Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta lieknėti

Oi oi, kokie palyginimai...Vaiva, nsistebiu, kad jus tokia pikta, gi amžinai alkana, nes bijote svorio priaugti lotuliukas.gif
Vat buvo kolegės gimtadienis prieš pusvalandį. rolleyes.gif
Suvalgiau šimtalapio riekę, baumkucheno tris gabalus, tris šokoladinius saldainius ir keturis mažus sumuštinukus. Ir kas? bigsmile.gif Užtat esu linksma ir lainminga ir su žmonėm bendrauju ne paniekinančiu tonu, kaip pamokslaujanti ponia Vaiva lotuliukas.gif
O rytoj neimsiu jokio saldumyno i burna, pietu nedaug, vakarienes nedaug ir tvarka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2013 05 24, 11:05)
Tai va būtent , kad taip. O juk kitoje temoje, šitiek buvo skiedalų apie genus, medžiagų apykaitą, ligas ir labai riebų orą.

Oras tikrai riebus bigsmile.gif Mat baliai buna pora kartu i metus, negalima ju kaltinti, kaip svorio kelikus tongue.gif
Per baliu irgi priaugu pora kg, bet paskui per dvi savaites juos sekmingai ir nusimetu, ale va pataikyti i idealu KMI niekaip nesugebu, net badaudama.
Atsakyti
Per balius, kai įkyriai siūlo galima tiesiog pasakyti, kad neva jau ragavai visų tų mišrainių, pyragų arba pasakyti, kad paraugusi vėliau. Na kažkaip gražiai atsimazint, o jeigu žmogaus tokia kultūra, kad vistiek krauna jums į lėkštę prieš jūsų valią, tai čia jau rodo jo nemandagumą, o ne jūsų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 24, 11:21)
Oras tikrai riebus bigsmile.gif Mat baliai buna pora kartu i metus, negalima ju kaltinti, kaip svorio kelikus tongue.gif

Nu bet dažniausiai tas kas nesusilaiko per balių, daug valgo, riebiai gamina ir kasdien. Nu aš pav. vakare valgau min, kasdien (pieno stiklinė, obuolys, kažkas labai lengvo), tai man baliuje tiesiog net ir poreikio nėra daug valgyti, nenoriu, taip pripratęs organizmas, nu aišku kažkiek daugiau suvalgai, bet apie persivalgymą ir priaugimą kilogramų net kalbos nėra. Nei per šventes, nei po balių tokios ,,bėdos '' niekada neturiu.
Atsakyti
Aš per baliu nesusilaikau, noriu paragauti visko, kas gražiai atrodo. Jo, pati gaminčiau riebiai, jei nereikėtų apie svorį galvoti, mėgstu riebiai bigsmile.gif spirgučiai, sviestas, šoninė, rūkyti lašinukai..mmmm
BET...jau kokie 5 metai stengiuosi riboti riebalus. Sąmoningai. Ir viskas gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 24, 10:41)
Musu giminej tikrai prastas balius, kuriame nebus triju misrainiu, keliu silkiu, keliu karstu. Ir privalai visko paragauti, nes kitaip izeisi seimininke biggrin.gif
Ka padarysi-tokios tradicijos.

Daug kur prastas balius be daug maisto smile.gif pas mumi irgi populiaru, jei tai ne paprastas pasisėdėjimas (čia nuomonė toms, kurios klaikisi ir baisisi baliais)
1. Priklauso kiek yra žmonių. Jei stalas trims tada daugoka, bet jei prie jo sėda kokie 10 argi tai baisiai daug?
2. Balius tai nėra pietų pertrauka, kai per valandą turi visko suragauti. Aš ragauju, bet žinant, kad normalius balius trunka ne vieną ir ne dvi valandas, tai po gabaliuką, šaukštelį, kąsnelį galima paraugaut visko ir tikrai neapsiėsti.
Man tai žodžiai "valgyti" ir "ragauti" nėra sinonimai

QUOTE(Aimeja @ 2013 05 24, 11:05)
Tai va būtent , kad taip. O juk kitoje temoje, šitiek buvo skiedalų apie genus, medžiagų apykaitą, ligas ir labai riebų orą.

1. Buvo kalbama, kad NE VISI stori žmonės yra stori TIK dėl apsiėdimo
2. niekas NEsakė, kad VISI stori žmonės yra riebaus oro, ligų ir blogų genų aukos

Papildyta:
QUOTE(Vyšniažiedė @ 2013 05 24, 11:38)
Aš per baliu nesusilaikau, noriu paragauti visko, kas gražiai atrodo. Jo, pati  gaminčiau riebiai, jei nereikėtų apie svorį galvoti, mėgstu riebiai bigsmile.gif spirgučiai, sviestas, šoninė, rūkyti lašinukai..mmmm
BET...jau kokie 5 metai stengiuosi riboti riebalus. Sąmoningai.  Ir viskas gaunasi.

Man irgi riebalai patinka biggrin.gif tikrai negalėčiau gyventi be sviesto (odai labai gerai) ir sūdytų lašinių. (Užbėgdama už akių "ahaaaaaa- aš sakiau, kad blogai valgai") tai vartoju saikingai, po truputį.
Atsakyti
QUOTE(Vyšniažiedė @ 2013 05 24, 11:15)
Vaiva, nsistebiu, kad jus tokia pikta, gi amžinai alkana, nes bijote svorio priaugti lotuliukas.gif

nei as alkana, nei pikta, nei svorio bijau priaugt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 05 24, 11:44)
1. Buvo kalbama, kad NE VISI stori žmonės yra stori TIK dėl apsiėdimo

Tai aišku, kad ne visi.
Bet va realus pav. moteriškė mėgstanti daug ir riebiai pavalgyti, stora, neseniai prieš 3 m. susirgo diabetu, leidžiasi insuliną, mitybą kažkiek buvo priversta pareguliuoti, bet tikrai valgo daug ką kaip ir seniau, kraujas blogas, taip ir gyvena, priėda, nervai, kraujas blogas, vaistai, svoris. Ir dabar nežinant, kaip jinai maitinosi iki ligos, galima teigti, kad va jinai tokia stora dėl diabeto. Bet juk taip nėra, diabetas jau pasėkmė ėdimo.
Atsakyti
Mano visuomet lieknutė- smulkutė pusseserė be žalingų mitybos įpročių visai jauna susirgo diabetu. Kieno tai pasekmė?
Kodėl tuomet kaimynės močiutė, kuri tiesiogine ta žodžio prasme kiek paritus tiek pastačius (na, miestietiškai gyvena, ūkiškai valgo) nesiskundžia jokiais diabetais?

Į ligą gali būti polinkis, rizikagali nebūti. Tik tiek- nebūtinai tam tikra liga yra netinkamos mitybos pasekmė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marla: 24 gegužės 2013 - 11:04
Mano viena kolegė aukšta ir ilga, kaip šluota, vieni kaulai, ryja viską , kas po ranka pakliuva, vyną labai megsta, naktim keliasi sumuštiaku valgyt lotuliukas.gif Ledu vasata po tris- keturias porcijas sušlamscia tongue.gif ot medžaigų apykaita...
Atsakyti
Man atrodo, savaime aišku, kad žmonės apkūnūs dėl skirtingų priežasčių smile.gif Dėl tų pačių genų, dėl ligų, dėl apsileidimo ir pan. Negalima matuot visų pagal vieną kurpalių, vieni tikrai tik patys kalti dėl savo storumo, jei valgo be galo daug, viską iš eilės, tai aišku, kad svoris auga kaip ant mielių, bet yra ir tokių, kurie kenčia nuo ligų pvz mano mamai nuo vienų vaistų šalutinis poveikis yra būtent svorio augimas. Vaistai gyvybiškai svarbūs, todėl atsisakyti negali, tai čia kaip sakoma kiek žmonių, tiek situacijų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyšniažiedė @ 2013 05 24, 10:21)
Mano viena kolegė aukšta ir ilga, kaip šluota, vieni kaulai, ryja viską , kas po ranka pakliuva, vyną labai megsta, naktim keliasi sumuštiaku valgyt lotuliukas.gif  Ledu vasata po tris- keturias porcijas sušlamscia tongue.gif ot medžaigų apykaita...

Ir aš mėgstanti pavalgyti buvau,taip pat valgiau ir per nėštumą,ko pasekoj likau stora.Aišku storėdama nieko nedariau,gi nėščia doh.gif Ir db jeigu nebūtų saikingas valgymas,būčiau 'gražiai nuaugusi' doh.gif
O dabar man visai patinka žiūrėti ką valgau ir neprisivalgyt kiek telpa,o tas geras jausmas thumbup.gif Įtariu teks visą gyvenimą save taip kontroliuot,kitaip 'augsiu' doh.gif Ir vis tik genai,manau.Visos tetos po gimdymų išstorėjo,pusseserės irgi,mama ax.gif
Atsakyti