QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 20, 11:26)
cia Jusu atsakymas devuskai:
cia man :
kazkaip ziuriu ne as viena cia ne taip skaitau, arba nesuprantu.. gerai, kad Jus pati save suprantat
Nes prisikabinote prie mano "netikusio" laikotarpio - viskas ką galėjote išdaužti, kad ha, mėnuo, taigi čia kas per mėnuo. Px šiaip, netikęs pavyzdys buvo. sutinku.
QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 20, 11:30)
Aš pati iš asmeninės patirties žinau, kad mesti su netinkama motyvacija arba be stipraus vidinio nusiteikimo, kad "viskas, gana", yra nepalyginamai sunkiau, nei tą nusiteikimą ir vidinį apsisprendimą turint. Ir rezultatų patikimumas bei ilgalaikiškumas nuo to priklauso 100 proc.
Su mityba tas pats. Kadangi svorio metimas dažniausiai reikalauja didesnio ar mažesnio pokyčio visoje mityboje, gyvensenoje, tai čia ir turi būti sutelkta pagrindinė motyvacija. Žmogus turi norėti nustoti ėsti daug ir/arba bet ką. Jis turi surasti sau tinkančią ir pageidautiną alternatyvą ir norėti gyventi kitaip. Jei to noro (vidinio) nėra, tai tada ir ne ta kryptimi pučiantis vėjas gali tapti pretekstu "nustoti kankintis"
Sutinku. Bet kur prasideda lieknėjimo kelias? Irgi su "gerai būtų numesti kilogramą" kam dėl grožio, kam dėl sveikatos. Pradedama bandyti, mėginti. Bet ne visuomet tas vidinis nusiteikimas yra labai stiprus tiek, kad veikti neslystant. Negi maistas, kaip ir cigaretė, nekviečia, nevilioja? Jei pirmą kartą mesdama rūkyt per kančias slapčia pavydėjote laisvės kitiems rūkyti, negi tas pats nevyklsta su, tarkime, pyragėliu? Motyvacija gali greit įsižiebti, o palaikyti ją nuolat tai jau sunkiau.
O dėl tinkančių alternatyvų- aš štai savo pasirinkimą padariau, bent jau vieną

Ale štai jis Vaivai baisia kliūva, sako, hujova ta tavo alternatyva.