Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta lieknėti

QUOTE(Marla @ 2013 05 20, 14:59)
-Nebūtina.
--aš keliuosi nuo 7.30 iki 8.00. 9 būnu darbe, darbe pietūs nuo 12 iki 13 val. Iškart sakau, kad šildytis galimybės neturiu, šaldytuvo irgi nėra (aktualu vasarą). Man šiltas maistas yra būtinas.
tuo momentu nešdavausi viską darban- pusryčiai būdavo apie 10.30- 11 val, pietūs apie 14.30 - 15 val. Jei pastebite, mano anksčiau įprasti pusryčiai pasislenka tik 1 valanda nuo pietų, o tie indeliai per pusmetį man tapo kankyne. Dievo bausmė. Tarnystė maistui tiesiog.

-cia ir vel Jums taip ATRODO biggrin.gif ?

--hm g.gif ... kaip galima skaiciuotis kalorijas, kai valgai ne savo gaminta maista g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 20, 14:46)
1. ar cia tik nebus kaip buvo su Jusu " visiskai atsisakiau saldumynu", o veliau pasirode, kad visgi nelabai ju atsisaket  g.gif  biggrin.gif  ? nereikia meluot paciai sau. nenorit, tingit, neturit motyvacijos - taip ir sakykit.
2. nes viena karta J[B]us aiskinat, kad bandot kazka daryt, kita karta, kad Jums labai gerai taip kaip yra.
3. viena karta, kad stengiates maitintis sveikai, kita karta, kad kaip norit , taip valgot.[/B] pasimetu as, tiesa sakant, tarp Jusu komentaru.

1. Ne. nebus. .
Išvis, jei pamenate, kalba buvo apie užkandžius, nes komentavau, kad paprastai po pietų iki vakarienės jaučiuosi soti ir man nebereikia tų užkandžių (užkandis, kaip pati žinote, gali būt obuolys, topinambas, saliero kotas, morka). Ir pabrėžiau, kad JEI BŪSIU ALKANA, aš tą užkandį suvalgysiu. O jei nesu alkana, tai kam to reik?
2. Mano savijauta yra gera ir dabar, nusiskundimų sveikata neturiu.Bet kaip sakiau, jei gerai ir taip tai kodėl nepadarius dar geriau - svorį mesiu po truputį, savaime, kaip jis kris. Ir nukris, nesiparinu ir nebeforsuoju, kad iki mėnesio galo turiu tilpti į tą suknelę. Viskas vyksta savaime ir po truputį, keičiant tam tikrus mitybos įpročius.
3. O kodėl iš karto matote priešpriešą? Du į vieną netelpa? Ar sakiau, kad labiausiai mėgstu spirgus, bulvinių blynus, su sviestu ir kažką TOKIO? Ar sveikas maistas negali būti skanus? Ar skanus maistas negali būti sveikas? Aš valgau ką noriu- daržoves, liesą mėsą, cepeliną, ledų, salotas- visa esmė kiekyje ir produktų pasirinkime. Tą patį karbonadą gi galima pakepti nepaniruotą, sausoje keptuvėje arba okaitėje. Ir meiliai suvalgyti su žaliom salotom. Ir valgau tuo metu, kai praalkstu. Kur matote priešpriešą?

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 20, 14:51)
-jei Jus neziurit derinimo, o skaiciuojat kalorijas, tai reiketu ne "primest", o tiksliai zinoti kaloriju skaiciu. Is to, kad Jus "primetat" naudos nedaug.

---italai? o lietuviai nutuke ar ne ? kas per klausimas?

Pakankamai naudos, turiu ilgą maisto svėrimo praktiką, galiu primesti su nedidele paklaida pagal buvusias procijas ką valgydavau, būtent tuo atveju kai valgau ne namuose. O valgau ne namuose tik pietus.

Na italai, girdėjau, pusryčiams geria cappucino ir tiek, o vakarieniauja ilgai ir sočiai. visa tauta taip, tai pagal Jūsų logiką jie visi turėtų būti nutukę.

Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 20, 15:01)
-cia ir vel Jums taip ATRODO  biggrin.gif  ?

--hm  g.gif ... kaip galima skaiciuotis kalorijas, kai valgai ne savo gaminta maista  g.gif ?

Nu matai darbo tvarkos taisyklės tai numato, bet manau, kad neskanuosiu biggrin.gif
O Jūs jau atvirai mane įžeidėjate matomai.....

Matai maždaug kokio riebumo su kuo gaminta. Sriubos liesos, grietinės neprašau, duonos prie jos nevalgau. Antro daržovės be aliejaus, padažų paprašau nepilti, jei kokie kepsniokai su plakiniu, jį nukrapštau, kol lieka sausa mėsa. Tikslaus kaloražo negausi, bet daugmaž primesti tikrai galima. Nes sunkiausia tos paniruotės ir padažai- nematomos kcal bombos, o grynesni produktai- problemos nematau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marla: 20 gegužės 2013 - 14:26
QUOTE(Marla @ 2013 05 20, 15:20)

O kodėl iš karto matote priešpriešą? Du į vieną netelpa? Ar sakiau, kad labiausiai mėgstu spirgus, bulvinių blynus, su sviestu ir kažką TOKIO? Ar sveikas maistas negali būti skanus? Ar skanus maistas negali būti sveikas? Aš valgau ką noriu- daržoves, liesą mėsą, cepeliną, ledų, salotas- visa esmė kiekyje ir produktų pasirinkime. Tą patį karbonadą gi galima pakepti nepaniruotą, sausoje keptuvėje arba okaitėje. Ir meiliai suvalgyti su žaliom salotom. Ir valgau tuo metu, kai praalkstu. Kur matote priešpriešą?

gali.
bet cepelinas is esmes nera sveikas maistas. pietums sriuba + antras irgi smile.gif
Atsakyti
Su italais lygintis nereikėtų, pas juos yra ilgametė maisto kultūra, pietūs trunka bent valandą, užtikrintas reguliarumas. Švieži daržovės ir vaisiai. Meilė sau biggrin.gif ir t.t.
Atsakyti

Na italai, girdėjau, pusryčiams geria cappucino ir tiek, o vakarieniauja ilgai ir sočiai. visa tauta taip, tai pagal Jūsų logiką jie visi turėtų būti nutukę. 

o as girdejau, kad visa lietuviu tauta prasigerus bigsmile.gif
Papildyta:
O Jūs jau atvirai mane įžeidėjate matomai.....

blink.gif kaip as Jus izeidziau ?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 20, 15:28)
gali.
bet cepelinas is esmes nera sveikas maistas. pietums sriuba + antras irgi smile.gif

Neįsikaskit to cepelino. Cepelinus valgau kartą per mėn. Vieną, be spirgų padažo.

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 20, 15:31)
o as girdejau, kad visa lietuviu tauta prasigerus  bigsmile.gif

http://traveltips.us...taly-11428.html
http://www.justlande...Eating-in-Italy
http://www_astheroma...ting_habits.htm
Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 20, 15:37)
blink.gif  kaip as Jus izeidziau ?

Ne tai, kad įžeidėt, bet mano nuomonę asmeninę verčiate niekine. Net dėl pietų laiko darbe. Nes, mat, man tik ATRODO rolleyes.gif

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 20, 15:01)
-cia ir vel Jums taip ATRODO  biggrin.gif  ?

QUOTE(Malena @ 2013 05 20, 15:30)
Su italais lygintis nereikėtų, pas juos yra ilgametė maisto kultūra, pietūs trunka bent valandą, užtikrintas reguliarumas. Švieži daržovės ir vaisiai. Meilė sau biggrin.gif  ir t.t.

Suprasti taip, kad jie prisitaikė per ilgus de6imtme2ius ar šimtmečius ir jų kūnai nebekaupia maisto? O reguliarumą aš irgi turiu tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 05 20, 15:42)

Breakfast (7.00 – 11.00)

This is always a light meal. May consist of a cappuccino or coffe & brioche (type of croissant) at a bar (often standing up) or coffee and biscuits and possibly a piece of fruit at home.The brioche can be plain ( liscia), filled with jam ( con marmellata) or confectioners custard ( con crema), even occasionally with chocolate ( con cioccolata).

o cia ne maistas g.gif ?
Papildyta:
Ne tai, kad įžeidėt, bet mano nuomonę asmeninę verčiate niekine. Net dėl pietų laiko darbe. Nes, mat, man tik ATRODO  rolleyes.gif

bet kad Jus ta savo nuomone pateikiat kaip negincijama fakta. jei tai Jusu nuomone, tai ir rasykit "man atrodo, mano nuomone, as manau..., kad pusryciai nera butini ( cia kaip pavyzdys)).
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 05 20, 14:59)
Nebūtina.
aš keliuosi nuo 7.30 iki 8.00. 9 būnu darbe, darbe pietūs nuo 12 iki 13 val. Iškart sakau, kad šildytis galimybės neturiu, šaldytuvo irgi nėra (aktualu vasarą). Man šiltas maistas yra būtinas.
tuo momentu nešdavausi viską darban- pusryčiai būdavo apie 10.30- 11 val, pietūs apie 14.30 - 15 val. Jei pastebite, mano anksčiau įprasti pusryčiai pasislenka tik 1 valanda nuo pietų, o tie indeliai per pusmetį man tapo kankyne. Dievo bausmė. Tarnystė maistui tiesiog.

Genai čia gal... blush2.gif
Atsakyti
Dar apie pusryčius:

http://health.usnews...eally-necessary

http://www.livestron...dirty-diet-lie/
Čia gerai parašyta: he problem with the breakfast-is-best hypothesis is that it steers people into the “there’s only one way to eat” mentality. The truth is, it doesn’t matter when you eat your meals: Morning, night, or spread out through the day. It doesn’t matter if you eat three meals or six meals or anywhere in between. If you don’t believe me, I recommend reading this study and this one as well. Studies can be flawed, but our bodies biological nature is not meant to be deceiving. The bottom line is simple: Weight loss depends on how many calories you eat, the foods you eat, and the macronutrients you consume in your diet (that is, what’s the ratio of proteins, carbs, and fats).

Dar:
But do you need to eat even if you're not hungry? Maria Walls, RD, senior nutritionist at Weight Watchers International, offers this advice: You can skip breakfast and lose weight successfully. "What's most important," says Walls, "is the total number of PointsPlus® eaten over the course of the day."
Atsakyti
Suprasti taip, kad jie prisitaikė per ilgus de6imtme2ius ar šimtmečius ir jų kūnai nebekaupia maisto? O reguliarumą aš irgi turiu tongue.gif

Labai jau daug skirtumų tarp jų ir mūsų. Vien klimatas ką reiškia. Juk ir mes vasarą valgome mažiau, nes karšta-nesinori. Vasarą maistas lengvesnis. Pas juos tokių žiemų nebūna.
Toliau šviežios daržovės, valgomos kasdien. O pas mus galima piniginės skyrelyje, arba virtuvės skyrelyje pamatyt, kad lietuviai daržovių valgo labai mažai. Vaisiai išvis prabanga.
Kai vakarieniavau su italais stebėjausi kaip jie apskritai pavalgo, nes aš tiek žodžių per visą dieną pasakau kiek jie per vakarienę. Ir nėra jokio valgymo skubotumo. Valgo kompanijose su šeima, blogiausiu atveju su draugais, bet ne su televizorium.
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 05 20, 15:55)
Dar apie pusryčius:

Jus nevalgykit tu pusryciu jei Jus nenorit, bet nesistenkit paneikti fakto, kad jie zmogaus racione butini ir turi sudaryti nemaza dali dienos raciono. Prie ko cia italai, kinai ar amerikonai? As Jums galiu straipsniu primest kokiom norit kalbom apie bet ka.. ir ka tai keicia g.gif ? cia eilinis irodymas to, kad jei zmogus nenori kazko daryt, tai jis ras milijona pasiteisinimu to nedaryti.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 05 20, 15:52)
Breakfast (7.00 – 11.00)

This is always a light meal. May consist of a cappuccino or coffe & brioche (type of croissant) at a bar (often standing up) or coffee and biscuits and possibly a piece of fruit at home.The brioche can be plain ( liscia), filled with jam ( con marmellata) or confectioners custard ( con crema), even occasionally with chocolate ( con cioccolata).

o cia ne maistas  g.gif ?
Papildyta:
bet kad Jus ta savo nuomone pateikiat kaip negincijama fakta. jei tai Jusu nuomone, tai ir rasykit "man atrodo, mano nuomone, as manau..., kad pusryciai nera butini ( cia kaip pavyzdys)).

Ok, pasitaisau, MAN mano nuomone pusryčiai nebūtini. Kiek aukščiau įkėliau ir straipsnių šokių- tokių.
Dėl italų, ar praleidote vietą, kad pusryčiai gali būti ir kavos puodelis, be užkandžių? Anyway, pusryčiai čia nesudaro pagrindinės kalorijų normos, ar dienos kiekio lito dalies.

QUOTE(mylimuke @ 2013 05 20, 15:54)
Genai čia gal...  blush2.gif

Njo...irgi tyčiojatės. Į akis. Aš sakau apie save- ne apie genus, kad tiek to su gaminimu ir svėrimu, bet kasdien tašėje tampytis krepšį indelių ryte į darbą, vakare į treniruotę ar miestan ar teatran ar namo. Be automobilio beje, kur gali juos patogiai atsivežt, pavalgius pasidėt ir pamiršt iki kol grįši namo. Visą dieną tenkintis tik šaltu maistu, ypač žiemą (ir kuris, beje, pasotina mažiau nei šiltas, čia faktas), o karštą dieną tikėtis, kad kad maistas nesuges. Patogumo viršūnė tiesiog.

Atsakyti