QUOTE(Keiti @ 2009 09 02, 21:17)
Pirmas ir antras gimdymai buvo per ankstyvi, pagimdžiau du neišnešiotukus. Pati gimiau 32 sav. Mano mama taip pat gimė anksčiau, tokia jau mūsų giminės moterų organų sandara, kad lemia ankstyvus gimdymus. Abu kartus gimdžiau be nuskausminamųjų. Pirmą nėštumą gimda LABAI susitraukinėjo nuo 6-to mėnesio (kas trečią naktį net kas tris-keturias minutes), o antrą nėštumą, deja, nuo 5-to mėnesio. Pirmas gimdymas buvo labai komplikuotas dėl kalio trūkumo, supalerižavo, tiksliau buvo viso kūno mėšlungis (jeigu žinote, ką reiškia kai sutraukia blauzdą, mane suprasite), tiksliau sutraukė viso kūno raumenis. Išsukiojo rankas, pirštus, sąnariai persilenkė į priešingą pusę, sutraukė net veidą, liežuvį, negalėjau kalbėti, absoliučiai nebevaldžiau kūno. Skausmas buvo nežmoniškas. Sąrėmių skausmas pagal tai buvo palyginti mažytis
Antras gimdymas kaip minėjau irgi buvo su ankstyvais sąrėmiais, bet dėkui Dievui nesutraukė, vos spėjau atvairuoti iki ligoninės. Streso buvo per akis. Pajutau, ką reiškia pagimdyti ir auginti gilų neišnešiotuką. Kam įdomu, pažiūrėkit mano paraše
Tiesa, pirmą vaiką gimdžiau 34-35 sav., antrą - 33 sav.

Daug iškentėjai per nėštumą. Stipri moteris esi (turiu omeny emociškai)

Aš pirmą gimdžiau 12val, antrą per 1,5val. Antras nepalyginamai lengviau. Be to, ir stumt išmokau

Man tai tikrai buvo lengvesnis, nežinau kaip kitoms

man tai zymiai skausmingesnis
gal del to kad drucke gime mano mazoji

abudu skyresi, pirmas ilgesnis, antras greitas buvo

Antrasis gimdymas buvo daug greitesnis,bet pats isstumimas buvo skausmingesnis,nes maziukas gime didesnis nei pirmagimis.

[quote=sms-as,2009 10 04, 16:04]
Antrasis gimdymas buvo daug greitesni,bet pats isstumimas buvo skausmingesnis,es maziukas gime didesnis nei pirmagimis.
[/as quote]
na as manau kad del to ir yra antras gimdymas sunkesnis, nes musu antri lialiai uzauga pilvuke didesni, todel sunkiau juos ir isstumti
Antrasis gimdymas buvo daug greitesni,bet pats isstumimas buvo skausmingesnis,es maziukas gime didesnis nei pirmagimis.

[/as quote]
na as manau kad del to ir yra antras gimdymas sunkesnis, nes musu antri lialiai uzauga pilvuke didesni, todel sunkiau juos ir isstumti

Man antrasis gimdymas tikrai nebuvo lengvesnis, bet kad greitesnis tai tas tiesa.
Skirtingi, bet tuo paciu panasus
Pirmas vaikas gime per 12 valandu, gimdziau su epiduru, skausmo nejutau, bet pats stumimas.... 40 minuciu
antraji gimdziau be nuskausminamuju, saremius jutau, bet vyras padejo man juos iskest ir uzgime vaikutis per pora stumimu
Nestumai ganetinai lengvus

Pirmas 3,5 val ir beveik neskausmingas
, o antras po 7 metu truko 3 val ir buvo skausmingesnis.

Kiekvienas gimdymas yra savotiskas ir aisku kad skirsis.
QUOTE(dianna @ 2009 09 28, 20:08)
aciu mergaites,pasiskaiciau,ir beveik nusprendziau gimdyti be epiduros.nors labai norejau isbandyti
nes pirma gimdziau sunkiai,be nuskausminimo,skatino saremiui,kirpo,plysau
vienu zodziu,laukiu ir bijau 

as irgi su pirma nespejau ant nuskausminimo, bet ir antra planuoju gimdyti be nuskausminimo, bet cia dar jauciu eigoj nuspresiu