdymo sunkumo, jei tiesiog nėra jėgu net galvoti. kur čia dar visus į vietą statysi. tik pamatei tokį mažą vaikiuką ir iš ties viskas nauja, o sesutes jau mate tokius tukstančius. nenorom imi paklūsti. gerai jei tu karinga gali būti net po gimdymo. aš tai taikus žmogus, nebent labai kas užknisa. gimdžiau Trakuose, personalas buvo per daug paslaugus. bet suprantu tas, kurios nepajėgia kovoti po gimdymo. visgi niekas vaiko neužkankins negyvai. griš šeima namo ir viskas bus taip kaip pačios nuspres. tiesiog užtoju taikias, pasimetusias mamytes, nes angeliukas stebukliukas oj kaip ir mane išmušė iš vėžių
Atsakyti
QUOTE(Maniuta @ 2007 08 11, 11:03)
Morgan - ne visai sutinku su tavimi
jei pagimdei pirma vaikutį, jautiesi ne tik išsekusi, o ir  pasimetusi, bent pirmom dienom. todėl ir rėkauja visi kas netingi, nes tu sėdi ir nieko nesupranti kas dedasi. čia turbut priklauso labai ne tik nuo žmogaus nuo gimdymo sunkumo, jei tiesiog nėra jėgu net galvoti. kur čia dar visus į vietą statysi. tik pamatei tokį mažą vaikiuką ir iš ties viskas nauja, o sesutes jau mate tokius tukstančius. nenorom imi paklūsti. gerai jei tu karinga gali būti net po gimdymo. aš tai taikus žmogus, nebent labai kas užknisa. gimdžiau Trakuose, personalas buvo per daug paslaugus. bet suprantu tas, kurios nepajėgia kovoti po gimdymo. visgi niekas vaiko neužkankins  negyvai. griš šeima namo ir viskas bus taip kaip pačios nuspres. tiesiog užtoju taikias, pasimetusias mamytes, nes angeliukas stebukliukas oj kaip ir mane išmušė iš vėžių

Mazute,as tikrai nieko nenorejau izeist.Tik issakiau savo pozicija.Nes man labai keista. blush2.gif Niekada gyvenime neleidau ir neleisiu kazkokiom svetimom bobom manes mokint,net draugem neleidziu,nors ju ir isklausau.Pas mane irgi pirmas vaikutis ir gimdymas buvo komplikuotas,vos mazutis nemire.Bet aisku kiekviena mes esam skirtinga,bet as vistiek nesuprntu lotuliukas.gif Nuo tos minutes kai tik padave man ji i rankas viskas apsiverte ir jau atrodo zinojau ka daryt,ko jam reikia ir viskas vyko kazkaip naturaliai.Netgi pirma nakti mama nakvojo,bet man jos pagalbos net neprireike.
Del sesuciu tai neturiu nieko blogo,nedaviau nei lito,bet vistiek visos labai buvo malonios.

QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 08 11, 15:04)
nu tai pasirasai tipo kad atsakinga lieki pati?papasakok daugaiu jei ir manes nenores isleist. juk visiems naujagimiams is pradziu svoris krenta,tai ko jos ten purkstauja?

Mano mazyliui buvo igimta hipotrofija pagal juos.Tipo neatitiko standartu ju,nors mano gyd sake kad pagal mano sudejima viskas normaliai.As jo 2890 g isgimdyt negalejau tai kas butu jei dar didesnis butu.Per gimdyma kirpo,stojo mazylio sirdele ir trauke vakumu.Tai tipo cia tokios komlikacijos.Po to kraujyte buvo mazai gliukozes,pilve bevandenis laikotarpis kazkoks ilgas ir t.t.Numetem 300 g ligoninej o tai yra labai daug.
Taip,pasakai kad nori namo,atnesa dokumentus kuriuos pasirasai,turi tave apziuret budintis ginekologas ir isleidzia namo.Labai daktarai megsta gasdinti kas gali atsitikt,bet cia jie taip turi apsidraust kad tipo mes perspejom.Dar man budinti gine sake kad nepriims man vaikuciui skiepo daryt(kur daro po 2 paru)bet cia gasdino,nes vaiku daktaras toks gerietis,tiesiai sviesiai prie jos pasake,kad ka jus cia kalbat,pasiskambins is ryto ir atvaziuos pasidaryt ko reikia.Taip ir buvo.Net nr dave jis pats.Mate jis mano savijauta ir kad vaikui tai tikrai neiseis i gera.Viska man paaiskino,ka kokiu atveju daryt ir t.t.O kai gryzom namo viskas susitvarke.Mazylis dabar stipruolis,sveria net daugiau negu turetu wub.gif

QUOTE(getera @ 2007 08 11, 19:06)
Sveikos mamytės,

Klausimukas jau pagimdžiusioms. Gal kuri gimdėte VGN pas Diliautienę arba Milerį?

Na kiek girdejau apie Mileri tai ne kas ax.gif Bet jei pati gimdei ir patiko tai gal kiekvienam savo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Morgan: 11 rugpjūčio 2007 - 22:27
Gimdziau VGN, vieninteliai zmones, kurie normaliai bendravo buvo valytojos ir seseles 4u.gif
pries gimdyma beveik savaite gulejau pataloginiam, kadangi esu nusistaciusi pries kysio davima, niekam nieko nedaviau, su niekuo nesitariau. Palatoj tokios buvom 5... Tai scenarijus budavo toks: ryte pries pusrycius pro duris lyg uraganas ilekdavo sesute, liepdavo keltis ir eiti matuoti vaikuciu sirdies tonus. Nuo tokio "svelnaus" pazadinimo plaukai piestu stodavosi, po pusryciu budavo vizitacija: ateina keli gydytojai, paklausia kaip jauciates? Gerai? ir net nesulauke atsakymo iseidavo doh.gif nei vienas gydytojas nenesiojo korteles su vardu/pavarde...visa info kur kuris gydytojas suzinojom is valytojos!!!! O kai as neapsikentusi paklausiau gydytojs pavardes, ta mane apkaltino ZLIBUMU , neva neiskaitau, tai kai truko kantrybe, as jai taip isaiskinau kas cia zlibas, o kas ne mirksiukas.gif nuo to karto ji musu palata isvis neateidavo lotuliukas.gif o mane ratu aplenkdavo kolidoriuje sutikus... Paskui paaiskejo, kad cia ta taip visu isgirta gydytoja Meskaite doh.gif mano atmintyje ji isliko, kaip labai nemalonus zmogus, netaktiskas, nedemesingas... nors su tom, kurios su ja susitarusios buvo, ji elgesi pabreztinai mandagiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(getera @ 2007 08 11, 20:06)
Sveikos mamytės,

Klausimukas jau pagimdžiusioms. Gal kuri gimdėte VGN pas Diliautienę arba Milerį?
Klausiu, kadangi niekaip negaliu apsisipręsti pas ką gimdyti.... o laikas kaip ir bėga ir greit rieks pradėti tuo rūpintis, nes nesusitarusi kažkaip nenoriu..
Pas Diliautienę praeitais metais gimdė mano draugė, liko patenkinta. Tiesiog noriu pasiklausinėti kelių nuomonių... gal kuriai teko su ja turėti reikalų, kokia ji? o pas Milerį esu gimdžiusi pati prieš 10 metų doh.gif Tuo metu man pas jį tikrai viskas patiko, bet pasisikaičius čia forume apie jį atsiliepimus, tai yra tikria nekokių...tai sakau gal ir pasikeitė tas gydytojas. Būsiu labai dėkinga jei pasidalinsite savo patirtimi  4u.gif

Ir apie Diliautienę ir apie Milerį yra atskiros temos.
Kodėl nepaskaičius ten?

i 
Gerb.dalyvės, labai prašome jūsų dar kartą, apie konkrečius gydytojus rašyti jiems skirtose temose, tai labai palengvins informacijos paiešką kitoms dalyvėms. Šios bendros temos po uždarymo nusileidžia į skyrelio galą ir tampa nebeaktualios, jų tiesiog neikas nebeskaito, taigi ir jūsų patritis bei naudinga informacija prapuola
Atsakyti
Kadangi ne uz kalnu mano antras gimdymas, parasysiu savo pirmo gimdymo istorija VGN. Paistengsiu sutrumpintai rolleyes.gif Pries gimdyma apsilankem su vyru visur kur galima gimdyti ir pasirinkome gyd. Meskaite. Iki gimdymo pora men lankiausi pas ja privaciame kabinete. Gimdymas man prasidejo nakti namie, bet labai bijojau apsikvailinti (neva nuvaziuosiu siaip su skausmais ir isjuoks kaip visada kad be reikalo panikuoju...) ir sunkiai sekesi patiketi kad JAU, tai tik riksmai prizadintas vyras priverte paguleti vonioje kad maziau skaudetu kol jis susiruos, ir isveze mane i ligonine. Ten jau keturiom vaiksciojau blink.gif Gydytojai keidau skambinti po to kai mane apziurejo ir patvirtino kad gimdymas. Buvo 8 cm kaklelio atsidarymas, vyrui gyd. M. pasake kad nespes atvaziuoti... Nuveze mane i gimdykla (Pries tai LABAI nesvelniai nuskuto, nes pati nepasiekiau ir maniau dar turesiu laiko susitvarkyti. Kas manau nepateisina grubumo gimdyvei, kuri ir taip kencia). Ten kazkokios moteriskes lakste ir sauke ant musu : kur gydytojas su kuriuo susitare?!?!?!!!! skambinkit!!!!! aggressive.gif Dingo po to, dar kazkas uzejo, vek isejo, nezinojom nei kur kokia gydytoja kur sanitare ar dar kazkas. Buvom vieni, as pradejau rekt stumt (nieko nebuvo salia kad pasakytu kad negalima dar, del to tikriausiai ir plyso, o taip tai net kirpt nereiketu). Viena akimirka vyras vaiksciodamas, apejo mane aplink ir mete zvilgsni i tarpukoji (as pati jau nelabai susivokiau situacijoje wink.gif ) ir lyg pro migla isgirdau kaip sauke begant pro duris "ji gimdo". Pasirodo galvute pamate pirmas tetis:) Dar tureciau pridurti kai saukiau jam kad nudvesiu ir bent susiktos noshpos reikia, jis bego ieskoti ko nors i pagalba ir nieko nerades grizdavo. Taip pagalvojus, o jei neprisisauktu kai veikelis ejo i pasauli??? Po to atejo kazkoks vyrukas, net pavardziu ir vardu jokiu nezinau, ir kazkaip pagimdem smile.gif Viskas truko neilgai, bet kaip chaotiskai ir neatsakingai!!! As suprabtu, daug gimdymu darbo, bet vel gi, cia ne tinkamas pasiteisinimas tokioje situacijoje. Tai su vyru juokavom, kad sustaupem pinigu, nebuvo kam duoti biggrin.gif
Po gimdymo pagulde i palata su mergina, pas kuria pastoviai buvo nuo 3 iki 6 lankytoju... vakare atejes vyras (nes vietos nebuvo) ir gydytojas apsauke kad dar i WC nenuejau, o kaip turejau atsikelti papludus kraujais, keturiom, nes papisukt ant uzpakalio negalejau, ir su chalatu kur viskas plika nugaroj kai palatoj pastoviai kazkieno grupiokai, draugeliai, seneliai? Dabar kai praejo laiko piktinuosi, o tada prisidengus vis maitinau mazyte ir negalejau pakruteti, ir ne galvoj buvo pyktis su chamais.
Vienu zodziu, mergnos, man ispudziai nekokie, bet palyginus su vaikeliu, tai niekai. Dabar tiesiog gal bandysiu netempti laiko, ir ziuresiu kaip bus.
Sekmes visoms mamytems, drasos ir sekmes pasitinkant savo angeliukus mirksiukas.gif
Atsakyti
Man atrodo nesvarbu kur, o svarbu kokie zmones pasitaiko aplink. Pirma karta nepasiseke sad.gif Nors, ka as kalbu, pagimdziau naturaliai, per kelias (kad ir labai tuomet atrode nepakenciamas) valandas, vaikiukas sveikas ir nuostabus, vyras palaike ir buvo mano akimis/ausimis kai buvau out of space biggrin.gif Dabar lankausi privaciai pas gyd. Jonaitiene ir tikiuosi kad ji parekomenduos pas ka gimdyti. Kai jau bus laikas, nesedesiu ir nebandysiu kenteti pati, o is karto gydytoja kviesiu. Tada tikiuosi bus personalas ir visa kita vietoje smile.gif Be to, girdejau kad Trakuose neblogai gimdyti, mazai zmoniu. Ten irgi su vyru buvome apsilanke pries pirma gimdyma, bet kazkaip apsisprendem tuomet ties VGN. Dabar spresiu po pokalbiu su savo daktare.

Beje, o kur ir pas ka pati planuoji, nes matau kad jau kiekviena minute gali leliukas pasibaladoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lilly: 22 rugpjūčio 2007 - 14:05
Sveikos busimos mamytės, noriu papasakoti savo istoriją... Prieš dvi savaites gavau poliklinikoje siuntimą į VGN dėl gręsiančio priešlaikinio gimdymo (pagal gydytoją kaklelis buvo sutrumpėjęs, man skaudėjo pilvo apačia). Nuvažiavau į VGN, ten mane apžiūrėjo ir pasakė, kad nieko man nėra, vyksta paruošiamieji sąrėmiai, kad kaklelis kietas ir ilgas. Po savaitės man prasidėjo stipresni skausmai, bet iš pradžių nereguliarūs, kitą dieną jau į vakarą skausmai kartodavosi kas 10 minučių, bet naktį skaudėt nustodavo. Dar sekančią dieną (buvo praeitas trečiadienis)skausmai jau kartodavosi kas 5 min. Tada nuvažiavau į VGN apžiūrai ir vėl man pasakė, kad viskas pas mane tvarkoj, kaklelis ilgas ir nesutrumpėjęs. Bet kažkaip aš iškarto daktare nepasitikėjau doh.gif Vėliau, grįžus namo nusprendžiau paskambinti vienai gydytojai, kurią man rekomendavo į RK-ji pasakė ryte atvažiuoti pas ją apžiūrai. Nuvykus, ji mane apžiūrėjo ir pasakė, kad kuo skubiau reikia atsigulti į ligoninę, nes kaklelis gerokai sutrumpėjęs ir šiek tiek praviras. Taigi per naktį turbut įvyko stebuklas blink.gif vieni sako vienaip, kiti visiškai atvirksčiai. Ačiu dėvui dabar viskas gerai-šiandien aš jau namie ir be jokių skausmų, o mano vaikelis tikiuosi gims laiku 4u.gif , nors jei ir butų gimęs dabar turėtų būti viskas tvarkoj, bet manau nėra mums kur skubėti ir geriau, jei tai įvyks laiku.
Atsakyti
Gimdziau pirma VGN ir gimdymas praejo labai sekmingai. Gimdziau pas vyra, pavardes deja neprisimenu, bet jis buvo gana jaunas (cia ne tas baisus vyrukas amziuje smile.gif ).
Labiausiai mane nuvile palatos gimdyvems. Gimdziau ziema per Kaledas tai seseles negalejom nakti rasti. Nuo lango vejai svilpia, palatoje gana vesoka. O maziuka nurengdavo pries kelias minutes iki gydytojo apziuros, tai stebuklas, kad vaikas nepersalo sad.gif
Vyras buvo kartu su manim palatoje ir uz tai sumokejome pinigelius, taciau jam joks maistas nepriklause, net arbatos neduodavo...
Tualetas bendras ir ant klozetu nera net dangciu, todel ka tik pagimdziusiai mamytei reikia sisioti, atsiprasant, pritupiant...
Zinoma profesionalus personalas yra svarbiau uz 3 dienas praleistas baisioje palatoje, todel rekomenduociau rinktis mokama palata, bent jau su elementariais patogumais nebus problemu.
Atsakyti
QUOTE(biriusa @ 2007 09 05, 18:10)

Tualetas bendras ir ant klozetu nera net dangciu, todel ka tik pagimdziusiai mamytei reikia sisioti, atsiprasant, pritupiant...

dabar yra ir dangciai, ir popieriaus mirksiukas.gif
Atsakyti