sutinku su visom, kad antras yra greitesnis, bet ne lengvesnis. jei pimas nuo pradzios truko 10 val. ir tarp saremiu dar galejau pasnausti, tai antro saremiai prasidejo netiketai, po pusvalandzio jau negalejau pastoveti ant koju, turejau remtis i palange ar i lova, ir dar po 1,5 val. jau vyras laike suneli ant ranku. uztat po antro, nebuvo ne vieno pjuvio, plisimo, po 3 val. jau vaiksciojau koridoriais ir dalynausi dziaugsmu telefonu. jei kartais ir butu kada trecias, tai tikriausiai iki ligonines jau nespeciau nuvaziuoti

QUOTE(Little*lt @ 2012 05 30, 14:42)
sutinku su visom, kad antras yra greitesnis, bet ne lengvesnis. jei pimas nuo pradzios truko 10 val. ir tarp saremiu dar galejau pasnausti, tai antro saremiai prasidejo netiketai, po pusvalandzio jau negalejau pastoveti ant koju, turejau remtis i palange ar i lova, ir dar po 1,5 val. jau vyras laike suneli ant ranku. uztat po antro, nebuvo ne vieno pjuvio, plisimo, po 3 val. jau vaiksciojau koridoriais ir dalynausi dziaugsmu telefonu. jei kartais ir butu kada trecias, tai tikriausiai iki ligonines jau nespeciau nuvaziuoti 

Tai gal Jusu vaikutis buvo mazas, kad taip greitai pagimdet?

Nors mano irgi antrasis gimdimas buvo dvigubai greitesnis

QUOTE(Voje @ 2012 05 30, 14:18)
Tai gal Jusu vaikutis buvo mazas, kad taip greitai pagimdet? 

tai kad nelabai jau mazas, abu beveik po 4500 g. matyt tokia mano prigimtis tiesiog...
Mano antrasis nebuvo greitesnis, panašiai truko kaip ir pirmas, gal valandą ilgiau. Tačiau tikrai lengvesnis. Pirmą kartą prisimenu kaip itin skausmingus sąrėmius nuo pat pradžių. O antrą kartą iki 6cm atsidarymo beveik nieko labai baisaus ir nepajutau. Paskui epidūrinis nuskausminimas ir skaudėjo tik baigiamojoj dalyj. O ir išstūmiau vaikelį daug greičiau ir lengviau nei pirmąsyk, nes tada daktaras turėjo pagelbėt.
Vakare jau šampaną gėriau
))
Vakare jau šampaną gėriau

antras daug lengviau ir greičiau...pirmas gimdymas truko val.skaiciuoju jau nuo to laiko kai nuvaziavau i gimdymo namus, neskaitant kad visa nakti nemiegojau nes vis paskaudendavo
antras gimdymas truko nepilnai valandas, dabar laukiu trečio tikiuosi kad bus dar greičiau ir dar lengviau, nors esu visko girdejusi

Greitesnis, bet sunkesnis (nes nespėjau laiku paprašyt epidūro) ir išstūmimas buvo labai komplikuotas. Bet viskas gerai, kas gerai baigiasi

Pirmas ilgai ir skausmingai, bet traukiau iki galo naturaliai.
Antras cezaris, nes apsiverte pries pat gimdyma ir iskiso kulniuka.
Trecia pagimdziau barankas valgydama. Visus saremius pramiegojau. Tik pliurpt vandeniukas, ir stumti.
Antras cezaris, nes apsiverte pries pat gimdyma ir iskiso kulniuka.
Trecia pagimdziau barankas valgydama. Visus saremius pramiegojau. Tik pliurpt vandeniukas, ir stumti.

Lengvumu gal nelengvesnis, bet greitesnis

Na skaitant istorijas staistikai susidarau isvada, kad antras gimdymas ir lengvesnis ir greitesnis dazniausiai buna
Del skausmu tai turbut ne visai maziau skauda, bet gimdymas ir yra gimdymas,o ne masazo procedura
bet ka daryti, mamos, kad nekirptu klyno arba kad neplystu?
Man cia buvo baisiausias gimdymo padarinys...
Po to tas siuvimas.. ir kai vietiniai nuskausminamieji vaistai issivaiksciojo, tai brrrr... uzpakalis kaip gerai atspardytas buvo
sakiu, kad geriau jau dar seremius pakentet
Beje, gimdziau visikai naturaliai, be vaistu

Del skausmu tai turbut ne visai maziau skauda, bet gimdymas ir yra gimdymas,o ne masazo procedura

bet ka daryti, mamos, kad nekirptu klyno arba kad neplystu?

Beje, gimdziau visikai naturaliai, be vaistu

Na mano pirmas gimdymas buvo labai lengvas
Antras dar lengvesnis
jai buciau laukusi tos vadinamos reguliarios veiklos, tai gal ir namie buciau pagimdziusi
Pirmaji isgimdziau per 3 saremius ir beveik neplysau, kelios siulytes te buvo
Antra per 2 saremius ir ne neplysau
jau ant gimdymo stalo sedejau
Sakau trecias bus turbut per 1 saremi ir nespesiu nei i masina ilipti
Visom linkeciau tokiu gimdymu
gimstamumas tikrai padidetu

Antras dar lengvesnis

Pirmaji isgimdziau per 3 saremius ir beveik neplysau, kelios siulytes te buvo

Antra per 2 saremius ir ne neplysau

Sakau trecias bus turbut per 1 saremi ir nespesiu nei i masina ilipti

Visom linkeciau tokiu gimdymu

Sveikos.Man kilo toks klausymėlis,kadangi laukiuosi pirmą kartą noriu paklausti ar sunkus pirmasis gimdymas?

Į tokį klausimą atsakyti neįmanoma, nes tai labai individualu..
Jeigu kažkam jis buvo sunkus/lengvas, nereiškia, kad taip pat bus ir jums..
Man asmeniškai, pirmas gimdymas buvo sunkesnis nei antras ir trečias..