Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai (VGN)

Aš_mamyte, sutinku su tavo nuomone.

Beje prisiminiau dar kai ką. Jau sekančią dieną po gimdymo, ateidavo palatos seselė ir nuolat šnekėdavo, kad jau rytoj mus išleis namo. Nors tuo metu nei mūsų nei vaikiukų nebuvo apžiūrėjusi gydytoja. Ir dar, vaikiuką reikia paskiepyti, kai jam būna 2 paros, t.y. aš pagimdžiau trečiadienį 15 val., tai sūnų turėjo paskiepyti penktadienį neanksčiau kaip 15 val. Taip aiškino neonatologas apžiūrėjęs vaikiuką, tačiau... reikėjo pamatyti kaip sesutės lakstė ir stengėsi mus įtikinti, jog anksčiau paskiepyti vaikus ir greičiau išleisti namo. Kai paklausėme, o kaipgi gydytojo nurodymai, tai atsakė, jog jos dokumentuose parašys, kad mus išleido gydytojo nurodytu laiku bigsmile.gif
Beje, išraše, kurį reikia po gimdymo atnešti ginekologui, buvo parašyta, jog aš buvau išleista 4 paros po gimdymo bigsmile.gif nors iš tiesų išėjau po 2-iejų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palmama: 31 kovo 2006 - 12:12
Kai guli palatoje su vaikeliu, tikrai, maloni seselė yra retenybė.
Kai laukiausi trečio sūnaus, man primygtinai rekomendavo gimdyti Antakalnyje. Aš net gimdyklų ėjau pažiūrėti. unsure.gif Ir ką sau manot, priėmimo skyriuje sutikau tokį nepatenkintą veidą, kad toliau ir nėjau. blush2.gif
Antakalnyje gimdė mano kaimynė. Po gimdymo spaudimas milžiniškas pakilo, paprašė vaikelį paiimti, nes tuoj nugrius. Atsakymas buvo toks - kai nugriūsi tada ir paiimsim. schmoll.gif
Taigi terčią kartą aš vėl važiauvau į Tyzenchauzus. Butina buvo operacija (didelis vaisius, nedidelis tarpas tarp gimdymų, sutrikusi kepenų veikla), tariausi su gyd. Kitoviene, nes Meškaitė buvo Prancūzijoje, laukt negalėjau - liuks, jauna, greita, faina, po gimdymo prižiūri, apie maitinimus išaiškina, apie galimas komplikacijas ir taip toliau. tongue.gif
Atsakyti
Kaip bežiūrėtum, man vistiek geriausia vieta gimdyti Vilniuje - VGN. Kažkokie KITOKIE ten gydytojai. Ramiau ten. Antakalnyje kažkokia nesąmonė - kai išleidžia namo, tai išrašymo lapelyje prirašo visokių nebūtų dalykų, prirašo, ko nedarė, prirašo skirtus vaistus, kurių neskyrė ir t.t. Toks įspūdis, kad jie ten rūpinasi vien savo ataskaitom. O VGN'e parašo taip, kaip iš tiesų gydė.
Atsakyti
QUOTE(zirafos sese @ 2006 04 01, 15:40)
Kaip bežiūrėtum, man vistiek geriausia vieta gimdyti Vilniuje - VGN. Kažkokie KITOKIE ten gydytojai. Ramiau ten. Antakalnyje kažkokia nesąmonė - kai išleidžia namo, tai išrašymo lapelyje prirašo visokių nebūtų dalykų, prirašo, ko nedarė, prirašo skirtus vaistus, kurių neskyrė ir t.t. Toks įspūdis, kad jie ten rūpinasi vien savo ataskaitom. O VGN'e parašo taip, kaip iš tiesų gydė.

Kaip tik siandien apie tai diskutavau su savo ginekologe.Jai teko padirbeti visuose GN ,esanciuose Vilniuje.VGN iskele i pirma vieta del visko - del personalo profesionalumo,poziuro i darba,del to,kad patalpas ir aparatura nevengia atnaujinti ir t.t.
Iki siol dvejojau kur geriau gimdyti:VGN'e ar RK (antakalni kazkodel iskart atmeciau),bet dabar jau nuspresta - gimdysiu VGN'e. bigsmile.gif
Atsakyti
as irgi jau tvirtai apsisprendziau gimdyti VGN. leliukas turetu atkeliaut geguzes pradzioj. bet pradejau svarstyt - ar tartis is anksto su gydytoja, ar tiesiog vaziuot tiesiai? g.gif g.gif g.gif kazkaip visi giria VGN personala, ju profesionaluma. kaip manot, mamytes? as jau ir rekomenduojamus gydytojus susizinojau, bet kazkaip pradejau dvejot... patarkit, jei galit...
dekui
Atsakyti
QUOTE(leliux @ 2006 04 05, 15:58)
as irgi jau tvirtai apsisprendziau gimdyti VGN. leliukas turetu atkeliaut geguzes pradzioj. bet pradejau svarstyt - ar tartis is anksto su gydytoja, ar tiesiog vaziuot tiesiai? g.gif  g.gif  g.gif  kazkaip visi giria VGN personala, ju profesionaluma. kaip manot, mamytes? as jau ir rekomenduojamus gydytojus susizinojau, bet kazkaip pradejau dvejot... patarkit, jei galit...
dekui

Ir del sio dalyko savo gydytojos nuomones klausiau.Sake,kad viskas priklauso nuo zmogaus temperamento ax.gif .Jei esi islaikyta , nepanikuojanti , ir tau nereikia dirbtiniu sypsenu ,tuomet tartis nebutina,bet jei jauti nerima,BE JOKIOS ABEJONES ,susitark.Bus paciai ramiau.
Asmeniskai as kolkas nusiteikusi na ura vaziuot.Laiko iki gimdymo dar yra,todel jei supanikuosiu,nebus velu susitarti.Nors i mano klausima ,ar VGN yra daug nemaloniu - nemandagiu gydytoju,man buvo atsakyta,kad yra vos keli ,kurie mano ginei asmeniskai nepatinka.uztikrinu,kad daugiau-maziau ji visus pazista,nes beveik kas savaite ivairiuose seminaruose susitinka...
Atsakyti
Kol dar neišblėso visi prisiminimai apie gimdymą ir VGN, noriu parašyti savo atsiliepimus. Kaip pasakė mano vyras, neatsižvelgiant į įvairias smulkmenas, nenorėčiau VGN keisti į jokią kitą ligoninę ar kliniką smile.gif
Po gimdymo gulėjau atskiroj palatoj (po remonto, yra tualetas) - į kasą sumokėjome 50Lt ir dar + 50Lt, nes vieną naktį nakvojo ir vyras. Viskas gerai, ypač patogu, kad tualetas šalia, bet lovos - baisiai nepatogios, gal sakyčiau ne lovos, o čiužiniai - tokie jau plonučiai ant tų geležųsmile.gif tai visi kaulai skaudėjo.
Sesutės pasitaikė labai malonios ir dėmesingos, visada užeidavo pasiteiraudavo ir mano ir vaiko savijauta, padėjo vaikelį ir aprengti ir išplauti. Atnešė ir žvakučių nuo skausmo, nors turėjau savo ir net neprašiau.
Tik nelabai maloni prisiminimai apie neonatologę, kurį apžiurinėjo vaikelį pirmą dieną palatoj. Atėjus, iškart pradėjo aiškinti, tarp kitko apžiūrinėjant vaiką, kad ne ten pastatėm tašę schmoll.gif ; pamačius, ant mano stalo sulčių pakelį (nors tai buvo vyro gėrimas), perskaitė lekciją apie sulčių iš pakelių kenksmingumą vaikui ir motinai blink.gif ; o kai paklausiau apie vaikelio bėrimą, pasakė, kad tai normali naujagimio oda doh.gif Vis kažką tai rašė, klausinėjo, net nepakėlus galvos nuo savo lapu ir iškart išbėgo - gaila nežinau pavardės unsure.gif Bet kitą dieną atėjo neonatologas S.Vidugiris - ir visai kitas elgesys ir bendravimas. Tiesiog pagalvojau, kad kartais vyrai būna žymiai supratingesni ir dėmesingesni už moterys, nors atrodo tik jos gali suprasti, kaip jaučiasi moteris po gimdymo su mažu vaikeliu ant rankų...
Tai aš galiu prisiminti tik du minusus - lovos ir ta nemaloni moteris neonatologė, na gal dar kokia viena nepatenkinta valytoja:) Bet bendroj visumoj iš VGN personalo gerų žmonių pasitaikė žymiai daugiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Gimdziau VGN, pats gimdymas buvo thumbup.gif , ir gyd, ir akusere- visos demesingos ir visa kita. Bet po gimdymo pagulde i palata ir viskas verysad.gif , pasake, kad po 4 val. galiu eiti i dusa, pakiso vaika po sonu ir viskas blink.gif . Tikriausia ir ten reikejo i kisene kazka idet, tai gal ir pasidometu kas kaip. O taip daugiau net neks neuzejo iki pat ryto, nors man labai silpna buvo, ir vaikas visa nakti neramus buvo. Taip gali ir ramiai sau nudvest doh.gif (atsiprasau) Gal todel,kad palata toli nuo personalo kambario doh.gif Todel ir prasiau gyd., pas kuria gymdziau. kad kuo greiciau isleistu namo. Siap atejusi sesele ar gyd. suzinojusi, kad cia 2 vaikas, net nesivargyno kazka paaiskint ar pasidomet ar as moku taisiklingai maitint, ir visa kita. Neonatologes irgi nepatiko, kazkokios visai nedemesingos, apziuri, nieko tinkamai nepasako. Nekalbu jau apie tulikus, dusa, lova doh.gif Gaila nezinojau, kad yra tuos palatos,kur 50lt reik moket, kazkaip gyd. nesake, o pati is kur suzinuosi blink.gif Dabar zinau, kad del visko reikia tartis isanksto, ir pageidautinai dar visem i kisene idet.
Atsakyti
QUOTE(LAILA @ 2006 04 15, 09:51)
Gimdziau VGN, pats gimdymas buvo thumbup.gif , ir gyd, ir akusere- visos demesingos ir visa kita. Bet po gimdymo pagulde i palata ir viskas verysad.gif , pasake, kad po 4 val. galiu eiti i dusa, pakiso vaika po sonu ir viskas blink.gif . Tikriausia ir ten reikejo i kisene kazka idet, tai gal ir pasidometu kas kaip. O taip daugiau net neks neuzejo iki pat ryto, nors man labai silpna buvo, ir vaikas visa nakti neramus buvo. Taip gali ir ramiai sau nudvest doh.gif (atsiprasau) Gal todel,kad palata toli nuo personalo kambario doh.gif  Todel ir prasiau gyd., pas kuria gymdziau. kad kuo greiciau isleistu namo. Siap atejusi sesele ar gyd. suzinojusi, kad cia 2 vaikas, net nesivargyno kazka paaiskint ar pasidomet ar as moku taisiklingai maitint, ir visa kita. Neonatologes irgi nepatiko, kazkokios visai nedemesingos, apziuri, nieko tinkamai nepasako. Nekalbu jau apie tulikus, dusa, lova doh.gif  Gaila nezinojau, kad yra tuos palatos,kur 50lt reik moket, kazkaip gyd. nesake, o pati is kur suzinuosi blink.gif  Dabar zinau, kad del visko reikia tartis isanksto, ir pageidautinai dar visem i kisene idet.

Yra tiesos tavo zodziuose apie prieziura.Jau minejau,kad pataloginiam gulejau,tai ryte ir vakare uzeidavo spaudimo pamatuot,ryte ir vakare gydytoja ateidavo paklaust,kaip jauciames,tuo visa prieziura ir pasibaigdavo.Toookia neviltis ,ir kankinantis klausimas "ka as cia veikiu???"... doh.gif Namo nepaleidzia,bet nieko ir nedaro...Bet gal taip ir turi but?Nes gydytojai ir kt. personalas tikrai malonus ...
Stai tavo situacija tai,aisku,kiek kitokia...Mazai kokios komplikacijos po gimdymo gali atsirasti?...Ir nesvarbu,kelintas cia vaikas,vistiek REIKIA paaiskinti kaip ji priziureti.Tarp mano vaikuciu bus beveik 5m. skirtumas,vargu ar beprisiminsiu ka ir kaip reik daryt...
Atsakyti
QUOTE(LAILA @ 2006 04 15, 08:51)
Gimdziau VGN, pats gimdymas buvo thumbup.gif , ir gyd, ir akusere- visos demesingos ir visa kita. Bet po gimdymo pagulde i palata ir viskas verysad.gif , pasake, kad po 4 val. galiu eiti i dusa, pakiso vaika po sonu ir viskas blink.gif . Tikriausia ir ten reikejo i kisene kazka idet, tai gal ir pasidometu kas kaip. O taip daugiau net neks neuzejo iki pat ryto, nors man labai silpna buvo, ir vaikas visa nakti neramus buvo. Taip gali ir ramiai sau nudvest doh.gif (atsiprasau) Gal todel,kad palata toli nuo personalo kambario doh.gif  Todel ir prasiau gyd., pas kuria gymdziau. kad kuo greiciau isleistu namo. Siap atejusi sesele ar gyd. suzinojusi, kad cia 2 vaikas, net nesivargyno kazka paaiskint ar pasidomet ar as moku taisiklingai maitint, ir visa kita. Neonatologes irgi nepatiko, kazkokios visai nedemesingos, apziuri, nieko tinkamai nepasako. Nekalbu jau apie tulikus, dusa, lova doh.gif  Gaila nezinojau, kad yra tuos palatos,kur 50lt reik moket, kazkaip gyd. nesake, o pati is kur suzinuosi blink.gif  Dabar zinau, kad del visko reikia tartis isanksto, ir pageidautinai dar visem i kisene idet.

LAILA, tai kaip gi galėjo tau pasakyti po 4 val. eiti į dušą blink.gif Mano buvo normalus gimdymas ir tai pasakė, kad atsikelti galima tik po 6 val. Na ir su sesutėm tau nepasisekė unsure.gif Aš mokėjau tik gydytojai ir akušerei, o kitam personalui nieko nemokėjome, net šokoladukų nedavinėjom šį kartą - bet dėmesio tikrai pakako. Nors ir mano antras vaikelis (tarp kitko ir skirtumas tik 1,5 metų) bet parodė ir padėjo išplauti užpakaliuką, atėjo padėti perrengti - pasiūlė pačios thumbup.gif O su neonatologėm mums abiem nepasisekė, gal ta pati nepatenkinta moteriškėlė buvo schmoll.gif O ta palata, kurioj aš gulėjau, tai ką tik atsidarė po remonto. Bet jei daug gimdymų, tai nors ir busi susitarusi, tai nėr garantijos, kad gausi tą palatą. Nes mokamų palatų VGN nedaug, kiek žinau tą 1 gimdykla+palata apie 200 Lt, na o kiek tu atskirų palatų po 50 Lt nežinau, bet kiek supratau, jų taip pat nedaug. Ir jei nori (gal reikės kitam kartui mirksiukas.gif ) tai reikia atvažiavus, iškart sakyti savo gydytojai, kad nori tos palatos, kad ji užrezervuotu, nes tikrai tos palatos turi paklausą .
Matau, taip pat nesenai gimdei, sveikinu su dukryte 4u.gif Svarbiausia, kad viskas jums, merginos, gerai smile.gif Sėkmutės augti 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi visai neseniai gimdžiau tuose pačiuose VGN. thumbup.gif Dėkoju Dievui, kad pasirinkau šiuos gimdymo namus 4u.gif Manau, kad po Antakalnio klinikų taip gerai nesijausčiau (gulėjau ten su galimu priešlaikiniu - kažkoks nonsensas, o ne klinikos)...
O VGN'o personalas maloniai nustebino - buvau nusiteikusi vietoje seselių pamatyti žvėris, bet jos buvo gan malonios, gyrė, kad gerai tvarkausi su leliuku, kelis kartus per parą pamatuodavo man temperatūrą, pasiteiraudavo, kaip mums sekasi ir pan. ir pan. Gal už tai turiu būti dėkinga savo gydytojai, pas kurią gimdžiau? Marijai Diliautienei. Nes ji po gimdymo ateidavo pas mane kasdien mane apžiūrėti, pristatydavo seseles vardais, gal ji ten jas kažkiek "pastroino"?...
Norėjau gimdyti pas Meškaitę, bet sužinojau, kad ji balandį atostogaus, tada susitariau su Diliautiene ir nenusivyliau, netgi daugiau - esu jai be galo dėkinga už kompetenciją, priežiūrą, rūpestį... wub.gif Detaliau aprašysiu specialiame skyriuje.

Dėl palatos tartis nereikėjo, gydytoja pati pasiteiravo po gimdymo, ar norėsiu gulėti viena. Iš viso man beveik dėl nieko nereikėjo jos prašyti - ji pati labai supratinga, ji padarė daugiau nei tikėjausi.

Tiesa, pačią pirmą dieną atėjusi seselė pirmiausia užbliovė, kad man negalima jokio majonezo, jokių žirnelių ir pan. - pamatė ant stalo salotų indelį. blink.gif Dar išvardijo visus produktus, kurių man negalima. Bet aš nenorėjau su niekuo konfliktuoti, nes buvau laiminga dėl dukrytės gimimo. Taigi, man pavyko susidraugauti su visomis seselėmis ir vaikų gydytojomis, ir netgi dienos pabaigoje su ta pikčiūrna sesele. biggrin.gif Nuo mūsų pačių irgi priklauso, kaip su mumis būs elgiamasi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zirafos sese @ 2006 04 15, 15:11)
Tiesa, pačią pirmą dieną atėjusi seselė pirmiausia užbliovė, kad man negalima jokio majonezo, jokių žirnelių ir pan. - pamatė ant stalo salotų indelį.  blink.gif Dar išvardijo visus produktus, kurių man negalima. Bet aš nenorėjau su niekuo konfliktuoti, nes buvau laiminga dėl dukrytės gimimo. Taigi, man pavyko susidraugauti su visomis seselėmis ir vaikų gydytojomis, ir netgi dienos pabaigoje su ta pikčiūrna sesele.  biggrin.gif Nuo mūsų pačių irgi priklauso, kaip su mumis būs elgiamasi.  mirksiukas.gif

Bliamba,bet su tuo maistu ten kazkokios nesamones darosi... doh.gif doh.gif doh.gif Reiskia,tu zirneliu ir majonezo,kuri tau atnesa is namu - negalima ,bet tuos zirnelius su majonezu ,kuriais karts nuo karto VGN pats maitina ,tai jau galima?! doh.gif doh.gif As nieko nesuprantu... unsure.gif
O del elgesio su mumis - as irgi galvoj,kad tereikia pacioms buti svelnesnems,o ne ragus iskart atstatineti... drinks_cheers.gif
Atsakyti