Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai (VGN)

QUOTE(Lauraaa @ 2008 04 20, 11:24)
Zinote,turiu klausimeli ax.gif  Nezinau cia i tema ar ne,bet nezinau pas ka dar paklausti blush2.gif  Gal kam teko susidurti : ar GN jei paprasytum i kudikio knyga idetu leliaus kojytes ir rankytes antspauda? ax.gif

Ar ne paprasčiau tą bus padaryti patiems parvažiavus namo ax.gif
Atsakyti
sveikos nestukes. Norejau jusu paklausti gal kas pazista gydytoja Vladisauskiene? gal kam teko pas ja lankytis
Atsakyti
Labai prašyčiau suteikt kokios info dėl kūdikio aprangos VGN. Ar kasdieną reikia rengti savais, ar vaikeliukas ten yra "standartiškai pagal ligoninės taisykles" vystomas g.gif ? Please help, nes jei kažko per mažai turėsiu, tai beliks vilku staugti, nes MB tai blink.gif va tik ką sugebės išreikšt....
Tskant iš kalno dėkavoju už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
as turejau tris poras rubeliu leliukui savus, manes paklause kai pagimdziau ar turit rubelius tai vyras padave pati akusere isrinko kuriais apvilkt ir daugiau man nereikejo, tik kai namo vaziavom pervilkau. jei viskas gerai nieks ilgai nelaiko po pilnu dvieju paru namo paleidzia. tai as gimdziau ketvirtadieni 4val po pietu tai sestadieni ketvirta mus namo paleido. Sekmes visoms nestuke.gif ir gero gimdymo 4u.gif ir neklausykit tu kuriu stilius"visos pagimde ir tu pagimdysi, nei viena nenumire". geriau zinot kur vaziuoji ir pas ka ypac pirma karta kad butu ramu ir visai normalus yra noras paziuret ir palata ir gimdykla jei tik poreikis yra. Tik gaila kad VGN tu geru palatu mazai ir jos dazniausiai uzimtos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zyzi @ 2008 04 22, 14:13)
as turejau tris poras rubeliu leliukui savus, manes paklause kai pagimdziau ar turit rubelius tai vyras padave pati akusere isrinko kuriais apvilkt ir daugiau man nereikejo, tik kai namo vaziavom pervilkau. jei viskas gerai nieks ilgai nelaiko po pilnu dvieju paru namo paleidzia. tai as gimdziau ketvirtadieni 4val po pietu tai sestadieni ketvirta mus namo paleido. Sekmes visoms nestuke.gif  ir gero gimdymo 4u.gif  ir neklausykit tu kuriu stilius"visos pagimde ir tu pagimdysi, nei viena nenumire". geriau zinot kur vaziuoji ir pas ka ypac pirma karta kad butu ramu ir visai normalus yra noras paziuret ir palata ir gimdykla jei tik poreikis yra. Tik gaila kad VGN tu geru palatu mazai ir jos dazniausiai uzimtos verysad.gif

Labai ačiū rolleyes.gif. Kažkada perskaičiau komentarą, kad į gymdyklą keliaujama su maišu savų daiktų: nuo sauskelnių iki šlaiužtinukų g.gif . Ar gali taip būt g.gif ? Įsivaizdavau, kad tokioj vietoj viskas be proto sterilu turėtų būt (t.y jokių asmeninių daiktų) g.gif

Ir aišku jau tas "visos pagimdo...", nu brač kaip turėtų daktaras savo darbo nemėgt, kad tai nabagei nestuke.gif (kuri ir taip jau ir skausmų ir baimų išsekinta), tokius dalykus dėstyt. Ir ne iš kažkokio mandrumo norisi žinot, kur, kokiom sąlygom ir pas ką gimdysi. Nes dėl savęs gali ir nesirūpint, bet kaip gali būt ramus, jei nežinai koks žmogus pirmas tavo mažiuką į rankas paims, nes tu tą akimirką tai NIEKO negalėsi verysad.gif .

Ryt laukia priverstinis vandenų nuleidimas ir mažiuko stūmimas, ot jau ko negalėjau per visą nėštumą tikėtis verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Buvau siandien VGN apsiziuret.Na,kazkokio stebuklo,bet juolab baisybiu nepamaciau,man asmeniskai AK baisiau atrodo.Gimdykla,kuri yra paskui ir palata,gali pasirinkti mokama,tokios yra dvi viena is ju tokia mazute gal kiek,o kita tikrai thumbup.gif .Vienintelis neaiskumas ar gasi ta gimdykla-palata,ar nebus uzimta.Kitavertus,tos nemokamos gimdyklos ,na toooooli nepirmos jaunystes,bet lyg tinkas nuo lubu nekrinta,yra ir su sukurine vonia.Man,asmeniskai,kolkas nerima kelia tik palatos,nes jei butu uzimtos tos abi gimdyklos,kiek baisu,kad neaiski palata galu papult,o as ju nei vienos nemaciau,tiksliau slaugute atsisake parodyt,atseit visos uzimtos...na gal taip ir buvo mirksiukas.gif .Beje,gimdymo skyriu aprode laaaabai maloni akusere,dar tuo metu nebuvo nei vienos gimdyves,tai maciau visas gimdyklas.
Atsakyti

QUOTE(Linnuxx @ 2008 04 22, 15:09)
Labai ačiū  rolleyes.gif. Kažkada perskaičiau komentarą, kad į gymdyklą  keliaujama su maišu savų daiktų: nuo sauskelnių iki šlaiužtinukų  g.gif . Ar gali taip būt g.gif ? Įsivaizdavau, kad tokioj vietoj viskas be proto sterilu turėtų būt (t.y jokių asmeninių daiktų)  g.gif

gali neštis ką nori. pirmą kartą mes taip ir padarėm doh.gif o antrą pasiėmėm tik tai, ko reikia gimdymo metu ir tuoj pat po jo (ir vieną vaiko rūbų komplektą - dar gimdykloj ir aprengė jį). o kitą dalį mantos palikom mašinoj bagažinėj.
steriliai patvarko tą vietą, kur veiksmas vyksta. o kitur viskas įprastai. kažko purvino gi ir nesineši...
Atsakyti
man aciu dievui pakliuvo laisva ta palata-gimdykla ir tikrai labai gerai nereikejo niekur lakstyt pas tave ateina iseina gydytojai. o as nieko daug ir nesiveziau pampersus kelis rubelius nu ir sau chalata su slepetem ir higienos reikmenis. dar gerai butu turet trusikelius tuos tinklinius po gimdymo ir paketus kokius keturis po gimdymo skirtus, nes jei kirps tai sake kad su tais trusikeliais geriau kvepuoja as neturejau tai liepe geriau visai be nieko gulet kad greiciau gytu.
ir labai patenkinta kad dariau epidura, o ispradziu galvojau kad nedarysiu, gailejau ir tu keliu valandu ka kentejau saremius taip gera kai neskauda!
Atsakyti
QUOTE(zyzi @ 2008 04 23, 17:28)
man aciu dievui pakliuvo laisva ta palata-gimdykla ir tikrai labai gerai nereikejo niekur lakstyt pas tave ateina iseina gydytojai. o as nieko daug ir nesiveziau pampersus kelis rubelius nu ir sau chalata su slepetem ir higienos reikmenis. dar gerai butu turet trusikelius tuos tinklinius po gimdymo ir paketus kokius keturis po gimdymo skirtus, nes jei kirps tai sake kad su tais trusikeliais geriau kvepuoja as neturejau tai liepe geriau visai be nieko gulet kad greiciau gytu.
ir labai patenkinta kad dariau epidura, o ispradziu galvojau kad nedarysiu, gailejau ir tu keliu valandu ka kentejau saremius taip gera kai neskauda!

Pas ką gimdei?
Atsakyti
Pas gyd, Jarazemskiene, akusere Dalia buvo, o anesteziologe Rimute super komanda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Linnuxx @ 2008 04 22, 15:09)
Kažkada perskaičiau komentarą, kad į gymdyklą  keliaujama su maišu savų daiktų: nuo sauskelnių iki šlaiužtinukų  g.gif . Ar gali taip būt g.gif ? Įsivaizdavau, kad tokioj vietoj viskas be proto sterilu turėtų būt (t.y jokių asmeninių daiktų)  g.gif

Į gimdyklą vaikeliui ėmiau tik pampersiuką ir vilnones kojinytes. Sau tapkes, vandens ir rankšluostuką, kurio neprireikė.

Tašių į gimdyklą neėmėm, po gimdymo vyras atnešė tiesiai į palatą.
Papildyta:
QUOTE(zyzi @ 2008 04 22, 14:13)
as turejau tris poras rubeliu leliukui savus, manes paklause kai pagimdziau ar turit rubelius tai vyras padave pati akusere isrinko kuriais apvilkt ir daugiau man nereikejo, tik kai namo vaziavom pervilkau.

Aš turėjau keturis komplektėlius, tai sunaudojau tris, nes gulėjau tris paras ir kiekvieną dieną keičiau.
Atsakyti
Gimdžiau VGN prieš du mėn ir prisiminimai geri. Gimdžiau nesitarus ir daviau, tiksliau padėkojau už rūpstį tik po 100 Lt akušerei, kuri padarė daugiausia dėl mūsų , ir anesteziologei . Jos savo darbus atliko labai gerai ir rūpestingai, nors prieš tai jokio atlygio ir nežadėjom
Gydytojas buvo kaip ir skyriaus vedėjas ir berods rezidentas. Tačiau skyriaus vedėjas tik kelis kartus buvo užėjęs, bet ir be jo viskas praėjo sklandžiai. O rezidentas labai kruopščiai siuvo, beveik pora val, nors saką, kad plyšimas mažas lotuliukas.gif

QUOTE(Aivita @ 2008 04 14, 14:17)
Nu tikrai, galėtų gimdymo namų valdžia paskaitinėti čia kartais, bet ar padėtų, jei ir patys ima nemažus kyšius, aš už cezario pjūvio operaciją daviau 700 litų, kad ko nors blogai nepadarytų, nes buvau išgasdinta, bet dabar galvoju, kad ta gydytoja, kuriai daviau, viena tuos pinigus pasiėmė, nes vieną kartą buvo atslinkus į palatą, kažkaip vogčiomis, tylomis, tyliu balsu paklausė, kaip aš jaučiuosi, sakau, kad gerai, ir išėjo.

Jei ima kyšius gydytojai, ima ir policininkas, ir valdininkai, nu kas per visuomenė, pasakyt lengva, neduokim niekam kyšių, bet, kai susiduri su konkrečia situacija, nu neišeina neduot. Nu būkit žmonės, turėkit sąžinės, neimkit kyšių, kai jums duoda. Juokiuosi.

Nu būkit žmonės - neduokit kyšių tongue.gif O neišeina, tik kelnių per galvą apsiauti mirksiukas.gif
O jūs norėjot, kad už tuos 700Lt gydytoja turėjo jums pašokti ar galvą paglostyti jeigu gerai jaučiatės? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mijja: 26 balandžio 2008 - 20:51