skiriasi, pirmąjį skatino ir nuskausmino, gimdžiau 9val., antras gimdymas savaime prasidėjęs greitas 5val. lengvas ir be nuskausminamųjų

pirmo nebijojau nes nezinojau ka
antrojo siaubingai bijojau(nors pirmuoju nesiskundziu), nuo panikos priepoliu naktim atsibusdavau ir nebegaledavau uzmigti is siaubo, net ora sunku gaudyt budavo,pasededavau prie kompo, isgerdavau kakavos, nusiramindavau ir eidavau miegoti toliau. bet kai saremiai prasidejo- buvo labai gera, ramu ir jokios baimes.
antrojo siaubingai bijojau(nors pirmuoju nesiskundziu), nuo panikos priepoliu naktim atsibusdavau ir nebegaledavau uzmigti is siaubo, net ora sunku gaudyt budavo,pasededavau prie kompo, isgerdavau kakavos, nusiramindavau ir eidavau miegoti toliau. bet kai saremiai prasidejo- buvo labai gera, ramu ir jokios baimes.
Nors vos tik pries 18 dienu pagimdziau dukryte, bet visai nebijau antrojo gimdymo (nors nezinia kada jis bus)
labiau bijau pilvo diegliuku, nes juos reik atkentet zymiai ilgiau, o cia sast atkentejau biski ir pagimdziau

pirmas gimdymas truko ilgai 13 val
ir dar kirpimas, labai bijojau antro gimdymo
bet veltui
nes antras gimdymas truko tik 1.5val
nespejo net prakirpti taai plysau
bet jau grizus namo po 3 dienu beveik normaliai sedejau
nes cia ligoninej iskart liepia sestis normaliai kad ir esi siuta
bet rezultatai tikrai

Pirmo nebijojau,nes perdaug nieko nenutuokiau apie gimdyma.O dabar siek tiek baimes yra,na vistiek nemaloni procedura,tiek kad visus skausmus ir pergyvenimus uzglaisto vaiko gimimas,ir viska greit pamirsti.
truputi yra baimes,bet kita vertus jau zinai kas laukia
labiau laukiu ir nekantrauju

neatsimenu ar as cia rasiau ar nea
skleroze
man pirmas gimdymas nebuvo gan sunkus,bet skatino mane savaite,tada vaikiukas gime pridusias dar,o galiausiai,savaite po gimdymo turejau dar savaite be vaiko atgulet ligoninej,nes pakilo temp iki 40 ir niekas nezinojo kodel,tai pompavo antibijotikus.po to negalejau maitinti,ir taip prasidejo pogimdyvine depresija apie kuria 7men niekam nesakiau,o po to dar 7 menesius atgeriau vaistus
antro gimdymo nebijojau visai,kazkaip jauciau,kad bus geriau
pasigimdziau per 3h,be jokiu nutikimo,be vaistu,tik su dujom
ir jokios depresijos jokiu nesamoniu po to 
trecio irgi nebijojau,o veltui
skaudejo nezmoniskai
nors ir turejau epidura,bet jisai nenuejo skatinimo sulaselinem skausmo
nors pagimdziau per 3h vel,bet galvojau,kad numirsiu,tikiuosi 4 kartas bus truputi lengvesnis

man pirmas gimdymas nebuvo gan sunkus,bet skatino mane savaite,tada vaikiukas gime pridusias dar,o galiausiai,savaite po gimdymo turejau dar savaite be vaiko atgulet ligoninej,nes pakilo temp iki 40 ir niekas nezinojo kodel,tai pompavo antibijotikus.po to negalejau maitinti,ir taip prasidejo pogimdyvine depresija apie kuria 7men niekam nesakiau,o po to dar 7 menesius atgeriau vaistus

antro gimdymo nebijojau visai,kazkaip jauciau,kad bus geriau

trecio irgi nebijojau,o veltui

Uzjauciu visas, kurioms buvo depresija, dziaugiuosi, kad issikapstete
Nors jau ir antras vaikas, taciau bijau gimdyti. Gal ne tai , kad gimdyti, bet kaip viskas pakui bus.. nes tarp vaiku 7 metu skirtumas, tai tas pats, kas vel pirma karta
Bet tikiuosi viskas bus gerai, t.y. viskas TURI buti gerai... Tvirtybes mamukai

Nors jau ir antras vaikas, taciau bijau gimdyti. Gal ne tai , kad gimdyti, bet kaip viskas pakui bus.. nes tarp vaiku 7 metu skirtumas, tai tas pats, kas vel pirma karta

Antro aš visai nebijojau, o vat trečią kartą kokia tai baimė neaiški atsirado
. Tikiuosi viskas greitai ir sėkmingai. Stengiuosi galvoti apie ta palaiminga akimirka, kai viskas jau buna baigta, nes tas laikas tikrai neapsakomai nuostabus.

Pirmaji gimdyma kaklelis atsidarinejo greiciau,bet ta baime stabde mane -kad reiks stumt,Buvau girdejus-kaip isspaust arbuza pro citrinos skylute.Niekad tuo nesivadovaukit-pati isstumio eiga,pasistengus pati lengviausia-na bent man taip buvo.
O antras taip mane nukankino,kai saremiu nebuvo imdavau snaust.Tad man taisykle negaliojo,jog antras gimdymas lengvesnis.
O antras taip mane nukankino,kai saremiu nebuvo imdavau snaust.Tad man taisykle negaliojo,jog antras gimdymas lengvesnis.
QUOTE(agurčikas @ 2008 11 17, 17:20)
...žinoma, sako, juk tu žinai ką tai reiškia. Tos kurios gimdo pirmą kartą jaučiasi daug drąsesnės, nes nežino, kas jų laukia 

Nebūtinai, kiek aš kalbėjau su draugėmis ir iš savo patirties galiu pasakyti, kad kaip tik atvirkščiai. Pirmas mano gimdymas buvo labai sunkus ir komplikuotas, per jį dalyvavo mano vyras ir mama stebėjo. Kai mama sužinojo, kad laukiuosi antrą kartą, tikra ta žodžio prasme išvadino

niu va, dabar jau ir as galiu pasisakyti kaip tas antras gimdymas buvo man.
o jis buvo man zyyyymiai sunkesnis nei pirmas, bet greitesnis. neskaitant to, kad visa nakti buvo saremiai, i ligonine nuvaziavau puse sesiu ryto su 4 cm. sunelis gime 7:30
bet laaabai sunkiai sekesi man ji isstumti
mat jis buvo virs 4 kg.
na bet dabar jau viskas gerai
mes namuose
o jis buvo man zyyyymiai sunkesnis nei pirmas, bet greitesnis. neskaitant to, kad visa nakti buvo saremiai, i ligonine nuvaziavau puse sesiu ryto su 4 cm. sunelis gime 7:30

na bet dabar jau viskas gerai