Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta lieknėti

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 17, 08:07)
Vakar gera laida buvo "Valanda su Ruta"  thumbup.gif
Liveta Kazlauskiene pasakojo, kaip jos genuose uzkoduotas storumas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  tipo visos gimines moterys storos ( dukra jos turbut ne jos giminaite  lotuliukas.gif ), o paskui papasakojo kokiom porcijom esdavo  doh.gif  15 porciju ledu ir tipo "o kas cia tokio, daug norit pasakyt?"  biggrin.gif

Gintare Karaliunaite niekada labai protinga neatrode, bet po sitos laidos sakyciau netgi kvaila  cool.gif
o siaip nieko labai naujo nesuzinojau, tik sena kaip gyvenimas tiesa - ziurek KIEK valgai ir ka. ka valgysi i ir kokiais kiekiais, taip ir atrodysi smile.gif

Čia su ta genetika ir paveldimu storumu dažniausiai būna taip: stori tėvai, stori vaikai, storas šeimos šuniukas.. Skaičiau kažkur tokią mintį, kad tą paveldėjusį storumą žmogų apgyvendinus su žmonėmis, kurie maitinasi sveikai, prisižiūri ir t.t., storulio visi genai išgaruoja..
Šito netaikau nei vienai šios diskusijos dalyvei, tik noriu pasakyti, kad tais genais labai dažnai žmonės nori pateisinti savo nenorą kažką keisti gyvenime 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 05 15, 21:34)
Na, ne viską galima susiaurint gražiai smile.gif  ir šiaip... kai papų nebelieka.... ką jau ten besiaurinsi  unsure.gif

Žinau geresni receptą smile.gif kasdien po 200 gramų grietinėlės susiplakate plaktuvu su cukrumi...na, ir vakare, prie tv... garantuoju, nereikės nieko siaurinti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bobu vasaros nebus @ 2013 05 16, 17:53)
nea... schmoll.gif Darbas mano visa diena ant koju ir begime smile.gif

Tai ne sportas ir sportui neprilygsta. smile.gif Lengvai treniruojama nedidelė dalis raumenų, o kiti tuo tarpu "kenčia" neaktyvumą, dėl raumenų disbalanso ilgainiui gali atsirasti kai kurių vietų skausmų.

QUOTE(d'esprit @ 2013 05 17, 13:41)
Čia su ta genetika ir paveldimu storumu dažniausiai būna taip: stori tėvai, stori vaikai, storas šeimos šuniukas.. Skaičiau kažkur tokią mintį, kad tą paveldėjusį storumą žmogų apgyvendinus su žmonėmis, kurie maitinasi sveikai, prisižiūri ir t.t., storulio visi genai išgaruoja..
Šito netaikau nei vienai šios diskusijos dalyvei, tik noriu pasakyti, kad tais genais labai dažnai žmonės nori pateisinti savo nenorą kažką keisti gyvenime  4u.gif

Visiškai drinks_cheers.gif Man daug lengviau, kai nustojau gyventi su tėvais, grįžčiau - nebereiktų siaurinti drabužių, reiktų platinti. biggrin.gif Dabar valgau, kas patinka, nesakau, kad visada labai sveikai, bet tikrai mažesnėm porcijom ir tiesiog kitokį maistą.

QUOTE(Onomotopėja @ 2013 05 17, 13:45)
Žinau geresni receptą smile.gif kasdien po 200 gramų grietinėlės susiplakate plaktuvu su cukrumi...na, ir vakare, prie tv... garantuoju, nereikės nieko siaurinti  lotuliukas.gif

Jeigu tie 200 g nueitų tik ant krūtinės, tai galiu ir po kg suvalgyt lotuliukas.gif
Atsakyti
Man rodos Jūs tą posakį apie genus savaip suprantate. Būtent lieknėjančių storulių.
Nes čia gaji nuomonę, kad užtenka pasportuot ir normaliai valgyt. Ir svoris kris akimirksniu. O štai akimirksniu tai padaryt ne visiems pavyksta, nes genai ir medžiagų apykaita ne visų vienoda. Vienų organizmas lengviau atsisveikina su riebalais, kitų gi žymiai sunkiau. Lygiai kaip ir vieni gali valgyti daugiau ir svorio nepriaugs (ne apie tai, kad kūda kaip meškerė, o valgo tonom), kitiems nuo tokių pat porcijų svoris kabinasi greičiau. Nekalbant jau apie skirtingą valią, motyvaciją, poreikį atrodyti vienaip ar kitaip, besipildančius ar nepasiteisnusius lūkesčius. Bet į lieknėjančio ir nesulieknėjančio storulio psichologijas matyt nelįsiu, nes vis viena nesuprasite.
Atsakyti
marla, laaabai patiko drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 05 17, 16:47)
Man rodos Jūs tą posakį apie genus savaip suprantate. Būtent lieknėjančių storulių.
Nes čia gaji nuomonę, kad užtenka pasportuot ir normaliai valgyt. Ir svoris kris akimirksniu. O štai akimirksniu tai padaryt ne visiems pavyksta, nes genai ir medžiagų apykaita ne visų vienoda. Vienų organizmas lengviau atsisveikina su riebalais, kitų gi žymiai sunkiau. Lygiai kaip ir vieni gali valgyti daugiau ir svorio nepriaugs (ne apie tai, kad kūda kaip meškerė, o valgo tonom), kitiems nuo tokių pat porcijų svoris kabinasi greičiau. Nekalbant jau apie skirtingą valią, motyvaciją, poreikį atrodyti vienaip ar kitaip, besipildančius ar nepasiteisnusius lūkesčius. Bet į lieknėjančio ir nesulieknėjančio storulio psichologijas matyt nelįsiu, nes vis viena nesuprasite.

Jei čia man taikėte, tai galiu pasakyti, kad esu prie tų lieknėjančių storulių ir puikiai suprantu, ką turite omeny. Faktas, kad medžiagų apykaita visų skirtinga ir toli gražu ne visiems pavyksta lengvai numesti svorio. Puikiai galėčiau ir pati teisintis genais ar dar kažkuo, bet kam save apgaudinėt? Puikiai žinau, kad man pritrūksta tai valios, tai noro, tai dar kokia bandelė koją pakiša. Ne vienus metus sėdžiu sporto ir dietų skyrelyje ir mačiau tikrai nemažai merginų ir moterų, kurios ateina į temą lienkėt, bet vietoj to, kad kažką darytų, tik sėdi ir verkšlena, kad oi, tokie mano genai, aš nieko negaliu padaryt. Bendrauja temoj kelis mėnesius, per juos nenumeta nei gramo arba net priauga ir dingsta. Nesakau, kad visos tokios, nesakau, kad visoms lengvai krenta svoris. Kalbu apie tam tikrą tipažą žmonių, kuriems paprasčiau sėdėti ant sofos nieko nedarant ir skųstis, kad per didelis svoris paveldėtas, todėl nieko padaryti neįmanoma..
Atsakyti
Aš irgi iš tų, pas ką genai "blogi", tą patvirtino net ir gydytojas. Mano visi beveik giminėj stori. bet tai toli gražu ne mirties nuosprendis. Va, mama visą gyvenimą "kūdinasi" ir nieko neišeina, gal noro ar valios trūksta, pasidietina savaitę ir meta, bet į sporto pusę nežiūri net. smile.gif Sesė irgi apvali, bet susiėmė ir jau daug svorio numetė, dabar pats tas amžius -niolikos, kai tie papildomi kilogramai labai maišo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 05 17, 14:36)
Tai ne sportas ir sportui neprilygsta. smile.gif  Lengvai treniruojama nedidelė dalis raumenų, o kiti tuo tarpu "kenčia" neaktyvumą, dėl raumenų disbalanso ilgainiui gali atsirasti kai kurių vietų skausmų.

šiaip ar taip reiktų daryti pratimus presui ir užpakaliui kad ten sustangrint nes čia apie tai kalba
Atsakyti
eikit, panos i Pilatesa, nu toks gėris, taip faina, atpalaiduoja, nepervargsti , viskas stangrėja, matmenys traukiasi . Man, nekenčiančiai sporto, tai čia vienintelis įmanomas variantas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 05 17, 19:45)
šiaip ar taip reiktų daryti pratimus presui ir užpakaliui kad ten sustangrint nes čia apie tai kalba

Sita as zinau.Bet as tokia namo gryztu,kad vos velku kojas..Ir dabar nesuprantu ar jos patine...ar seip gelia...Mes darbe juokaujam,kad uziiminejam aktyviu sportu u kuri dar ir moka lotuliukas.gif Zinau,kad jei toliau taip tasysiuos veliau nugaros bedos garantuotos...koju taip pat Jau dabar ant vienos slaunies yra kraujagysliu voratinklis.Kiek tai susije su darbu ant koju as nezinau..Siandein tysiu deze 18kg pirkeja sako,o ka pas jsu vyru nera...O kam tie vyrai as ir pati galiu...4 dezes po 18 sunesioji...Ko ne sportas...Dar pietus prabegom...nes vel laiko nera... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Onomotopėja @ 2013 05 17, 20:48)
eikit, panos i Pilatesa, nu toks gėris, taip faina, atpalaiduoja, nepervargsti , viskas stangrėja, matmenys traukiasi . Man, nekenčiančiai sporto, tai čia vienintelis įmanomas variantas. biggrin.gif

Vakar buvau, nu nesuprantu aš tokio sporto niekaip. Jei atvirai, vos neužmigau. Tai per kiek laiko matosi akivaizdus sustangrėjimas ir susitraukimas? g.gif Stangrėjimas man aktualu, bet kai nejauti, kad sportuoji (neskauda ir prakaitas nežliaugia), man įtartina labai viskas atrodo. smile.gif

QUOTE(bobu vasaros nebus @ 2013 05 17, 21:00)
Sita as zinau.Bet as tokia namo gryztu,kad vos velku kojas..Ir dabar nesuprantu ar jos patine...ar seip gelia...Mes darbe juokaujam,kad uziiminejam aktyviu sportu u kuri dar ir moka lotuliukas.gif Zinau,kad jei toliau taip tasysiuos veliau nugaros bedos garantuotos...koju taip pat Jau dabar ant vienos slaunies yra kraujagysliu voratinklis.Kiek tai susije su darbu ant koju as nezinau..Siandein tysiu deze 18kg pirkeja sako,o ka pas jsu vyru nera...O kam tie vyrai as ir pati galiu...4 dezes po 18 sunesioji...Ko ne sportas...Dar pietus prabegom...nes vel laiko nera... doh.gif

Jūs juokiatės.... Žiūrėkit, tuoj džiaugsitės nugaros ar kitų vietų skausmais, su tokiu darbu jums būtina sportuoti, stiprinti nugarą. Ir moteriai tiek kilnoti ir nešioti nėra sveika.
Aš pastebėjau, kad man nuo karščio venos iššoka. Arba jau jums varikozė kokia.
Atsakyti
QUOTE(Onomotopėja @ 2013 05 17, 19:48)
eikit, panos i Pilatesa, nu toks gėris

man irgi visai nieko bet vien jo neužtenka IMHO
Papildyta:
omg 18 kg..tai čia prekybcentry kokiam nors??
pamenu man tekdavo 15 litrų alaus bačkas tampyt, nors nekasdien bet su mano nugara ir tiek negalima. Argi darbdaviui tai rūpi?..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo devuška: 17 gegužės 2013 - 20:51