Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvelių palaiminimas išlydint jaunąją

mes irgi darem islydejima, kadangi pacias vestuves darem pagal tradicijas. o kadangi visi suvaziavo pas mumis i namus tai pries kelione truputi uzkrimto, sampano ir palaimino abieju teveliai mus abu. o su tevais mes abu jau senokai negyvenam
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2005 07 25, 17:05)
O aš per savo vestuves iš anksto susitariau su vizažiste, kad naudotų vandeniui atsparias makiažo priemones, atsižvelgdama į savo jautrumą. Išlydėjimas iš namų ir tėvų palaiminimas yra labai gražios tradicijos. Man tai buvo labai svarbu. Manau, atsisakydama šito būčiau labai įskaudinusi savo tėvelius ir kažkuria prasme sugadinusi visiems, ypač sau, šventę. Į tai žiūrėjau ne kaip į kažkokį beprasmį pasišlakstymą ašaromis, o kaip į TĖVŲ PALAIMINIMĄ išeinant į savarankišką gyvenimą. Juk tai simbolizuoja atsisveikinimą su namais, kuriuose užaugai ir savotišką atsiskyrimą nuo tėvų, tai reiškia visiškai naują gyvenimo etapą. Nenorėjau po daugelio metų, kada galbūt nebeturėsiu tėvų, gailėtis kažko neįvykdyto, todėl nebuvo net minties praleisti šią ceremoniją. Mane ir iki altoriaus atvedė tėtis.
Išlydint iš namų mes su tada dar būsimu vyru atsiklaupėm, o tėvai mus abu peržegnojo. Tai buvo labai jaudinanti akimirka, iki šiol žiūrėdama vaizdo įrašą susigraudinu. Vėliau, jau restorane, mudu su vyru tėvams tarėme padėkos žodį, o tėveliai mus dar kartą pasveikino.

na sutinku del to laiminimo jei gyveni su tevais iki to laiko;
bet jei jau 4 metai kaip ant saves ir na namie - tai tas isleidimas buti savarankisku truputi per velus...
na cia jau kiekvienam savo
Atsakyti
QUOTE(katyteee @ 2005 10 04, 14:53)
na sutinku del to laiminimo jei gyveni su tevais iki to laiko;
bet jei jau 4 metai kaip ant saves ir na namie - tai tas isleidimas buti savarankisku truputi per velus...
na cia jau kiekvienam savo

tas isleidimas tai nera tas , kad tu tampi savarankiska, o tai jog tu sukuri kita seima ir jau nebepriklausai tevams. galima sakyt i nauja gyvenima iseini. o mes su vyru nuo tevu tai jau atskirai kokius 7 metus gyvenam
Atsakyti
na nezinau, as negyvenau pas tevus, ale tas isvaziavimas is ju namu buvo labai patogus, be to visa seima namie nusifotkinome. dareme be muzikantu, pas mus muzikantas vaziavo vakare tik i baliu, buvo tik fotografas. Visi susitikome, mano svita masinas papuose, taigi man nereikejo, pamergem pabroliai iteike puoksteles, - pamerges pabroliams isege butonjetes. Neisivaizduoju kaip ta butu buve galima paaryti prie baznycios g.gif Dar kai kas 15 min ta diena tuokesi musu baznycioje ax.gif Zodziu namie yra ne tik islydejimas, pagraudenimai, o ir visu svitu surikiavimas
Atsakyti
QUOTE(Cili @ 2005 10 05, 05:54)
na nezinau, as negyvenau pas tevus, ale tas isvaziavimas is ju namu buvo labai patogus, be to visa seima namie nusifotkinome. dareme be muzikantu, pas mus muzikantas vaziavo vakare tik i baliu, buvo tik fotografas. Visi susitikome, mano svita masinas papuose, taigi man nereikejo, pamergem pabroliai iteike puoksteles, - pamerges pabroliams isege butonjetes. Neisivaizduoju kaip ta butu buve galima paaryti prie baznycios  g.gif Dar kai kas 15 min ta diena tuokesi musu baznycioje  ax.gif Zodziu namie yra ne tik islydejimas, pagraudenimai, o ir visu svitu surikiavimas

matai, as siek tiek kitaip noriu daryti: papbroliams ir jaunikiui gelytes bus atiduotos ir jie jas isisegs patys pas jauniki. Pas mane tik rinksisi pamerges, visos pasipustysim ir leksim i baznycia pas jauniki. pabroliai jau lauks musu prie altoriaus, o pamerges paeiliui ateis viena paskui kita. O ant galo as atleksiu vedama brolio!. Na aisku mama pabuciuos i kata ir perzegnos, bet tai tik tokio isleidimo as ir noriu.
Atsakyti
Sveikutes,
Ir vel noriu gvildenti sia tema, nes as tikrai nenoriu tradiciniu islydejimu su visais palaiminimais, asarojimais ir pan. schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Daryciau kaip katyteee, bet kad mes baznycioje nesituoksim, o i CMB taip nenuvaziuosi, pasimesi tarp visu nuotaku ir nebus to iskilmingumo doh.gif doh.gif doh.gif Gal kas daret kitaip? Pasidalinkit patirtimi ax.gif
Atsakyti
mane tai islydejo is namu.. buvo su visomis tradicijomis.. tik biski vyro tevas biski buvo pabeges ne ten kur reikia, tai gavome jo laukti, kad palaiminant dalyvautu visi tevai. tai del to i baznycia velavome 15min. na gerai kad ta diena buvome vieninteliai kurie tuokesi. doh.gif
ta palaiminima galima padaryti ir be asarojimu.. tegu palaimina paprastai, kad svocia nieko neskaitytu ir niekas neapsiasaros biggrin.gif laugh.gif
as ir is pradziu nenorejau, kad laimintu, bet po ro net labai buvau laiminga, kad vis del to tai dareme
Atsakyti
Paskaičiau ir pasibaisėjau... nenoriu spektaklių, mano tėvai šiuolaikiški,bereikalingas laiko gaišimas... g.gif O juokingaisuai skamba- nenoriu pagal tradicijas, išvažiuosim kiekvienas iš savo namų ir susitiksim bažnyčioje. Taigi čia pagal visas tradicijas, tik kad ne lietuviškas biggrin.gif
O pas mus tai bus išlydėjimas ir tėvų palaiminimas, nors tėvai dar kartą laimins ir bažnyčioje po Šv. Jungtuvių mišių. Be to, mums tėvai užmaus ant kairės rankos piršto vestuvinius žiedus išlydėjimo metu. O paskui bažnyčioje palaimintus kunigo žiedus užmausime vienas kitam. ax.gif O išlydėjimas nebūtinai turi būti graudus su ašaromis. Juk tai pati gražiausia vestuvių dalis biggrin.gif
Atsakyti
Na cia kaip kam, man tai tikrai ne pati graziausia dalis schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(katyteee @ 2005 10 05, 16:05)
matai, as siek tiek kitaip noriu daryti: papbroliams ir jaunikiui gelytes bus atiduotos ir jie jas isisegs patys pas jauniki. Pas mane tik rinksisi pamerges, visos pasipustysim ir leksim i baznycia pas jauniki. pabroliai jau lauks musu prie altoriaus, o pamerges paeiliui ateis viena paskui kita. O ant galo as atleksiu vedama brolio!. Na aisku mama pabuciuos i kata ir perzegnos, bet tai tik tokio isleidimo as ir noriu.

Mano vestuvėse buvo viskas taip pat, tik, kad tėtis vedė prie altoriaus ir namučiuose buvau palaiminta smile.gif O jaunikis su pabroliais laukė mūsų visų bažnyčioje smile.gif (viskas priklauso nuo situacijos)
Atsakyti
QUOTE(Vaiduze @ 2006 01 22, 20:32)
Paskaičiau ir pasibaisėjau... nenoriu spektaklių, mano tėvai šiuolaikiški,bereikalingas laiko gaišimas... g.gif O juokingaisuai skamba- nenoriu pagal tradicijas, išvažiuosim kiekvienas iš savo namų ir susitiksim bažnyčioje. Taigi čia pagal visas tradicijas, tik kad ne lietuviškas biggrin.gif
O pas mus tai bus išlydėjimas ir tėvų palaiminimas, nors tėvai dar kartą laimins ir bažnyčioje po Šv. Jungtuvių mišių. Be to, mums tėvai užmaus ant kairės rankos piršto vestuvinius žiedus išlydėjimo metu. O paskui bažnyčioje palaimintus kunigo žiedus užmausime vienas kitam. ax.gif O išlydėjimas nebūtinai turi būti graudus su ašaromis. Juk tai pati gražiausia vestuvių dalis biggrin.gif

nu ir ko cia baisetis...kiekvienas daro taip kaip nori..

gal kam pasirodys kavila tavo ideja, kad tevI JUMS ZIEDUS UZMAUS nt kaires rankos..ir kad laimins net tris kartus...

Atsakyti
QUOTE(katyteee @ 2006 01 23, 16:16)
nu ir ko cia baisetis...kiekvienas daro taip kaip nori..

gal kam pasirodys kavila tavo ideja, kad tevI JUMS ZIEDUS UZMAUS nt kaires rankos..ir kad laimins net tris kartus...

Aha keistai kazkaip su tais ziedais, dar neteko girdeti unsure.gif g.gif
Atsakyti