Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta lieknėti

QUOTE(mylimuke @ 2013 05 21, 14:00)
Jeigu nežinojot, tai alkio jausmą galima sėkmingai reguliuoti įpročiais.

Ir yra tik vienas vienintelis būdas, kaip tuos įpročius "teisingai" sureguliuot?
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 21, 13:58)
1. Bet ji nebūtinai turi būti visu gyvenimu. Aš asmeniškai nenoriu negaliu ir nesiruošiu gyventi pagal laikrodį. Ir esu sveika, nenutukusi, laiminga, maitinuosi gerai ir jaučiuosi puikiai.
2. Fignia visa tai, Marla. Nėra teorijos, tinkančios visiems. Nu tiesiog nėra. Jei aš valgau tris kartus per dieną, o ne penkis, tai nereiškia, kad aš per tuos tris apsiryju iki apsivėmimo. Ir jei man prireikia numesti kelis kilogramus, aš tiesiog apmažinu porcijas ar įsidedu daugiau daržovių, o ne pradedu valgyti kiaušinio baltymus (sorry, žinau, kad ten tik pvz buvo, bet nesusilaikiau smile.gif) penkis kartus per dieną griežtai nustatytais periodais.

Pasiskaitymui, jei kam įdomu

1. Tą patį ir sakau
2. Aš tam ir neprieštarauju, tą patį ir rašau. Kad valgai kaip nori. Kada nori. Jei tik neturi "apsririjimo sindrom" dėl skirtingų priežasčių. O ta teorija (5 kartai per dieną) rekomenduojama dietologų ar Cosmo dietų skyrelio šį mitybos režimą aiškina būtent taip.

QUOTE(mylimuke @ 2013 05 21, 14:00)
Kodėl tamsta manot, kad dažnas valgymas mažais kiekiais yra priverstinis ir ne dėl natūralaus alkio jausmo?  g.gif  Jeigu nežinojot, tai alkio jausmą galima sėkmingai reguliuoti įpročiais. . Ir jokio priverstinio režimo laikymosi.

Tai čia jums tinkantis būdas ir patinkantis. Jūs jaučiatės gerai ir valio, bet tai nereiškia, kad visi turi taip maitindamiesi jaustis gerai ir būti patenkinti.
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 05 21, 13:13)
Manyčiau  taip:
1. Pusryčiai, nuolatinis dažnas maistinimasis tam, kad pažaboti alkio jausmą, t.y. alkio nejausti, jei alkis skatina apsirijimą

Reguliarus maitinimasis svarbus palaikyti tolygų cukraus kiekį kraujyje. Ir čia ne tik diabetikams mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 05 21, 14:27)
Reguliarus maitinimasis svarbus palaikyti tolygų cukraus kiekį kraujyje. Ir čia ne tik diabetikams mirksiukas.gif

Todėl priedo nerekomenduojami perdirbti angliavandeniai, kurie staigiai kelia cukrų ir taip pat staigiai jis nukrenta iššaukdamas alkio priepuolį.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 21, 14:04)
Ir yra tik vienas vienintelis būdas, kaip tuos įpročius "teisingai" sureguliuot?

Kalbant būtent apie porcijų kiekius ir valgymų dažnumą taip, tai vienintelis teisingas būdas.

QUOTE(Marla @ 2013 05 21, 14:11)
Tai čia jums tinkantis būdas ir patinkantis. Jūs jaučiatės gerai ir valio, bet tai nereiškia, kad visi turi taip maitindamiesi jaustis gerai ir būti patenkinti.

Niekas nesako, kad turi būti patenkinti. Sakoma, kad tai sveika ir kad nėra neįmanoma savęs prie to pripratinti. Ir tai nėra savęs prievartavimas, tai tik įprotis. Kaip ir kas rytą praustis ar vakare purvinas kojines sumesti į skalbimo mašiną.
Atsakyti
Ziuriu, visos labai pasikauste dietologijoj. rolleyes.gif
Nors is esmes uztenka sveiko proto ir viskas bus gerai. O ten visokie kiausiniu baltymai 11val.23min. ziurint kaire akim i rytus, skirti tik susidaryti ispudziui, kad darai kazka labai gudraus (ir, tipo, veiksmingo).
Atsakyti
QUOTE(FenZen @ 2013 05 21, 15:06)
Ziuriu, visos labai pasikauste dietologijoj. rolleyes.gif

Nematau nei vienos pasikausčiusios schmoll.gif
Atsakyti
Vat skaitau ir nesupranto to įrodinėjimo iki pamėlynavimo, kad mano svorio metimo būdas yra geriausias, tinkamiausias ir t.t.. Jei taip yra, kodėl tas svoris dar nėra optimalus? Iš kur tie papildomi kg? Manau, kad už savo lienkėjimo/gyvenimo būda gult kryžium galima tada, kai pasiekiamas optimalus kūno svorį ir jis išlaikomas 3-5 metus. Ok, dabar svoris krenta. Kas paneigs, kad valgant nereguliariai, ar 1-2 kartus per dieną lėtėja medžiagų apykaita ir kuo toliau, tuo sunkiau mest kg? O tada jau prasideda ieškojimas kaltų iš visų pusių nenorint sutikt, kad pati prisižaidusi ir organizmas įjungęs taupymo režimą.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 05 21, 14:56)
Kalbant būtent apie porcijų kiekius ir valgymų dažnumą taip, tai vienintelis teisingas būdas.

Ok, pateikit nuorodas tyrimų, įrodančių Jūsų teiginius.

QUOTE(d'esprit @ 2013 05 21, 16:37)
Kas paneigs, kad valgant nereguliariai, ar 1-2 kartus per dieną lėtėja medžiagų apykaita ir kuo toliau, tuo sunkiau mest kg? O tada jau prasideda ieškojimas kaltų iš visų pusių nenorint sutikt, kad pati prisižaidusi ir organizmas įjungęs taupymo režimą.

O kas patvirtins? Apie kokį taupymo rėžimą kalbat? Jei valgysi ne kas tris, o kas penkias valandas, organizmas badaus?
Reguliari mityba ir valgymas 5 kartus per dieną nėra vienas ir tas pats rolleyes.gif

Tyrė ir nenustatė jokios dažno valgymo įtakos medžiagų apykaitai
Platesnė analizė su kitų tyrimų aprašymu
Vėlgi nurodo, kad nėra tyrimų, kurie įrodytų, kad dažnas valgymas greitina medžiagų apykaitą

Yra krūva patarimų, kaip medžiagų apykaitą skatinti, dažnas valgymas kartais nurodomas tik kaip viena iš (bet tikrai ne vienintelė) priemonių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 21 gegužės 2013 - 17:26
QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 21, 18:14)
O kas patvirtins? Apie kokį taupymo rėžimą kalbat? Jei valgysi ne kas tris, o kas penkias valandas, organizmas badaus?
Reguliari mityba ir valgymas 5 kartus per dieną nėra vienas ir tas pats rolleyes.gif

Tyrė ir nenustatė jokios dažno valgymo įtakos medžiagų apykaitai
Platesnė analizė su kitų tyrimų aprašymu
Vėlgi nurodo, kad nėra tyrimų, kurie įrodytų, kad dažnas valgymas greitina medžiagų apykaitą

Yra krūva patarimų, kaip medžiagų apykaitą skatinti, dažnas valgymas kartais nurodomas tik kaip viena iš (bet tikrai ne vienintelė) priemonių.

Aš turėjau omeny, kai valgoma 1-2 kartus per dieną. Normali mityba, priklausomai nuo gyvenimo būdo ir poreikio, yra 3 arba 4/5 kartus per dieną. Dienos kalorijų minimumas yra 1200kcal. Mažesnis kalorijų kiekis lėtina medžiagų apykaita, be to, kiek pats žmogus ištvers pusbadžiu gyvendamas? Kas būną sunaudojant mažiau kaloijų? Pasiklausinėkit tų, kurios liekninosi laikdamosis savo laiku garsios Mieliauskienės rekomendacijų. Jei žmogus valgo 1-2 kartus per dieną, tai kokiu būdu tą kalorijų normą sveikai surinkt? Vienas variantas valgant sveiką, liesą maistą tampyti skrandį, kitas variantas rinkti kalorijas iš bet kokio šlamštmaisčio.
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 05 20, 14:56)

Toliau šviežios daržovės, valgomos kasdien. O pas mus galima piniginės skyrelyje, arba virtuvės skyrelyje pamatyt, kad lietuviai daržovių valgo labai mažai. Vaisiai išvis prabanga.

aš kasdien valgau. ne todėl, kad būčiau turtinga bet kito pasirinkimo sau nematau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(d'esprit @ 2013 05 21, 19:14)
Aš turėjau omeny, kai valgoma 1-2 kartus per dieną.

Nu bet niekas gi nesakė, kad taip maitinasi visą laiką. Būna gi dienų, kai tiesiog nesinori (kad ir tada kai karšta, kaip čia buvo minėta). Geri daug skysčių ir pavalgai kai atvėsta. Ir tai yra išimtys, o ne kasdienė nuolatinė mityba. Tikrai nemanau, kad reikia per prievartą kišt maistą bet kokiom sąlygom bet kokiu atveju tam, kad tilpt į kažkieno tai sugalvotas schemas irnesakyk.gif

Be to, jei jau atidžiai pasidomėtume, nėra jokių priežasčių, kodėl negalima būtų valgyti ir 2 kartus per dieną ir tuo pačiu būti sveikam. Visumoje dauguma mano asmeniškai rastų tyrimų tik parodo, kad nesvarbu kaip dažnai, svarbu kiek ir ką valgai. Yra kaip Jūs rašėt kažkokia būtina suvartoti kalorijų norma, kad organizmas galėtų pilnavertiškai funkcionuoti, o ar tas kalorijas (ir reikiamas maistines medžiagas) suvartosi per du ar per 18 kartų nėra taip svarbu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 21 gegužės 2013 - 19:21