Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai (VGN)

Buvo mineta, kad VGN galima lankytis ir pries gimdyma del gydytojo prieziuros. Pasidalinkite informacija ar butina susitarti su konkreciu gydytoju del prieziuros, ar reikalingas siuntimas is poliklinikos, ar pakanka paskambinti ir uzsiregistruoti..? ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Vasarį gimdziau pas dr.Razumą ir akušerę Božena. Iš anksto tariausi su akušere, bet likau nenusivilusi nei vienu, nei kitu. Komanda padėjusi ateiti į šį pasaulį mano kliackiukui buvo superine 4u.gif Nors tiesa pasakius prisiskaičius čia forume visokiausių atsiliepimų apie Razumą ir jo sarkastiškus juokelius, labai išsigandau, kai sužinojau, jog Božena pasirinko jį. Užtat palata tekusi man buvo klaiki - liampa prie lovos neveikė, lovoje styrojo strypai, tualetas ir dušai klaikūs. Priežiūra po gimdymo, kalbant apie seseles - tai labai prasta, kūdikis gali užsikukčioti nuo verkimo, o pas jus gali net neužeiti pasižiūrėti kame bėda schmoll.gif. Akušerės po gimdymo nebemačiau, o Razumas rūpinosi mumis gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmast @ 2007 12 09, 23:43)
Buvo mineta, kad VGN galima lankytis ir pries gimdyma del gydytojo prieziuros. Pasidalinkite informacija ar butina susitarti su konkreciu gydytoju del prieziuros, ar reikalingas siuntimas is poliklinikos, ar pakanka paskambinti ir uzsiregistruoti..?  ax.gif blush2.gif

nereikia jokio siuntimo. ir net registruotis telefonu nereikia. ateini i ju konsultacini centra (3 aukstas) ir pasakai, kad nori lankytis nestumo metu. Taves paklaus, pas ka nori. Jeigu pas gydytoja bus noro priimti dar viena paciente, tai priims be jokiu kalbu (registratore paprastai informuoja apie galimybes ir iskviecia gydytoja). O jeigu ne, tai pasiulys koki kita gydytoja. tavo teise sutikti ar ne. Bet siaip jie ten visi pakankamai geranoriski wink.gif
Atsakyti
Aciu, Liora smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, o tai kiek dabar mazdaug gimdymas kainuoja VGN'e? Ar cia dar nuo gydytojo priklauso, ar yra kazkokie nerasyti ikainiai?
Is anskto aciu uz info.
Atsakyti
VGN gimdymas nekainuoja nieko, jeigu atvyksti ir gimdai pas tuo metu dirbančius medikus, nepasirenki gydytojo ir nepageidauji oficialiai mokamų papildomų paslaugų. Papildomų oficialiai mokomų paslaugų įkainiai yra viešai iškabinti skelbimų lentose, kiekvienoje gydymo įstaigoje.
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 29, 11:28)
Aš tai lygiai tą patį galiu pasakyti apie šią ligoninę. Didesnio košmaro niekur nesu patyrusi. Teko joje ir prieš gimdymą gulėti, baisesnio personalo niekur nesu sutikusi.
ir va niekaip nesuprantu kodėl vis gi taip yra.
vienas nesibaigiantis šaukimas, rėkimas su sadizmo elementais...
Man tai pat po gimdymo buvo komplikacijų, smarkiai nukraujavau. Tai už tai buvau baisiai aprėkta, kodėl anksčiau nepasakiau, kad kraujuoju, lyg aš tai turėčiau suprasti ir žinoti, kaip ten turi būti. ir vietoj to, kad padėtų tik biuletenį pratęstą po kelių minučių atnešė.
O baisiausia tai buvo apžiūra pas Razmą. Jei būtų jėgų pakovoti, tai tikrai reikėtų, kad jis licenzijos savo netektų, bent jau gimdyves apžiūrėti.
Sakau, dėl to, kad tikrai esu ne viena tokia, daug šiame forume tą patį patyrusių ir rašiusių.
kai tik pradėjau gyti ir tynimas praėjo jis atėjęs taip viską išdrąskė, kad po to dvi savaites vėl kankinausi ir skausmas nežmoniškas buvo...
Kaip pasirodė, kad jis tai daro specialiai, ir turbūt visom, nes daug kas skundėsi...

Žodžiu, taip kažkam gal ir pasiseka, bet ne visom.
Aš taip pat prašiau atskiros palatos, bet jos nebuvo, nors galėjau sumokėti, bet nepadėjo.

o ten pat patologiniam viso moterys kurios laukia gimdymo sugrūstos į vieną palatą iš kurios gimdymo palatos matosi. Tai jos sulindę prisižiūri visko, o po to stresuodamos eina gimdyti. Kur dar rasite tokį sadizmą a?
Ir vietoje to, kad kažką darytų visom kišamas valerijonas.

Niekam niekada nerekomenduočiau šios ligoninės ir neduok Dieve dar kartą ten pakliūti...

Na tikrai neisivaizduoju kaip is patologinio, esancio 4 aukste Jus galetumet matyt gymdymo palatas, kurios randasi kitame aukste, bet tame paciame korpuse kaip ir pataloginis.
Atsakyti
as gimdziau VGN pas Razuma ir Bozena. pas gydytoja kreipiausi likus menesiui iki gimdymo. nestumo metu mane priziurejo mano ginekologe, kuri nepriimineja gimdymu. kadangi ja labai pasitikejau, o ji man rekomendavo si gydytoja kaip savo srities profesionala. taciau buvau ispeta apie jo juokelius smile.gif smile.gif eidama pas ji buvau tam pasiruosus. taciau gavau zymiai geresni vaizda nei tikejausi biggrin.gif jis mane labai maloniai prieme, aprode ligonines palatas, supazindino su Bozena.
po to kas savaite lankiausi pas ji apziurom.
gimdymo metu jauciausi visiskai saugiai, nes buvo akivaizdu, kad personalas zinojo ka daro. Bozena labai rupestingas ir siltas zmogus. dekui jai uz pagalba ir palaikyma wub.gif
del palatu - gulejau mokamoje palatoje - aplinka likau patenkinta.
del personalo - visiskai gerai priziurejo, labai rupinosi. pavyzdziui mano maziukas pirma nakti visalaik verke - tai sesute buvo atejusi keleta kartu - nesiojo, supavo, pervyste mazyli. vaiku gydytoja irgi labai maloni ir rupestinga, tikrai atidziai apziurejo leliuka thumbup.gif taciau esu girdejusi tikrai ne kokiu atsiliepimu apie tos ligonines personala, bet manau, cia kaip kam kokia pamaina pasitaiko blink.gif blink.gif
nors as gimdziau penktadieni gydytojas buvo atvaziaves manes apziureti ir sestadieni, ir sekmadieni. pirma diena kai buvau namuose sulaukiau gydytojo skambucio - labai maloniai pasiteiravo kaip laikausi as ir mano mazylis, bei primine, kad vyras uzuktu paimti biuleteni i konsultacini centra.
tiesa - bendri dusai baisus verysad.gif bet as turejau salia savo palatos dusa, kuris buvo zymiai malonesnis nei bendrieji.
Atsakyti
Visiskai sutinku su QUOTE, baisesnio pazeminimo ir pasityciojimo kaip "Tyzenhauzu" VGN dar neteko patirti. Gimdziau liepa. Vienintelis zmogus, isgelbejes mudu su vaikeliu buvo akusere Jolanta Jasinskiene.Aciu jai LABAI. Pogimdymines palatos klaikios, o personalas visiskai nuzmogejes. Viena moteris turejo problemu su krutine, niekaip negalejo pamaitinti kudikio, tai jis praklyke visa nakti iki 11val ryto. Jokios pagalbos, naktine dar pasityciojo. Mes gulejom dviese, visa para po gimdymo nieks neuzejo paaiskinti kas ir kaip,ar pasiteirauti kaip mes. Basonus kita diena issinesem pacios. Juos visus ten reiketu gerokai papurtyti, jei zinociau ka galima padaryti, kad ta situacija VGN pasikeistu. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(JonoMama @ 2007 12 12, 14:57)
..............
del personalo - visiskai gerai priziurejo, labai rupinosi. pavyzdziui mano maziukas pirma nakti visalaik verke - tai sesute buvo atejusi keleta kartu - nesiojo, supavo, pervyste mazyli. vaiku gydytoja irgi labai maloni ir rupestinga, tikrai atidziai apziurejo leliuka  thumbup.gif  taciau esu girdejusi tikrai ne kokiu atsiliepimu apie tos ligonines personala, bet manau, cia kaip kam kokia pamaina pasitaiko  blink.gif  blink.gif
...............

negaliu atsistebeti, kaip viena ir ta pati istaiga gali sulaukti tokiu skirtingu vertinimu. kazkokia fantastika...
Atsakyti
Viskas mums buvo super, tiesiog, gerai viskas klostėsi be komplikacijų ir kitų didelių problemų! VGN gimė mūsų pagrandukas, kiti vaikai gimė kitoje ligoninėje, todėl palyginti ligoninės sąlygas, personalo gebėjimus yra su kuo, net keliatos miestų gydymo įstaigų lygyje.
VGN lankiausi viso nėštumo metu, todėl iš anksto buvau susipažinusi su aplinka, ligoninės tradicijomis, susidūriau su pakankamu skaičiumi medikų, todėl gimdyti vykau rami ir užtikrinta, kad viskas bus gerai. Išankstinis apsipratimas, gydytojo pasirinkimas suteikė didžiausią psichologinį komfortą, materialūs dalykai buvo tik paskutinėje vietoje, jokių rožinių svajonių dėl palatų, WC, dušų gerbūvio, maitinimo nepuoselėjau, nes žinau bendrą aprūpinimo lygį medicinos įstaigų visoje Lietuvoje ir tai nėra svarbiausia, kad tik gimtų sveikas vaikutis, nebūtų gimdymo traumų ir komplikacijų.
VGN personalas buvo labai žmogiškas. Dienotvarkė po gimdymo labai aiški:
1. Apie 9 val. visada pasirodydavo vaikų gydytojas su sesute.
2. Apie 11 val. mamyčių gydytojas.
3. Nuolat užeidavo akušerė pasiteirauti kokia situacija, galbūt, ko nors trūksta ar yra problemų, paaiškino apie pagalbos mygtuką ir visus kitus neaiškumus, didelį dėmesį skyrė vaikučio maitinimui.
4. Apsilankydavo ir slaugutė, atnešdavo vaikučiui palučių, reikalui esant, pakeisdavo patalynę, marškinius. Valytoja valydavo palatą.
5. Vakare apie 21 val. visada užeidavo budintis gydytojas.
Tai kokios dar priežiūrios reikia? Man to tikrai pakako. Į visus pateiktus klausimus, sulaukdavo aiškaus atsakymo, ar patarimų. Pagalbos visada sulaukdavau, reikalui esant, kviesdavau pagalbos mygtuku - vaikutis atpylinėjo vaisiaus vandenimis, iš karto suteikė pagalbą. Man suvalgius šokolado, vaikutį išbėrė, vaikų gydytojas labai rūpestingai ieškojo priežasčių ir nuoširdžiai gydė, užlaikė 1 d. ilgiau ligoninėje, kad įsitikintų, kad nieko blogo negresia.
Aplinkui neišgirdau nei vieno klykiančio vaikučio, girdimumas - gan didelis, nes girdėdavau, kaip kažkurioje palatoje viena mamytė dainuodavo savo mažiukui labai gražias lopšines. Mikroklimatas - buvo puikus, galbūt ir pavasaris turėjo reikšmės.
Perskaičiau įvairias nuomones - pasitaiko įvairių situacijų, yra labai įvairių darbuotojų ir pacienčių, pradėjau galvoti, kad ir nuo pačių mūsų daug kas priklauso - kaip mes esam pasiruošę, pasirengę ir nusiteikę, kokius turime prioritetus, ar esame iš anksto susipažinę su aplinka, personalu, ligoninės tvarka, tradicijomis, kokią turime gyvenimišką patirtį, su kokiu įkvėpimu atvykstame gimdyti ir ko tikimės... Psichologiniai dalykai turi labai daug reikšmės.
Visoms linkiu kuo didžiausios sėkmės ir pasisekimo! 4u.gif biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RVJ: 13 gruodžio 2007 - 12:03
RVJ - šaunuolė 4u.gif
po tavo žinutės temą apie VGN galima uždaryti, nes tema - išsemta thumbup.gif

Atsakyti