Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmas, antras, trečias gimdymas -

pirmas ilgiau apie 11val, sunkiau ir skausmingiau, antras greičiau 4,5val, lengvai ir beveik neskausmingai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2009 09 02, 21:17)
Pirmas ir antras gimdymai buvo per ankstyvi, pagimdžiau du neišnešiotukus. Pati gimiau 32 sav. Mano mama taip pat gimė anksčiau, tokia jau mūsų giminės moterų organų sandara, kad lemia ankstyvus gimdymus. Abu kartus gimdžiau be nuskausminamųjų. Pirmą nėštumą gimda LABAI susitraukinėjo nuo 6-to mėnesio (kas trečią naktį net kas tris-keturias minutes), o antrą nėštumą, deja, nuo 5-to mėnesio. Pirmas gimdymas buvo labai komplikuotas dėl kalio trūkumo, supalerižavo, tiksliau buvo viso kūno mėšlungis (jeigu žinote, ką reiškia kai sutraukia blauzdą, mane suprasite), tiksliau sutraukė viso kūno raumenis. Išsukiojo rankas, pirštus, sąnariai persilenkė į priešingą pusę, sutraukė net veidą, liežuvį, negalėjau kalbėti, absoliučiai nebevaldžiau kūno. Skausmas buvo nežmoniškas. Sąrėmių skausmas pagal tai buvo palyginti mažytis smile.gif Antras gimdymas kaip minėjau irgi buvo su ankstyvais sąrėmiais, bet dėkui Dievui nesutraukė, vos spėjau atvairuoti iki ligoninės. Streso buvo per akis. Pajutau, ką reiškia pagimdyti ir auginti gilų neišnešiotuką. Kam įdomu, pažiūrėkit mano paraše smile.gif Tiesa, pirmą vaiką gimdžiau 34-35 sav., antrą - 33 sav.

Daug iškentėjai per nėštumą. Stipri moteris esi (turiu omeny emociškai) 4u.gif

Aš pirmą gimdžiau 12val, antrą per 1,5val. Antras nepalyginamai lengviau. Be to, ir stumt išmokau tongue.gif Su pirmu, labai man jau sunkiai sekėsi tas stumimas.
Atsakyti
Man tai tikrai buvo lengvesnis, nežinau kaip kitoms ax.gif
Atsakyti
man tai zymiai skausmingesnis doh.gif doh.gif doh.gif gal del to kad drucke gime mano mazoji ax.gif
Atsakyti
abudu skyresi, pirmas ilgesnis, antras greitas buvo ax.gif
Atsakyti
Antrasis gimdymas buvo daug greitesnis,bet pats isstumimas buvo skausmingesnis,nes maziukas gime didesnis nei pirmagimis. 4u.gif
Atsakyti
[quote=sms-as,2009 10 04, 16:04]
Antrasis gimdymas buvo daug greitesni,bet pats isstumimas buvo skausmingesnis,es maziukas gime didesnis nei pirmagimis. 4u.gif
[/as quote]

na as manau kad del to ir yra antras gimdymas sunkesnis, nes musu antri lialiai uzauga pilvuke didesni, todel sunkiau juos ir isstumti verysad.gif
Atsakyti
Man antrasis gimdymas tikrai nebuvo lengvesnis, bet kad greitesnis tai tas tiesa.
Atsakyti
Skirtingi, bet tuo paciu panasus rolleyes.gif Pirmas vaikas gime per 12 valandu, gimdziau su epiduru, skausmo nejutau, bet pats stumimas.... 40 minuciu blink.gif antraji gimdziau be nuskausminamuju, saremius jutau, bet vyras padejo man juos iskest ir uzgime vaikutis per pora stumimu thumbup.gif Nestumai ganetinai lengvus ax.gif
Atsakyti
Pirmas 3,5 val ir beveik neskausmingas thumbup.gif , o antras po 7 metu truko 3 val ir buvo skausmingesnis. verysad.gif
Atsakyti
Kiekvienas gimdymas yra savotiskas ir aisku kad skirsis.
Atsakyti
QUOTE(dianna @ 2009 09 28, 20:08)
aciu mergaites,pasiskaiciau,ir beveik nusprendziau gimdyti be epiduros.nors labai norejau isbandyti  ax.gif nes pirma gimdziau sunkiai,be nuskausminimo,skatino saremiui,kirpo,plysau doh.gif vienu zodziu,laukiu ir bijau  blush2.gif

as irgi su pirma nespejau ant nuskausminimo, bet ir antra planuoju gimdyti be nuskausminimo, bet cia dar jauciu eigoj nuspresiu 4u.gif
Atsakyti