Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai (VGN)

Gimdžiau nesitarus tik labai gerai išstudijavusi šitą skyrelį smile.gif tai į visus atėjusius žiūrėjau pirma ne į veidą, o į darbo pažymėjimą lotuliukas.gif nemanau, kad nors kažkas būtų pasikeitę, jei būčiau gimdžiusi "už pinigus", šokinėjo tikrai visi aplink nuostabiai.
Aišku, čia jau laimės dalykas, bet dievas atsiuntė man tą naktį Boženą wub.gif kurią čia visi giria ... superinis žmogus. Ir dar viena slaugytoja nuostabi pasitaikė Natalija Iljina jei neklystu thumbup.gif o šiaip nei vienu sutiktu ten per penkias dienas negalėčiau skųstis ... gimdysiu ten ir dar kartą thumbup.gif
Atsakyti
O aš irgi gimdžiau VGN ir buvau patenkinta tiek mano tiek dukrytės priežiūra ax.gif Sesutėms nieko nemokėjau tik išvažiuodama vienai atsidėkodama daviau šokolada bet ji du kartus naktį buvo atėjus ir net kviest nereikėjo blush2.gif nežinau gal man pasisekė su sesutėm, bet skųstis tikrai negaliu g.gif Mano mažylė nenorėjo krūties imti tai mane buvo baimė apėmusi ar badu nemarinu vaiko. Bet gerų sesučių padedama išmokau maitint savo mažylę ir tam užteko pasakyti ačiū. 4u.gif Manau, kad kartais nuoširdus bendravimas atveria daug durų drinks_cheers.gif Nebijokit prašyti, kai nežinote ir nemanau, kad jums atsakys. Mano prisiminimai tik geri apie šios ligoninės personalą thumbup.gif
Atsakyti
O Dieve, kaip sunku apsispresti! doh.gif Tiek visko prirasyta apie gydytojus, kad kiek zmoniu, tiek nuomoniu.
As labai noreciau gimdyti be nuskausminimo, bet zinau kad ne kiekvienas daktaras gali ilgai kenteti tokia moteri. Zinau kad daugelis daktaru noretu ramesniu pacienciu. Gal galetumete kas nors patarti butent tokia gydytoja, kuri pasistengs priimti gimdyma be nuskausminamuju (aisku as neturiu omenyj cezari).
Labai dekoju is anksto uz jusu atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(Green Eyes @ 2006 03 29, 22:29)
O Dieve, kaip sunku apsispresti! doh.gif  Tiek visko prirasyta apie gydytojus, kad kiek zmoniu, tiek nuomoniu.
As labai noreciau gimdyti be nuskausminimo, bet zinau kad ne kiekvienas daktaras gali ilgai kenteti tokia moteri. Zinau kad daugelis daktaru noretu ramesniu pacienciu. Gal galetumete kas nors patarti butent tokia gydytoja, kuri pasistengs priimti gimdyma be nuskausminamuju (aisku as neturiu omenyj cezari).

Labas! gimdziau be nuskausminimo pas Garsviene, daugiau apie ji -cia
akuserei iskarto pasakiau, kad gimdysiu be nuskausminimo, o daktare net ir nesiule.
Atsakyti
QUOTE(Green Eyes @ 2006 03 29, 23:29)
O Dieve, kaip sunku apsispresti! doh.gif  Tiek visko prirasyta apie gydytojus, kad kiek zmoniu, tiek nuomoniu.

Man rodos priverstinai ne viena daktare(-as) tau ir neleis tu vaistu.
Atsakyti
miauska,
Labai dekoju uz patarima. thumbup.gif As net nauja tema atidariau apie naturalu gimdyma. Gal daugiau mamyciu atsilieps. blush2.gif

Ikulia,
Del nuskausminamuju taip- niekas neileis, jeigu neprasysiu. Tame ir reikalas, kad gydytojas turi moketi padeti atsipalaiduoti,kad pasiruosti gimdymui, o gimdymo metu taip pat turi moketi elgtis taip ir daryti taip, kad neprasyciau vaistu.
O kas del skatinamuju vaistu...jeigu gimdymas per ilgas...o gal pamaina gydytojui baigiasi, norisi greiciau namo...Vienu zodziu pati ne gimdziau, bet zinau, kad tokius vaistus gali suleisti, o paciente net nezinos kas cia buvo per vaistai. Tiesiog buvo tokiu atveju...

Atsakyti
QUOTE(Green Eyes @ 2006 03 30, 12:08)
miauska,
Labai dekoju uz patarima. thumbup.gif  As net nauja tema atidariau apie naturalu gimdyma. Gal daugiau mamyciu atsilieps. blush2.gif

Ikulia,
Del nuskausminamuju taip- niekas neileis, jeigu neprasysiu.  Tame ir reikalas, kad gydytojas turi moketi padeti atsipalaiduoti,kad pasiruosti gimdymui, o gimdymo metu taip pat turi moketi elgtis taip ir daryti taip, kad neprasyciau vaistu.
O kas del skatinamuju vaistu...jeigu gimdymas per ilgas...o gal pamaina gydytojui baigiasi, norisi greiciau namo...Vienu zodziu pati ne gimdziau, bet zinau, kad tokius vaistus gali suleisti, o paciente net nezinos kas cia buvo per vaistai. Tiesiog buvo tokiu atveju...

Sutinku, kad visko gali buti. Bet man rodos, siuo metu kai tau zada ka nors leisti turetum paklausti kas ir kam. As kai gulejau trumpai ligoninej, nedaviau man nieko lesti be paaiskinimo. Be to geriau per gimdyma nebuti vienai aisku (vyras ar kas kitas) kad butu salia. O del ilgo gimdymo, tai man atrodo taip pavargsi pati, kad ir prasysi, kad kuo nors padetu, kad greiciau pasibaigtu. Bet kiekvienam savo...
Atsakyti
QUOTE(Green Eyes @ 2006 03 29, 22:29)
Gal galetumete kas nors patarti butent tokia gydytoja, kuri pasistengs priimti gimdyma be nuskausminamuju (aisku as neturiu omenyj cezari).

VGN gyd Milda Jaržemskienė. Akušere Božena Kočanovska
Atsakyti
Ikulia,
Be to geriau per gimdyma nebuti vienai aisku (vyras ar kas kitas) kad butu salia.

Tame ir reikalas, kad gal gimdysiu visiskai viena. Vyras uzsienyje lieka, negales atvaziuoti, o tevai gal abudu dirbs. verysad.gif Todel labai ieskau tinkamos daktares.
Atsakyti
QUOTE(Green Eyes @ 2006 03 30, 11:08)
Del nuskausminamuju taip- niekas neileis, jeigu neprasysiu.  Tame ir reikalas, kad gydytojas turi moketi padeti atsipalaiduoti,kad pasiruosti gimdymui, o gimdymo metu taip pat turi moketi elgtis taip ir daryti taip, kad neprasyciau vaistu.

Na na, ne tas zodis - neprasysi, dar kiekvieno patikrinimo metu vis klaus - gal jau suleist? na gal jau dabar? nu kiek gi kankinsites? jau su epiduru senei butumet pagimdziusi! Tokiu gydytoju kurie uzsiimtu gimdyve ir jos psichika - nezinau ar yra, nors mano gimdyma prieme labai gera daktare, taciau kol pagimdziau pasikeite trys daktarai is viso ir ne vienas neskatino gimdyti naturaliai nors savo gimdymo plane aiskiai tai rasiau. Daktarams geriau greiciau tik, o ne kaip vaikui sveikiau, todel ir cezariu per 10 metu padaugejo 10 procentu blink.gif

Kol buvau negimdziusi - ziurejau i si reikala kaip pro rozinius akinius - viskas bus taip kaip noriu as - juk as gimdau! Deja, kai tu plysti is skausmo, sugeba tave itikint ir kad gulet reikia ir kad negalima vandeny gimdyt ir t.t Kita kart nezinau, ka padarysiu, kad tik darytu taip kaip noriu, zinoma, jei vaikeliui niekas negres unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Infinity @ 2006 03 30, 13:29)
Akušere Božena Kočanovska

Va ši akušerė man pati pradėjo siūlyti nuskausminamuosius vaistus, kai pirmą kartą gimdžiau: "Jums bus geriau, lengviau." Nors tuo metu didelių skausmų nejaučiau. Žinoma, pirmas kartas, esi "žalia" tokiuose reikaluose, tai pasitiki akušere ir gydytoja. O kai gimė dukra, pamenu gydytojos žodžius jai: "Atrodo persistengėme su vaistais, vaikas gimė vangus."
Taigi antrą kartą jau jokių nuskausminamų neėmiau, nors tiek gydytojas, tiek akušerė manęs klausdavo ar nenorėčiau. Vienu metu man akurešė pasakė, kad jiems dar geriau, jog aš gimdysiu be nuskausminamųjų. Vienas dalykas man nelabai patiko, kad liepdavo gulėti per sąrėmius, nors man norėjosi sėdėti sukryžiavus kojas smile.gif
Atsakyti
sveikutes,
Noriu prisijungti prie pokalbio ir patvirtinti kalbas apie gerą gydytojų ir seselių darbą. Auginu 3 vaikus. Abu mažius gimdžiau Tyzenchauzų ligonineje. Dukrytę pas čia jau minėtas gyd. Meškaitę ir akušerę Jolantą Jasinskienę. Abi jos NUOSTABIOS. Gimdymas susiklostė taip, kad teko operuoti. Po operacijos komplikacijos. Gyd. Meškaitė tikrai ateidavo, apžiūrėdavo ir padėdavo, nors aš su ja ir nesitariau ir ne kaži kiek daviau į kišenę. smile.gif
Atsakyti