Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmas, antras, trečias gimdymas -

skiriasi, pirmąjį skatino ir nuskausmino, gimdžiau 9val., antras gimdymas savaime prasidėjęs greitas 5val. lengvas ir be nuskausminamųjų smile.gif
Atsakyti
pirmo nebijojau nes nezinojau ka
antrojo siaubingai bijojau(nors pirmuoju nesiskundziu), nuo panikos priepoliu naktim atsibusdavau ir nebegaledavau uzmigti is siaubo, net ora sunku gaudyt budavo,pasededavau prie kompo, isgerdavau kakavos, nusiramindavau ir eidavau miegoti toliau. bet kai saremiai prasidejo- buvo labai gera, ramu ir jokios baimes.
Atsakyti
Nors vos tik pries 18 dienu pagimdziau dukryte, bet visai nebijau antrojo gimdymo (nors nezinia kada jis bus) biggrin.gif labiau bijau pilvo diegliuku, nes juos reik atkentet zymiai ilgiau, o cia sast atkentejau biski ir pagimdziau ax.gif
Atsakyti
pirmas gimdymas truko ilgai 13 val doh.gif ir dar kirpimas, labai bijojau antro gimdymo doh.gif bet veltui rolleyes.gif nes antras gimdymas truko tik 1.5val thumbup.gif nespejo net prakirpti taai plysau unsure.gif bet jau grizus namo po 3 dienu beveik normaliai sedejau thumbup.gif nes cia ligoninej iskart liepia sestis normaliai kad ir esi siuta thumbup.gif bet rezultatai tikrai thumbup.gif
Atsakyti
Pirmo nebijojau,nes perdaug nieko nenutuokiau apie gimdyma.O dabar siek tiek baimes yra,na vistiek nemaloni procedura,tiek kad visus skausmus ir pergyvenimus uzglaisto vaiko gimimas,ir viska greit pamirsti.
Atsakyti
truputi yra baimes,bet kita vertus jau zinai kas laukia smile.gif labiau laukiu ir nekantrauju 4u.gif
Atsakyti
neatsimenu ar as cia rasiau ar nea doh.gif skleroze blush2.gif lotuliukas.gif

man pirmas gimdymas nebuvo gan sunkus,bet skatino mane savaite,tada vaikiukas gime pridusias dar,o galiausiai,savaite po gimdymo turejau dar savaite be vaiko atgulet ligoninej,nes pakilo temp iki 40 ir niekas nezinojo kodel,tai pompavo antibijotikus.po to negalejau maitinti,ir taip prasidejo pogimdyvine depresija apie kuria 7men niekam nesakiau,o po to dar 7 menesius atgeriau vaistus doh.gif
antro gimdymo nebijojau visai,kazkaip jauciau,kad bus geriau biggrin.gif pasigimdziau per 3h,be jokiu nutikimo,be vaistu,tik su dujom thumbup.gif ir jokios depresijos jokiu nesamoniu po to thumbup.gif

trecio irgi nebijojau,o veltui lotuliukas.gif skaudejo nezmoniskai doh.gif nors ir turejau epidura,bet jisai nenuejo skatinimo sulaselinem skausmo doh.gif nors pagimdziau per 3h vel,bet galvojau,kad numirsiu,tikiuosi 4 kartas bus truputi lengvesnis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo acura_maniake: 11 rugsėjo 2009 - 17:44
Uzjauciu visas, kurioms buvo depresija, dziaugiuosi, kad issikapstete 4u.gif
Nors jau ir antras vaikas, taciau bijau gimdyti. Gal ne tai , kad gimdyti, bet kaip viskas pakui bus.. nes tarp vaiku 7 metu skirtumas, tai tas pats, kas vel pirma karta doh.gif Bet tikiuosi viskas bus gerai, t.y. viskas TURI buti gerai... Tvirtybes mamukai 4u.gif
Atsakyti
Antro aš visai nebijojau, o vat trečią kartą kokia tai baimė neaiški atsirado blink.gif. Tikiuosi viskas greitai ir sėkmingai. Stengiuosi galvoti apie ta palaiminga akimirka, kai viskas jau buna baigta, nes tas laikas tikrai neapsakomai nuostabus.
Atsakyti
Pirmaji gimdyma kaklelis atsidarinejo greiciau,bet ta baime stabde mane -kad reiks stumt,Buvau girdejus-kaip isspaust arbuza pro citrinos skylute.Niekad tuo nesivadovaukit-pati isstumio eiga,pasistengus pati lengviausia-na bent man taip buvo.

O antras taip mane nukankino,kai saremiu nebuvo imdavau snaust.Tad man taisykle negaliojo,jog antras gimdymas lengvesnis.
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2008 11 17, 17:20)
...žinoma, sako, juk tu žinai ką tai reiškia. Tos kurios gimdo pirmą kartą jaučiasi daug drąsesnės, nes nežino, kas jų laukia  smile.gif

Nebūtinai, kiek aš kalbėjau su draugėmis ir iš savo patirties galiu pasakyti, kad kaip tik atvirkščiai. Pirmas mano gimdymas buvo labai sunkus ir komplikuotas, per jį dalyvavo mano vyras ir mama stebėjo. Kai mama sužinojo, kad laukiuosi antrą kartą, tikra ta žodžio prasme išvadino stupid.gif Sakė, kad po tokio gimymo niekada nepasiryžtų gimdyti vėl. O aš kaip tik tikėjau, kad vargu ar bus baisiau ir buvau rami, nes bent jau žinojau, kas ir kaip.
Atsakyti
niu va, dabar jau ir as galiu pasisakyti kaip tas antras gimdymas buvo man.
o jis buvo man zyyyymiai sunkesnis nei pirmas, bet greitesnis. neskaitant to, kad visa nakti buvo saremiai, i ligonine nuvaziavau puse sesiu ryto su 4 cm. sunelis gime 7:30 4u.gif bet laaabai sunkiai sekesi man ji isstumti verysad.gif mat jis buvo virs 4 kg.
na bet dabar jau viskas gerai thumbup.gif mes namuose thumbup.gif
Atsakyti