Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta lieknėti

QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 20, 11:30)
Ir jis teisus, jam mesti būtų nepalyginamai sunkiau nei man, nes jis to padaryti nenori (nors teoriškai kartas nuo karto pareiškia, kad "būtų gerai, bet...").

thumbup.gif gerai dar, kad nepasakoja apie genus, tevas ruke, senelis ruke, tai ir jis negali nerukyt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 20, 11:32)
thumbup.gif  gerai dar, kad nepasakoja apie genus, tevas ruke, senelis ruke, tai ir jis negali nerukyt  lotuliukas.gif

Nu ne, bet jis turi kitų priežasčių, dėl ko metimas yra tiesiog neįmanomas - o ką gi veiks žvejodamas, vairuodamas, gerdamas alų, kalbėdamas su rūkančiu draugu, pavargęs, susinervinęs, linksmas, liūdnas ir t.t. ir pan.

Negali nesutikt, kažkada ir aš dėl panašių priežasčių (nu gal išskyrus žvejybą) jokiu būdu negalėjau mest. O kur dar nenuginčijamas faktas, kad "rūkyta mėsa ilgiau laikos"... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 gegužės 2013 - 10:39
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 20, 11:26)
cia Jusu atsakymas devuskai:
cia man :
kazkaip ziuriu ne as viena cia ne taip skaitau, arba nesuprantu.. gerai, kad Jus pati save suprantat  thumbup.gif

Nes prisikabinote prie mano "netikusio" laikotarpio - viskas ką galėjote išdaužti, kad ha, mėnuo, taigi čia kas per mėnuo. Px šiaip, netikęs pavyzdys buvo. sutinku.

QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 20, 11:30)
Aš pati iš asmeninės patirties žinau, kad mesti su netinkama motyvacija arba be stipraus vidinio nusiteikimo, kad "viskas, gana", yra nepalyginamai sunkiau, nei tą nusiteikimą ir vidinį apsisprendimą turint. Ir rezultatų patikimumas bei ilgalaikiškumas nuo to priklauso 100 proc.
Su mityba tas pats. Kadangi svorio metimas dažniausiai reikalauja didesnio ar mažesnio pokyčio visoje mityboje, gyvensenoje, tai čia ir turi būti sutelkta pagrindinė motyvacija. Žmogus turi norėti nustoti ėsti daug ir/arba bet ką. Jis turi surasti sau tinkančią ir pageidautiną alternatyvą ir norėti gyventi kitaip. Jei to noro (vidinio) nėra, tai tada ir ne ta kryptimi pučiantis vėjas gali tapti pretekstu "nustoti kankintis" irnesakyk.gif

Sutinku. Bet kur prasideda lieknėjimo kelias? Irgi su "gerai būtų numesti kilogramą" kam dėl grožio, kam dėl sveikatos. Pradedama bandyti, mėginti. Bet ne visuomet tas vidinis nusiteikimas yra labai stiprus tiek, kad veikti neslystant. Negi maistas, kaip ir cigaretė, nekviečia, nevilioja? Jei pirmą kartą mesdama rūkyt per kančias slapčia pavydėjote laisvės kitiems rūkyti, negi tas pats nevyklsta su, tarkime, pyragėliu? Motyvacija gali greit įsižiebti, o palaikyti ją nuolat tai jau sunkiau.
O dėl tinkančių alternatyvų- aš štai savo pasirinkimą padariau, bent jau vieną biggrin.gif Ale štai jis Vaivai baisia kliūva, sako, hujova ta tavo alternatyva.
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 05 20, 11:53)
Bet ne visuomet tas vidinis nusiteikimas yra labai stiprus tiek, kad veikti neslystant. Negi  maistas, kaip ir cigaretė, nekviečia, nevilioja? Jei pirmą kartą mesdama rūkyt per kančias slapčia pavydėjote laisvės kitiems rūkyti, negi tas pats nevyklsta su, tarkime, pyragėliu? Motyvacija gali greit įsižiebti, o palaikyti ją nuolat tai jau sunkiau.

O dėl tinkančių alternatyvų- aš štai savo pasirinkimą padariau, bent jau vieną biggrin.gif Ale štai jis Vaivai baisia kliūva, sako, hujova ta tavo alternatyva.

Apie ką aš ir sakau - jei motyvacija netinkama, nepakankamai stipri, nenuoširdi, tai ji išnyks kaip dūmas sulig bet kokia kliūtimi, todėl čia genai ar svorio kritimo greitis yra šalutinis dalykas. Kad ir kokiu greičiu ten tas svoris kristų, vis tiek bus per lėtai ar nepakankamai greitai ar ne nuo tos vietos irnesakyk.gif Nors reikia sutikt, kad kuo greičiau pasimato rezultatas, tuo lengviau išlaikyti pasitikėjimą savo pastangom ir tuo, kad pasirinktas kelias yra teisingas...

Na ir puiku. Jei Jums tos alternatyvos tinka ir patinka, valio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 gegužės 2013 - 11:05
Hmmm, bet ar nesutinki, kad rezultatas, bent jau kažkoks, yra papildoma injekcija motyvacijai?
kita vertus, jei jos nėra, nafig prikaišioti žmogui, kad tu toks, anoks, apsileidęs, baisus, negražus, nelaimingas? Negi tai gali tą motyvaciją įžiebti? Na, kažkam vbeikia, bet ne dėl savęs turbūt, o dėl to, kad vat aš jum parodysiu. Kiek ilgai tokia motyvacija laikys?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marla: 20 gegužės 2013 - 11:05
QUOTE(Marla @ 2013 05 20, 12:03)
Hmmm, bet ar nesutinki, kad rezultatas, bent jau kažkoks, yra papildoma injekcija motyvacijai?

Taip, ką tik apie tai papildžiau ankstesnį savo pasisakymą 4u.gif

Šiaip tai man rodos, kad kartais verta savo motyvaciją nukreipti ne į svorį, nes tas ištisinis lieknumo propagavimas dažnai sukelia visiškai priešingą reakciją, kai kartais norisi pasakyti - susikiškit Jūs tuos savo sportus, dietas, žaliavalgystes į užpakalį ir niekada neištraukit.... biggrin.gif

Galbūt verta į visus tuos procesus pasižiūrėti kitu kampu... Visai neseniai aptikau keletą puslapių (apps'ų), kuriuose į sportą (tame tarpe ir į svorio metimą) pažiūrėta kiek kitaip, ne kaip į pareigą ar prievolę, bet kaip į žaidimą. Dalyviai ten skatinami žaisti sportuojant, renkant taškus už įvairų fizinį aktyvumą, keliantis lygiais, konkuruojant su kitais dalyviais, galima pasirinkti iššūkius, kuriuos norisi įveikti ir t.t. ir pan. Iš principo akcentas tada dedasi ant žaidimo, kuriame dalyvauji, o sportas ten - priemonė tame žaidime progresuoti ir tobulėti. Manau, kad tai galėtų būti puiki motyvacinė paskata azartiškiem ar grupinę veiklą mėgstantiem žmonėm... Tiesa, ten kur aš radau, tai angliškai viskas, bet tuo pačiu ir kalbą patobulint galima smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 gegužės 2013 - 11:14
QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 20, 12:05)
Taip, ką tik apie tai papildžiau ankstesnį savo pasisakymą 4u.gif

Tai iš esmės aš tą ir bandau pasakyti, kad blogi genai ir kalti tik tuo, kad GALI ĮTAKOTI (nebūtinai įtakos) motyvacijos praradimą, o ne tuo, kad genai lemia pačią valgymo kultūrą , kai valgoma belenkaip.
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 05 20, 11:53)

nekliuna man Jusu pasirinkimas visiskai. man kliuna tai, kad Jus vis bandot ieskot kazkokiu pateisinimu tam, kad zmones tiesiog tingi, nenori, nejaucia poreikio ir pan. mesti svorio. nereikia pasakot, kad svoris nekrenta kazkam net maitinantis sveikai, kad kalti genai ar motyvacijos stoka. jeigu zmogus nori, jis sulieknes, jeigu ne - nepades niekas.
Papildyta:
QUOTE(Marla @ 2013 05 20, 12:03)
kita vertus, jei jos nėra, nafig prikaišioti žmogui, kad tu toks, anoks, apsileidęs, baisus, negražus, nelaimingas?

o kas cia kam prikaisioja? ar vel susigalvojot kazka , kad butu kam papriestaraut ?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 20, 12:27)
nekliuna man Jusu pasirinkimas visiskai. man kliuna tai, kad Jus vis bandot ieskot kazkokiu pateisinimu tam, kad zmones tiesiog tingi, nenori, nejaucia poreikio ir pan. mesti svorio. nereikia pasakot, kad svoris nekrenta kazkam net maitinantis sveikai, kad kalti genai ar motyvacijos stoka. jeigu zmogus nori, jis sulieknes, jeigu ne - nepades niekas.
Papildyta:
o kas cia kam prikaisioja? ar vel susigalvojot kazka , kad butu kam papriestaraut ?

1. Prie ko čia pateisinimai, čia apskritai, kodėl lieknėdami žmonės suklumpa. Ir nebūtinai tingi. Ir nesakiau, kad nekrenta, sakau, kad LĖTAI krenta. Nereik suabsoliutinti visko į vieną.
2 Kliūva, kliūva, nes aš blogai valgau, daug ir belenką biggrin.gif Jūsų žodžiai. Beje, neatsakėte kas tas daug ir belenkas biggrin.gif Gerai jau, tiek to biggrin.gif
3. Kodėl susigalvojau? Tema apie vertėjimą lieknėti, kai gaunamos pastabos "tau reikėtų sulieknėti". Tai ir rašau, jei motyvacijos nėra, tai ar gali ją įžiebti aplinkinių prisiknisinėjimas ir kiek ilgai ta motyvacija išlaikys, kai lieknėjama ne dėl savęs, iš vidinio noro, o dėl to, kad reikia aplinkiniams kažką įrodyti arba parodyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marla: 20 gegužės 2013 - 11:39
QUOTE(Marla @ 2013 05 20, 12:33)
1. Prie ko čia pateisinimai, čia apskritai, kodėl lieknėdami žmonės suklumpa. Ir nebūtinai tingi. Ir nesakiau, kad nekrenta, sakau, kad LĖTAI krenta. Nereik suabsoliutinti visko į vieną. 
2 Kliūva, kliūva, nes aš blogai valgau, daug ir belenką biggrin.gif Jūsų žodžiai. Beje, neatsakėte kas tas daug ir belenkas biggrin.gif Gerai jau, tiek to biggrin.gif
3. Kodėl susigalvojau? Tema apie vertėjimą lieknėti, kai gaunamos pastabos "tau reikėtų sulieknėti". Tai ir rašau, jei motyvacijos nėra, tai ar gali ją įžiebti aplinkinių prisiknisinėjimas ir kiek ilgai ta motyvacija išlaikys, kai lieknėjama ne dėl savęs, iš vidinio noro, o dėl to, kad reikia aplinkiniams kažką įrodyti arba parodyti.

1. tai suklumpa zmones daznai. ar tai priezastis viska mest? suklupai, "atsistojai" ir toliau sieki tikslo g.gif ? ar ne taip ?
2. daug yra sriuba ir antras patiekalas, neteisinga mityba yra mesa kartu su bulvem, taip pat pusryciu nevalgymas. 2 valgymai per diena yra blogai.
3.tema apie lieknejima, bet prie ko Jusu issireiskimas "tau reiketu suliekneti" g.gif ? jau pradzioj visos sutare, kad liekneti verta tik del saves, ne del kitu. tai nelabai supratau Jusu sito posto.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 20, 12:45)
1. tai suklumpa zmones daznai. ar tai priezastis viska mest? suklupai, "atsistojai" ir toliau sieki tikslo  g.gif  ? ar ne taip ?
2. daug yra sriuba ir antras patiekalas, neteisinga mityba yra mesa kartu su bulvem, taip pat pusryciu nevalgymas. 2 valgymai per diena yra blogai.
3.tema apie lieknejima, bet prie ko Jusu issireiskimas "tau reiketu suliekneti"  g.gif ? jau pradzioj visos sutare, kad liekneti verta tik del saves, ne del kitu. tai nelabai supratau Jusu sito posto.

1. Būna kartais imama "pertraukėlė" naujam susikaupimui/susivopkimui šturmuoti anstvorį. Jei nusivylimas didelis. O šiaip tai taip- dažniausiai žmonės jau kažkada pradėję lieknėti - sėkmingai ar nesėkmingai- lieknėja toliau. su pertraukom, be pertraukų, su paslydimais ir be jų, jau kaip kam gausis.
2. Kaip galite teigti, kad daug, jei nematėte tų porcijų? Tai tik jūsų prielaida pagal "skambesį", Dėl būtinų pusryčių, mėsos su bulvėm (įtariu tai ir yra "bet kas") ir mitybos intervalo čia jau niekada nesutarsime- nes nesigilinate į esmę tokios mitybos- visur rašoma, tokia mityba naudinga tuo, kad žmogus nejaučia papildomo alkio ir to pasekoje neapsiryja iš alkio ir suvartoja mažiau kalorijų.
3. Apie tą pačią motyvaciją. Buvo sutarta, kad verta lieknėti tik dėl savęs, bet kas gali paskatinti tai? Sveikatos pokyčiai ar visgi kažkoks aplinkos spaudimas, nepatogumas- aplinkinių nuomonė, drabužių parduotuvės, visuomenės grožio idealas...ar gali motyvacija atsirasti ir išsilaikyti iš pykčio? Noro kažką įrodyti ar nevilties. Šiaip...pamąstymas
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 05 20, 09:20)

3. Aš šneku būtent ne apie dietas, o apie tinkamą mitybą, bet tinkama mityba neturi vieno recepto visiems.

čia nesupykit, kad kabinėjuosi prie žodžių, bet labai dažnai dieta ir mitybos režimas nesutapatinama, bet juk režimas ir yra dieta, gali būti pvz vegetarinė dieta, ir tai nebūtinai svorio metimui.
Atsakyti